gtemata.com

Cum să utilizați tehnici de optimizare a motoarelor de căutare (SEO)

Cu expresia Optimizarea motorului de căutare (optimizarea motorului de căutare, SEO, în scurt) sunt identificate tehnicile de compoziție a site-urilor web care vă permit să obțineți o mai bună clasificare în motoarele de căutare și să obțineți conținutul către utilizatorii potriviți. Utilizarea acestor tehnici este încurajată de motoarele de căutare și este foarte importantă pentru atragerea vizitatorilor - totuși, trebuie să vă amintiți mai întâi nevoile cititorilor. Scopul dvs. este de a atrage persoane interesate de conținutul dvs., nu utilizați trucuri pentru a exploata sistemul în avantajul dvs.

paşi

Partea 1
Căutați cuvinte cheie

Imagine cu titlul Do SEO Step 1
1
Gândiți-vă la cuvinte cheie și fraze în uz comun. Cuvintele cheie sunt termenii site-ului dvs. care apar cel mai adesea în căutările oamenilor. Gândiți-vă la multe opțiuni legate de tema site-ului dvs. Dacă sunteți responsabil pentru o pagină de afaceri, ați putea efectuați o cercetare de piață sau organizați un focus grup pentru a încuraja acest proces. Dacă doriți să creați un site web fără a cheltui prea mult, încercați câteva sesiuni de brainstorming singur sau cu câțiva prieteni.
 • Dacă scrieți articole despre produse, căutați articole similare în magazinele online. Identificați cele mai frecvente fraze repetate în numele și descrierile produselor.
 • Faceți cercetări pe forumuri online care se ocupă de subiectul site-ului dvs. Citiți unele dintre titlurile celor mai populare postări și discuții, pentru a găsi subiecte care fac apel la cititori.
 • Utilizați numai cuvintele cheie care descriu cu exactitate site-ul dvs. Dacă vindeți numai scaune, "mobilier" este un termen prea larg, în timp ce "scaune de bar" nu este relevant. Nu există niciun motiv pentru a atrage utilizatori care nu sunt interesați de site-ul dvs.
 • Imagine cu titlul Do SEO Step 2
  2
  Comparați cuvintele cheie cu Google AdWords. Acest instrument este conceput pentru agenții de publicitate, dar adesea creatorii de site-uri o utilizează pentru a afla cât de des utilizatorii caută cuvintele cheie pe care le-au introdus. Creați un cont Google AdWords, atunci vizitați pagina cu instrumentul de planificare a cuvintelor cheie. Utilizați aplicația pentru a restrânge căutarea:
 • Pentru a începe, completați formularul Căutați un nou cuvânt cheie ... cu câteva descrieri generice ale site-ului dvs. Web. Pe baza rezultatelor, adăugați cuvintele cheie populare care descriu site-ul dvs. în lista de termeni.
 • Introduceți acum toate cuvintele cheie pe care le-ați crezut în formularul Obțineți volumul căutării .... Dacă doriți, alegeți o locație geografică pentru publicul dvs. ideal, dar numai dacă vă concentrați asupra conținutului local. Ignorați opțiunea de cuvinte cheie negative, folositoare numai pentru agenții de publicitate.
 • Imagine cu titlul Do SEO Step 3
  3
  Utilizați rezultatele pentru a restrânge opțiunile. În cadrul rezultatelor instrumentului de planificare, consultați coloana "Volumul mediu lunar" (ignorând alte coloane, mai utile pentru agenții de publicitate). Eliminați din listă toate frazele care nu ating un volum satisfăcător de cercetare. Numărul acestui număr variază în funcție de modul în care utilizați cuvintele cheie:
 • Cuvintele cheie utilizate pe pagina de pornire sau legate de temele principale ale site-ului ar trebui să aibă mii de căutări pe lună.
 • Un cuvânt cheie pe o singură pagină de produs sau într-o postare pe blog trebuie să aibă sute de căutări.
 • Un volum de căutare mai mic de 100 indică faptul că site-ul dvs. Web va apărea probabil printre primele rezultate pentru acel termen. Cu toate acestea, având în vedere că foarte puțini oameni vor vedea aceste rezultate, acest lucru este util doar dacă doriți să creați o comunitate de nișă sau să gestionați o activitate care operează un număr redus de tranzacții cu profit mare.
 • Imaginea intitulată Do SEO Step 4
  4
  Studiați concurența. Tocmai ați restrâns lista opțiunilor la termenii de căutare cei mai folosiți, dar nu ați terminat încă. Dacă companiile mari și site-urile care au deja o bază bună de utilizatori utilizează aceleași termeni pe care îi alegeți, site-ul dvs. poate fi eliminat din rezultatele căutării. Mai întâi, deconectați-vă din Contul dvs. Google pentru a vă asigura că rezultatele nu sunt adaptate preferințelor dvs. Căutați toate frazele separat pe un motor de căutare, pentru a obține o idee despre concurența actuală. Mai jos veți găsi semnale că cuvintele cheie pe care le-ați ales vor face față unei competiții prea mari și, prin urmare, nu ar trebui să fie arma principală:
 • Mai mult de 10 milioane de rezultate
 • Numărul maxim de anunțuri (pe Google, veți vedea 3 în partea de sus și 7 în partea stângă)
 • Site-uri celebre printre primele rezultate
 • Expresia apare repetat cuvânt cu cuvânt în titlul mai multor rezultate de top
 • Imagine cu titlul Do SEO Step 5
  5
  Aflați cum să utilizați cuvintele cheie. Plasarea cât mai multor cuvinte cheie pe site-ul dvs. nu mai este o modalitate bună de a urca pe clasamente. Utilizați termenii de câteva ori în prima parte a paginii și în toate punctele în care este necesar să faceți acest lucru. Cuvintele cheie sunt în primul rând utile pentru titluri, titluri și adrese URL, după cum se descrie în secțiunea următoare.
 • Nu veți fi penalizați pentru utilizarea unor cuvinte cheie atât de răspândite încât să fie utilizate frecvent expresii, cum ar fi "Milano" sau "paste cu sos de rosii". Pedepsele încep să se acumuleze dacă repetați cuvinte cheie foarte specifice, cum ar fi "Rețetă rapidă și ușoară pentru prepararea pastelor făcute cu roșii la domiciliu".
 • Partea 2
  Optimizarea motorului de căutare

  Imagine cu titlul Do SEO Step 6
  1
  Alegeți titluri clare și unice. Toate paginile de pe site-ul dvs. ar trebui să aibă una. Motoarele de căutare afișează titlul paginii atunci când apare printre rezultate și poate chiar să o folosească pentru a înțelege ce este subiectul. Acesta este locul ideal pentru utilizarea cuvintelor cheie, dar numai dacă acestea descriu cu exactitate conținutul paginii. Scrieți titluri scurte, deoarece motoarele de căutare le taie după o anumită limită de caractere.
  • dacă scrieți codul HTML singur, intrați Titlul dvs. aici în cadrul secțiunii
   .
  • Dacă utilizați un instrument de creare a site-ului web, titlul este de obicei generat de numele postării pe blog. Este posibil să îl puteți modifica în setări sau în"rubrică" a documentului.
 • Imagine cu titlul Do SEO Step 7
  2
  Scrie descrieri și titluri exacte. Acestea ar trebui să fie utile și ușor de citit. Acestea nu au un impact mare asupra clasificării, dar sunt încă două dintre cele mai bune instrumente pentru a atrage cititorii pe site-ul dvs. Utilizați cuvintele cheie dacă descriu cu exactitate pagina, ci focalizați pe cititor, nu pe roboți.
 • Pentru a adăuga o descriere în HTML, scrieți . Nu va apărea pe pagină, dar poate fi vizibilă în rezultatele căutării.
 • Gândiți-vă la titlurile ca titluri secundare pentru fiecare secțiune a unei pagini lungi. Ele apar pe pagină, apoi creează propoziții scurte pe care utilizatorii le pot folosi pentru a găsi rapid conținutul pe care îl caută. Puteți să le inserați în diferite dimensiuni, de la

  Cel mai important

  o
  mai puțin importantă
  .
 • Dacă utilizați un site web sau un program de blog în loc de HTML, trebuie să citiți întrebările frecvente pentru a afla cum să adăugați descrieri și titluri.


 • Imagine cu titlul Do SEO Step 8
  3
  Structurați site-ul dvs. pentru a fi ușor de utilizat. Probabil site-ul dvs. are multe pagini. Ambii roboți și vizitatorii umani ar trebui să poată găsi cu ușurință toate paginile, să înțeleagă cu ce se confruntă și să se miște între ele. Iată câteva sfaturi pentru a obține acest rezultat:
 • Organizați dosarul site-ului dvs. Toate dosarele site-ului ar trebui să aibă un nume și un scop clar. Ar trebui să alegeți un URL ca wikihow.it/creare-siti-web/seo, nu vag sau neclar, cum ar fi wikihow.it/cartella7/ciao-amici.
 • Asigurați-vă că puteți ajunge la toate paginile pornind de la pagina de pornire și făcând clic pe link-uri. Paginile care pot fi accesate numai de pe un alt site sau prin introducerea manuală a adresei URL nu apar în rezultatele căutării.
 • Adăugați un meniu de navigare în partea de sus sau de jos a fiecărei pagini, astfel încât vizitatorii să poată reveni cu ușurință pe pagini mai generale. De exemplu, pe pagina de rețetă pentru cupcakes de ciocolată, puteți introduce link-uri "Acasă → Dulciuri → Cupcake".
 • Imagine cu titlul Do SEO Step 9
  4
  Publicați o hartă a site-ului pe motoarele de căutare. Există multe servicii care generează o hartă gratuită a site-ului, o listă organizată a paginilor pe care le conține. Trimiteți harta în format XML folosind Instrumentele Google WebMaster și preferabil pe alte motoare de căutare precum Yahoo și Bing.
 • Dacă utilizați un program de scriere a blogului, este posibil să descărcați un plugin care să o facă pentru dvs.
 • 5
  Fiți atenți la așa-numitele "trucuri" de SEO. Pașii anteriori ilustrează tehnici care permit motoarelor de căutare să găsească toate paginile de pe site-ul dvs. și să înțeleagă despre ce vorbesc. Mulți manageri de site-uri încearcă să utilizeze alții "trucuri" pentru ca paginile dvs. să apară mai mari printre rezultatele căutării, însă aceste comenzi rapide de inițiere nu au niciun efect. Motoarele de căutare își actualizează adesea algoritmii pentru a corecta aceste defecte în sistem, transformând adesea cele care au fost îmbunătățiri minore ale clasificării în penalizări serioase. Iată câteva exemple de strategii SEO care vă pot afecta site-ul:
 • Nu utilizați cuvinte cheie ca link-uri (textul care apare în link-uri), în timp ce o puteți face cu nume de marcă.
 • Nu adăugați cuvinte cheie ca text invizibil pentru utilizator. Motoarele de căutare nu dau importanță culorii textului, îl găsesc oricum și penalizează site-ul dvs. pentru utilizarea necorespunzătoare a cuvintelor cheie.
 • Nu utilizați cuvinte cheie care nu au legătură cu subiectul acoperit de site-ul dvs. Acest lucru vă poate ajuta să atrageți inițial mai mulți vizitatori, însă clasarea va scădea în curând când motoarele de căutare vor observa că utilizatorii își părăsesc imediat paginile.
 • Partea 3
  Îmbunătățiți conținutul și obțineți autoritatea

  1
  Scrie conținut pentru oameni, nu pentru motoarele de căutare. Mulți fac greșeala de a gândi că numai motoarele de căutare se bazează pe tehnici de SEO. De fapt, ar trebui să luați în considerare munca pe care o faceți pentru boti ca o pregătire simplă. Ați invitat oameni la petrecere, ați trimis invitații și ați asigurat că toată lumea știe la ce oră și unde să apară. Cu toate acestea, dacă doriți ca utilizatorii să ajungă într-adevăr acolo și să se distreze și, în consecință, să vă îmbunătățească ratingul, trebuie să creați conținut care poate fi apreciat de cititorii adevărați. Dacă ați scris un paragraf care nu este util pentru un vizitator, ștergeți-l.
  • Verificați dacă întregul dvs. conținut este corect din punct de vedere gramatic, ortografic și ușor de citit. Încercați să nu vă îndepărtați și să nu inserați conținuturi inutile în articolele dvs.
 • 2
  Fii obiectiv și cinstit. Clienții înțeleg când este un serviciu comercial "insistent" și nu o apreciază. Mulți cititori se vor întoarce pe site-ul dvs. și îl vor recomanda prietenilor dacă conținutul dvs. este echilibrat și obiectiv. Nu este nimic în neregulă cu publicitatea unui produs, dar nu făcând promisiuni exagerate.
 • Utilizați faptele pentru a vinde unul dintre produsele dvs. Explicați de ce diferă de cele ale concursului și de ce este mai bine. Dacă este posibil, includeți datele dintr-o sursă obiectivă și nu cercetarea efectuată de dvs.
 • Dacă gestionați un site web personal, fiți cinstit cu privire la produsele pe care le faceți publicitate. Promovați numai articolele pe care le utilizați și pe care le place foarte mult, arătând defectele dvs. cu sinceritate.
 • Conținutul introdus de utilizatori este, prin natura sa, mai fiabil. Un sistem de comentarii simplu este un început bun, dar ia în considerare posibilitatea de a crea un forum pentru discuții în rândul utilizatorilor sau de a menționa comentariile deosebit de apt într-o postare de pe blogul dvs.
 • 3
  Aceasta atrage utilizatorii mobili și cei care se întâmplă pe site-ul dvs. întâmplător. Telefoanele și tabletele reprezintă o parte din ce în ce mai mare a numărului de vizualizări ale paginilor pe Internet. Încearcă să deschizi site-ul pe un mic ecran și gândește-te cum poți îmbunătăți acea experiență. Imaginile și videoclipurile atrag mult mai multă atenție decât paragrafele text interminabile. Continuați să scrieți conținut în profunzime, dar nu-l utilizați ca element principal pentru a atrage vizitatori.
 • 4
  Atrageți legături. Dacă găsiți contacte de afaceri în industria dvs., în special în cadrul unei comunități de bloguri, puteți avea oportunitatea de a solicita direct un link către site-ul dvs. Cel mai frecvent, va trebui să creați conținuturi pe care respectate serviciile de informare și blogurile le vor găsi demne de atenție și vor dezvolta o prezență care vă va face să știți ce scrieți și care merită o legătură. Încearcă să te gândești la conținut pe care nimeni altcineva nu-l propune, fie că este vorba de sfaturi utile sau de o poveste personală captivantă. Cele mai multe oportunități directe sunt mai rare, dar profită de următoarele posibilități:
 • Citiți site-uri de știri sau bloguri care adesea postează linkuri către un conținut similar cu cel al dvs. Dacă descoperiți un link care nu mai funcționează, contactați autorul paginii și sugerați să îl înlocuiți cu un articol despre conținutul dvs.
 • Sursele academice și guvernamentale au adesea mai multă autoritate. Puteți scrie o recenzie a programelor lor sau puteți oferi serviciile dvs. ca voluntari și puteți câștiga un link valoros în acest fel.
 • Nu cumpărați niciodată linkuri către paginile dvs. Odată ce motoarele de căutare detectează această strategie, veți primi o penalizare gravă pentru clasificarea dvs.
 • 5
  Câștigă autoritate. Nu este ușor, dar devenirea unei autorități în domeniul dvs. vă permite să obțineți un loc respectat în clasificare. Toți pașii anteriori vă vor ajuta să atingeți acest statut pe termen lung, dar luați în considerare și următoarele sfaturi:
 • Colaborați cu creatorii de conținut cu un nume recunoscut sau cu calificări profesionale, chiar dacă este doar un post care "vizitatori" pe site-ul dvs.
 • Distribuiți conținutul dvs. pe mass-media sociale.
 • Sfaturi

  • Este mai bine să nu creați pagini cu mai puțin de 100 de cuvinte de conținut. Încercați întotdeauna să depășiți 300.

  Avertismente

  • Motoarele de căutare se bazează în principal pe HTML pentru a determina clasificările. Dacă site-ul dvs. este construit în întregime în Flash sau Java, evaluarea dvs. va fi semnificativ mai mică.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit