gtemata.com

Cum se utilizează un smartphone Android

Smartphone-urile au devenit un dispozitiv esențial pentru oricine care datorită îmbunătățirilor tehnologice continue a depășit cu mult funcționalitatea și versatilitatea oferite de alte modele de dispozitive portabile. Rezultatul este că astăzi smartphone-urile au devenit laptop-uri reale și au ajuns la un nivel de complexitate care necesită o perioadă mai lungă de timp decât în ​​trecut pentru a stăpâni toate caracteristicile oferite. În plus față de funcțiile de bază, cum ar fi apelurile vocale și mesajele SMS, smartphone-urile au posibilitatea de a extinde gama de funcții prin instalarea unor aplicații specifice.

paşi

Partea 1
Configurarea inițială a unui dispozitiv nou

Imaginea intitulată 2210865 1
1
Deschideți caseta smartphone pentru a extrage tot conținutul. Vizualizați dispozitivul pentru a identifica toate butoanele și porturile de comunicație prezente. În mod specific, trebuie să identificați poziția butonului de alimentare și a butonului de volum, precum și portul pentru conectarea setului cu cască și a încărcătorului. În plus față de caracteristicile fizice, este de asemenea bine să identificați poziția butoanelor touch care sunt utilizate pentru navigarea în meniuri și pe ecranele dispozitivului și aplicațiilor. În esență, ele corespund cheii de acasă (care, în unele modele de smartphone-uri se caracterizează printr-o pictogramă de case stilizate), de la buton "înapoi" caracterizată printr-o săgeată curbată și prin buton pentru a vedea aplicațiile recent utilizate, ceea ce vă permite să consultați lista tuturor aplicațiilor care au început recent și sunt încă active în fundal. Este posibil ca această serie de butoane să nu fie vizibilă până când telefonul smartphone este pornit (acest aspect variază de la producător la producător, în funcție de modelul dispozitivului în uz). Înainte de a porni telefonul pentru prima dată, este recomandabil să-l conectați la rețeaua de alimentare prin intermediul încărcătorului corespunzător, deoarece cel mai probabil nu va avea o încărcare reziduală suficientă pentru a putea efectua configurația inițială.
 • Imaginea intitulată 2210865 2
  2
  Instalați cartela SIM. Acesta este elementul esențial pentru conectarea telefonului smartphone la rețeaua celulară a operatorului de telefon căruia îi aparține SIM-ul. Locația carcasei din urmă variază de la model la model bazat pe producătorul dispozitivului. În unele cazuri, slotul pentru cartela SIM se află sub baterie, în altele, de-a lungul unei părți a dispozitivului. Pentru a vă asigura de unde să introduceți cartela SIM, consultați manualul de utilizare al smartphone-ului.
 • Imaginea intitulată 2210865 3
  3
  Instalați o cartelă de memorie SD. Aceasta este o unitate de stocare amovibilă care servește la creșterea capacității de stocare globale a dispozitivului. Este o componentă opțională care adesea nu este inclusă în echipamentul standard al smartphone-urilor, dar ar putea fi foarte util să vă oferim posibilitatea de a instala mai multe aplicații și de a avea întotdeauna cu dvs. mai mult conținut multimedia (audio, video și foto). Slotul de card SD, ca cel de pe cartela SIM, poate fi plasat sub baterie sau de-a lungul unei laturi a telefonului smartphone. Acestea din urmă pot să suporte un card SD standard, un card mini SD sau un card micro SD (fiecare dintre acestea având un format fizic caracteristic). Consultați manualul de utilizare al telefonului dvs. pentru a afla care format de card SD este acceptat de dispozitivul dvs.
 • Cu toate acestea, este posibil ca dispozitivul să nu fie proiectat să utilizeze o cartelă SD, astfel încât în ​​acest caz nu va fi posibilă extinderea capacității totale de stocare.
 • Imaginea intitulată 2210865 4
  4
  Porniți telefonul smartphone pentru a porni procedura inițială de configurare. Țineți butonul "putere" pentru câteva secunde până când aparatul se aprinde. În acest moment, secvența de boot va fi executată, ceea ce ar trebui să dureze doar câteva secunde. Când ați terminat, veți fi ghidat automat la primul pas al configurației inițiale Android. Urmați instrucțiunile care vor apărea pe ecran pentru a finaliza procesul de configurare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 5
  5
  Alegeți limba care va fi utilizată de interfața Android. Aceasta este limba în care meniurile și opțiunile Android vor fi afișate pe ecran și pot afecta aspectul și interfața anumitor aplicații. Aceasta este o opțiune de configurare care poate fi modificată oricând prin intermediul aplicației "Setări" de Android.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 6
  6
  Conectați-vă la o rețea Wi-Fi. Dacă planul telefonului dvs. include trafic de date, înseamnă că sunteți deja capabil să vă conectați la internet. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să utilizați o conexiune la internet fără limitări sau dacă nu doriți să vă consumați datele de abonament, puteți alege să vă conectați la o rețea Wi-Fi. Accesați bara de notificări prin glisarea degetului de sus în jos pentru a activa conectivitatea Wi-Fi și puteți selecta una dintre rețelele wireless detectate de dispozitivul din zonă și puteți să vă conectați.
 • Dacă aceasta este o rețea securizată Wi-Fi, va trebui să introduceți parola de securitate relevantă înainte de a stabili conexiunea. Atingeți câmpul de text care apare pe ecran pentru a introduce parola folosind tastatura virtuală a dispozitivului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 7
  7
  Creați-vă sau conectați-vă la un cont Google. Sistemul de operare Android a fost creat de Google și a fost conceput pentru a profita din plin de toate serviciile oferite de gigantul Mountain View, de exemplu Play Store, Gmail, YouTube printr-un cont Google complet gratuit. Urmați instrucțiunile care vor apărea pe ecran pentru a crea un cont nou sau pentru a vă conecta la unul existent. Acesta va conecta dispozitivul dvs. Android la contul Google indicat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 8
  8
  Setați data și ora curente. Puteți decide că aceste informații sunt configurate automat prin intermediul internetului sau puteți alege să o faceți manual.
 • Dacă ați ales să configurați manual aceste elemente, va trebui să alegeți ora și data curentă, formatul în care să le afișați și fusul orar al zonei în care locuiți.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 9
  9
  Utilizați aplicația "Setări" pentru modificarea sau completarea configurației dispozitivului. aplicaţia "Setări" conține toate opțiunile de configurare Android care vă permit să personalizați aproape toate aspectele funcționale ale dispozitivului, inclusiv setările aplicațiilor instalate, notificările, tonurile de apel și notele sonore, limbajul, conexiunile și așa mai departe. După afișarea ecranului de pornire, atingeți pictograma "Aplicații", caracterizată printr-o serie de mici pătrate dispuse în formă de rețea. În acest fel veți avea acces la panou "Aplicații" în care există toate aplicațiile instalate pe dispozitiv. Glisați degetul pe ecran spre dreapta sau spre stânga pentru a vedea întreaga listă de aplicații disponibile. În acest moment, identificați și selectați aplicația "Setări".
 • Puteți alege elementul "Wi-Fi". "Bluetooth" și "Conexiune de date" pentru a schimba setările, pentru a crea o nouă conexiune sau pentru a activa sau a dezactiva aceste funcții. Conectivitatea Wi-Fi este cea care are prioritate față de conexiunea de date, ceea ce înseamnă că atunci când este stabilită conexiunea la o rețea fără fir, datele mobile sunt dezactivate automat.
 • Puteți personaliza soneria dispozitivului selectând elementul "sunet" și alegerea opțiunii "Ton de apel telefonic". De asemenea, puteți modifica nivelul volumului tonului de apel și ale altor notificări prin selectarea opțiunii "volum" al secțiunii "sunet".
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 10
  10
  Protejați telefonul. Este recomandat să blocați accesul la dispozitiv prin intermediul ecranului de blocare. Aceasta este o caracteristică foarte utilă în cazul în care smartphone-ul este pierdut sau furat. În acest fel nimeni nu poate avea acces la informațiile pe care le conține fără să știe codul sau parola. Accesați aplicația "Setări", alegeți elementul "securitate", apoi selectați una dintre metodele disponibile pentru a activa funcția "Blocarea ecranului"De exemplu, puteți seta o parolă, un cod numeric sau un semn, adică să desenați un model utilizând o serie de butoane aranjate într-o rețea. Urmați instrucțiunile care vor apărea pe ecran pentru a finaliza procedura.
 • Asigurați-vă că nu uitați cum să deblocați ecranul pentru a accesa dispozitivul, altfel veți avea riscul grav de a nu mai avea acces la datele pe care le conține. În acest caz, va trebui să restabiliți setările din fabrică, ceea ce va determina formatarea memoriei interne a telefonului cu pierderea ulterioară a tuturor informațiilor pe care le conține.
 • La sfârșitul procedurii, de fiecare dată când blocați telefonul, va trebui să utilizați metoda de deblocare aleasă pentru ao accesa din nou. Pur și simplu apăsați butonul pentru a bloca dispozitivul atunci când nu îl utilizați "putere" de aprindere. Când trebuie să reactivați ecranul smartphone, apăsați din nou butonul "putere". În acest moment urmați instrucțiunile care vor apărea pe ecran pentru a debloca ecranul și introduceți codul PIN, parola sau marcajul de securitate.
 • Partea 2
  Contactarea altor persoane prin telefonul Smartphone

  Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 11
  1
  Contactați o altă persoană cu un apel vocal. Porniți aplicația "telefon" atingând pictograma sa și folosindu-l pentru a efectua un apel vocal către oricine doriți. O legătură către aplicație "telefon" ar trebui să fie plasat direct pe bara de acces rapid din partea de jos a ecranului principal. Alternativ, o puteți găsi în interiorul panoului "Aplicații" a dispozitivului. După pornire, va apărea un ecran în care este vizibilă tastatura numerică clasică a unui telefon. Dacă acesta din urmă nu este prezent, accesați fila "claviatură" pentru ao vedea pe video. În acest moment, introduceți numărul de telefon pe care doriți să îl apelați și apăsați butonul "apel" (caracterizat printr-un receptor telefonic). Pe măsură ce apelul este transmis către destinatar, veți vedea o serie de opțiuni suplimentare care apar pe ecran.
  • Când aduceți telefonul la ureche, sistemul de operare Android dezactivează automat tastatura numerică virtuală și oprește ecranul. Pentru a accesa opțiunile avansate legate de apelul vocal în curs, pur și simplu mutați dispozitivul în fața dvs.
  • Pentru a dezactiva temporar microfonul telefonului, apăsați pe pictogramă "mut". În acest fel, persoana chemată nu va putea să vă audă vocea. Pentru a restabili funcționarea obișnuită a microfonului, apăsați din nou butonul "mut".
  • Pentru a activa difuzorul telefonului, apăsați butonul "Difuzor". De fiecare dată când apăsați butonul, sunetul apelului va fi transmis la difuzorul integrat în dispozitiv sau la cel al telefonului care se apropie de ureche. Dacă trebuie să modificați nivelul volumului apelului, puteți utiliza butoanele corespunzătoare amplasate de-a lungul unei părți a dispozitivului.
  • Apăsați butonul "claviatură" pentru a afișa tastatura numerică de pe telefon. Se caracterizează printr-o icoană sub forma unei rețele numerice. Această caracteristică este foarte utilă când trebuie să introduceți informații în timpul apelului.
  • Pentru a încheia conversația și a închide, apăsați butonul "Se termină".
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 12


  2
  Organizați agenda telefonică. Android vă permite să stocați informațiile de contact direct pe dispozitiv prin intermediul aplicației "Address Book". Pentru ao porni, atinge pictograma omonimă din interiorul panoului "Aplicații". Veți vedea o listă a tuturor contactelor stocate pe SIM-ul telefonului și, dacă setările de configurare o permit, și cele ale contului Google conectat la dispozitiv.
 • Pentru a adăuga un contact nou, apăsați butonul "adăuga" plasat în partea superioară a ecranului și caracterizat prin simbolul respectiv "+". Puteți alege să stocați informații pe SIM, în memoria internă a dispozitivului sau în contul Google. Aveți opțiunea de a stoca numele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail și alte informații utile. După introducerea tuturor datelor, apăsați butonul "Salvați" (în unele cazuri are un marcaj) pentru a adăuga persoana de contact în agenda telefonică a dispozitivului.
 • Derulați lista contactelor în sus sau în jos utilizând degetul arătător al mâinii dominante. Când selectați unul dintre numele din listă, veți vedea un nou ecran care vă va oferi acces la informații detaliate relevante, împreună cu posibilitatea de a efectua un apel vocal, de a trimite un mesaj, de a trimite un e-mail sau de a edita informații de contact.
 • Țineți degetul pe un nume de contact pentru a vizualiza meniul contextual care conține opțiunile disponibile, modul de editare a datelor, ștergerea elementului ales, partajarea informațiilor de contact, trimiterea unui mesaj sau blocarea acestuia.
 • Atingeți pictograma lupă pentru a căuta agenda utilizând numele persoanei pe care o căutați.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 13
  3
  Trimiteți un mesaj text. Porniți aplicația "Mesaje" utilizând pictograma legăturii din bara de marcaje din partea de jos a ecranului inițial sau din interiorul panoului "Aplicații". aplicaţia "Mesaje" este capabil să trimită un mesaj text la un număr de telefon mobil sau la unul din contactele din agenda telefonică. Istoricul mesajelor trimise și primite este afișat pe ecranul principal al programului, pe care îl puteți consulta prin simpla rotire a ecranului în sus sau în jos. Dacă doriți, puteți efectua o căutare utilizând numele sau numărul mobil al unui contact.
 • Puteți trimite un mesaj text la un număr de telefon mobil sau la unul dintre contactele stocate în telefon. Atingeți pictograma "Mesaj nou" pentru a accesa noul ecran de apelare SMS. În interiorul câmpului "destinatar" trebuie să introduceți numele unuia dintre persoanele de contact din agenda telefonică a dispozitivului sau numărul de telefon mobil al persoanei de contact. Pe măsură ce tastați numele de contact, veți vedea o mică listă sub câmp "destinatar" conținând toate rezultatele căutării prezente în agenda telefonică a dispozitivului. Dacă persoana pe care doriți să o contactați este listată în lista de rezultate, selectați-o ca destinatar al mesajului.
 • Câmpul de text "mesaj" trebuie să puteți tasta corpul mesajului pe care doriți să îl trimiteți. Atingeți-l pentru a afișa tastatura virtuală a dispozitivului pe ecran. În acest moment, introduceți textul mesajului SMS și, la sfârșit, apăsați butonul "prezenta" pentru ao trimite persoanei selectate.
 • Apăsați butonul pentru agățat pentru a atașa un mesaj multimedia la mesaj. Veți avea posibilitatea de a adăuga elemente diferite, cum ar fi imagini, audio sau video. Urmați instrucțiunile care vor apărea pe ecran pentru a atașa conținutul pe care l-ați ales, apoi apăsați butonul "prezenta" pentru a trimite mesajul.
 • Partea 3
  Personalizați ecranul inițial

  Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 14
  1
  Adăugați o pagină în ecranul inițial. Android oferă posibilitatea de a extinde ecranul principal al interfeței grafice prin introducerea mai multor pagini, astfel încât să puteți adăuga linkuri directe la aplicație fără a fi nevoie să accesați panoul de fiecare dată "Aplicații". Țineți degetul pe un loc gol de pe ecranul de întâmpinare pentru a vizualiza meniul contextual de pe ecran. Alegeți opțiunea "Adăugați o pagină" pentru a insera o nouă pagină necompletată în ecranul inițial. Pentru a elimina una dintre paginile casei, selectați-o ținând degetul, apoi glisați-o pe pictogramă "scoate" apare în partea de jos sau de sus a ecranului și îl eliberează.
  • Prima pagină care alcătuiesc ecranul inițial este de asemenea cea principală, apoi apăsând butonul Pagina de pornire a dispozitivului în timp ce vizualizați una dintre celelalte pagini, veți reveni automat la pagina numărul unu al casei.
  • Pentru a reorganiza diferitele pagini care alcătuiesc Acasă păstrați-le apăsate cu degetul și trageți-le pe ecran pentru a schimba secvența de comandă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 15
  2
  Adăugați linkuri către aplicații din paginile de pornire. Apăsați butonul "Aplicații" din Acasă pentru a accesa panoul care conține toate aplicațiile instalate pe telefon. Derulați lista de aplicații la dreapta sau la stânga utilizând indicele de mână dominantă. Apăsați și țineți apăsată pictograma dorită pentru a adăuga o conexiune directă la Acasă. Eliberați pictograma aplicației din pagina principală unde doriți să fie adăugată.
 • Panoul "Aplicații" de asemenea, vă permite să utilizați aplicații fără a fi nevoie să adăugați o legătură directă la ecranul inițial. Pentru a începe o aplicație, atingeți simbolul din panou "Aplicații".
 • Dacă doriți, puteți adăuga și pictograme în bara de marcaje din partea de jos a ecranului inițial. Această secțiune a interfeței Android este întotdeauna vizibilă când parcurgeți paginile Acasă și unele dispozitive sunt de asemenea accesibile atunci când sunt blocate.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 16
  3
  Organizați elementele ecranului inițial. Acestea din urmă și toate paginile care o compun vă permit să navigați rapid între funcțiile telefonului. Puteți aranja pictogramele de legături la aplicații și alte elemente funcționale (cum ar fi widget-urile), astfel încât să le puteți accesa mai repede și mai ușor. Apăsați și țineți apăsat unul din pictogramele de pe Acasă timp de câteva secunde, glisați-l în alt loc pe ecran sau pe altă pagină a ecranului inițial, apoi eliberați-l când sunteți mulțumit de noua locație.
 • Pentru a transfera o pictogramă pe altă pagină a ecranului inițial, deplasați-o mai aproape de marginea stângă sau dreaptă a ecranului.
 • În funcție de modelul dispozitivului dvs., puteți avea, de asemenea, posibilitatea de a crea foldere prin suprapunerea pictogramei selectate la una dintre cele existente. După crearea unui dosar, atingeți-l pentru al deschide. Puteți schimba numele unui dosar, pur și simplu selectând-l cu degetul, astfel încât tastatura virtuală a aparatului să apară pe ecran. Utilizați ultima pentru a introduce numele care va fi atribuit dosarului, apoi apăsați butonul "în regulă" sau "prezenta".
 • Pentru a șterge o pictogramă din ecranul inițial, țineți-o jos cu degetul, apoi trageți-o în pictogramă "scoate" în forma unui coș care apare în partea de sus sau de jos a ecranului și îl eliberează.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 17
  4
  Adăugați un widget în ecranul inițial. Widget-urile sunt componente ale aplicațiilor create în scopul de a putea rula direct pe ecranul inițial. În acest fel, puteți avea acces imediat la funcționalitatea specifică a unei aplicații, de exemplu pentru a efectua calcule cu ajutorul calculatorului Android sau pentru a vizualiza e-mailurile sau mesajele primite într-o rețea socială, toate direct de la domiciliu. Pentru a vizualiza lista completă a widgeturilor disponibile, țineți degetul într-un loc gol de pe ecranul de întâmpinare sau apăsați butonul "Aplicații" și accesați cardul "widget-uri". Un aspect important pe care trebuie să-l țineți cont când doriți să adăugați un widget este dimensiunea, dat fiind faptul că aplicația este plasată într-o structură asemănătoare grilei. Țineți degetul pe widget-ul de interes pentru ao selecta și a fi redirecționat direct la casa Android, apoi glisați-l pe ecranul dorit și apoi eliberați-l.
 • Dacă spațiul disponibil nu este suficient pentru a adăuga widgetul pe care l-ați ales, încercați să reorganizați elementele paginii pentru a încerca să eliberați spațiu sau să inserați o pagină suplimentară în Acasă, unde puteți adăuga widgetul selectat.
 • Amintiți-vă, totuși, că widget-urile sunt întotdeauna programe active, adăugând prea multe la Acasă va contribui la consumul prematuri de baterii. Din acest motiv, încercați să limitați utilizarea sa numai la cele necesare pentru nevoile dvs.
 • Partea 4
  Instalați aplicațiile din Magazin Google Play

  Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 18
  1
  Lansați aplicația Magazin Play. Atingeți pictograma "Magazin Play" plasat în interiorul panoului "Aplicații". Rețineți că pentru a accesa Magazin Play trebuie să aveți un cont Google asociat cu dispozitivul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 19
  2
  Căutați aplicația pe care doriți să o descărcați și să o instalați. Veți avea mai multe modalități de a găsi programul potrivit pentru a vă satisface nevoile. Derulați lista de aplicații disponibile, în jos sau în sus, folosind degetul arătător al mâinii dominante, apoi atingeți numele programului dorit pentru a vedea pagina cu informații detaliate.
 • Dacă știți numele sau natura aplicației pe care o căutați, apăsați bara de căutare din Play Store și să introduceți cuvinte cheie pentru a căuta (de exemplu, o parte a numelui), apoi faceți clic pe butonul "prezenta" a tastaturii. Va fi afișată o listă cu toate aplicațiile care corespund criteriilor căutate.
 • Dacă nu aveți o idee clară despre care aplicația pe care doriți să-l instalați pe telefon, aveți mai multe categorii pentru a vedea care listează aplicațiile recomandate, cele mai descărcate de alți utilizatori sau de tendință (fie gratuit, fie contra cost). De asemenea, în acest caz derulați în jos lista de aplicații disponibile în jos sau în sus folosind degetul arătător al mâinii dominante. Aplicațiile incluse în diferitele categorii sunt aranjate orizontal și lista poate fi consultată prin glisarea spre dreapta sau spre stânga cu degetul. Dacă doriți să aprofundeze analiza opțiunilor oferite de o anumită categorie, atingeți articolul relevant "mai mult".
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pas 20
  3
  Consultați pagina pentru informații detaliate despre o aplicație. Această secțiune a Magazinului Play afișează toate datele din aplicația selectată, care pot fi utile pentru a evalua mai bine dacă doriți sau nu să le instalați pe dispozitiv.
 • Puteți introduce o aplicație în lista de dorințe atingând pictograma panglică mică din partea dreaptă a numelui afișat în pagina aplicației.
 • Parcurgeți câteva secțiuni ale paginii spre dreapta sau spre stânga cu degetul. De exemplu, ceea ce se referă la capturile de ecran preluate din aplicație în timpul diferitelor faze de funcționare. În partea de jos a paginii sunt de asemenea prezentate evaluările și opțiunile utilizatorilor care au instalat deja și au folosit aplicația respectivă.
 • Rețineți, totuși, că nu veți putea instala o aplicație care utilizează resurse hardware sau software care nu sunt compatibile cu dispozitivul. În acest caz, puteți căuta programe care execută funcții similare sau create de același dezvoltator care sunt potrivite pentru dispozitivul în uz.
 • Unele recenzii de utilizator raportează modelul de dispozitiv Android pe care au testat aplicația. Căutați opiniile utilizatorilor care utilizează un dispozitiv ca dvs., deoarece funcționarea anumitor aplicații poate varia ușor în funcție de smartphone-ul utilizat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 21
  4
  Descărcați aplicația selectată. În partea dreaptă sus a paginii cu informații a programului selectat este butonul "instala" o în raport cu prețul de achiziție. Apăsați-l pentru a descărca și instala aplicația pe dispozitiv. Veți vedea o fereastră pop-up care conține o listă cu toate caracteristicile hardware și software-ul dispozitivului la care aplicația trebuie să le acceseze pentru a funcționa corect (de exemplu, contacte, microfon, camera foto, memoria internă etc.). Când acceptați termenii și condițiile de utilizare, aplicația va fi instalată automat pe dispozitiv. Timpul necesar pentru descărcare și instalare variază în funcție de dimensiunea fișierului. Când instalarea este finalizată, veți primi o notificare de la sistemul de operare Android.
 • Dacă se plătește aplicația aleasă, prețul va fi afișat în moneda conectată la contul Google utilizat. După ce ați autorizat aplicația să utilizeze caracteristicile dispozitivului, va apărea lista metodelor dvs. de plată preferate. Puteți alege să plătiți utilizând cardul dvs. de credit sau creditul disponibil asociat contului Google pe care l-ați utilizat pentru a accesa Magazinul Play. Dacă doriți să adăugați o metodă nouă de plată, alegeți opțiunea "Adăugați o nouă metodă de plată". Urmați instrucțiunile care vor apărea pe ecran pentru a adăuga informații despre metoda de plată aleasă. În final, cardul de credit sau de debit sau contul PayPal introdus va fi afișat printre metodele de plată care pot fi utilizate. Dacă soldul de credit al Magazinului Play este insuficient pentru a efectua achiziția, puteți plăti diferența cu cardul dvs. de credit.
 • Formatul poate să apară lângă butonul de instalare "Achiziții în aplicație". Aceasta înseamnă că programul vă permite să faceți așa-numitele "micro-tranzacții", adică să facă achiziții de conținut sau elemente suplimentare direct prin intermediul aplicației. În acest caz, vor fi utilizate informațiile din contul Google cu care a fost accesat Magazinul Play. Pentru mai multe informații despre acest lucru, citiți cu atenție pagina Magazinului Play legată de aplicația în cauză.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telefon Android Pasul 22
  5
  Instalați aplicația pe dispozitiv. La sfârșitul procedurii de instalare automată, aplicația selectată va apărea în interiorul panoului "Aplicații" a dispozitivului și direct în Acasă, dacă există suficient spațiu pentru crearea linkului. Pentru a porni programul și a începe să îl folosești, atinge simpla pictogramă care tocmai a apărut.
 • Butonul "instala" prezente pe pagina Magazinului Play în legătură cu aplicația instalată, vor fi înlocuite cu butoanele "Dezinstalați" și "deschis" care vă va permite să eliminați aplicația din dispozitiv sau să o porniți. Dacă în viitor trebuie să reinstalați aplicația în cauză, o puteți face fără probleme apăsând din nou butonul "instala" prezent pe pagina Magazin Play. De asemenea, rețineți că toate aplicațiile achiziționate pot fi reinstalate fără costuri suplimentare. În acest caz, pur și simplu introduceți secțiunea Magazinului Play referitoare la istoricul achizițiilor prin apăsarea butonului "meniu" din aplicația relevantă și alegerea elementului "Aplicațiile și jocurile mele".
 • Sfaturi

  • Când instalați o aplicație din Magazinul Google Play, este autorizată să fie utilizată de contul dvs. Aceasta înseamnă că, dacă este o aplicație plătită, nu va trebui să o cumpărați a doua oară dacă trebuie să o descărcați din nou.
  • Dacă aveți mai multe dispozitive Android, Magazinul Google Play vă permite să descărcați și să utilizați aplicații deja achiziționate pe toate celelalte smartphone-uri și tablete Android aflate în posesia dvs., fără costuri suplimentare, dar atâta timp cât toată lumea utilizează același cont Google . Cu toate acestea, există unele aplicații care impun o limită a numărului de dispozitive pe care pot fi instalate. În acest caz, citiți cu atenție pagina Magazinului Play care conține informațiile detaliate ale fiecărei aplicații pentru a verifica periodic dacă există constrângeri în utilizarea acestora.
  • Dacă trebuie să închideți complet dispozitivul, apăsați și mențineți apăsat butonul de alimentare pentru a vedea o listă de opțiuni pe ecran, inclusiv cele pentru oprirea și repornirea sistemului.
  • Toate aplicațiile instalate pe dispozitiv pot fi gestionate utilizând opțiunea "Aplicații" din meniu "Setări". Selectați una dintre aplicațiile din listă care au apărut să acceseze o nouă pagină detaliată, unde puteți vizualiza spațiul ocupat, dezinstalați aplicația sau o puteți transfera pe cardul SD instalat în dispozitiv. Această ultimă opțiune este prezentă numai dacă aplicația este structurată astfel încât să fie compatibilă cu această funcție.
  • Pentru a achiziționa conținut în Magazin Play, trebuie să cunoașteți parola de securitate a contului pe care îl utilizați. Dacă aveți nevoie să creșteți securitatea profilului dvs. Google în cazul în care dispozitivul utilizat este împărțit cu alte persoane, accesați Magazin Play de pe telefonul smartphone Android, apăsați butonul pentru a accesa meniul principal (caracterizat prin trei linii orizontale și paralele printre ele), deci alegeți opțiunea "Setări". Defilați lista opțiunilor care au apărut pentru a localiza și selectați elementul "Solicitați autentificarea pentru achiziții", deci alegeți nivelul de securitate pe care îl preferați.
  • Magazinul Play Google a adoptat o serie de norme privind rambursarea achizițiilor, care vă permite să obțineți restituirea costurilor totale, dacă ați achiziționat aplicația este eliminată din cont în decurs de două ore de la cumpărare. Pentru a solicita o rambursare, porniți aplicația Magazin Play, apăsați butonul pentru a accesa meniul principal și a alege elementul "cont". Parcurgeți lista care pare să localizeze și selectați elementul "Istoricul comenzilor", care vă va oferi acces la lista tuturor aplicațiilor achiziționate. Defilați lista de aplicații achiziționate pentru a găsi pe cea care vă interesează, apoi apăsați butonul relevant "Raportați o problemă", alegeți opțiunea de rambursare și completați formularul relevant. Banii cheltuiți vor fi rambursați utilizând aceeași metodă de plată folosită pentru cumpărare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit