gtemata.com

Cum să utilizați Google Alerts

Google Alert este un serviciu care generează rezultate ale motorului de căutare pe baza criteriilor pe care le furnizați și trimite rezultatele în contul dvs. de e-mail. Acest serviciu este util din mai multe motive, cum ar fi monitorizarea web pentru a obține informații specifice despre compania dvs., copiii dvs., popularitatea conținutului dvs. online sau a competiției. Utilizați-l pentru a vă menține la curent cu noile progrese, bârfe și tendințe.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați Google Alerts Pasul 1
1
Deschideți site-ul. După ce aveți un browser deschis, tastați "Google Alert" în motorul de căutare sau mergeți direct la site https://google.com/alerts. Aceasta vă va duce la pagina de pornire Google Alert.
 • Imaginea intitulată Utilizați Google Alerts Pasul 2
  2
  Introduceți căutarea. Introduceți subiectul la care doriți să primiți notificări. Imediat ce începeți să tastați, va apărea un exemplu de prima dvs. alertă Google. Dacă nu vedeți rezultatele așteptate, puteți schimba imediat subiectul căutării.
 • Imaginea intitulată Utilizați Google Alerts Pasul 3
  3
  Creați notificarea. Introduceți o adresă de e-mail validă pe care Google o va utiliza pentru a trimite rezultatele căutării. Apoi, terminați procesul dând clic pe butonul roșu "Creați alertă". Veți primi un e-mail de la Google Alert în care vi se va solicita să confirmați sau să anulați solicitarea. După confirmare, veți începe să primiți alerte. Alerta Google de bază este acum completă.
 • Imaginea intitulată Utilizați Google Alerts Pasul 4
  4
  Alegeți tipul sursei. Există câteva opțiuni suplimentare pentru a adapta căutarea la nevoile dvs. specifice. De exemplu, puteți alege tipul de surse pe care doriți să căutați. Implicit este totul, care este o alegere bună dacă nu știți care dintre ele să selectați. Celelalte opțiuni sunt: ​​știri, bloguri, videoclipuri, discuții și cărți. În această captură de ecran, se alege același subiect ca în exemplul original, dar sursa este schimbată în videoclip. Puteți vedea cum modifică tipul de rezultate pe care le primiți.
 • Imaginea intitulată Utilizați Google Alerts Pasul 5
  5
  Alegeți frecvența. Acum puteți indica cât de des doriți să primiți rezultate în căsuța de e-mail. Puteți alege o dată pe săptămână, o dată pe zi sau ocazional. Opțiunile ocazionale pot oferi rezultate de câteva ori pe zi, în funcție de frecvența apariției lor în fluxul de știri, deci dacă vi se pare enervant, nu o selectați. Prin setarea unei frecvențe zilnice sau săptămânale, sistemul acumulează rezultatele și le livrează numai în funcție de programul dvs. Setarea implicită pentru această opțiune este o dată pe zi.
 • Imaginea intitulată Utilizați Alertele Google Pasul 6
  6
  Selectați volumul de căutare. Ultima opțiune pe care o aveți este să setați cantitatea. Acest lucru vă permite să modificați cantitatea numai printre cele mai bune rezultate pe care Google le filtrează în funcție de relevanță temei și tuturor rezultatelor.
 • Imaginea intitulată Utilizați Google Alerts Pasul 7


  7
  Descoperiți caracteristicile avansate. Editați sau gestionați căutările curente. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă înregistrați un cont Google, deci aveți nevoie de adresa dvs. de e-mail și de parola.
 • Imaginea intitulată Utilizați Alertele Google Pasul 8
  8
  Dacă doriți să adăugați o nouă căutare în timp ce vă conectați, faceți clic pur și simplu "Creați o alertă nouă". Veți fi redirecționat (ă) la pagina principală originală, unde veți urma aceeași procedură ca mai sus. Beneficiul adăugării de alerte noi în timpul conectării este că nu mai trebuie să confirmați alerte noi înainte de a fi activate.
 • Imaginea intitulată Utilizați Alertele Google Pasul 9
  9
  Schimbați căutările curente. În timp ce vă conectați, puteți, de asemenea, să vă editați căutările curente. Alături de fiecare anunț există un buton de editare (vedeți săgeata neagră). Acest lucru vă permite să editați cuvintele cheie, precum și cantitatea și frecvența. De asemenea, aveți posibilitatea să primiți raportul direct în căsuța de e-mail sau direct într-un feed RSS (vedeți săgețile roșii). După ce ați terminat, trebuie să salvați sau să anulați modificările efectuate.
 • Imaginea intitulată Utilizați Google Alerts Pasul 10
  10
  Ștergeți. Dacă doriți să ștergeți una sau mai multe anunțuri, bifați caseta direct spre stânga (vedeți săgețile roșii). După ce se bifează o casetă, butonul de ștergere va fi disponibil (vedeți săgeata neagră). Odată ce ați făcut clic "elimină", căutarea va fi eliminată. Dacă doriți să obțineți căutarea înapoi, trebuie să o recreați.
 • Imaginea intitulată Utilizați Google Alerts Pasul 11
  11
  Alegeți formate / export. De asemenea, puteți alege să primiți e-mailuri în format HTML sau text simplu, pe baza preferințelor personale. Ultima caracteristică pe care Google o oferă este să vă permită să exportați căutările dvs., ceea ce vă va permite să le accesați în format CSV.
 • Sfaturi

  • Aceleași reguli de căutări pe un motor de căutare normal se aplică la Google Alerts. De exemplu, puteți utiliza ghilimele pentru a include numai cuvintele exacte exprimate sau pentru a folosi un semn negativ pentru a exclude anumite rezultate.
  • Cercetarea extinsă va oferi multe rezultate - vă recomandăm să le micșorați.
  • Dacă căutarea nu este foarte specifică, este posibil să nu aveți rezultate în fiecare zi.
  • Dacă nu obțineți niciun rezultat, asigurați-vă că mesajele nu se află în caseta de spam. Este posibil să fie necesar să adăugați Alertele Google la persoanele dvs. de contact, dacă este cazul.

  Avertismente

  • Dacă decideți să utilizați funcții avansate, va trebui să acceptați acordul de utilizare Google. Vă recomandăm să citiți acest contract înainte de al accepta.
  • Google Alert este un serviciu gratuit - dacă scrieți googlealerts.com, veți intra pe un alt site care nu este afiliat la Google și care oferă servicii similare cu plată.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Acces la internet
  • Cont e-mail valabil
  • Cont Google (pentru a accesa opțiunile avansate)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit