gtemata.com

Cum se utilizează Tor pe Firefox

Tor este un software conceput pentru a proteja navigarea pe Internet, redirecționând toate comunicațiile într-o rețea de transmisie distribuită, gestionată de voluntari din întreaga lume. Acest sistem împiedică pe cineva să vă verifice conexiunea la web, să identifice site-urile pe care le vizitați, precum și să nu permiteți acelorași site-uri să se întoarcă în locul în care vă aflați. Tor poate funcționa împreună cu multe aplicații comune, inclusiv Firefox, deși Tor Browser este foarte recomandat pentru o confidențialitate maximă.

paşi

Metoda 1
CoNfigure Tor Utilizarea BlackBelt

Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 1
1
Descărcați BlackBelt Privacy for Windows. Această metodă este disponibilă numai pentru Windows XP, Vista, Windows 7 și Windows 8. Dacă utilizați unul dintre aceste sisteme de operare, porniți instalarea simplă a Tor descărcând BlackBelt Privacy la acest link. Fișierul este de aproximativ 15 megaocteți, deci va fi finalizat în câteva minute cu majoritatea conexiunilor la internet.
 • Dacă utilizați un alt sistem de operare, urmați instrucțiunile de instalare manuală Tor.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 2
  2
  Deschideți fișierul BlackBelt pe care tocmai l-ați descărcat și alegeți o opțiune. Trebuie să deschideți o fereastră care vă va cere să alegeți modul în care veți folosi Tor. Dacă nu știți ce opțiune să alegeți, ar trebui să luați în considerare una din următoarele trei:
 • alege "Operatorul releului de operare" dacă doriți să utilizați Tor și să ajutați alte persoane să rămână private utilizând computerul ca releu.
 • alege "Operatorul numai clientului Tor" dacă doriți să utilizați rețeaua Tor fără să participați.
 • alege "Utilizator cenzurat" dacă locuiți într-o stare care cenzură traficul pe internet.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 3
  3
  Finalizați instalarea BlackBelt. Programul va închide automat Firefox dacă este deschis și își va schimba setările pentru a crea o nouă pictogramă Tor Firefox de pe desktop. Utilizați această pictogramă pentru a comuta la modul Firefox Tor.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 4
  4
  Instalarea BlackBelt trebuie să se termine într-un minut sau două. După finalizare, deschideți Firefox. Acum ar trebui să navigați utilizând rețeaua Tor.
 • Dacă aveți probleme cu instalarea, încercați pentru a contacta un administrator BlackBelt pentru mai multe informații.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 5
  5
  Navigați pe internet. Dacă sunteți conectat (ă) la rețeaua Tor, va fi mult mai dificil pentru oameni să acceseze datele dvs. personale. Utilizarea Tor cu Firefox nu este cea mai sigură cale de a naviga, mai ales dacă nu vă schimbați obiceiurile. Pentru o securitate sporită, urmați recomandările din ultima secțiune.
 • Metoda 2
  Configurați manual Fire pe Firefox

  Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 6
  1
  Descărcați browserul Tor. Veți găsi acest lucru pentru toate cele mai utilizate sisteme de operare și în multe limbi diferite. Alegeți o descărcare descărcări de pe pagina web a proiectului Tor. Cu majoritatea conexiunilor la internet, descărcarea fișierului va dura câteva minute.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 7
  2
  Deschideți fișierul descărcat. Extrageți fișierul deschizând-l sau trăgându-l în dosarul Aplicații. Deschideți aplicația Tor Browser și lăsați-o deschisă pentru restul acestei metode.
 • Browser-ul Tor este cel mai sigur mod de navigare pe internet și poate fi folosit și pentru conectarea la rețeaua Tor. Va trebui să lăsați browserul Tor deschis dacă doriți să utilizați rețeaua Tor cu un alt browser, cum ar fi Firefox.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 8
  3
  Accesați setările proxy ale Firefox. Rețeaua Tor criptează cererile dvs. către pagini web și le transmite prin intermediul unei rețele de computere private. Pentru a vă conecta la această rețea cu Firefox, va trebui să modificați setările proxy ale programului. Acest pas poate varia în funcție de versiunea dvs. de Firefox și de sistemul de operare, dar aceste instrucțiuni ar trebui să funcționeze în majoritatea cazurilor:
 • În Firefox pentru Windows, accesați Tools → Options → General → Connection Settings sau treceți peste acest proces și utilizați BlackBelt așa cum este descris mai sus.
 • În Firefox pentru Mac OS X, accesați Firefox → Preferences → Advanzate → Network → Settings.
 • În Firefox pentru Linux, mergeți la Edit → Preferences → Advanced → Proxy.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 9
  4
  Configurați configurația manuală a proxy-ului. Setarea implicită este "Nu există proxy". Bifați caseta "Configurare manuală proxy". Introduceți exact următoarele informații în lista celorlalte opțiuni:
 • În teren SOCKS SOCIETATE, introduceți: 127.0.0.1
 • În teren Porta tip 9050.
 • selecta SOCKS v5 dacă vedeți acest element.
 • după Nu este proxy pentru:, introduce 127.0.0.1


 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 10
  5
  Verificați dacă browserul funcționează. Dacă setările nu funcționează, probabil că nu veți putea încărca pagini web. Dacă vi se întâmplă acest lucru, verificați informațiile introduse din nou și browserul Tor este deschis. Dacă puteți încărca pagini web, vizitați check.torproject.org pentru a vă asigura că utilizați Tor.
 • Dacă nu reușiți să lucrați cu Tor, reveniți la setare "Nu există proxy" pentru a continua să utilizați în mod normal Firefox în timp ce încercați să rezolvați problema.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 11
  6
  Rezolvați problemele. Dacă nu reușiți să lucrați Tor urmând aceste instrucțiuni, găsiți-vă problema Tor FAQ. Dacă nu găsiți răspunsul pe acea pagină, contactați dezvoltatorii proiectului Tor prin e-mail, prin telefon sau prin poștă obișnuită.
 • Dezvoltatorii oferă asistență în engleză, arabă, spaniolă, farsi, franceză sau mandarină.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 12
  7
  Navigați pe internet. Când doriți să utilizați Tor, va trebui să deschideți Browser-ul Tor, așteptați să se conecteze la rețea, apoi setați Firefox pe "Configurare manuală proxy" pe care l-ați introdus anterior. Veți fi protejați doar parțial, dar puteți crește securitatea urmând instrucțiunile din secțiunea următoare.
 • Metoda 3
  Surf în siguranță și privat

  Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 13
  1
  Verificați numărul versiunii Firefox. În 2013, Agenția Națională pentru Securitate Națională a exploatat un defect în versiunea 17 a Firefox pentru a colecta date trimise prin rețeaua Tor. Verificați jurnalul de modificări Firefox pentru a afla dacă corectează o problemă de securitate urgentă. Dacă nu, luați în considerare așteptarea unei săptămâni sau două înainte de actualizare și verificați pe Internet pentru a vedea dacă actualizarea a introdus o nouă problemă de securitate.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 14
  2
  Nu vă așteptați ca videoclipurile să fie în siguranță. Plugin-urile de browser precum Flash, RealPlayer și Quicktime pot fi exploatate pentru a vă dezvălui adresa IP și pentru a vă identifica computerul. Pentru a rezolva această problemă, puteți încerca playerul experimental YouTube HTML 5 experimental, dar nu veți găsi această opțiune pe majoritatea site-urilor.
 • Multe site-uri rulează automat aceste pluginuri pentru a afișa conținutul încorporat. Va trebui să dezactivați complet aceste pluginuri în opțiunile Firefox pentru a vă asigura confidențialitatea maximă.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 15
  3
  Evitați torrentele și nu deschideți fișierele descărcate dacă sunteți online. Rețineți că aplicațiile de distribuire torrent ignoră adesea setările dvs. de confidențialitate, ceea ce ușurează detectarea computerului. Puteți descărca în mod normal alte fișiere, dar dezactivați conexiunea la internet înainte de a le deschide, pentru a împiedica transmiterea datelor de la aplicație.
 • Veți găsi adesea resurse de internet în fișierele .doc și .pdf.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 16
  4
  Utilizați codificarea https, dacă este posibil. L `http pe care le vedeți la începutul adreselor web, indică protocolul utilizat pentru a schimba cererile de informații dintre dvs. și serverul web. Puteți introduce manual https pentru a adăuga un protocol criptat, dar instalați add-on-ul https anywhere Firefox este o modalitate mult mai simplă de a face acest lucru prin forțarea automată a https-urilor pe toate site-urile Web care acceptă această caracteristică.
 • Imaginea intitulată Utilizați Tor cu Firefox Pasul 17
  5
  Luați în considerare utilizarea Browser-ului Tor. Chiar dacă pașii de mai sus pot face Firefox în mod rezonabil privat, este ușor să faci greșeli și să-ți dezvălui informațiile. Firefox este, de asemenea, dezvoltat mult mai repede decât Tor, deci există șanse mari ca problemele de securitate legate de interacțiunile dintre Tor și Firefox să nu fie descoperite și să nu fie corecte. Browser-ul Tor, pe care le-ați descărcat deja pentru a configura Firefox, utilizați automat setările dvs. de confidențialitate și ar trebui să o utilizați atunci când riscați repercusiuni grave, de exemplu de la un guvern opresiv.
 • Browser-ul Tor este o versiune modificată a Firefox, astfel încât va fi ușor să aflați aspectul și funcționalitatea acestuia.
 • Sfaturi

  • Utilizați extensia Torbutton pentru a simplifica configurația serverului proxy.

  Avertismente

  • Tor poate fi mult mai lent decât browserele normale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit