gtemata.com

Cum se utilizează o unitate flash USB ca hard disk

În acest tutorial vi se va arăta cum să bootați un sistem de operare de la un suport USB. În acest articol sistemul de operare de referință este Ubuntu.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați o unitate Flash ca și pe unitatea hard disk Pasul 1
1
Pentru a vă asigura că suportul de stocare USB devine un disc de boot reală, va trebui să modificați secvența de pornire de BIOS-ul computerului, selectând ca prima opțiune de boot un dispozitiv USB.
 • Imaginea intitulată Utilizați o unitate flash ca un hard disk Pasul 2
  2
  Pentru a instala sistemul de operare, va trebui să schimbați secvența de pornire, astfel încât prima opțiune să fie CD player-ul, în timp ce al doilea este un dispozitiv USB.
 • Imaginea intitulată Utilizați o unitate Flash ca și pe unitatea hard disk Pasul 3
  3
  Încercați să deconectați unitatea hard disk înainte de a instala sistemul de operare pe unitatea USB.
 • În acest fel, sistemul de operare de pe hard disk nu va fi modificat și, de asemenea, nu va genera erori de la grub (programul care încarcă sistemul de operare Ubuntu) dacă nu a fost detectat niciun dispozitiv USB.
 • Imaginea intitulată Utilizați o unitate flash ca un hard disk Pasul 4


  4
  Introduceți CD-ul care conține sistemul de operare în cititorul computerului, conectați de asemenea tasta USB și porniți computerul.
 • Imaginea intitulată Utilizați o unitate flash ca un hard disk Pasul 5
  5
  Instalați sistemul de operare ca de obicei (selectați unitatea USB ca destinație de instalare). Mai multe medii de stocare USB vor fi, cu atât va fi mai bună performanța sistemului de operare.
 • Imaginea intitulată Utilizați o unitate flash ca un hard disk Pasul 6
  6
  În cazul unui sistem de operare Windows, computerul va reporni. În timpul rebootării, reveniți în BIOS și modificați secvența de boot selectând dispozitivul USB ca prima opțiune, al doilea player CD și al treilea, hard diskul calculatorului. Alternativ, pe sistemele Intel, aceasta permite pur și simplu bootarea de pe un dispozitiv USB.
 • Dacă instalați Ubuntu acest pas nu va fi necesar.
 • Imaginea intitulată Utilizați o unitate flash ca unitate hard disk Pasul 7
  7
  Reconectați hard disk-ul computerului. Când instalarea sistemului de operare este finalizată și totul va funcționa normal, puteți opri calculatorul, puteți deconecta alimentarea și continuați să reconectați hard disk-ul.
 • Când stick-ul USB este conectat la computer, acesta va fi recunoscut automat și sistemul de operare prezent pe suportul USB va fi încărcat.
 • În schimb, atunci când unitatea USB nu este conectată, calculatorul va încărca sistemul de operare de pe hard disk, ca de obicei.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit