gtemata.com

Cum de a accelera un Acer Aspire One

Acer Aspire One este un notebook mic care utilizează sistemul de operare Windows, conceput în primul rând pentru a satisface nevoile utilizatorilor cărora le place să navigheze pe web. Atunci când Aspire One va începe să vă arate semne de timp și de utilizare sau pur și simplu o scădere a performanței, o puteți aduce înapoi la gloriile unui timp prin efectuarea unor pași foarte simpli: dezactivați funcțiile inutile sau nu utilizați, instalați mai multă RAM sau actualizați software-ul instalat.

paşi

Partea 1
Dezactivați pornirea automată a aplicațiilor

Imagine cu denumirea Speed ​​Up Acer Aspire One Pasul 1
1
Accesați meniul "start" și tastați cuvintele cheie "configurarea sistemului" în câmpul de căutare.
 • Imagine cu denumirea Speed ​​Up Acer Aspire One Pasul 2
  2
  Selectați pictograma "Configurarea sistemului" din lista de rezultate a apărut.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 3
  3
  Accesați cardul "lansarea" a ferestrei "Configurarea sistemului", apoi deselectați semnul de bifare pentru programele care nu trebuie să ruleze automat când pornește computerul. În acest fel, veți împiedica ca aplicațiile pe care nu le utilizați să ruleze în fundal după pornire, consumând resurse prețioase și încetinind sarcini normale.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 4
  4
  Apăsați butonul "în regulă". De acum înainte, procesele selectate nu vor mai fi pornite automat de fiecare dată când porniți computerul.
 • Partea 2
  Dezactivați opțiunile legate de îmbunătățirea aspectelor grafice

  Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 5
  1
  Accesați meniul "start" și tastați cuvântul cheie "sistem" în câmpul de căutare.
 • Imaginea intitulată Speed ​​Up Acer Aspire One Step 6
  2
  Selectați pictograma "sistem" din lista de rezultate a apărut, apoi alegeți linkul "Setări avansate ale sistemului".
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 7
  3
  Accesați cardul "avansat" a ferestrei "Proprietățile sistemului" El a apărut. În acest moment, apăsați butonul "Setări" legate de cutie "performanță". Aceste setări controlează aspectul grafic și efectele vizuale ale Windows, unele dintre ele putând încetini executarea unor sarcini mai importante.
 • Imaginea intitulată Speed ​​Up Acer Aspire One Step 8
  4
  Debifați butonul opțiune pe care doriți să îl dezactivați, apoi apăsați butonul "în regulă". De exemplu, deselectați butonul de verificare "Animați ferestrele atunci când acestea sunt maximizate sau minimizate", dacă nu doriți ca orice animație să fie redată când reduceți sau maximizați ferestrele Windows.
 • Partea 3
  Configurați executarea manuală a serviciilor

  Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 9
  1
  Accesați meniul "start" și tastați cuvântul cheie "serviciu" în câmpul de căutare.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Step 10
  2
  Selectați pictograma "Servicii" din lista de rezultate a apărut. Sistemul de operare Windows este programat să activeze automat servicii precum IP Helper și Spooler de imprimare atunci când computerul este pornit, chiar dacă acestea nu sunt cu adevărat necesare în acest moment.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 11
  3
  Selectați cu un dublu clic pe mouse-ul orice serviciu dorit, apoi alegeți opțiunea "manual" din meniu "Tipul de pornire:". De acum înainte, toate serviciile indicate vor fi pornite numai manual, deci numai dacă este necesar. Iată un exemplu al unor servicii pe care le puteți dezactiva pornirea automată: Serviciul de diagnosticare a politicii, Spooler de imprimare, Teme.
 • Partea 4
  Dezinstalați McAfee

  Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Step 12
  1
  Accesați meniul "start" și tastați cuvintele cheie "programe și caracteristici" în câmpul de căutare, selectați pictograma relevantă din lista cu rezultatele căutării.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 13
  2
  Selectați cu butonul din dreapta al mouse-ului fiecare dintre elementele din listă apărute în legătură cu software-ul antivirus McAfee, apoi apăsați butonul "Dezinstalați". Majoritatea modelelor Aspire One sunt vândute cu antivirusul McAfee deja instalat. Programele de acest tip sunt concepute să rămână în continuare în fundal, pentru a proteja sistemul împotriva amenințărilor malware și virușilor.
 • Moneda pentru a instala mai multe programe antivirus "lumină", adică care utilizează mai puține resurse de sistem. În mod alternativ, puteți încerca să utilizați numai site-uri sigure și fiabile, pentru a evita apariția în mod necontrolat a virușilor și a programelor malware. Rețineți că dezinstalarea pachetului de programe de securitate al McAfee expune întregul dvs. sistem la atacuri de către viruși de la terți și programe rău intenționate.
 • Partea 5
  Dezactivați portul audio

  Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 14
  1
  Accesați meniul "start" și tastați cuvântul cheie "audio" în câmpul de căutare.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 15
  2
  Selectați pictograma "Audio" din lista de rezultate a apărut. Aceasta va aduce fereastra sistemului "Audio". Implicit, Windows este configurat pentru a reda efecte sonore, de exemplu la închiderea sau lansarea de programe și aplicații. Este o caracteristică care consumă prețioase resurse de calculatoare.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Step 16
  3
  Accesați cardul "sunete", apoi selectați opțiunea "Nu sună" din meniul drop-down "Amestec:".


 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 17
  4
  Deselectați butonul de verificare "Redați sunetul de pornire Windows", apoi apăsați butonul "în regulă".
 • Partea 6
  Instalați altă memorie RAM

  Imagine cu denumirea Speed ​​Up Acer Aspire One Pasul 18
  1
  Accesați meniul "start" și tastați cuvântul cheie "sistem" în câmpul de căutare.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 19
  2
  Selectați pictograma "sistem" din lista de rezultate a apărut, apoi alegeți linkul "Setări avansate ale sistemului".
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Step 20
  3
  Luați notă de valoarea prezentă pe element "Memorie instalată (RAM)". Aceste date indică cantitatea de memorie RAM instalată în prezent în computer.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 21
  4
  Consultați manualul de utilizare al Acer Aspire One pentru a determina cantitatea maximă de RAM care poate fi instalată. Alternativ, puteți vizita site-ul oficial Acer la "https://acer.com/ac/it/IT/content/drivers" pentru a accesa versiunea electronică a manualului de utilizare al computerului. De exemplu, dacă computerul dvs. poate gestiona până la 4 GB de memorie RAM și unul este deja instalat, înseamnă că puteți adăuga încă 3 GB de memorie RAM.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 22
  5
  Instalați memoria suplimentară RAM de la sine sau contactați un tehnician profesionist. După adăugarea mai multor memorii RAM, calculatorul va fi mai puternic și mai eficient.
 • Partea 7
  Instalați Actualizări Windows

  Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 23
  1
  Accesați meniul "start" și selectați elementul "Toate programele".
 • Imagine cu denumirea Speed ​​Up Acer Aspire One Step 24
  2
  Alegeți pictograma "Windows Update". Aceasta este caracteristica Windows dedicată actualizării sistemului de operare și a tuturor produselor Microsoft instalate pe computer. Implicit, Windows este configurat să instaleze automat orice actualizare imediat ce devine disponibil, cu excepția cazului în care această caracteristică a fost dezactivată de utilizator.
 • Imagine cu numele Speed ​​Up Acer Aspire One Step 25
  3
  Selectați opțiunea "Verificați pentru actualizări" poziționat în partea stângă a ferestrei. Windows va verifica în mod automat noile actualizări pentru toate produsele Microsoft instalate pe computer.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Step 26
  4
  Apăsați butonul "Instalați actualizări"prin urmare, dacă este necesar, furnizați parola de utilizator a administratorului de sistem. Calculatorul va descărca și instala automat actualizările selectate.
 • Partea 8
  Înlocuiți programele datate

  Imagine cu denumirea Speed ​​Up Acer Aspire One Step 27
  1
  Înlocuiți un browser de internet acum lent și depășit cu cea mai recentă versiune a Google Chrome. Google Chrome este în prezent cel mai rapid browser de internet pentru sistemele Windows, ceea ce contribuie la reducerea timpilor de încărcare a paginilor web vizitate. Dezinstalați Internet Explorer, Safari, Firefox și orice alt browser de internet aflat în prezent pe computer și începeți să utilizați numai Google Chrome.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Step 28
  2
  Înlocuiți programele instalate pe computer cu aplicații web. Astăzi există mai multe aplicații care concurează cu suita de programe Microsoft Office, având avantajul că sunt complet gratuite și disponibile direct online, fără a necesita nicio instalare. De exemplu, utilizați motorul de căutare pe care preferați să căutați o alternativă la programul Microsoft Photo Editor și luați în considerare utilizarea Foi de calcul Google în loc de Microsoft Excel.
 • Imaginea intitulată Speed ​​Up Acer Aspire One Step 29
  3
  Înlocuiți toate programele datate cu versiuni actualizate. Dacă continuați să folosiți aceleași programe de ani de zile, vizitați site-ul producătorilor respectivi pentru a afla dacă există versiuni mai bune și mai actualizate, probabil că sunt capabile să consume mai puține resurse de sistem și să fie mai eficiente.
 • Alternativ, efectuați o căutare pentru a găsi un program creat de alte companii sau dezvoltat de alte persoane capabile să înlocuiască unul curent care este în prezent depășit. De exemplu, dacă ați folosit aceeași versiune de antivirus de ani de zile, este foarte probabil că în prezent există versiuni mai actualizate și mult mai eficiente. Efectuați o căutare online pentru a găsi o versiune actualizată a antivirusului pe care îl utilizați în prezent sau vă recomandăm să o înlocuiți cu un alt program care efectuează aceeași funcție, dar este mai mult "lumină" și eficiente.
 • Partea 9
  Scoateți software-ul preinstalat din computer

  Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Step 30
  1
  Accesați meniul "start", apoi alegeți elementul "Panou de comandă". În acest fel veți avea acces la "Panou de comandă" a calculatorului.
 • Imaginea intitulată Accelerați Acer Aspire One Pasul 31
  2
  Selectați linkul "Dezinstalați un program". Lista completă a tuturor programelor instalate pe computer va fi afișată pe ecran. Modelele Acer Aspire One au mai multe programe care sunt instalate direct de producător și că cele mai multe ori sunt complet inutile pentru utilizatori. În jargon, toate aceste programe intră în categorie "bloatware" și determină încetinirea și scăderea performanțelor sistemului.
 • Imagine cu denumirea Speed ​​Up Acer Aspire One Step 32
  3
  Selectați fiecare dintre programele pe care nu le utilizați sau nu le-ați instalat în mod conștient, apoi apăsați butonul "Dezinstalați". În acest fel, software-ul ales va fi eliminat de pe computer.
 • Sfaturi

  • Înainte de a încerca să îmbunătățiți performanța generală a sistemului, folosiți software antivirus pentru a efectua o scanare completă a dispozitivului Acer Aspire One pentru viruși și programe malware. În acest fel, veți ști imediat dacă cauza declinului în performanța computerului este un virus sau alt program rău intenționat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit