gtemata.com

Cum să ștergeți aplicațiile de pe Android

Dacă trebuie să eliberați memoria dispozitivului Android, dezinstalați aplicațiile pe care nu le mai utilizați este un loc bun pentru a începe. Toate aplicațiile pe care le-ați descărcat și instalate din Magazin Google Play pot fi eliminate rapid și ușor. Dacă doriți să eliminați una dintre aplicațiile instalate pe dispozitivul dvs., procesul de urmat este puțin mai complicat. De asemenea, puteți dezactiva orice aplicație pe care nu intenționați să o utilizați în continuare.

paşi

Metoda 1

Dezinstalați aplicațiile descărcate
1
Accesați aplicația Setări. Pentru a putea șterge orice aplicație descărcată din Magazin Google Play, trebuie să accesați meniul "Setări" a dispozitivului. Pentru aceasta, selectați pictograma relevantă din panoul Aplicații.
 • Nu puteți să vă referiți la această procedură pentru a elimina aplicațiile preinstalate de pe dispozitiv în momentul achiziției. Dacă aveți această nevoie și doriți mai multe detalii, consultați acest link.
 • 2
  Atingeți elementul de meniu "Aplicații" sau "Aplicații". Va fi afișată fereastra pentru gestionarea tuturor aplicațiilor instalate pe dispozitiv.
 • 3
  Accesați cardul "descărcare". În această secțiune veți găsi o listă a tuturor aplicațiilor pe care le-ați instalat prin Magazin Google Play sau prin alte surse. Cardul "descărcare" în mod normal, este prima care începe din stânga.
 • 4
  Găsiți și selectați aplicația pe care doriți să o eliminați. Defilați prin lista de aplicații instalate pentru a selecta cea pe care doriți să o dezinstalați. Se va afișa pagina referitoare la informațiile detaliate ale aplicației selectate.
 • 5
  Apăsați butonul "Dezinstalați". Vi se va cere să confirmați dorința dvs. de a elimina aplicația selectată. Pentru aceasta, apăsați butonul "în regulă".
 • Dacă este butonul "Dezinstalați" nu este vizibilă și numai butonul este prezent "Dezinstalați actualizările" sau "dezactivați", înseamnă că aplicația selectată face parte din grupul celor preinstalate pe dispozitiv în momentul achiziției. Acest tip de aplicație este de asemenea afișat pe card "descărcare". În acest caz, singura modalitate de a continua cu eliminarea acestui program este de a rula rădăcina dispozitivului și de a folosi promptul de comandă. Pentru mai multe detalii despre acest lucru, consultați secțiunea următoare a articolului. Dacă pur și simplu doriți să ascundeți aplicațiile pe care nu le utilizați, puteți apăsa butonul "dezactivați". Pictograma sa va fi ștearsă din ecranul principal și din panoul Aplicații.
 • Metoda 2

  Dezinstalați aplicația System sau Phone Manager
  1
  Rulați rădăcina dispozitivului Android. Aceasta este de departe cea mai complexă parte a întregului proces, deoarece procedura precisă variază în funcție de modelul smartphone-ului și de versiunea Android instalată. Furnizorul de telefonie utilizat poate afecta și abilitatea de a rădăcina dispozitivul. Pe unele modele de smartphone-uri, cum ar fi produsele Nexus, rularea rădăcină este o operație foarte simplă - dimpotrivă, în alte cazuri este imposibilă. Pentru a putea dezinstala aplicațiile de sistem preinstalate pe dispozitiv, este obligatorie să rădăcinați telefonul smartphone.
  • consulta acest ghid pentru mai multe informații despre modul de rădăcină a unui dispozitiv Android. Pentru a obține informații detaliate pe baza modelului de dispozitiv, puteți căuta pe web.
 • 2
  Instalați programul Android SDK pe computer. După rularea rădăcină a dispozitivului, pentru a dezinstala aplicațiile de sistem prin intermediul liniei de comandă, puteți utiliza instrumentul Android Debug Bridge (ADB) inclus în suita SDK Android. Puteți descărca și instala Android SDK gratuit Altă legătură. Nu este necesar să descărcați întregul mediu de dezvoltare, pur și simplu să instalați pachetul "Instrumente SDK numai". Descărcați și executați fișierul de instalare compatibil cu sistemul de operare al computerului.
 • 3


  Conectați dispozitivul Android la computer prin intermediul cablului USB. Pentru aceasta, utilizați cablul USB furnizat împreună cu dispozitivul. Continuați să instalați toate driverele care trebuie utilizate.
 • 4
  Activați modul "USB debugging" a dispozitivului. Pentru a trece la rădăcina smartphone-ului dvs., trebuie să activați funcția "USB debugging". Pentru aceasta, urmați aceste instrucțiuni:
 • Accesați aplicația Setări, apoi selectați înregistrarea "Informații despre dispozitiv".
 • Atingeți vocea "Construiți numărul" de 7 ori. Acest lucru va face elementul de meniu ascuns vizibil "Opțiuni pentru dezvoltatori".
 • Accesați noul meniu "Opțiuni pentru dezvoltatori" a apărut în partea de jos a meniului "Setări".
 • Selectați butonul de verificare "USB debugging".
 • 5
  Porniți instrumentul ADB pe computer. Debugul Bridge Android este executat prin intermediul liniei de comandă. Cea mai bună modalitate de a începe este să găsiți pictograma sa folosind fereastra "Explorați resursele" sau "File Explorer".
 • Accesați dosarul de instalare a software-ului ABD. Implicit este după cum urmează C: Users user_name AppData Local Android android-sdk platform-tools.
 • Țineți apăsată tasta ⇧ Shift, apoi selectați un punct gol din dosar cu butonul drept al mouse-ului.
 • Selectați opțiunea "Deschide fereastra de comandă aici". Aceasta va deschide o fereastră de prompt de comandă deja configurată să funcționeze în dosarul curent.
 • 6
  Vizualizați lista de aplicații instalate pe dispozitiv. Din linia de comandă puteți afla programul ADB pentru a găsi lista tuturor aplicațiilor instalate pe dispozitiv. În fereastra de comandă, executați următoarele instrucțiuni:
 • Introduceți shell-ul adb, apoi apăsați tasta Enter. O fereastră de comandă va fi deschisă pentru dispozitivul dvs. Android.
 • Tastați comanda sistemului / aplicației cd, apoi apăsați tasta Enter. Această comandă este utilizată pentru a accesa dosarul aplicației de pe dispozitiv.
 • Tastați comanda ls, apoi apăsați tasta Enter. Aceasta va afișa o listă a tuturor aplicațiilor instalate pe dispozitiv.
 • 7
  Găsiți aplicația pe care doriți să o eliminați. Lista de programe instalate poate fi destul de mare, derulați pentru a găsi aplicația pe care doriți să o dezinstalați. Notați numele complet al fișierului pentru aplicația pe care doriți să o ștergeți.
 • 8
  Dezinstalați aplicația selectată. Pentru aceasta, tastați comanda rm APP_NAME.apk, apoi apăsați tasta Enter. Puteți repeta acest pas pentru toate celelalte aplicații pe care doriți să le ștergeți de pe dispozitiv.
 • Când dezinstalarea este completă, tastați comanda de repornire și apăsați tasta Enter pentru a reporni dispozitivul și a termina procedura.
 • Sfaturi

  • Dacă v-ați decis să ștergeți o aplicație pe care ați achiziționat-o, puteți să o reinstalați în orice moment fără a suferi costuri suplimentare. Pentru a face acest lucru, conectați-vă la "Magazin Play" de la Google pe dispozitivul Android, apăsați butonul "meniu" (☰), apoi selectați elementul "Aplicațiile mele". Veți vedea lista aplicațiilor pe care le-ați achiziționat și pe care le puteți reinstala în orice moment.

  Avertismente

  • Când dezinstalați o aplicație de pe dispozitivul Android, toate datele asociate cu acel program sunt, de asemenea, șterse. Înainte de a începe dezinstalarea, asigurați-vă că ați făcut backup pentru orice informații importante pe care doriți să le păstrați.
  • Fiți foarte atent atunci când dezinstalați aplicațiile utilizând Bridge Debug Bridge (ADB). Dacă eliminați din greșeală programe care sunt indispensabile pentru sistemul de operare Android, puteți face dispozitivul inutilizabil. Înainte de a dezinstala o aplicație, efectuați întotdeauna o căutare pe web pentru a obține mai multe detalii despre aceasta.
  • Este posibil ca unele dispozitive Android să nu vă permită să dezinstalați anumite aplicații, mai ales dacă acestea sunt deja preinstalate în momentul achiziționării. De asemenea, unele aplicații nu pot fi eliminate dacă sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului de operare Android.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit