gtemata.com

Cum se afișează conținutul cache-ului DNS al computerului

La baza funcționării internetului, găsim sistemul de nume de domeniu (DNS)

conținut

. Fără serviciul oferit de serverele DNS, navigarea pe Internet ar fi mult mai puțin intuitivă și oarecum mai complexă. Uneori există dificultăți în încercarea de a vizualiza un site Web, iar problema poate fi găsită în sistemul DNS. Acest tutorial vă arată cum puteți vizualiza conținutul cache-ului DNS al computerului pentru a rezolva problema.

paşi

Imaginea intitulată Afișați conținutul memoriei cache DNS Pasul 1
1
Accesați meniul "Start".
 • Imaginea intitulată Afișați conținutul memoriei cache DNS Pasul 2
  2
  Selectați elementul "Executare".
 • Imaginea intitulată Afișați conținutul memoriei cache DNS Pasul 3


  3
  În câmpul "Deschis", tastați "cmd" (fără ghilimele), apoi apăsați tasta "Enter".
 • Imaginea intitulată Afișați conținutul cache-ului dvs. DNS Pasul 4
  4
  În fereastra promptului de comandă, tastați următoarea comandă "ipconfig / displaydns" (fără ghilimele). Veți vedea o listă de informații asemănătoare cu cea afișată în următoarea imagine:
 • Imaginea intitulată Afișați conținutul memoriei cache DNS Pasul 5
 • Sfaturi

  • Dacă întâmpinați probleme la vizualizarea unui site Web, puteți să ștergeți memoria cache DNS folosind următorii pași din linia de comandă:
  • Dacă sistemul dvs. de operare este Windows Vista, trebuie să porniți promptul de comandă ca administrator de sistem pentru a elimina memoria cache DNS. Pentru a face acest lucru, accesați meniul "Start" și tastați "cmd" (fără ghilimele) în câmpul de căutare. Din lista de rezultate, selectați cu butonul din dreapta al mouse-ului pictograma programului "cmd" și alegeți elementul "Rulați ca administrator" din meniul contextual care a apărut. Închideți fereastra "Control cont utilizator" și executați următoarea comandă "ipconfig / flushdns" (fără ghilimele).
 • Pentru a vizualiza cu ușurință conținutul unei cache mari de DNS, exportați-l într-un fișier `txt`, un format mult mai ușor de navigat. Pentru aceasta, adăugați următorul parametru la sfârșitul comenzii afișate în procedură: `> c: dns dns.txt "(fără ghilimele). Fișierul în cauză va fi creat în directorul "dns", în interiorul discului "C", cu cuvântul "dns.txt". Comanda completă va fi următoarea: `ipconfig / displaydns > c: dns dns.txt "(fără ghilimele).
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit