gtemata.com

Cum să accelerați conexiunea la Internet

Există multe motive pentru care conexiunile la Internet par să încetinească în timp. Citiți acești pași pentru a afla cum să rezolvați cele mai frecvente probleme și să luați măsuri pentru a face conexiunea la Internet mai rapidă.

paşi

Metoda 1
Rezolvarea problemelor software

Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul merge mai repede Pasul 1
1
Verificați activitatea în fundal. Uneori, când conexiunea dvs. la Internet pare neobișnuit de lentă, este doar pentru că altceva utilizează o parte din conexiunea dvs. în fundal. Găsiți managerul de descărcări al browserului dvs. și asigurați-vă că nu descărcați fișiere, apoi verificați dacă alte programe rulează și verificați-le individual pentru a vă asigura că nu monopolizează conexiunea. Dacă cineva a lăsat un torent să alerge și a neglijat să-ți spună, ar putea fi foarte bine sursa încetinirii tale.
 • De asemenea, verificați dacă se execută o actualizare de sistem sau o scanare de program. Adesea, aceste programe încetinesc întregul computer, dar efectul este doar temporar. Odată ce au terminat să utilizeze computerul, lucrurile se vor reveni la normal.
 • Pentru a verifica ce programe rulează în Windows, apăsați Ctrl - Shift - Esc. Se va afișa o listă cu toate programele active. Pe Mac, mergeți la dosarul Aplicații și apoi la dosarul Utilitare pe care îl găsiți înăuntru. Deschideți utilitarul denumit Activity Monitor pentru a obține rapoarte detaliate privind programele și utilizarea memoriei.
 • Imagine intitulată Faceți Internetul dvs. mai rapid Pasul 2
  2
  Atenuează efectele. Una dintre cele mai ușoare căi de a accelera computerul modern este de a dezactiva unele sau toate efectele vizuale fanteziste care se aplică diferitelor acțiuni. Opriți-le, dați mai multă energie computerului pentru a deschide paginile web și mai puțin pentru a activa animațiile de fișiere atunci când le deschideți.
 • În Windows, aceste opțiuni pot fi găsite în mod normal în Panoul de control, sub Setări avansate de sistem. Pentru a găsi rapid panoul, utilizați meniul Start, căutând pentru sistem, deschideți pictograma afișată și faceți clic pe fila Avansat. În caseta Performanță, faceți clic pe butonul Setări pentru a selecta sau deselecta opțiunile vizuale.
 • Computerele Macintosh utilizează o varietate de efecte vizuale. Unele dintre acestea pot fi ușor controlate - altele necesită software specializat pentru a le dezactiva. Există o mulțime de informații online despre specificațiile acestor programe și despre ceea ce fac, dar pentru începători este posibil să dezactivați efectele Dock accesând meniul Apple și selectând Preferințe sistem. De acolo, selectați Dock și "Scale Effect", apoi deselectați "Animați aplicațiile de deschidere".
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul este mai rapid Pasul 3
  3
  Actualizați-vă browserul. În timp, browserele de Internet se înlocuiesc cu noi iterații și devin caduce. Dacă veți continua să utilizați o versiune mai veche a unui browser, veți începe în cele din urmă să observați că conexiunea dvs. la Internet pare mai lentă, deoarece vechiul browser nu poate gestiona noul conținut. Remediați problema prin actualizarea la un browser curent. Cele mai populare trei browsere sunt Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox și Google Chrome. Instalați cea mai recentă versiune a uneia dintre acestea și fiți pregătit (ă) să fiți uimiți de saltul pe care îl ascultați în termeni de performanță.
 • Pentru a descărca cea mai recentă versiune de Internet Explorer, du-te aici.
 • Pentru a descărca cea mai recentă versiune de Mozilla Firefox, du-te aici.
 • Pentru a descărca cea mai recentă versiune de Google Chrome, du-te aici.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul merge mai repede Pasul 4
  4
  Verificați pentru adware. Adware și spyware sunt programe gratuite de instalat, dar aproape imposibil de dezinstalat odată ce ați făcut greșeala de a le instala. Acestea pot varia de la ușoare iritante până la intimitate gravă și aproape invariabil de a absorbi lățimea de bandă, încetinind conexiunea la Internet. Pentru a scăpa de acestea, instalați un program conceput special pentru această activitate.
 • Cel mai bun mod de a evita majoritatea adware-urilor în viitor este să nu fiți de acord niciodată să descărcați altceva decât ceea ce doriți, deși se pare că fișierul pe care doriți să îl descărcați nu poate fi descărcat fără adware asociat. Nici un site de încredere nu va obligă să instalați o bară de instrumente sau orice alt program suplimentar, ca parte a unei descărcări legale a fișierului.
 • Imaginea intitulă Faceți Internetul dvs. mai rapid Pasul 5
  5
  Distruge adware-ul. Utilizatorii Windows se bazează în general pe un program gratuit numit Spybot Search & Distruge.
  Utilizatorii Mac pot folosi MacScan, dar vor trebui să plătească o sumă mică pentru licență dacă vor să o folosească mai mult de o lună. Indiferent de programul pe care îl alegeți, descărcați-l, instalați-l și rulați-l pentru a găsi, cataloga și șterge software-ul ofensator de pe computer. Odată ce aveți programele, pașii sunt foarte simpli.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul merge mai repede Pasul 6
  6
  Scapă de viruși. Virușii, viermii și alte probleme mai direct dăunătoare computerului sunt gestionate mai bine de un program antivirus puternic. Virușii și altele asemănătoare nu contribuie direct la o conexiune lentă la Internet, dar trebuie să fie întotdeauna evitate și eliminate imediat ce se strecoară pe computer. Pentru a verifica existența virușilor, descărcați un program antivirus și instalați-l, apoi rulați-l imediat.
 • Nu trebuie să plătiți întotdeauna pentru calitate. Unele dintre cele mai bune programe antivirus din lume sunt de fapt gratuite pentru uz casnic.
  Utilizatorii de Windows pot descărca gratuit Avast! Antivirus sau AVG.
  Utilizatorii de Mac pot descărca Sophos, un program antivirus Mac nativ.
  Toate aceste programe sunt curate de la viruși, legitime și utilizate pe scară largă.
 • Permiteți programului antivirus să funcționeze continuu în fundal. El va fi capabil să identifice amenințări pe care nici măcar nu le vedeți mai des decât ați putea suspecta.
 • Imaginea intitulă Make your Internet Go Faster Step 7


  7
  Liber de spațiu. Uneori, un computer mai vechi sau mai mic va începe să încetinească datorită cantității mari de date temporare de pe Internet sau a unor programe și fișiere suplimentare care s-au acumulat de-a lungul anilor. Acest lucru nu este, în general, o problemă pentru niciun computer realizat în ultimii ani, dar niciodată nu doare să facă o scurtă primăvară de curățare! Începeți prin ștergerea datelor temporare de pe Internet. Acest lucru este, de obicei, destul de simplu: pentru orice browser pe care îl utilizați, puteți găsi ghiduri cu o căutare rapidă pe Google. Ulterior, verificați toate programele și eliminați cele care nu mai sunt utilizate sau pe care nu doriți.
 • Utilizatorii de Mac pot pur și simplu să scaneze prin dosarul Aplicații și să tragă programele nedorite în coșul de gunoi. Asigurați-vă că goliți coșul de gunoi când ați terminat. Utilizatorii de Windows ar trebui să meargă la Panoul de control și să găsească panoul Programe, denumit și Add / Remove Programs (Programe și caracteristici), în funcție de ediția Windows. Eliminați programele prin evidențierea elementelor nedorite și făcând clic "Dezinstalați".
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul merge mai repede Pasul 8
  8
  Setați securitatea rețelei. Dacă accesați Internetul printr-o rețea fără fir, este posibil să întâmpinați o încetinire din cauza altor persoane care utilizează această conexiune pentru a naviga pe Internet. Împiedicați-le să facă acest lucru prin setarea unei parole de rețea. Modalitățile de a face acest lucru diferă de la router la router, dar ele sunt, în general, disponibile prin accesarea unei adrese specifice în browserul dvs. web, de obicei o secvență de numere precum 192.168.1.1. Puteți afla mai multe despre pașii specifici ai acestui proces prin căutarea citirilor corespunzătoare.
 • Dacă întâmpinați probleme cu securitatea în rețea, sunați la producătorul ruterului și solicitați asistență. Dacă ruterul dvs. este încă în garanție, ar trebui să vă bucure să vă ajute. În caz contrar, este posibil să fie nevoie să căutați soluții online sau să vă apelați la un prieten de înaltă tehnologie. Există numeroase motive pentru care parola poate să nu funcționeze corect și majoritatea acestora nu sunt evidente dintr-o privire.
 • Metoda 2
  Rezolvarea problemelor hardware

  Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul merge mai repede Pasul 9
  1
  Curăță computerul. Componentele fizice ale computerului pot deveni praf și înfundate în timp, ducând la supraîncălzire, ceea ce poate provoca probleme grave. Deconectați și scoateți toate bateriile de pe computer, apoi deschideți cu atenție carcasa și curățați-o cu plăcuțe de bumbac și aer comprimat. Uneori, cea mai mare parte a problemei este doar o bucată mare de praf de pe cealaltă parte a orificiului ventilatorului, ceea ce ține CPU-ul cald.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul merge mai repede Pasul 10
  2
  Actualizați-vă serviciul Internet. Furnizorii de servicii Internet, furnizorii de servicii Internet, continuă să ofere un serviciu mai rapid și mai rapid în fiecare an pentru a ține pasul cu lumea internetului, din ce în ce mai bogat în imagini și sunete. Chiar și o conexiune care a fost fulgerul acum 10 ani astăzi poate părea înfricoșător de lentă. Dacă nu ați actualizat viteza serviciului Internet de mai mulți ani, este posibil ca vinovatul să fie Internetul, mai degrabă decât echipamentul dvs. Remediați această problemă achiziționând o conexiune Internet mai rapidă și mai recentă.
 • Puteți compara prețurile și planurile de abonare online sau sunând la furnizorii de servicii Internet și vorbind cu vânzătorii lor. Întotdeauna citiți caracterele de tipărire de mici dimensiuni: există un contract obligatoriu? Cât de mult va trebui să plătiți pentru impozitele guvernamentale și costurile de închiriere? Uită-te în jur până când găsești cea mai bună afacere.
 • Nu aveți nevoie de cel mai rapid serviciu de internet disponibil în zona dvs. Discutați cu un reprezentant despre ceea ce faceți de obicei pe Internet și întrebați ce viteză crede că ar putea fi potrivită pentru conexiunea dvs.
 • Imaginea cu titlul Asigurați-vă că Internetul merge mai repede Pasul 11
  3
  Cumpărați un nou modem și un router. În câțiva ani, echipamentele vechi de comunicații pot începe să dea probleme doar pentru că compania care furnizează serviciul Internet presupune că aveți cele mai recente. Problema poate fi exacerbată și de echipamente necorespunzătoare, cum ar fi un modem mai recent conectat la un router wireless foarte vechi. Rezolvați problema achiziționând un înlocuitor nou pentru fiecare piesă.
 • Pentru a accelera procesul, luați vechiul dispozitiv cu dvs. în magazin și scrieți numele furnizorului de servicii de internet în cazul în care trebuie să îl cunoașteți.
 • Verificați contul dvs. lunar pentru a vă asigura că nu ați închiriat modemul de la furnizorul de servicii Internet. Dacă da, puteți cere probabil unul mai recent.
 • Nu este nevoie să achiziționați echipamente excepționale pentru o instalare simplă pe Internet, dar nu trebuie întotdeauna să alegeți produse mai ieftine. Vizați un preț ieftin, dar puțin peste nivelul de bază.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul merge mai repede 12
  4
  Restaurați computerul. În unele cazuri, conexiunea dvs. la Internet poate fi lentă din cauza unei probleme fizice cu hardware-ul computerului. Poate ar fi o idee bună să vă luați computerul într-un magazin de reparații pentru a vă uita la el. Stabiliți în prealabil o estimare a costurilor de diagnosticare și asigurați-vă că magazinul de reparații are o bună reputație.
 • Costul menținerii unei probleme hardware semnificative este adesea mai mare decât cumpărarea unui nou calculator la jumătatea distanței, deci nu-l reparați până nu știți ce probleme are.
 • Dacă tehnicianul spune că problema dvs. este lipsa spațiului pe hard disk sau a spațiului RAM, calculatorul este probabil foarte vechi și este prea târziu pentru înlocuirea acestuia. Puteți să ștergeți mai mult spațiu și să adăugați mai multă memorie RAM, dar probabil că nu va face diferențe pe termen lung în viteza de conectare, în majoritatea cazurilor, deși poate îmbunătăți performanța pentru alte utilizări ale computerului.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă că Internetul merge mai repede Pasul 13
  5
  Înlocuiți computerul. Când toate celelalte nu reușesc, este ușor pentru computerul dvs. să fie prea vechi sau prea uzat pentru a asigura o viteză de conectare adecvată. După cum sa menționat mai sus, conținutul pe Internet devine tot mai solicitant și mai plin de date în fiecare an. În cele din urmă, magistrala CPU și sistemul dvs. nu va fi suficient de rapidă pentru a ține pasul. Planificați un buget și continuați să căutați oferte.
 • Nu vă simțiți obligați să achiziționați componente suplimentare sau asigurare suplimentară pentru computerul dvs. Veți avea nevoie rar: garanția producătorului calculatorului ar trebui să acopere perfect orice defecte de fabricație.
 • Nu aveți nevoie să cumpărați cel mai rapid și mai scump computer de pe piață pentru a obține o mașină perfect utilă și rapidă, care va dura mai mulți ani. În schimb, citiți reviste de computere sau articole online comparând cele mai recente modele de calculatoare și alegeți unul cu un scor mare care are caracteristicile de care aveți nevoie.
 • Asigurați-vă că ați instalat antivirusul și programele spionaj preferate cât mai curând posibil, împreună cu cea mai recentă versiune a browserului dvs. Cu puțină muncă, calculatorul dvs. va fi setat să aibă o viteză aprinsă pe Internet pentru o lungă perioadă de timp.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit