gtemata.com

Cum se utilizează AirDrop pe dispozitive iOS

AirDrop este una dintre caracteristicile cele mai interesante și utile ale iOS 7 și 8. Este o modalitate simplă și sigură de a muta fișiere (inclusiv contacte, imagini, documente și multe altele) de la un dispozitiv iOS la altul. Nu trebuie să fie conectate la aceeași rețea pentru a partaja fișiere, deoarece AirDrop creează un Wi-Fi minibus dedicat transferului, care va fi dezactivat la sfârșitul operației. Este o tehnologie rapidă și simplă care vă permite să vă protejați datele în timpul transferului.

paşi

Partea 1
Rezolvarea problemelor de AirDrop

Capacitatea de a face munca AirDrop poate fi dificilă, astfel încât acest articol începe cu câteva sfaturi despre cum să rezolvați cele mai frecvente probleme pe care le puteți întâlni. Dacă doriți să transferați fișiere, treceți la secțiunea următoare.

Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 1
1
Asigurați-vă că dispozitivele sunt destul de aproape. Trebuie să le plasați destul de aproape, deoarece AirDrop nu funcționează pe rețeaua Wi-Fi standard. Pentru cea mai bună performanță, plasați-le la mai puțin de 10 metri unul de celălalt.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 2
  2
  Verificați dacă sistemele sunt compatibile. AirDrop vă permite să transferați fișiere între dispozitive iOS și computere OS X, dar acestea trebuie să îndeplinească câteva cerințe de bază. AirDrop necesită:
 • Dispozitivele IOS: iPhone 5 sau ulterior, iPad mini, iPad a patra generație sau mai târziu, iPod Touch a cincea generație sau mai târziu. Necesită iOS 7 sau o versiune ulterioară, iOS 8 dacă intenționați să utilizați AirDrop între iPhone și Mac.
 • Mac Computers: OS X Yosemite (10.10) sau mai târziu pentru a transfera între iOS și OS X. MacBook-urile achiziționate după jumătatea anului 2012 sau mai noi și iMac-urile la sfârșitul anului 2012 ar trebui să funcționeze.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 3
  3
  Verificați setările de vizibilitate. Dacă vizibilitatea AirDrop este dezactivată, celelalte dispozitive nu vă vor găsi.
 • iOS: deschideți Centrul de control și apăsați butonul AirDrop. selecta "toate" pentru cea mai bună compatibilitate. Veți avea totuși nevoie să confirmați cu fiecare transfer, așa că nu vă faceți griji cu privire la securitate.
 • OS X: deschideți Finder-ul și selectați elementul AirDrop din meniul din partea stângă. Set "Permiteți detectarea de la" pe "toate". Va trebui să confirmați fiecare transfer, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la siguranța dvs. Lăsați fereastra AirDrop deschisă în timp ce încercați să vă conectați.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 4
  4
  Opriți și reactivați Bluetooth. O soluție comună pentru problemele de conectare este activarea și dezactivarea adaptorului Bluetooth al dispozitivului.
 • iOS: Puteți să o faceți rapid dând din partea de jos a ecranului pentru a deschide Centrul de control, apoi apăsați butonul Bluetooth.
 • OS X: faceți clic pe butonul de meniu, dezactivați și apoi reactivați Bluetooth.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 5
  5
  Asigurați-vă că Bluetooth și Wi-Fi sunt activate. AirDrop utilizează o combinație a acestor conexiuni pentru a conecta cele două sisteme. Deschideți Centrul de Control al dispozitivului dvs. iOS și verificați bara de meniuri a calculatorului dvs. OS X pentru a vă asigura că ambele servicii sunt activate.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 6
  6
  Încercați să actualizați toate dispozitivele implicate. AirDrop a fost întotdeauna plin de bug-uri și, în unele cazuri, actualizările de sistem pot corecta problemele pe care le întâmpinați. Actualizările pentru iOS și OS X sunt gratuite, dar pot dura ceva timp.
 • iOS: deschideți aplicația Setări și selectați "general". Premii "Actualizare software", apoi urmați instrucțiunile pentru a instala actualizările disponibile. De obicei, va dura aproximativ 30 de minute. citit acest articol pentru mai multe instrucțiuni.
 • OS X: faceți clic pe meniul Apple și selectați "App Store". Găsiți cea mai recentă versiune de OS X, pe care o veți vedea de obicei pe prima pagină a magazinului. Descărcați actualizarea, care poate fi destul de mare, apoi urmați instrucțiunile pentru ao instala.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 7
  7
  Încercați să deconectați și să vă reconectați la iCloud (pe OS X). Dacă nu vă puteți conecta la Mac, încercați să vă deconectați din contul iCloud și să vă conectați din nou.
 • Faceți clic pe meniul Apple și alegeți "Preferințe sistem". găsi "icloud", apoi faceți clic pe "Deconectați-vă". Conectați-vă din nou cu ID-ul dvs. Apple.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 8
  8


  Verificați ID-ul dvs. Apple (iOS 8.1 și versiuni anterioare). Dacă dispozitivul dvs. are iOS 8.1, există o eroare potențială cu ID-ul Apple care poate provoca probleme de conectare. Deschideți secțiunea "icloud" din aplicația Setări. Dacă ID-ul conține majuscule, ar putea fi problema. Ieșiți din cont și reintroduceți același cod, folosind numai litere mici în adresa de e-mail. Această eroare ar fi trebuit să fie rezolvată în iOS 8.2.
 • Partea 2
  Utilizați AirDrop

  Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 9
  1
  Activați funcțiile Bluetooth și Wi-Fi ale dispozitivului dvs. iOS. Ambele trebuie să fie activate pentru a utiliza AirDrop.
  • Puteți accesa rapid aceste opțiuni deplasând-o din partea de jos a ecranului pentru a deschide Centrul de control. Apăsați butoanele Wi-Fi și Bluetooth pentru a le activa.
  • Dacă doriți să transferați fișiere de pe un dispozitiv iOS pe un Mac, Bluetooth și Wi-Fi trebuie, de asemenea, să fie activate pe computer.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 10
  2
  Derulați în sus din partea de jos a ecranului pentru a deschide Centrul de control (dacă nu ați făcut deja acest lucru). În acest panou puteți activa AirDrop.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 11
  3
  Apăsați butonul AirDrop și selectați opțiunile de confidențialitate. Veți vedea 3 opțiuni posibile:
 • Dezactivat: acest element dezactivează funcția AirDrop.
 • Numai persoanele de contact: numai persoanele pe care le-ați adăugat între persoanele de contact vor putea să vă vadă dispozitivul în AirDrop. Aveți nevoie de un cont Apple ID pentru a utiliza această opțiune.
 • Toată lumea: orice dispozitiv iOS din apropiere poate localiza pe al tău.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 12
  4
  Deschideți folderul AirDrop de pe Mac (dacă utilizați un computer). Dacă doriți să transferați un fișier pe computer, deschideți Finder-ul și selectați elementul AirDrop din meniul din stânga. Acest lucru vă permite să primiți fișiere pe Mac.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 13
  5
  Deschideți fișierul pe care doriți să îl partajați. Găsiți-o utilizând aplicația pe care o utilizați în mod normal. De exemplu, pentru a partaja o fotografie cu AirDrop, deschideți-o cu aplicația Imagini.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 14
  6
  Apăsați pe butonul Share. Are aspectul unui pătrat cu o săgeată care iese în sus.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 15
  7
  Apăsați numele persoanei cu care doriți să trimiteți fișierul prin AirDrop. Toți utilizatorii din apropiere care utilizează această tehnologie vor apărea în panoul Share. Apăsați imaginea unei persoane pentru a trimite fișierul.
 • Imaginea intitulată Utilizați Airdrop pe iOS Pasul 16
  8
  Așteptați ca cealaltă persoană să accepte. Celălalt utilizator va trebui să accepte fișierul înainte de începerea descărcării.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit