gtemata.com

Cum se repară fișierele de pornire Windows

În timpul pornirii Windows, dacă utilizați tasta funcțională „F8“, dar nu puteți accesa meniul „Advanced Boot Options“, va trebui să porniți sistemul utilizând CD-ul de instalare Windows XP și rezolva problema prin „Consola de recuperare“. Acest tutorial prezintă pașii următori.

paşi

Imaginea intitulată
1
Eliminați orice suport de stocare de pe dispozitivul de încărcare. De exemplu, eliminați orice disc non-boot din unitatea de dischetă sau unitatea CD-ROM.
 • Imaginea intitulată
  2
  Modifică secvența de pornire a BIOS-ului computerului. Asigurați-vă că primul dispozitiv indicat în secvența de încărcare este unitatea CD-ROM.
 • Imaginea intitulată
  3
  Introduceți discul de instalare Windows XP sau Windows 2000 în unitatea optică a computerului, apoi reporniți computerul.
 • Imaginea intitulată
  4
  Dacă vi se solicită, selectați toate opțiunile afișate pe ecran, astfel încât computerul să pornească de pe CD-ROM.
 • Imaginea intitulată Eroare la pornirea reparației Pasul 5
  5


  Când apare ecranul de întâmpinare al procedurii de instalare Windows, apăsați tasta "R" pentru a porni "Consola de recuperare".
 • Imaginea intitulată Dezinstalați bootloaderul Grub de la un sistem dual boot XP cu un CD XP Pasul 6
  6
  Dacă computerul dvs. are un meniu de pornire (poate utiliza mai multe sisteme de operare), selectați instalarea la care trebuie să se refere Consola de recuperare.
 • Imaginea intitulată
  7
  Când vi se solicită, tastați parola contului de administrator de computer. Dacă nu a fost setată nicio parolă pentru contul de administrator, apăsați tasta "Enter".
 • Imaginea intitulată
  8
  Tastați următoarele două comenzi: `COPIE X: i386 NTDLR C: ` și `COPIE X: i386 NTDETECT.COM C: ` (fără ghilimele), în cazul în care `X` este litera de unitate a unității CD-ROM și `C` corespunde literei de unitate în care se află instalarea care urmează a fi restaurată.
 • Imaginea intitulată Erori de reparare a bootului Pasul 9
  9
  Pentru a verifica configurația fișierului "boot.ini", utilizați următoarea comandă: `tip c: Boot.ini` (fără ghilimele). Dacă apare următorul mesaj "Fișierul specificat nu a putut fi găsit"Fișierul „boot.ini“ pe computer să fie corupte sau șterse. Puteți restaura acest sistem prin crearea de noi fișiere și salvați într-un mediu de stocare și apoi copiați-l în sistem urmând etapele observate la punctul numărul 8: „COPIE X: Boot.ini C: “ (fără ghilimele), în cazul în care „X“ Aceasta corespunde cu litera de unitate a unității CD-ROM și „C“ corespunde literei unității în care este instalarea să fie restaurate. Pentru a recrea fișierul „boot.ini“, se referă la acest tutorial Microsoft.
 • Imaginea intitulată Erori de boot de reparare Pasul 10
  10
  Scoateți CD-ul din cititor și tastați comanda "Ieșire" (fără ghilimele).
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit