gtemata.com

Cum se utilizează o unitate flash USB

Ați cumpărat un stick USB, dar nu sunteți sigur cum să îl utilizați? Stick-urile USB sunt dispozitive de stocare care pot fi utilizate pe orice computer. Urmați pașii din acest articol pentru a începe să utilizați unitatea degetului mare.

paşi

Metoda 1
Calculator Windows

Imaginea intitulată Utilizați o unitate flash USB Pasul 1
1
Găsiți un port USB. În cazul unui laptop (laptop), în mod normal, porturile USB sunt aranjate de-a lungul laturilor sau din spate. Aproape toate computerele desktop au un grup de uși în față și unul în panoul din spate. Ușile din față ar putea fi ascunse de o ușă.
 • 2
  Introduceți stickul USB într-un port liber. Ar trebui să puteți să o introduceți confortabil, fără a fi nevoie să o fortați. Bateriile USB pot fi conectate într-o singură poziție, deci dacă nu o puteți introduce, înseamnă că trebuie pur și simplu să o rotiți la 180 °. După introducerea stick-ului USB în portul USB, Windows va instala automat driverele necesare. Veți vedea un mesaj de notificare de instalare în colțul din dreapta jos al desktopului.
 • Dacă nu este dezactivată, fereastra Autoplay ar trebui să apară automat de îndată ce stick-ul USB este recunoscut de Windows. Va apărea o listă cu diferite opțiuni, în funcție de conținutul media USB. Cea mai utilizată este "Deschideți dosarul pentru a vizualiza fișierele".
 • Dacă nu se întâmplă nimic, accesați elementul "Computer" găsit în meniul "Start" sau pe desktop. Veți fi afișat o listă cu toate dispozitivele conectate la computer. De asemenea, trebuie să puteți vedea pictograma pentru unitatea USB. În mod normal, numele fabricantului îi va fi atribuit. Selectați-l cu un dublu clic pe mouse pentru a accesa conținutul.
 • 3
  Găsiți fișierele pe care doriți să le copiați. În altă fereastră, navigați prin folderele de pe computer pentru a găsi fișierele pe care doriți să le copiați pe unitatea USB. Puteți să le copiați prin selectarea opțiunilor "Copiere" și "Lipire" sau pur și simplu trasând pictogramele conexe în fereastra suportului dvs. USB.
 • Imaginea intitulată Folosiți o unitate flash USB Pasul 4


  4
  Așteptați până la finalizarea transferului de date. Acest proces poate dura câteva minute, în funcție de dimensiunea fișierelor de copiat. Odată ce transferul este finalizat, puteți scoate unitatea USB de pe computer.
 • Metoda 2
  Macintosh

  1
  Conectați stickul USB la un port gratuit de pe Mac. Așteptați câteva secunde pentru ca sistemul de operare să instaleze automat driverele și să facă accesibil conținutul mediilor de stocare.
  • Dacă unitatea flash USB a fost formatată utilizând un format de sistem de fișiere NTFS, acesta nu va fi compatibil cu Mac OS X. Va trebui formatat utilizând un sistem de fișiere FAT32.
 • 2
  Așteptați până când apare pictograma pentru unitatea flash USB. La sfârșitul procedurii de instalare a driverului, pictograma de suport USB va apărea direct pe desktop-ul Mac-ului dvs. Selectând-o cu un dublu clic pe mouse-ul, puteți accesa conținutul și puteți răsfoi fișierele și folderele, așa cum ar fi orice folder stocat pe Mac .
 • 3
  Copiați și lipiți sau trageți pur și simplu fișierele sau folderele din fereastra referitoare la stick-ul USB. Când procesul de transfer de date este complet, puteți să vă scoateți suportul USB de pe computer.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit