gtemata.com

Cum se vizualizează statisticile privind utilizarea memoriei în Google Chrome

Ați observat o încetinire a calculatorului dvs. în timpul unei sesiuni de navigare pe Internet? Acesta ar putea fi unul dintre cazurile clasice de "Out of Memory", unde cantitatea de memorie liberă de pe computer este prea mică pentru a continua prelucrarea datelor primite. Da, chiar navigarea simplă din lumea web "consumă" memoria prețioasă a computerului. Din fericire, dacă utilizați Google Chrome, puteți vedea cât de multă memorie utilizează browser-ul dvs. pentru a vedea când site-urile web pe care le accesați nu funcționează din memorie pentru sistemul dvs.

conținut

paşi

Imaginea intitulată Vizualizează statisticile privind memoria în Google Chrome Pasul 1
1
Descărcați și instalați Google Chrome. Pentru a face acest lucru, va trebui să aveți o conexiune la internet funcțională. Alternativ, puteți găsi un fișier de instalare care funcționează chiar offline.
 • Imaginea intitulată Vizualizați statisticile privind memoria în Google Chrome Pasul 2
  2
  Porniți Google Chrome. Încercați să deschideți o filă și să începeți sesiunea de navigare, ca de obicei. Unele site-uri web pot aloca mai multă memorie decât altele, în funcție de conținutul oferit.
 • Site-urile web care oferă conținut multimedia alocă mult mai multă memorie decât acele site-uri care oferă doar conținut de text. În plus, add-on-urile browserului consumă de asemenea memorie pentru funcționarea lor.
 • Imaginea intitulată Vizualizați statisticile privind memoria în Google Chrome Pasul 3
  3
  Accesați meniul "Personalizați și controlați Google Chrome" apăsând butonul din partea dreaptă sus a ferestrei.
 • Acest buton este caracterizat prin trei linii paralele și orizontale. Dacă îl apăsați, acesta va accesa meniul principal Google Chrome.


 • Imaginea intitulată Vizualizați statisticile privind memoria în Google Chrome Pasul 4
  4
  Din meniul derulant care apare, selectați elementul "Instrumente".
 • Imaginea intitulată Vizualizați statisticile privind memoria în Google Chrome Pasul 5
  5
  Selectați opțiunea "Manager de activități". Alternativ, puteți trece peste pașii 3 și 4 și deschideți "Task Manager" utilizând comanda rapidă "Shift + Esc".
 • Imaginea intitulată Vizualizați statisticile privind memoria în Google Chrome Pasul 6
  6
  Selectați link-ul "Statistics for nerd". Acesta este plasat în colțul din stânga-jos al ferestrei "Task Manager" și permite accesul la o nouă fereastră de browser numită "Despre memorie".
 • În această filă, puteți vedea toate statisticile referitoare la alocarea memoriei utilizate de filele deschise și componentele suplimentare ale browserului și puteți cunoaște cu precizie cantitatea de memorie utilizată de fiecare element individual.
 • Sfaturi

  • Puteți descărca ultima versiune disponibilă a Google Chrome la această adresă: https://google.com/intl/it/chrome/browser/
  • Spre deosebire de alte browsere, managerul de activități Google Chrome din fila "Despre memorie" afișează de asemenea memoria alocată de componentele suplimentare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit