gtemata.com

Cum se utilizează instrumentul Clone în Gimp

GIMP este un program gratuit de manipulare a imaginilor, care poate fi descărcat direct de pe site-ul oficial gimp.org. Printre numeroasele instrumente puse la dispoziția utilizatorului de acest software, "Clone" este cu siguranță cel mai util pentru a elimina imperfecțiunile care pot apărea pe o imagine. Acest tutorial prezintă modul de utilizare a acestui instrument GIMP.

conținut

paşi

Imaginea intitulată Utilizați instrumentul de clonare în Gimp Pasul 1
1
Porniți GIMP și încărcați imaginea pe care doriți să o editați. În exemplul nostru, imaginea arată un trandafir roșu.
 • Imaginea intitulată Utilizați instrumentul de clonare în Gimp Pasul 2
  2
  Din panoul "Instrumente", selectați instrumentul "Clone". Pictograma este sub forma unei ștampile.
 • Imaginea intitulată Utilizați instrumentul de clonare în Gimp Pasul 3
  3
  Consultați panoul "Opțiuni instrument" pentru opțiunile disponibile pentru instrumentul "Clone". Cel mai probabil va trebui să schimbați valoarea câmpului "Opacitate", deoarece atunci când opacitatea este setată la mai puțin de 100, rezultatul final pare mult mai natural. De asemenea, pe baza imperfecțiunii pe care doriți să o corectați, va trebui să schimbați scara utilizând butonul "Ratio de dimensiune". Una dintre ultimele modificări necesare este alegerea unei pensule și a dimensiunilor acesteia.


 • Imaginea intitulată Utilizați instrumentul de clonare în Gimp Pasul 4
  4
  Țineți apăsată tasta "Ctrl" de pe tastatură și selectați zona pe care doriți să o clonați cu mouse-ul. Aveți posibilitatea să modificați dimensiunea periei folosite utilizând cursorul "Size Ratio".
 • Imaginea intitulată Utilizați instrumentul de clonare în Gimp Pasul 5
  5
  La sfârșitul selecției zonei care urmează a fi clonată, puteți elibera cheia "Ctrl" și vă puteți dedica zonei acoperite. Selectați un punct al imaginii pe care doriți să îl acoperiți cu proba clonată din pasul anterior, veți vedea că apare în punctul indicat de cursorul mouse-ului.
 • Imaginea intitulată Utilizați instrumentul de clonare în Gimp Pasul 6
  6
  Dacă este necesar, repetați procesul.
 • Sfaturi

  • Probabil, prin creșterea utilizării instrumentului "Clone", veți observa că culorile zonei clonate nu mai răspund la cele ale imaginii originale. Încercați să selectați o zonă cât mai aproape posibil de secțiunea imaginii pe care doriți să o clonați, veți evita diferența de culoare dintre diferitele zone ale imaginii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit