gtemata.com

Cum se utilizează Regedit

Dacă utilizați Microsoft Windows, sistemul dvs. de operare salvează toate opțiunile de configurare o bază de date mare numită "registry". Chiar dacă nu știți ce este registrul, programele pe care le folosiți în fiecare zi îl modificați. Editarea regiștrilor vă poate ajuta să rezolvați probleme grave legate de sistemul dvs. de operare, iar pentru a face acest lucru trebuie să știți cum să utilizați programul Regedit, programul Windows care este proiectat să facă schimbări de registru.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați Regedit Pasul 1
1
Faceți copii de rezervă înainte de a efectua modificări. Efectuarea unei modificări greșite a registrului poate face ca sistemul dvs. Windows să fie inoperabil. În primul rând, o copie de siguranță este o idee bună - o modalitate ușoară de a face acest lucru este să utilizați System Restore, un utilitar inclus în Windows, pentru a crea un punct de restaurare.
 • Imaginea intitulată Utilizați Regedit Pasul 2
  2
  Lansați programul Regedit. Faceți clic pe butonul "Start", apoi faceți clic pe "Executare". În dialogul care apare, tastați "regedit" și apoi faceți clic pe "OK".
 • Imaginea intitulată Utilizați Regedit Pasul 3
  3
  Familiarizați-vă cu interfața Regedit. Când programul este lansat, veți vedea o fereastră împărțită în două panouri. Cel din dreapta va fi gol, iar cel din stânga va afișa o listă cu 5 dosare care încep cu literele "HKEY". Acestea sunt cele 5 "taste de tip", sau cheile de registry principale. Dacă faceți clic pe semnul plus de lângă fiecare dosar, vi se va permite să navigați mai adânc în fiecare cheie.
 • Imaginea intitulată Utilizați Regedit Pasul 4
  4
  Navigați la cheia pe care doriți să efectuați modificări. Dacă nu sunteți sigur ce cheie vă interesează, este mai bine să utilizați fișierul de ajutor Regedit sau un site de asistență online pentru a decide ce doriți să faceți. Registrul Windows este masiv și conține fișiere de sistem de bază care pot provoca probleme grave dacă sunt modificate.


 • Imaginea intitulată Utilizați Regedit Pasul 5
  5
  Efectuați modificările de care aveți nevoie pe tastele care vă interesează. După ce vă poziționați pe cheia corectă din panoul din stânga, faceți clic dreapta pe ea. Va apărea un meniu contextual cu multe opțiuni.
 • Faceți clic pe "nou" pentru a adăuga o nouă cheie sub cheia pe care ați selectat-o.
 • Faceți clic pe "clar" pentru a șterge cheia. Dacă cheia selectată este asociată cu un program pe care l-ați dezinstalat, îl puteți șterge în siguranță.
 • Faceți clic pe "export" pentru a salva toate informațiile conținute în cheia selectată de pe hard disk. Aceasta este o modalitate bună de a crea o copie de rezervă a unei singure chei înainte de a efectua modificări.
 • Imaginea intitulată Utilizați Regedit Pasul 6
  6
  Adăugați fișierele jurnal noi pe care doriți să le importați în registry. Cheile de registry sunt salvate folosind extensia .reg, care este de obicei doar un fișier text. Acest lucru este util dacă doriți să adăugați informații la registru dintr-o resursă online care este afișată ca text. Copiați textul într-un editor de text (cum ar fi Notepad) și salvați fișierul cu extensia .reg. După ce salvați fișierul, faceți dublu clic pe el pentru al adăuga în registru.
 • Imaginea intitulată Utilizați Regedit Pasul 7
  7
  Luați în considerare utilizarea sistemului de restaurare ca alternativă. Dacă utilizați Regedit în încercarea de a corecta o problemă gravă în cadrul sistemului dvs. de operare, rețineți că System Restore creează automat puncte de restaurare la intervale regulate. Puteți alege să restabiliți configurația sistemului la o dată mai devreme decât atunci când a apărut problema și acest lucru va restaura registrul în timpul procesului.
 • Sfaturi

  • Există mai multe aplicații disponibile care vă permit să faceți modificări de registru fără a fi nevoie să utilizați interfața intimidantă a Regedit.

  Lucruri de care ai nevoie

  • calculator
  • Microsoft Windows
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit