gtemata.com

Cum să verificați disponibilitatea unui nume de domeniu

Un nume de domeniu este transpunerea în mod inteligibil a unei adrese de rețea din cadrul webului. Când doriți să accesați o anumită pagină Web, pur și simplu introduceți numele domeniului în bara de adrese a browserului Web al computerului. Prin crearea unui nou site web, majoritatea oamenilor aleg un nume de domeniu care să reflecte subiectul pe care se bazează site-ul. Verificați disponibilitatea numelui de domeniu al interesului dvs. efectuând o căutare simplă pe Internet prin platformele sau serviciile de găzduire pentru înregistrarea numelor de domenii.

paşi

Metoda 1
Înțelegerea numelor de domenii

Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 1
1
Alegeți ce tip de site doriți să creați. Site-urile web sunt clasificate în funcție de scopul lor și sunt împărțite în categorii similare cu cele de mai jos: corporative, comerciale, nonprofit etc.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 2
  2
  Dacă înregistrați un nume de domeniu pentru o companie, alegeți un sufix care este legat de tipul de activitate, inclusiv, de exemplu, sufixe ".com". ".biz". "ws" sau ".info".
 • Imaginea intitulată Verificați dacă un nume de domeniu este disponibil Pasul 3
  3
  Dacă lucrați pentru o corporație non-profit, alegeți un nume de domeniu ".org". Dacă numele dvs. de domeniu se referă la o instituție de învățământ, alegeți un nume de domeniu ".edu".
 • Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 4
  4
  Utilizați în schimb sufixul ".gov" pentru site-urile guvernului și ".mil" pentru site-uri legate de instituții militare.
 • Metoda 2
  Verificați registrele

  Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 5
  1
  Accesați pagina web a oricărui serviciu de înregistrare a numelor de domenii. Cele mai obișnuite site-uri sunt Register.it, Nic.it, DreamHost, Hover, Name.com și Nume ieftin.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 6
  2
  Efectuați o căutare folosind câmpul corespunzător. Câmpul de căutare poate fi caracterizat de următorii termeni: "Domino:". "Introduceți un nume de domeniu". "Verificați acest domeniu". "Căutați domeniul dvs." sau dintr-o propoziție similară.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă un nume de domeniu este disponibil Pasul 7
  3
  În câmpul de căutare, introduceți numele de domeniu ales.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă un nume de domeniu este disponibil Pasul 8


  4
  Identificați mesajele care indică faptul că domeniul în cauză a fost deja înregistrat sau rămâne disponibil. Este posibil să apară un mesaj de felicitare indicând faptul că domeniul în cauză este încă disponibil.
 • Evaluați alte opțiuni. În cazul în care numele de domeniu căutat nu este disponibil, majoritatea serviciilor web oferă un număr de nume alternative. De exemplu, dacă doriți să înregistrați domeniul "thedog.com", nu este disponibilă, numele vă poate fi sugerat "thedoggy.com" sau "thedog.net", ambele încă libere.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 9
  5
  Cumpărați numele de domeniu dacă acesta este încă disponibil. Nu întârzia alegerea dvs., altcineva ar putea fi la fel de interesat de propriul dvs. domeniu.
 • Metoda 3
  Verificați platformele de găzduire

  Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 10
  1
  Accesați site-ul web al serviciului de găzduire ales. Mulți utilizatori utilizează servicii precum Yahoo, GoDaddy, DreamHost și alte platforme pentru a crea, publica și gestiona paginile web.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 11
  2
  Găsiți un site unde puteți căuta disponibilitatea numelor de domenii. Cele mai multe platforme de găzduire vă vor întreba dacă aveți deja un nume de domeniu. Dacă nu, veți fi redirecționat automat la site-ul corect.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 12
  3
  Utilizați câmpul de căutare pentru a introduce numele domeniului dorit.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 13
  4
  Verificați rezultatele căutării. După câteva secunde de căutare, pagina va fi actualizată cu rezultatele, vă va arăta dacă domeniul în cauză este disponibil pentru înregistrare sau dacă a fost deja înregistrat de cineva.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă este disponibil un nume de domeniu Pasul 14
  5
  Cumpărați domeniul dacă acesta este disponibil. Multe platforme de găzduire includ înregistrarea gratuită a domeniului în cadrul produselor lor.
 • Sfaturi

  • Rezistați tentațiilor de a aștepta și de a cumpăra numele de domeniu numai ulterior. Dacă domeniul este disponibil, este bine să îl cumpărați imediat. Căutările dvs. sunt monitorizate de companiile create pentru a înregistra nume de domenii. Deci, dacă după verificarea disponibilității unui anumit nume de domeniu, nu veți continua achiziția, ar putea să o facă pentru dvs.
  • Dacă domeniul pe care îl interesați a fost deja înregistrat, contactați proprietarul. Dacă domeniul nu a fost utilizat pentru un site activ, proprietarul ar putea fi interesat să îl vândă.

  Avertismente

  • Rețineți că pentru a înregistra un nume de domeniu nu este necesar ca site-ul respectiv să existe. Ai putea crede că domeniul "thedog.com" să fie gratuită în cazul în care site-ul respectiv nu există. În realitate, nu este așa, deoarece, deși nu există conținut legat de domeniul în cauză, acesta din urmă ar fi putut fi deja cumpărat de cineva.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit