gtemata.com

Cum de a accelera computerul

Când cumperi un laptop nou, pare întotdeauna foarte rapid. Dar, după șase luni sau mai mult, mulți dintre noi suntem de acord că încetinește, că încearcă să înceapă încet, ca să pună o eternitate chiar și pentru cele mai simple lucruri. Din fericire, restaurarea vitezei inițiale este mai simplă decât credeți.

paşi

Imagine intitulată Asigurați-vă că laptopul funcționează mai repede Pasul 1
1
Dezinstalați programele inutile. Dacă aveți multe programe care rulează în fundal, acestea vă pot încetini foarte mult sistemul. Pentru a vedea o listă a programelor instalate pe Windows Vista sau Windows 7, faceți clic pe meniul Start. În bara de căutare tip "instalare aplicație" și apăsați pe Enter. Va apărea o listă de programe. Dacă vă amintiți că ați instalat un program și nu îl mai folosiți, selectați programul și apăsați "uninstall". Windows vă va ghida prin procedura de dezinstalare.
 • Imagine intitulată Asigurați-vă că laptopul funcționează mai repede Pasul 2
  2
  Instalați și utilizați un program de curățare bun registru.
 • Imaginea intitulata Asigurați-vă că laptopul funcționează mai repede Pasul 3
  3
  Verificați dacă nu ați instalat niciun program spyware. Spyware este un tip de software care rămâne în desfășurare în fundal și monitorizează utilizarea computerului dvs., trimițând informații terților fără aprobarea dvs.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că laptopul funcționează mai repede Pasul 4
  4
  Instalați un antivirus. Este posibil să pară contraintuitiv, dar un antivirus previne instalarea de programe care ar putea încetini PC-ul dvs. mai mult decât antivirusul în sine.
 • Imaginea intitulată Faceți-vă laptopul să lucreze mai repede Pasul 5
  5


  Nu țineți cele mai mari fișiere de pe desktop. Dacă de obicei descărcați o mulțime de lucruri de pe internet, probabil că aveți un desktop plin de icoane. În acest caz, mutați fișierele de care nu aveți nevoie într-un dosar. Acest lucru va împiedica computerul să trebuiască să le verifice de fiecare dată când îl porniți.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că laptopul funcționează mai repede Pasul 6
  6
  Dezactivați Windows Aero. Aero îmbracă marginile ferestrelor, făcându-le semi-transparente. Dacă computerul nu conține toate aceste efecte grafice, acesta va fi încetinit. Pentru a dezactiva această opțiune, faceți clic dreapta oriunde pe desktop și selectați "personalizați" din meniul derulant. În lista de teme care apar, parcurgeți în partea de jos și selectați "Windows Classic".
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că laptopul funcționează mai repede Pasul 7
  7
  Creșteți memoria. Dacă doriți să păstrați o viteză mare fără a vă sacrifica programele, puteți recurge la o creștere a memoriei. Acesta vă va costa aproximativ 35-50 EUR pentru un laptop, iar multe magazine vă vor instala gratuit. O creștere a memoriei este cea mai economică îmbunătățire a computerului.
 • Imagine intitulată Asigurați-vă că laptopul funcționează mai repede Pasul 8
  8
  Utilizați fișierul de pagină. Dacă nu aveți suficienți bani pentru a vă mări memoria RAM, aceasta ar trebui să fie cea mai eficientă metodă. Acesta va îmbunătăți performanța calculatorului dvs., dar va folosi mai mult hard disk-ul. Setați dimensiunea fișierului de paginare la cel puțin 1 GB.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că laptopul funcționează mai repede Pasul 9
  9
  Utilizați toate procesoarele. Dacă doriți să măriți viteza, mergeți la "Run" și tastați "msconfig". Faceți clic pe fereastra "Opțiuni de pornire", apoi faceți clic pe "Opțiuni avansate". Puneți cecul în caseta "numărul de procesoare", apoi din meniul drop-down selectați cel mai mare număr. Faceți clic pe "aplicați". Notă: dacă calculatorul dvs. are doar un singur procesor, nu efectuați acest pas.
 • Avertismente

  • Nu dezinstalați programe despre care nu sunteți sigur (ă). Este posibil ca Windows să aibă nevoie de sarcini de bază și chiar dacă le puteți reinstala, de obicei este destul de complicat.
  • Aveți grijă când utilizați programe de curățare a registrelor, unele pot șterge chei importante, iar PC-ul dvs. poate să nu mai funcționeze. Utilizați un program care vă permite să faceți copii de rezervă ale regiștrilor.
  • Schimbarea setărilor fișierelor de paginare poate dăuna grav sistemului dvs. de operare, provocând instabilitate și accidente. Este o tehnică pentru utilizatorii experimentați.
  • Dacă aveți deja un antivirus, nu instalați altul. Ei vor interfera unul cu altul, încetinind computerul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit