gtemata.com

Cum se afișează Fișiere XML

Acronimul XML înseamnă "eXtensible Markup Language". limba "HTML" este o versiune a XML care este utilizată pentru afișarea paginilor web într-un browser. Avantajul acestui format este că vă permite să creați etichete personalizate pentru a organiza structura de date în funcție de nevoile dvs. Formatele multiple de documente se bazează pe XML, cum ar fi formatul "DOCX" utilizate de Microsoft Word. Fișierele XML pot fi vizualizate foarte simplu folosind un browser de internet clasic, dar fiecare browser gestionează XML în mod diferit. Puteți vizualiza fișiere XML stocate local sau pe servere la distanță.

paşi

Metoda 1
Prin Internet Browser

Imagine intitulată Vizualizarea fișierelor XML Pasul 1
1
Porniți browserul dvs. preferat (Firefox, Chrome sau Safari).
 • Imaginea intitulată Vizualizați fișiere XML Pasul 2
  2
  Deschideți fișierul XML. Selectați linkul la adresa URL a fișierului XML sau trageți fișierul direct în fereastra browserului.
 • Imaginea intitulată Vizualizarea fișierelor XML Pasul 3
  3
  Interpretați conținutul fișierului. Etichetele limbii XML sunt afișate în culoarea purpurie, în timp ce conținutul fiecărei etichete apare ca text simplu. În Chrome și Safari, faceți clic pe pictograma săgeată mică pentru a extinde sau a închide etichetele individuale. În Firefox, faceți clic pe simbolurile + sau - respectiv.
 • Imaginea intitulată Vizualizarea fișierelor XML Pasul 4
  4
  Salvați fișierul XML. Dacă vizualizați un fișier XML stocat pe un server de la distanță și doriți să îl salvați, accesați meniul "fișier" și alegeți opțiunea "Salvați". Alegeți dosarul în care doriți să salvați fișierul, apoi apăsați butonul "Salvați".
 • Metoda 2
  Vizualizați și editați un fișier XML pe sistemele Windows

  Imaginea intitulată Vizualizați fișiere XML Pasul 5
  1
  Descărcați programele "Notepad XML". "Notepad XML" este un program creat de Microsoft care vă permite să vizualizați și să editați fișiere XML. Accesați următoarea adresă URL "https://xmlnotepad.codeplex.com" și descărcați fișierul complet de instalare sau fișierul pentru a efectua instalarea de la distanță. Ambele link-uri sunt disponibile în secțiune "acasă" de pe site.
  • Pentru cei care folosesc un sistem Mac OS X, "TextWrangler" este un editor de text liber care utilizează culori pentru a identifica etichetele XML și pentru a simplifica editarea.


 • Imaginea intitulată Vizualizați fișiere XML Pasul 6
  2
  instala "Notepad XML". Deschideți fișierul de instalare și urmați instrucțiunile care apar pe ecran.
 • Imaginea intitulată Vizualizarea fișierelor XML Pasul 7
  3
  Deschideți un fișier XML folosind "Notepad XML". Porniți programul, apoi accesați meniul "fișier" și alegeți opțiunea "deschis". Localizați fișierul XML în cauză utilizând dialogul care a apărut, apoi apăsați butonul "deschis".
 • Imaginea intitulată Vizualizarea fișierelor XML Pasul 8
  4
  Vizualizați conținutul fișierului XML utilizând modul de vizualizare "Vizualizare copac". Acest mod de afișare afișează toate etichetele XML din caseta din stânga interfeței. Selectați cardul "Vizualizare copac", apoi alegeți eticheta pe care doriți să o analizați.
 • Imaginea intitulată Vizualizați fișiere XML Pasul 9
  5
  Analizați fișierul XML utilizând vizualizarea "Exportare XSL". Acest mod de afișare arată fișierul XML așa cum apare într-un browser web.
 • Imaginea intitulată Vizualizarea fișierelor XML Pasul 10
  6
  Editați fișierul XML. Puteți face acest lucru ca și cum ar fi un fișier text clasic. "Notepad XML" oferă multe alte caracteristici utile pentru a lucra eficient cu fișierele XML.
 • Sfaturi

  • Uneori este posibil ca datele dintr-un fișier XML să nu fie valabile. Dacă acest lucru ar fi cazul dvs., în timpul procedurii de analiză a datelor, veți primi un mesaj de eroare din browser. Descărcați fișierul în cauză și deschideți-l utilizând un editor XML.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit