gtemata.com

Cum se utilizează un emulator Playstation

Un emulator este un software care replică funcțiile altor platforme sau dispozitive. De exemplu, atunci când utilizați un emulator Playstation pe computer, acesta copiază caracteristicile unei console Sony Playstation, astfel încât emulatorul vă permite să redați pe PC-ul dvs. la fel ca și pe o consolă. Pentru a emula sistemul Playstation pe computer, va trebui să descărcați, să instalați și să configurați corect emulatorul ePSXe.

paşi

Partea 1
Obțineți fișiere EPSXe

Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Pasul 1
1
Descărcați emulatorul ePSXe de pe site-ul său oficial, salvându-l pe unitatea hard disk a computerului. Va trebui să descărcați fișierul într-un format comprimat numit ZIP.
 • Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Pasul 2
  2
  Despachetați fișierul comprimat utilizând următoarea metodă:
 • Descărcați gratuit WinRAR pe site-ul RARLab.
 • Faceți dublu clic pe fișierul descărcat pentru a instala WinRAR pe computer.
 • Faceți clic dreapta pe fișierul emulator comprimat ePSXe și selectați o opțiune pentru extragerea fișierelor. După finalizarea instalării, ar trebui să vedeți toate fișierele și folderele extrase, inclusiv folderele "bios" și "Plugin-uri", precum și fișierul executabil "ePSXe.exe".
 • Partea 2
  Recuperați fișierele BIOS PSX

  Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Step 3
  1
  Activați capacitățile de emulare ePSXe prin preluarea fișierelor BIOS PSX. Acestea sunt fișierele utilizate în mod obișnuit pentru a porni jocuri pe PSX (consola și Playstation video digital) - trebuie să le instalați pe computer, astfel încât să poată emula PSX-ul. Iată ce trebuie să faceți:
  • Căutați pe internet i "Playstation Bios Fișiere", pentru a descărca fișierele BIOS comprimate în format .zip.
  • Faceți clic dreapta pe fișierul ZIP descărcat și selectați "Extrageți fișierele." Aceasta va deschide aplicația WinRAR pentru a dezarhiva fișierele.
  • Găsiți și selectați folderul "bios" (A fost creată când ați extras anterior fișierele și folderele din fișierul .zip al emulatorului ePSXe).
  • Apăsați butonul "în regulă" pentru a extrage și instala fișierele BIOS în dosar "bios" de emulator Playstation.

  Partea 3
  Instalați pluginurile

  Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Pasul 4
  1
  Instalați pluginurile pentru a vă asigura că emulatorul afișează corect grafica jocului, citiți unitatea CD și redați sunetele prin computer. Uneori poate fi destul de complicat, dar există o modalitate mai convenabilă de a face acest lucru:
  • Acum va trebui să căutați următoarele fișiere: "PSX CD Plugin Pack," "Pachet de pluginuri grafice PSX" și "PSX Sound Plugin Pack", pentru a descărca respectivele fișiere ZIP.
  • Faceți clic dreapta pe fiecare pachet plug-in și selectați "Extrageți fișierele". Cu toate acestea, de data aceasta trebuie să localizați dosarul "Plugin-uri" (care a fost creat înainte) și extrage fișierele din fiecare pachet plug-in din acel folder.

  Partea 4
  Configurați emulatorul EPSXe

  Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Pasul 5
  1


  Faceți dublu clic pe fișierul executabil "ePSXe.exe" pentru a porni emulatorul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Step 6
  2
  Apăsați butonul "Sari peste Config". (Utilizatorii avansați pot alege să apese butonul "config" pentru a personaliza configurațiile emulatorului și a ajusta mai bine performanța acestuia. Cu toate acestea, sărind peste pasul de configurare va funcționa în continuare emulatorul fără probleme, deoarece ați instalat deja plug-in-urile).
 • Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Pasul 7
  3
  Configurați controlerul jocului. Metoda de a utiliza depinde de tipul de controler pe care îl aveți, emulatorul vă va cere să configurați butoanele controlerului pentru diferitele acțiuni din cadrul jocului. Dacă nu aveți un controler de joc, puteți configura doar tastele de pe tastatură.
 • Partea 5
  joacă

  Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Step 8
  1
  Introduceți CD-ul de joc în unitatea CD a computerului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un emulator Playstation Pasul 9
  2
  Accesați meniul Fișier și selectați "rulați CDROM-ul." De aici veți putea folosi un emulator Playstation pentru a juca pe computerul dvs., la fel ca pe o consolă Playstation.
 • Sfaturi

  • Când despachetați fișierul ZIP ePSXe, este mai bine să extrageți fișierele într-un folder nou selectând opțiunea "Extrageți fișierele la epsxe170." În acest fel, toate fișierele vor fi extrase într-un director separat, astfel încât acestea să nu se amestece cu celelalte fișiere.

  Avertismente

  • Pentru unele versiuni ale ePSXe poate fi necesară adăugarea separată a fișierului "zlib1.dll". Acest fișier poate fi descărcat de pe site-ul DLL-Files și trebuie salvat în același director ca fișierul "ePSXe.exe".
  • IMPORTANT: Doar persoanele care dețin un PSX sunt legal autorizate să aibă fișiere BIOS PSX pe computerul lor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit