gtemata.com

Cum se utilizează funcția Color în Adobe Illustrator

Adobe Illustrator este un program de grafică vectorială care a devenit destul de popular printre designerii grafici și alți profesioniști. Puteți crea grafică 3D și logo-uri Internet, materiale de imprimare, aplicații mobile și multe altele. Deși Adobe Systems publică frecvent o nouă versiune a Creative Suite (CS), unele caracteristici de bază rămân neschimbate, cum ar fi funcția de selecție, formele utilizabile și funcția de culoare. De-a lungul anilor, Adobe a adăugat o serie de caracteristici suplimentare care ușurează colorarea proiectelor. Învățați să colorați în Adobe Illustrator.

paşi

Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 1
1
Deschideți documentul în Adobe Illustrator. Salvați-l cu numele și formatul pe care doriți să îl utilizați.
 • Când deschideți un nou document în Adobe Illustrator, făcând clic pe meniu "fișier" și "nou", selectați fila Setări "avansat". Alegeți vectorul grafic pe care îl preferați între RGB și CMYK.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 2
  2
  Creați forme diferite cu instrumentul "Formulare" pe panoul din stânga. Având câteva obiecte pe tabloul grafic vă va permite să practicați procesul de colorare.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 3
  3
  Dați clic pe pătratele din partea de jos a panoului din stânga. Caseta din stânga indică culoarea interiorului formei. Caseta din dreapta indică culoarea frontală.
 • Dați clic pe aceste casete pentru a schimba culoarea. De asemenea, puteți să îl editați utilizând panoul color Illustrator din partea dreaptă sau din bara de editare din partea de sus.
 • O cutie cu linia încrucișată roșie indică faptul că nu există nici o culoare în secțiunea afectată sau că nu există nici o margine.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 4
  4
  Faceți dublu clic pe caseta de umplere pentru a accesa caseta de dialog Illustrator "Selector de culori". Acest lucru vă va oferi acces la spectrul culorilor cu nuanțe similare cu culoarea selectată. Faceți clic pe orice punct al interfeței pentru a schimba culoarea în funcție de preferințele dvs.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 5
  5
  Puteți găsi paleta "culoare" pe panoul din partea dreaptă. Faceți clic pe partea de sus a panoului și trageți-l în tabelul grafic. Acest lucru vă va permite să extindeți interfața și să obțineți diferite opțiuni.
 • Pictograma paletei seamănă cu paleta unui pictor. De asemenea, puteți să apară accesând meniul "fereastră" și alegerea "culoare".
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 6
  6
  Puteți găsi "Ghid de culoare" Illustrator pe panoul din partea dreaptă. Faceți clic pe pictogramă și trageți-o pe masa grafică.
 • Icoana lui "Ghid de culoare" Seamănă cu un mic triunghi. Când plasați mouse-ul pe acesta, culorile variază de la culorile gri până la curcubeu. Puteți, de asemenea, să apară accesând meniul "fereastră" și alegerea "Ghid de culoare".
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 7


  7
  Utilizați paleta de culori pentru a alege culorile de bază. Utilizați "Ghid de culoare" pentru a obține nuanțe mai specifice și gradări ale unei anumite culori.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 8
  8
  Dați clic pe săgeata în jos din colțul din dreapta sus al paginii "Ghid de culoare". Aceasta vă va arăta opțiunile de schimbare a culorilor care apar în ghid. Opțiunile din "Ghid de culoare" vă va permite să decideți cât de multe gradații sau nuanțe de culoare vă sunt disponibile în panou.
 • Aceste nuanțe și culori sunt foarte utile, deoarece ele pornesc de la culoarea pe care ați ales-o, dar au plus de alb sau negru, într-un nou gradient. Setarea standard are 4 gradări de culoare diferite, atât pentru alb, cât și pentru negru - cu toate acestea, puteți extinde această caracteristică pentru a obține nuanțe de culori specifice și specifice.
 • În locul schimbării "Ghid de culoare" cu săgeata în jos, puteți schimba tonul de culoare. selecta "Cald / rece" pentru a afișa opțiunea care adaugă mai mult roșu spre stânga și cel mai albastru spre dreapta. Puteți alege o opțiune similară cu "Viu / Mute", care arată o saturație mai mare sau mai mică a culorii.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 9
  9
  Experimentați utilizând mostrele. Tabelul din partea stângă jos a tabelului "Ghid de culoare" păstrați probele în memorie. Faceți clic pe acesta și selectați "Probele din document" pentru a încărca mostrele prestabilite sau mostrele utilizate anterior pentru această ilustrație.
 • Observați meniul derulant de pe butonul Swatch. Ar trebui să vedeți zeci de tipuri diferite de mostre, inclusiv "Istoria artei". "alimente". "metal" și "Nuanțele pielii". Aceste culori presetate sunt special formulate pentru a fi aplicate documentelor care folosesc aceste tipuri. De exemplu, dacă lucrați cu imagini de persoane, vă recomandăm să utilizați opțiunea "tonuri de piele" pentru a schimba culoarea tenului.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 10
  10
  Selectați obiectul pe care doriți să îl colorați. Puteți selecta obiecte similare în panoul superior făcând clic pe pictograma cu două casete și o săgeată. Aceasta se numește caseta "Selectați elemente similare" și puteți derula până la casetă "Umpleți culoarea" pentru a selecta toate obiectele cu aceeași culoare de umplere.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 11
  11
  Faceți clic pe umbra pe care ați ales-o în "Ghid de culoare". Obiectele selectate vor prelua noua culoare.
 • Imaginea intitulată Culoare în Adobe Illustrator Pasul 12
  12
  Combinați culorile cu culorile existente utilizând instrumentul "setter". Pictograma pentru pipetă este amplasată în panoul din stânga. Dați clic pe dropper și faceți clic pe obiectul culorii pe care doriți să o potriviți.
 • Aceeași culoare va apărea în eșantioanele din "Ghid de culoare". Această caracteristică este utilă în special dacă editați un document prestabilit.
 • Sfaturi

  • Dacă lucrați la un document care va intra online, faceți dublu clic pe caseta de umplere din panoul din partea stângă. Când se deschide caseta de selectare a culorilor, faceți clic pe buton "Numai Web" în colțul din stânga jos. Acest lucru va permite instrumentului să afișeze numai culorile care vor fi afișate online.

  Lucruri de care ai nevoie

  • șoarece
  • Adobe Creative Suite
  • Un document Illustrator
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit