gtemata.com

Cum să verificați dacă un hard disk este spart

Hard diskul este una dintre componentele principale ale computerului. De fapt, computerele sunt folosite pentru procesarea datelor care sunt conținute pe hard disk. Aceste date pot fi fotografii, muzică, documente, e-mail, etc ... Cele mai multe dintre componentele de calculator sunt dispozitive electronice. Spre deosebire de scule și dispozitive, cum ar fi mașini, etc ... mecanice, acestea nu ar trebui să se deterioreze în timp. Hard disk-ul, cu toate acestea, este un dispozitiv mecanic, una dintre știința modernă de calculator câteva pe, și, ca atare, mai devreme sau mai târziu va înceta să funcționeze. Este important să învețe să recunoască semnele de avertizare, care ne sunt date de pe hard disk nostru atunci când se află lângă pauză, așa că, dacă nu ați făcut o copie de rezervă, puteți recupera toate datele înainte de a fi prea târziu .

paşi

Imaginea intitulată
1
Înțelegeți când hard disk-ul este pe punctul de a renunța. În timp ce nu este întotdeauna posibil să observați că hard disk-lor nu funcționează corect și este alături de rupere, este important să rămână în alertă pentru simptome ale genului, precum și, care merge prost“, să fie capabil de a salva datele pe un alt suport, sau chiar pentru a repara hard diskul de către un tehnician. Hard disk-ul (sau hard-disk) este un component foarte sensibil, nu încercați să-l deschidă tine dacă știți cu adevărat ceea ce faci și mai ales dacă trebuie să-l deschidă, asigurați-vă că discurile nu sunt expuse în aer liber - un hard disk trebuie să fie deschis numai în camere curate de clasa 100, în caz contrar, acesta va fi deteriorat instantaneu de particule de praf. De asemenea, amintiți-vă că este mult mai ușor și mai ieftin să susțină mai degrabă decât pentru a efectua recuperarea de date de la un profesionist. defecțiune După ce a detectat semnalele imediat ar trebui să vă asigurați că aveți o copie de rezervă a tuturor datelor, sau, dacă nu, creați unul. În acest fel, atunci când hard disk-ul nu mai funcționează, puteți afirma garanția sau să cumpere un altul, și încă mai au încredere pentru a transfera toate datele care a fost în hard disk-ul vechi la cel nou folosind copia de rezervă. Timpul și banii necesari prin această operație sunt mult mai mici decât cele cerute de către un tehnician pentru a recupera datele.
 • Imaginea intitulată
  2
  Ferește-te pentru zgomote ciudate: Uneori, prezența zgârieturilor ciudate și a zgomotelor în interiorul hard disk-ului înseamnă că aceasta este aproape de întreruperea totală - de exemplu, în cazul în care apare o întrerupere a capului, adesea înseamnă că hard disk-ul a ajuns la capăt . Sau, zgomotul poate fi cauzat de motorul hard disk-ului sau de zgomotele zgomotoase. Dacă auziți zgomote ciudate, acționați repede - probabil hard disk-ul dvs. nu va funcționa mult mai mult.
 • Imaginea intitulată Spuneți dacă un hard disk este prost Pasul 3
  3
  Atenție, de asemenea, la datele care dispar și la erorile de disc: computerul refuză să salveze un document? Ieri ați salvat un fișier de pe desktopul dvs. și acum nu îl mai găsiți? Programele care au lucrat întotdeauna nu mai funcționează pentru că nu găsesc calea fișierelor necesare funcționării lor? Toate acestea sunt semne că hard disk-ul dvs. este pe drumul spre apus. Desigur, ar putea fi faptul că fișierele au dispărut pentru că cineva le-a mutat sau din cauza unui virus, dar, în general, datele care dispar nu sunt niciodată un semn bun pentru sănătatea hard disk-ului, mai ales dacă ați identificat alții defecțiuni.
 • Imaginea intitulată
  4
  Computerul nu recunoaște hard disk-ul: deși ar putea părea evident, în cazul în care computerul nu recunoaște hard disk-ul, este probabil hard diskul care are o problemă și nu calculatorul. Încercați unitatea hard disk pe computerul unui prieten și vedeți dacă computerul îl recunoaște. Adesea, aceasta este o defecțiune logică - dacă nu auziți zgomote ciudate care indică probleme mecanice grave sau probleme de cap.
 • Imaginea intitulată


  5
  Calculatorul se blochează: Are computerul returnează ecrane albastre sau se repornește continuu? Deseori se blochează, mai ales când vine vorba de repornirea sistemului? Dacă calculatorul dvs. se blochează atât de des, mai ales când accesați fișiere (cum ar fi în timpul secvenței de pornire), este posibil să indicați probleme pe hard disk.
 • Imaginea intitulată
  6
  Durata accesului este prea lungă: Nu durează o jumătate de oră pentru a deschide dosare în Windows Explorer sau două ore pentru a șterge gunoiul. Când se întâmplă acest lucru, în general, hard disk-ul este pe punctul de a se rupe, probabil într-o lună sau două.
 • Imaginea intitulată
  7
  După cum sa spus deja, acordați o atenție deosebită zgomotului. De îndată ce începeți să auziți zgomote anormale provenind din carcasă, opriți imediat calculatorul sau discul în cauză. Studiați bine sunetul hard disk-ului atunci când este nou și veți observa modificări ale zgomotului când acesta este mai vechi.
 • 8
  Dacă computerul dvs. se blochează întotdeauna sau nu poate găsi fișiere specificate care până de curând au fost ușor accesibile, este un semnal că hard disk-ul este pe punctul de a vă părăsi sau poate fi o problemă a sistemului de fișiere în formatarea discului . Aceste tipuri de erori sunt, de obicei, dar nu întotdeauna, reparate folosind controlul chdsk, care se livrează cu toate instalațiile de Windows. Pentru a corecta o eroare de sistem de fișiere pe unitatea C: - Deschideți un prompt de comandă ca administrator - dacă utilizați Vista sau mai nou - și de tip „chdsk C: / f“. Dacă doriți chdsk verifică, de asemenea, fișierele și erorile de date pot adăuga un parametru: „chkdsk C: / f / r“. În acest fel, Chkdsk va inspecta si repara erorile constatate în structura sistemului de fișiere de pe discul C:, folosind parametrul / r, de asemenea, a verifica și repara, de asemenea, orice eroare de fișier sau de date. Dacă aveți mai mult de un hard-disk ar trebui să utilizați Chkdsk pe toate hard disk-ul suplimentar instalat pe computer prin înlocuirea litera C unitate: cu litera unității respective. De exemplu, pentru disc E: comanda va fi "chkdsk E: / f / r". În cele mai multe cazuri, singura utilizare a acestei comenzi va repara cele mai multe erori de sistem de fișiere, permițând unității pentru a reveni la funcționarea normală. Cu toate acestea, în cazul în care vă confruntați cu eroarea din nou, în timpul pornirii sau în decurs de 12 ore de la aceeași operațiune de antrenare, care a cauzat eroarea anterior, hard disk este de rupere și ceea ce ar trebui să faceți este groped pentru a salva cât mai multe cât mai multe fișiere posibil, cât de repede poți. Amintiți-vă că cu cât veți continua să utilizați hard diskul, cu atât mai mult va fi deteriorat.
 • Sfaturi

  • De ce dispar hard-discurile?
  • Defecțiune medie: în cazul în care hard disk-ul a fost manipulat în mod abuziv sau au fost zgâriat și dischetelor zgâriat sau pentru a obține erori de citire / scriere sau probleme de formatare de nivel scăzut, stați în fața unui eșec mass-media. Acest tip de defecțiune este relativ rare. După ce dischetele au fost marcate sau zgâriat, puteți spune, de asemenea, la revedere de la datele.
  • Defecțiuni logice: defecțiunile logice sunt acele defecțiuni în care problema se află în partea software și electronică a hard disk-ului, de exemplu firmware-ul. De obicei, nu costă prea mult pentru a rezolva această problemă, dar, din păcate, este un alt tip de defecțiune rară.
  • cap Defecțiune: Defecțiunea capului de imprimare apare atunci când capul de citire / scriere, în practică, cade pe disc (accident cap), care lucrează la o înălțime incorectă în raport cu discul sau există o defecțiune în circuitul dintre cap și bord logică - în comparație cu alte tipuri de proasta funcționare a capului de citire / scriere, acesta este un tip destul de comun. Dintre acestea, "accidentele de cap" sunt deosebit de grave.
  • Defecțiuni mecanice: Probabil cele mai frecvente. Motorul arde, dispozitivul se supraîncălzește, lagărele se potrivesc împreună - tipul de scenariu pe care vă așteptați să îl găsiți în capota unei mașini defalcate. Acest tip de funcționare defectuoasă este destul de gravă, dar dacă nu se referă la hard diskul în sine, este posibil să aveți o șansă bună de recuperare a datelor. O operațiune care, totuși, s-ar putea dovedi costisitoare.

  Avertismente

  • Nu trageți frânghia prea mult. Dacă există timp, efectuați o copie de rezervă a tuturor datelor. Dacă nu există - ca și cum hard disk-ul dvs. produce zgomote ciudate, după cum este ilustrat mai sus - scoateți-l din computer sau din carcasă, înfășurați-l într-o foaie de plastic antistatic sau aluminiu și duceți-l la un specialist. Hard-discurile, așa cum am menționat deja, sunt dispozitive foarte delicate, nu se joacă cu ele.
  • Când vine vorba de hard disk-uri, amintiți-vă mereu să țineți cont de situație și să acționați rapid, în plus față de, bineînțeles, întotdeauna înapoi, chiar dacă este nevoie de timp.
  • Când vă contactați un tehnician, acesta vă va spune că este posibil să-l trimiteți, primind detalii despre costurile de transport. Amintiți-vă, totuși, este întotdeauna preferabil să o purtați manual pentru a evita deteriorarea ulterioară.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit