gtemata.com

Cum se utilizează versiunea portabilă a Mozilla Firefox

ani Poate le-a luat, luni sau chiar zile pentru a seta Firefox la fel cum vă place, dar atunci când utilizați un computer de la locul de muncă, la școală sau în casa altcuiva ești obligat să-l utilizați cu setări diferite, de multe ori implicit. Doriți să vă aduceți setările Firefox și conturile dvs.? Apoi continuați să citiți acest ghid. Imaginile sunt în limba engleză și se referă la versiunea standard a sistemului de operare, dar va fi foarte ușor să urmați procedura cu ajutorul explicațiilor.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați Mozilla Firefox, Portable Edition Pasul 1
1
Descărcați cea mai recentă versiune de Firefox Portable, deoarece numele este adesea abreviat, de pe site PortableApps.com. Este disponibil în multe limbi, inclusiv în italiană.
 • Imaginea intitulată Utilizați Mozilla Firefox, Portable Edition Pasul 2
  2
  Introduceți o unitate USB în computer. Cele mai utilizate dispozitive USB sunt așa-numitele taste USB. Așteptați până când acesta este recunoscut de Windows și scrieți litera cu care este indicat.
 • Imaginea intitulată Utilizați Mozilla Firefox, Portable Edition Pasul 3
  3
  Instalați Firefox Portable pe acest aparat, pe care îl puteți recunoaște prin scrisoarea pe care ați scris-o anterior.
 • Firefox Portable este proiectat pentru a lucra cu meniul de pornire oferit de PortableApps.com, dar aceasta este doar o comoditate. Nu aveți nevoie de meniul de pornire al platformei pentru a utiliza oricare dintre aplicații.
 • Imaginea intitulată Utilizați Mozilla Firefox, Portable Edition Pasul 4
  4


  Pentru a copia setările Firefox pe dispozitivul USB:
 • Urmați instrucțiunile de pe [1] pentru a localiza dosarul de setări. Deschideți directorul începând cu o serie de caractere aleatorii și terminând cu Implicit sau terminând cu numele profilului dvs.
 • Lansați Firefox Portable și urmați instrucțiunile de instalare. Porniți întotdeauna FirefoxPortable.exe din directorul de instalare - nu rulați EVER firefox.exe din subfoldere. Acest lucru asigură că Firefox va funcționa corect în mediul portabil, și că toate datele personale sunt șterse la sfârșitul programului. Acum închideți Firefox Portable.
 • Deschideți unitatea USB, mergeți la dosarul de instalare, apoi deschideți "data" și apoi "profil".
 • Ștergeți totul din dosarul profilului de pe unitatea USB. Aveți grijă să ștergeți dosarul profilului corect.
 • Copiați totul din dosar profil pe computer (de acum înainte vom numi acest profil local) în dosar profil pe unitatea USB.
 • Lansați din nou FirefoxPortable.exe pentru a vă asigura că utilizați profilul local.
 • Imaginea intitulată Utilizați Mozilla Firefox, Portable Edition Pasul 5
  5
  Pentru a instala Flash și Shockwave în Firefox Portable:
 • Continuă Pagina de pornire Adobe Flash și descărcați și instalați Flash. Pentru a face acest lucru, trebuie să fi instalat versiunea standard a Firefox, dar numai pentru prima dată.
 • Continuă Pagina de pornire Adobe Shockwave și descărcați și instalați Shockwave. De asemenea, pentru aceasta trebuie să fi instalat versiunea standard a Firefox, dar numai pentru prima dată.
 • Accesați directorul profilului dvs. local așa cum este descris mai sus. Căutați directorul de apeluri Plugin-uri. Dacă nu o găsiți, consultați-o w_install-manual-a-plugin acest articol. Dacă nu este cazul, căutați directorul de pe computer (dacă utilizați Windows) NPWF32.DLL și deschide-o.
 • Deschideți dosarul Plugin-uri în Firefox Portable, care se află în dosar data.
 • Copiați toate fișierele din dosar Plugin-uri locală în dosar Plugin-uri pe unitatea USB.
 • Extensii portabile

  • Toate extensiile sunt compatibile cu Firefox Portable. Mai mult, unele extensii pot îmbunătăți capacitatea de portabilitate. Aceste extensii sunt:
  • Adblock Plus - Multe probleme de computer, în zilele noastre, se datorează presiunii din ce în ce mai mari a companiilor. În timp ce unele agenții de publicitate, cum ar fi Google, fac reclame numai pentru anunțurile text, altele produc software care pot deteriora computerul. Este curtoazie și educație pentru a proteja calculatorul pe care îl utilizați de aceste pagube potențiale. Prin blocarea anunțurilor, veți evita problemele nedorite după încărcarea paginilor.
  • FoxyProxy - Dacă utilizați Firefox Portable pe un computer în birou sau la școală, unde browserul principal este de obicei Internet Explorer, va trebui să configurați Firefox pentru a funcționa. Pentru a face acest lucru, deschideți Internet Explorer, accesați Tools (Instrumente), apoi selectați Internet Options (Opțiuni Internet), faceți clic pe fila Connections (Conexiuni), apoi selectați LAN Settings (Setări LAN) din partea de jos. Copiați informațiile în câmpurile corespunzătoare din FoxyProxy și asigurați-vă că conexiunea prin proxy este activată. Acum Firefox Portable ar trebui să poată accesa rețeaua. Nu uitați să dezactivați conexiunea proxy când închideți programul, deoarece funcționează numai în rețeaua pentru care ați setat-o.
  • Gmail Manager - Dacă nu aveți încredere în securitatea rețelei la care vă conectați, ar fi o idee bună să evitați să introduceți parolele. Dacă totuși doriți să vă verificați e-mailurile și să utilizați Gmail, această extensie este pentru dvs. Configurați-vă conturile utilizând o rețea securizată și această extensie vă va permite să vă conectați la căsuța de e-mail fără să vă faceți griji. Caracteristica cea mai utilă, desigur, este că vă spune câte e-mailuri necitite aveți în căsuța de e-mail. Există o extensie similară și pentru Yahoo Mail.

  Sfaturi

  • Dacă vă place să păstrați versiunea portabilă Firefox pe un dispozitiv USB, probabil interesant wikiHow de conducere cu privire la modul de a rula programe direct de pe stick-ul USB - inclusiv programul de e-mail sau mesagerie instant, MP3 și video, și chiar servere "www"!
  • Dacă aveți parolele salvate pe stick-ul USB, proteja datele cu grijă, deoarece înseamnă că, dacă o pierdeți vreodată, care va constata că aceasta va avea acces la toate parolele. Evaluați dacă doriți să utilizați o parolă principală. Pentru ao configura, lansați Firefox Portable, accesează meniul Instrumente, alege Opțiuni, selectează Securitate și din meniul Parolă selectează Utilizați o parolă principală, apoi introduceți parola principală. Reporniți Firefox Portable. Data viitoare când lansați programul, vi se va cere să introduceți parola principală. Dacă nu vă amintiți, puteți utiliza în continuare Firefox, dar nu veți avea acces la parolele dvs. (în acest caz, reporniți Firefox Portable și încercați din nou).
  • Dacă aveți instalat Windows 7 pe computerul pe care îl utilizați, este posibil ca unitatea USB să nu fie recunoscută corect. În acest caz, mergeți la meniul Start, faceți clic pe Computer și selectați dispozitivul USB, apoi lansați FirefoxPortable.exe de acolo.

  Avertismente

  • Unii administratori de sistem pot să nu aprecieze că utilizați Firefox Portable în rețeaua lor, deoarece nu lasă nici o urmă de informații personale. Dacă ei vă spun că au nevoie să monitorizeze navigarea, cum ar fi la școală sau la locul de muncă, puteți răspunde la aceste caracteristici portabile Firefox sunt utile doar pentru a proteja confidențialitatea parolei și nu schimbați accesul la rețea la nivel de server.
  • Bara de căutare poate să nu mai funcționeze, chiar dacă nu se întâmplă frecvent. Încă puteți evidenția un cuvânt sau o expresie și o puteți căuta utilizând setarea motorului de căutare. Pentru a realiza acest lucru, mergeți la dosarul Profil și ștergeți orice fișier care începe cu formhistory. Reporniți Firefox Portable: problema ar trebui rezolvată.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Dispozitiv USB (cheie, hard disk portabil, iPod, telefon mobil)
  • Cablu USB (cu excepția cazului în care utilizați o unitate USB)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit