gtemata.com

Cum se utilizează suma în Excel

Efectuarea unei sume folosind Microsoft Excel este o sarcină foarte simplă. Acest tutorial arată cum să însumați toate celulele într-o coloană de date.

paşi

Imagine intitulată Adăugați coloane în Excel Pasul 1
1
Porniți Excel și încărcați fișierul. Selectați foaia de lucru dorită și deschideți-o în Microsoft Excel.
 • Imagine intitulată Adăugați coloane în Excel Pasul 2
  2
  Selectați celulele în cauză. Pentru a calcula o sumare, trebuie să selectați mai întâi celula în care doriți să vedeți rezultatul calculului matematic. În mod normal, este una dintre celulele plasate în partea de jos a coloanei care conține datele care urmează să fie adăugate.
 • Imagine intitulată Adăugați coloane în Excel Pasul 3
  3
  Introduceți formula de însumare în celula selectată. Selectați celula în care va fi introdus rezultatul final, apoi selectați câmpul de text din partea de sus a interfeței Excel, unde este afișat în mod normal conținutul celulei selectate și introduceți următoarea formulă: `= SUM (XX: YY ) "(fără citate).
 • În cazul în care variabila "XX" indică prima celulă a setului care urmează să fie adăugat (de exemplu A1) și variabila "YY" ultima (de exemplu A22).
 • Alternativ, puteți introduce formula `= SUM (` (fără citate)), apoi selectați prima celulă din setul de adăugat. În acest moment, ținând apăsată tasta `Shift`, selectați ultima celulă care trebuie adăugată. cheia "Enter".
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit