gtemata.com

Cum se utilizează tehnologia SLI de la Nvidia

Dacă vă plac jocurile video pentru PC, probabil că doriți ca acestea să aibă cea mai bună performanță și grafică posibilă. Unul dintre secretele computerului puternic pentru jocuri video este placa grafică, iar cu cardurile nVidia puteți conecta două carduri de același tip pentru a vă îmbunătăți performanțele. Urmați acest ghid pentru a afla cum.

paşi

Metoda 1
Instalați cardurile

Imaginea intitulată Stabilirea Nvidia SLI Pasul 1
1
Asigurați-vă că sistemul de operare acceptă SLI. SLI cu două carduri este susținută de Windows Vista, 7, 8 și Linux. SLI cu trei și patru cărți este susținut de Windows Vista, 7, 8 dar nu de Linux.
 • Imaginea intitulată Stabilirea Nvidia SLI Pasul 2
  2
  Verificați componentele curente. SLI necesită o placă de bază cu mai multe sloturi PCI-Express, plus o sursă de alimentare cu conexiuni suficiente pentru mai multe plăci grafice. Veți avea nevoie de o sursă de alimentare care produce cel puțin 800 de wați.
 • Unele carduri permit executarea a patru carduri în SLI. Cele mai multe dintre ele, cu toate acestea, suportă numai configurarea cu două cărți.
 • Mai multe panouri necesită mai multă putere.
 • Imaginea intitulată Stabiliți Nvidia SLI Pasul 3
  3
  Obțineți carduri SLI compatibile. Aproape toate cele mai recente carduri nVidia pot fi instalate în configurații SLI. Veți avea nevoie de cel puțin două cărți din același model și memorie pentru a le instala în SLI.
 • Cardurile nu trebuie să fie de la același producător, ci din același model și cu aceeași memorie.
 • Cardurile nu ar trebui să aibă aceeași viteză de ceas, deși este posibil să observați o degradare a performanței dacă vitezele nu sunt aceleași.
 • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați două cărți identice.
 • Imaginea intitulată Stabiliți Nvidia SLI Pasul 4
  4
  Instalați plăcile grafice. Instalați cele două carduri în sloturile PCI-E de pe placa de bază. Va trebui să le introduceți în mod normal în sloturi. Aveți grijă să nu rupeți nimic și să nu introduceți cartele cu unghiuri greșite. Când ați introdus cardurile, fixați-le cu șuruburile.
 • Imaginea intitulată Stabilirea Nvidia SLI Pasul 5
  5
  Instalați podul SLI. Toate cardurile care acceptă SLI ar trebui să fie însoțite de o punte SLI. Acest conector se unește cu vârfurile plăcilor și le conectează. Aceasta permite cărților să comunice direct între ele.
 • Puntea nu este necesară pentru a activa SLI. Dacă nu există pod, conexiunea SLI va fi făcută între sloturile PCI de pe placa de bază. Performanța va fi afectată.
 • Metoda 2
  Setați SLI-ul

  Imaginea intitulă Stabilirea Nvidia SLI Pasul 6


  1
  Porniți computerul. Când ați instalat plăcile grafice, închideți carcasa și porniți computerul. Nu trebuie să schimbați nimic până când nu se deschide Windows sau Linux.
 • Imaginea intitulă Stabilirea Nvidia SLI Pasul 7
  2
  Instalați driverele. Sistemul dvs. de operare ar trebui să detecteze automat cardurile video și să încerce să instaleze drivere adecvate pentru acestea. Acest proces poate dura mai mult decât este necesar pentru o singură placă grafică, deoarece driverele vor trebui să fie instalate separat.
 • Dacă instalarea nu pornește automat, descărcați cele mai recente drivere de pe site-ul nVidia și rulați fișierul de instalare.
 • Imaginea intitulă Stabiliți Nvidia SLI Pasul 8
  3
  Activați SLI. După ce ați terminat instalarea driverelor, faceți clic dreapta pe desktop și selectați "Panoul de control NVidia". Se va deschide o nouă fereastră care vă permite să modificați setările grafice ale cardului. Găsiți elementul din meniu "Configurați SLI, Surround, Physx".
 • selecta "Maximizați performanța 3D" și faceți clic pe "aplica".
 • Ecranul va bloca de mai multe ori în timp ce configurația SLI este activată. Veți fi întrebat dacă doriți să păstrați noile setări.
 • Dacă nu vedeți intrarea indicată, sistemul dvs. probabil nu recunoaște cel puțin una dintre înregistrările dvs. Deschideți "Gestionarea dispozitivelor" în "Panou de control" și verificați dacă toate filele sunt vizibile în secțiune "Carduri video". Dacă nu vedeți filele, verificați dacă acestea sunt conectate corect și că ați instalat driverele pe fiecare.
 • Imaginea intitulă Stabiliți Nvidia SLI Pasul 9
  4
  Activați SLI. Faceți clic pe link "Setări 3D" în meniul din stânga. de mai jos "Setările globale", defilați pentru a găsi elementul "Modul SLI". Modificați setarea de la "GPU unic" la "Rendering al cadrelor alternative 2". În acest fel, veți activa SLI pentru toate programele.
 • Puteți modifica jocurile individuale făcând clic pe fila "Setările programului" și apoi selectarea "Modul SLI".
 • Metoda 3
  Testați performanța

  Imaginea intitulată Stabiliți Nvidia SLI Pasul 10
  1
  Activați cadrele pe secundă. Această valoare va varia în funcție de jocul pe care îl executați, deci va trebui să căutați instrucțiunile specifice jocului pe care doriți să îl testați. Cadrele pe secundă sunt un test de bază pentru puterea de calcul, și poate arăta calitatea de redare generală a tuturor elementelor Majoritatea jucătorilor care caută o rată de cadre stabilă de 60 de cadre pe secundă, cu setări grafice de înaltă calitate.
 • Imaginea intitulată Stabiliți Nvidia SLI Pasul 11
  2
  Activați indicatorul vizual SLI. în "Panoul de control NVidia" deschideți meniul "Setări 3D". Activați înregistrarea "Afișați indicatori vizuali SLI". O bară va fi creată în partea stângă a ecranului.
 • Începeți jocul. Când jocul rulează, veți vedea că bara se va schimba. O bară mai mare înseamnă că scalarea SLI este în creștere, ceea ce înseamnă că cardurile SLI funcționează bine și îmbunătățește grafica. Dacă bara nu este foarte mare, atunci configurația SLI nu îmbunătățește prea mult ceea ce vedeți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit