gtemata.com

Cum să accelerați calculatorul

Computerul dvs. nu este la fel de rapid ca atunci când a fost? Timpii de răspuns la solicitările dvs. s-au prelungit și au apărut, de asemenea, rușine suspecte și buzzes? Înainte de a cheltui sute sau chiar mii de euro pentru a cumpăra un computer nou, puteți încerca să efectuați procedurile descrise în acest articol pentru a optimiza funcționarea sistemului dvs. Windows sau Mac.

paşi

Înainte de a începe

Imaginea intitulă Asigurați-vă că computerul dvs. rulează mai repede Pasul 1
1
Efectuați o copie de rezervă completă a computerului. Mulți dintre noi au o viață întreagă stocată pe computerele lor, inclusiv, de exemplu, amintirile celor dragi, evoluția completă a gusturilor muzicale, proiectele școlare, datele financiare (declarația fiscală, informațiile privind conturile bancare , gestionarea contabilității de familie etc.), documentele de lucru și multe altele, practic ceea ce este necesar în viața cotidiană. Din acest motiv, înainte de a efectua modificări radicale în calculatorul dvs., este întotdeauna recomandabil să efectuați o copie de rezervă completă sau cel puțin toate fișierele personale vitale.
 • Achiziționați o unitate hard disk externă care este mai mare decât unitatea hard disk a computerului pe care doriți să îl creați. Prin conectarea unității de stocare externe la un port USB de pe computer, sistemul de operare ar trebui să propună automat utilizarea acestuia ca o copie de rezervă a datelor. Dacă aveți nevoie de mai multe informații, puteți consulta acest ghid.
 • Dacă vă temeți că un hard disk extern poate fi deteriorat sau pierdut, puteți crea copii de rezervă ale celor mai importante fișiere utilizând un serviciu online. Înregistrați-vă pe un site web care oferă un serviciu de backup de date (de exemplu, Carbonite sau SOS Online Backup). Puteți să configurați computerul pentru a crea copii de siguranță ale datelor dvs. în cloud cu termene limită programate sau ori de câte ori se efectuează o modificare a datelor.
 • De asemenea, puteți crea copii de rezervă pentru medii optice, cum ar fi CD-uri sau DVD-uri. În acest caz, totuși, este necesar să le păstrați într-un loc sigur pentru a preveni deteriorarea lor.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că calculatorul dvs. rulează mai repede Pasul 2
  2
  Reporniți computerul. Acest lucru poate îmbunătăți temporar performanța sistemului prin golirea memoriei RAM. Pentru a face acest lucru, închideți computerul complet, așteptați câteva secunde, apoi porniți-l din nou.
 • Înainte de a opri calculatorul, asigurați-vă că ați salvat toate fișierele sau documentele pe care încă le deschideți pe care lucrați!
 • Metoda 1
  ferestre

  Imagine intitulată Asigurați-vă că calculatorul dvs. rulează mai repede Pasul 3
  1
  Primul pas este să verificați spațiul liber disponibil pe hard disk. Accesați fereastra "Explorați resursele" sau "File Explorer", selectați pictograma hard disk cu butonul drept al mouse-ului, apoi alegeți elementul "proprietate" din meniul contextual a apărut. În interiorul ferestrei noi ar trebui să vedeți o diagrama plăcintă care arată spațiul ocupat și cel încă disponibil. Dacă majoritatea hard disk-ului este deja ocupat, trebuie să ștergeți programele și fișierele care nu mai sunt necesare. Pe de altă parte, dacă volumul de spațiu liber este încă foarte mare, problema se poate întâmpla în unele componente defectuoase ale sistemului de operare.
  • Ca regulă generală, pentru a vă asigura că computerul rulează în mod stabil și rapid, unitatea hard disk trebuie să aibă cel puțin 15% spațiu disponibil.
  • Dacă sistemul dvs. are nevoie de mai mult spațiu de stocare, luați în considerare achiziționarea unui hard disk SSD (Solid State Drive SSD) pentru a lucra alături de cel existent sau pentru al înlocui. Aceste unități de memorie sunt mult mai rapide și mai sigure decât hard-discurile obișnuite.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că calculatorul dvs. rulează mai repede Pasul 4
  2
  Dezinstalați toate programele în desuetudine. Pentru a face acest lucru, conectați-vă la "Panou de comandă", apoi alegeți pictograma "Instalarea aplicației" (sau link-ul "Dezinstalați un program" în funcție de versiunea Windows în uz). Se va afișa lista tuturor programelor instalate pe computer. Unele elemente din listă vor apărea imediat inutile sau inutile, în acest caz puteți continua să le eliminați în siguranță totală. Este posibil ca alte programe să nu vă fie cunoscute, prin urmare trebuie să efectuați o căutare online pentru a înțelege natura și scopul acestora.
 • Poate fi util să știți cât de des utilizați un anumit program. Selectând unul dintre anteturile coloanelor din listă cu butonul drept al mouse-ului, vi se va oferi posibilitatea de a adăuga câteva caracteristici suplimentare pentru a sorta lista de programe instalate. Adăugați coloana Ultima folosită pentru a afla când a fost ultima dată când ați folosit fiecare dintre programele din sistem. Datorită acestei soluții, puteți determina rapid ce software folosiți frecvent și pe care nu l-ați folosit ani de zile.
 • Nu uitați să goliți bara de sistem.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. rulează mai rapid Pasul 5
  3
  Împiedică programele care nu mai sunt necesare pentru a fi difuzate automat când computerul este pornit. Implicit, unele programe sunt lansate automat de sistemul de operare de îndată ce porniți calculatorul și apoi rămân active în fundal, astfel încât să poată fi încărcate rapid de îndată ce îl solicitați. Pentru a vedea lista acestor elemente, accesați meniul "start", efectuați o căutare folosind cuvântul cheie "msconfig", apoi accesați cardul "lansarea" a apărut fereastra. Debifați caseta de selectare pentru toate programele care nu trebuie să fie pornite imediat.
 • Pentru a verifica ce programe se execută la pornirea sistemului, puteți verifica și bara de activități Windows (asigurați-vă că ați selectat elementul "Afișați pictogramele ascunse" pentru a afișa toate pictogramele programelor active).
 • Imagine intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 6
  4
  Modificați gestionarea alimentării calculatorului desktop cu opțiunea "Performanță înaltă". Accesați "Panou de comandă", apoi alegeți pictograma "Opțiuni de economisire a energiei"- vor fi afișate opțiunile legate de gestionarea economiei de energie a sistemului de operare. În mod normal, următoarele elemente vor fi disponibile: "echilibrat". "Economisirea energiei" și "Performanță înaltă". Aceste setări controlează consumul de energie al computerului, limitând performanțele acestuia pentru a maximiza durata de viață a bateriei, a maximiza viteza, dar a crește consumul de energie sau a crea o soluție echilibrată între cele două. Alegeți setarea "Performanță înaltă" vă poate ajuta să creșteți viteza și performanța generală a computerului.
 • Această configurație este utilă numai în cazul unui computer desktop - pe laptop-uri ar reduce durata de viață a bateriei.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 7
  5
  Ștergeți toate elementele din meniul contextual Windows care nu mai sunt necesare. Meniul de context este afișat ori de câte ori selectați un element cu butonul drept al mouse-ului. În timpul procedurii de instalare, unele programe permit utilizatorului să aleagă în mod autonom dacă să le introducă în acest meniu, în alte cazuri adăugarea se face automat. Pentru a gestiona intrările din meniul contextual Windows, apăsați combinația de taste rapide ⌘ Win + R, se va afișa fereastra "alerga". În interiorul câmpului "deschis", tastați comanda regedit, apoi apăsați butonul "în regulă".. În cadrul Editorului de registru, selectați în ordine următoarele elemente: "HKEY_CLASSES_ROOT". *, "shellex" și "ContextMenuHandlers". Ștergeți toate aplicațiile pe care nu doriți să le includeți în meniul contextual Windows din lista care a apărut.
 • Întotdeauna procedați cu prudență la modificarea registrului - ștergerea unei intrări greșite poate duce la defecțiuni grave ale computerului. Dacă aveți vreo îndoială cu privire la utilizarea Registry Editor, încercați să rulați o căutare online pentru a găsi un software gratuit care vă permite să editați intrările din meniul contextual Windows.
 • Imagine intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 8
  6
  Instalați unul program antivirus, un anti-spyware și un program anti-malware. Cu cat calculatorul are mai putin timp sa se dedice virusilor, adware-ului si spyware-ului, cu atat mai mult poate fi folosit pentru executarea altor procese.
 • Păstrați actualizarea instalării Windows. Execuția sistemului de operare nu va fi mai stabilă și mai rapidă, dar unele dintre cele mai importante viruși vor fi eliminate (unele dintre acestea se vor răspândi și prin serviciul Microsoft Windows Update) imediat ce instrumentul de dezinstalare este disponibil.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 9
  7
  Porniți instrumentul "Curățarea discurilor". Această caracteristică a Windows eliberează sute de MB prin eliminarea fișierelor temporare, a fișierelor de sistem inutile și a celor din coșul de gunoi Windows. Pentru a face acest lucru, accesați fereastra "Explorați resursele" sau "File Explorer", selectați pictograma hard disk cu butonul drept al mouse-ului, apoi alegeți elementul "proprietate" din meniul contextual a apărut. Apăsați butonul "Curățarea discurilor" plasate pe card "general", va apărea o nouă fereastră care vă cere să selectați tipul de fișier care trebuie șters. Selectați butonul de verificare pentru elementele care urmează să fie șterse, apoi efectuați curățarea.
 • Cel mai probabil, veți dori să păstrați toate fișierele de salvare video pe care le utilizați în mod normal, precum și toate fișierele de configurare (cu excepția cazului în care preferați să le eliminați).
 • Dacă computerul dvs. are mai multe unități de disc sau mai multe partiții, va trebui să selectați cel de scanat și curățat.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 10
  8
  Pornește defragmentarea discurilor. În cazul în care datele stocate pe unitățile de disc sunt fragmentate, sistemul de operare trebuie, înainte de a efectua orice altă funcție, pentru a identifica fiecare fișier fragment, care ar putea fi amplasat oriunde în hard disk. Rulați mijloacele de defragmentare reorganiza datele, astfel încât fișierele aferente pot fi stocate pe disc într-un mod contiguu, în același timp, eliberarea spațiului de stocare și accesul rapid la informații de calculator. Pentru a face acest lucru, accesați fereastra "Explorați resursele" sau "File Explorer", selectați pictograma hard disk cu butonul drept al mouse-ului, apoi alegeți elementul "proprietate" din meniul contextual a apărut. Selectați cardul "Instrumente", apoi apăsați butonul "Optimizarea" sau "Run Defrag ...".
 • Chiar și datele de pe unitățile externe, cum ar fi stick-urile USB sau hard disk-urile detașabile, pot fi fragmentate.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede 11
  9
  Dezactivați efectele vizuale. În Windows există 20 de efecte grafice care pot fi activate sau dezactivate. Pentru a maximiza performanța sistemului, dezactivați-le pe toate. Accesați "Panou de comandă", alegeți elementul "sistem", apoi selectați linkul "Setări avansate ale sistemului". Apăsați butonul "Setări" privind secțiunea "performanță", apoi selectați butonul radio "Pentru a obține cea mai bună performanță".
 • Dacă nu sacrificați toate efectele vizuale ale Windows pentru performanțe maxime, încercați să alegeți opțiunea "Alegerea automată a setărilor mai bune".
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că calculatorul dvs. rulează mai repede Pasul 12
  10
  Instalați mai multă memorie RAM. Pentru a verifica dacă computerul are nevoie de mai multă memorie RAM, accesați Windows Task Manager (numit Task Manager în versiuni mai moderne) apăsând pe combinația de taste ^ Ctrl + ⎇ Alt + Del. În interiorul cardului "performanță" veți găsi secțiunea "memorie"- dacă numărul este plasat lângă element "disponibil" este mai mică de 25% din MB / GB total, va trebui cel mai probabil să instalați memorie RAM suplimentară.
 • Instalarea unei memorii suplimentare nu face neapărat computerul mai rapid. Creșterea cantității de memorie RAM poate fi utilă în cazul în care sistemul dvs. este lent în trecerea de la o fereastră de program la alta sau pentru a grăbi navigarea pe Internet, dacă în mod obișnuit folosiți multe cartele de browser de internet simultan.
 • Pentru a instala module suplimentare RAM, puteți decide să contactați un profesionist cu experiență sau alegeți continuați singur. În al doilea caz, asigurați-vă că ați documentat suficient înainte de a începe.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că calculatorul dvs. rulează mai repede Pasul 13


  11
  Ștergeți gadgeturile pe care nu le utilizați. Pentru a face acest lucru, selectați un punct gol de pe desktop cu ajutorul butonului drept al mouse-ului, apoi alegeți opțiunea "Gadget". Selectați cu butonul din dreapta al mouse-ului gadgetul pe care doriți să îl ștergeți, apoi alegeți elementul "Dezinstalați".
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. rulează mai repede Pasul 14
  12
  Ștergeți fișierele temporare de pe computer. În timpul pornirii normale a calculatorului, instalarea și utilizarea diferitelor programe generează o cantitate mare de fișiere temporare. Aceste elemente ocupă o cantitate considerabilă de spațiu pe hard disk, ceea ce poate cauza o încetinire a operațiilor normale ale sistemului de operare. Ori de câte ori computerul dvs. apare mai lent, trebuie să eliminați fișierele de mai sus. Apăsați combinația de taste rapide ⌘ Win + R, apoi tastați comanda "% Temp%" (fără citate) în interiorul câmpului "deschis" a apărut fereastra. Ștergeți definitiv (utilizând combinația de taste ⇧ Shift + Delete) toate fișierele din folderul afișat. Fișierele de sistem care nu pot fi șterse deoarece sunt constrânse de Windows trebuie ignorate.
 • Imagine intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 15
  13
  Evaluați pentru a actualiza componentele hardware de pe computer. Cauza încetinirii sistemului ar putea fi un hardware care este datat, nu mai trebuie să ruleze software modern. Computerul dvs. este proiectat să execute corect versiunile sistemelor de operare și ale programelor existente la momentul introducerii pe piață. Noile versiuni ale sistemelor de operare și ale programelor pot fi totuși susținute de hardware-ul sistemului dvs., dar în detrimentul unei reduceri semnificative a performanței globale. Motivul pentru care computerul se dovedește a fi lent sau se blochează este că nu poate face față cerințelor grele asupra resurselor hardware care însoțesc în mod normal versiunile moderne ale sistemelor de operare populare și ale software-ului. Pentru a mări performanța generală a sistemului, încercați să înlocuiți hardware-ul actual cu cele mai recente versiuni.
 • Metoda 2
  Mac

  Imaginea intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. rulează mai repede Pasul 16
  1
  Verificați cantitatea de spațiu liber de pe hard disk. Pentru a face acest lucru, accesați meniul "măr" (caracterizată de faimoasa pictogramă Apple din colțul din stânga sus al ecranului), apoi alegeți opțiunea "Informații despre acest Mac"- în final, alegeți cardul "arhivă". Apăreți o utilizare relativă a graficului de disc (descris în detaliu în funcție de tipul de date: video, muzică, imagini, aplicații, etc.), care arată cantitatea de spațiu liber încă disponibil.
  • Învățând să înțelegeți ce tip de fișier ocupă mai mult spațiu pe disc vă oferă posibilitatea de a vă îndrepta atenția corect asupra a ceea ce trebuie șters (ștergerea definitivă a datelor sau mutarea acestora pe un disc extern). Dacă observați că muzica dvs. preferată ocupă cea mai mare parte a hard disk-ului sistemului, puteți rezolva problema foarte repede: pur și simplu prin mutarea bibliotecii iTunes pe o unitate de stocare externă.
  • Încercați întotdeauna să aveți cel puțin 15% spațiu liber pe disc, astfel încât computerul să poată efectua proceduri normale de întreținere în mod independent.
  • Dacă găsiți că spațiul de pe disc nu este suficient, puteți evalua achiziția și instalarea unei unități de disc SSD (solid state drive). În general, aceste unități sunt mult mai rezistente și mai rapide decât hard-urile normale, astfel încât calculatorul dvs. va arăta ca nou imediat.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 17
  2
  Utilizați instrumentul "Monitorizarea activității" pentru a identifica aplicațiile care utilizează cea mai mare parte a memoriei RAM. Pentru a face acest lucru, accesați folderul "bibliotecă", selectați elementul "Aplicații" și alegeți în final directorul "utilitate". Porniți instrumentul "Monitorizarea activității" selectând pictograma relativă din listă. Selectați antetul coloanei % CPU pentru a afla care programe utilizează cea mai mare parte a capacității de procesare a calculatorului. Rularea unei aplicații care utilizează mai mult de 50% din CPU poate încetini întregul sistem.
 • Dacă ați constatat că o anumită aplicație monopolizează utilizarea procesorului (limba engleză unitatea centrală de procesare), puteți accelera întregul sistem prin simpla dezinstalezi și care caută o mai puternic sau închizând toate programele care nu sunt necesare atunci când aveți nevoie pentru a utiliza persoana în cauză.
 • În multe cazuri, Safari este programul care utilizează cel mai mare procent de procesor. Luați în considerare oportunitatea de a utiliza un alt browser de internet, cum ar fi Firefox sau Chrome.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 18
  3
  Dezinstalați programele inutile. O poți face manual, prin glisarea icoanelor în coșul de sistem, sau prin descărcarea unui program special care vă va ajuta să le eliminați. iMovie, Garage Band și iPhoto sunt programe care ocupă mult spațiu, neutilizate de majoritatea utilizatorilor, reprezentând astfel un excelent punct de plecare.
 • Dacă aveți nelămuriri, nu dezinstalați nicio aplicație sau program pe care nu-i cunoașteți natura sau scopul, poate fi critică pentru funcționarea normală a sistemului sau a unei alte aplicații.
 • Imagine intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. rulează mai repede Pasul 19
  4
  Ștergeți, comprimați sau mutați fișierele mari care nu mai sunt necesare. Puteți să le localizați printr-o căutare simplă. Accesați fereastra Finder, apoi apăsați combinația Command + F pentru a efectua căutarea. Apăsați butonul "tip" și alegeți articolul "mai mult". Derulați în jos pe listă, selectați elementul "Dimensiunea fișierului" pentru a le include în criteriile de căutare, apoi apăsați butonul "în regulă". În acest moment puteți efectua o căutare pentru fișiere mari. Încercați să selectați filtrul "este mai mare decât" și o dimensiune egală cu "200 MB". Alegeți să ștergeți, să restrângeți sau să mutați elemente care apar în lista cu rezultatele căutării pe o unitate de stocare externă.
 • Pentru a comprima un fișier sau un dosar, selectați-l ținând apăsată tasta ^ Ctrl, apoi selectați elementul "colaps" din meniul contextual a apărut. Pentru a decomprima arhiva comprimată nou creată, pur și simplu selectați-o cu un dublu clic pe mouse.
 • Accesați dosarul "Descărcați". Asigurați-vă că utilizați modul de vizualizare a listei, apoi faceți clic pe titlul coloanei "dimensiune"- în acest fel cele mai mari fișiere vor fi afișate în partea de sus a listei. Ștergeți toate elementele care nu mai sunt necesare.
 • În mod normal, fișierele video legate de filme sunt cele care au cea mai mare dimensiune, de la 1-2 GB. Vreți să ștergeți toate fișierele de filme pe care le-ați văzut deja sau care nu intenționează să le vizionați.
 • Nu uitați să goliți coșul de gunoi. După ștergerea imaginilor din iPhoto sau Aperture, va trebui să goliți coșul de gunoi pentru aceste programe. În caz contrar, fișierele șterse vor fi prezente pe hard disk.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că computerul dvs. rulează mai repede Pasul 20
  5
  Împiedică lansarea programelor inutile când Mac pornește. Cu cât este mai mare numărul de programe care se execută atunci când computerul este pornit, cu atât performanța activităților normale este mai lentă. Accesați meniul "măr", apoi alegeți elementul "Preferințele sistemului". Selectați pictograma "cont" sau "Utilizatori și grupuri", apoi accesați cardul "Elemente de conectare". Selectați orice element din lista pe care nu mai aveți nevoie, apoi apăsați butonul "-" să îl ștergeți.
 • Ștergerea icoanelor inutile de pe desktop accelerează procesul de încărcare, deoarece sistemul va trebui să le încarce de fiecare dată când computerul este pornit. Mutați fișierele de pe desktop în foldere sau ștergeți pictogramele inutile. De asemenea, încercați să nu salvați fișierele descărcate de pe web direct pe desktop.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 21
  6
  Reparați permisiunile de acces la fișiere. Pentru a face acest lucru, accesați folderul "Aplicații", alegeți elementul "utilitate", apoi selectați pictograma "Utilitar de discuri". În acest moment, selectați unitatea hard disk boot, accesați cardul "Keychain de prim ajutor" și alegeți opțiunea "Reparați permisiunile pentru discuri". Prin efectuarea acestei proceduri, computerul va verifica setările de acces la fișiere de pe hard disk pentru a vă asigura că aceste elemente sunt accesibile numai de către aplicații și utilizatorii autorizați să facă acest lucru. După efectuarea procedurii de diagnosticare "Reparați permisiunile pentru discuri", reporniți întotdeauna Mac-ul.
 • Dacă setările de acces la fișiere de pe hard disk nu sunt corecte, este posibil să întâmpinați probleme legate de operațiile obișnuite, cum ar fi imprimarea, conectarea sau pornirea programelor.
 • Este recomandabil să efectuați această operațiune în mod regulat (de exemplu, la fiecare 2-3 luni) pentru a detecta și a corecta orice problemă posibilă înainte de a interfera cu utilizarea normală a computerului.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 22
  7
  Ștergeți widgeturile inutile. Chiar dacă nu ați activat tabloul de bord al Mac, widgeturile pot totuși să consume memoria RAM rămânând activă în fundal atunci când încercați să faceți alte lucruri.
 • Dacă utilizați OS X 10.4.2 sau o versiune ulterioară, aveți posibilitatea să utilizați "Widget Manager". Accesați tabloul de bord, apoi deschideți bara de aplicații apăsând butonul "+" loc în colț. Selectați elementul "Gestionați Widget-uri", apoi deselectați sau dezactivați cele nedorite - alternativ, în cazul widget-urilor terță parte, le puteți șterge complet prin apăsarea butonului roșu circular corespunzător cu simbolul "-" în centru. Când ați terminat, apăsați butonul "în regulă" pentru a confirma.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că computerul dvs. rulează mai repede Pasul 23
  8
  Ștergeți limbile pe care nu le utilizați. Dacă utilizați sistemul de operare Mac OS X, descărcați programul gratuit numit "monolingve". Folosind OS X, o mare parte din spațiul de pe hard disk este folosit ca memorie virtuală. O mare parte din această memorie virtuală este utilizată pentru a gestiona limbile disponibile. Programul "monolingve" vă permite să eliminați limbile neutilizate, permițându-vă să eliberați spațiu pe disc.
 • Indiferent de limba pe care o utilizați, de regulă, este important să nu ștergeți niciodată fișierele legate de limba engleză. În caz contrar, sistemul de operare OS X poate funcționa defectuos.
 • Imaginea intitulată Asigurați-vă că computerul dvs. funcționează mai repede Pasul 24
  9
  Instalați cea de-a doua memorie RAM. Acest lucru poate fi util în special în cazul în care calculatorul dvs. înregistrează încetiniri în timpul lansării aplicațiilor sau al trecerii de la un program la altul. Pentru a afla dacă Mac-ul dvs. are nevoie de mai multă memorie RAM, deschideți fereastra "Monitorizarea activității" (pentru a face acest lucru, accesați dosarul "bibliotecă", alegeți elementul "Aplicații", selectați în final elementul "utilitate"), apoi selectați cardul "memorie" sau "Memoria sistemului". Observați culorile diagramei pieptene pentru utilizarea memoriei RAM a Macului dvs. Dacă predomină verde și albastru, înseamnă că totul funcționează corect și cantitatea de memorie instalată este adecvată. Dacă predomină roșu și galben, trebuie să aveți în vedere instalarea mai multor memorii RAM.
 • Pentru a afla ce model RAM este instalat în prezent pe Mac, accesați meniul "măr", selectați elementul "Informații despre acest Mac", apoi apăsați butonul "Mai multe informații". În interiorul secțiunii "hardware-", alegeți elementul "memorie"- această secțiune arată tipul și cantitatea de memorie RAM instalată pe computer.
 • Dacă doriți să instalați singur noul RAM, efectuați o căutare în cadrul secțiunii "suport" de pe site-ul Apple folosind cuvântul cheie "RAM" și modelul dvs. Mac. Veți primi instrucțiuni detaliate cu privire la modul de instalare a noilor module RAM pe computer.
 • Sfaturi

  • Efectuați o instalare "curat" (adică executată prin formatarea completă a hard diskului) a sistemului de operare este cea mai bună metodă de optimizare a unui computer utilizând Windows, dar în același timp șterge toate datele stocate.
  • Ca regulă generală, este mai bine să nu modificați sau să ștergeți elemente ale căror natură sau scop nu este cunoscută. Citiți numeroasele ghiduri de pe web pentru a înțelege pe deplin pașii necesari pentru optimizarea calculatorului înainte de a le pune în practică.
  • Este întotdeauna mai bine să dezinstalați programele din sistem sau să modificați configurația calculatorului creați un punct de restaurare. În acest fel, în cazul în care ceva nu funcționează corect, puteți restabili condiția inițială.

  Avertismente

  • Când optimizați sistemele Windows, nu ștergeți niciodată fișierele conținute în dosar "System32"- acestea sunt elemente critice pentru stabilitatea sistemului de operare, fără de care nu veți mai putea folosi computerul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit