gtemata.com

Cum să utilizați un router wireless ca card wireless

În acest ghid vom vedea cum să utilizați un router wireless ca card wireless. Routerul și cardul fără fir efectuează aproape același serviciu, dar funcționează diferit. Un router wireless este un dispozitiv de rețea care acționează ca un router și un punct de acces fără fir. Cardul wireless al laptopului dvs., numit și adaptorul fără fir, este un dispozitiv hardware conceput pentru a accesa hotspoturile wireless din raza de acțiune a cardului.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați un router wireless ca card wireless Pasul 1
1
Configurați routerul. Pentru a utiliza router-ul ca punct de acces fără fir, va trebui mai întâi să configurați router-ul mai întâi. Un router wireless vă permite să vă partajați conexiunea la Internet cu toate calculatoarele, dar trebuie să fie configurat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un router wireless ca card wireless Pasul 2
  2
  Asigurați-vă că ați deconectat toate dispozitivele. Deconectați toate cablurile, inclusiv cablul de alimentare și cablul ADSL al routerului. Pentru aceasta, urmați pasul următor.
 • Scoateți cablul de alimentare al modemului. Apoi, scoateți cablul Ethernet de la modem și conectați-l la portul LAN # 1 al routerului, lăsând celălalt capăt al cablului conectat la placa de rețea a computerului.
 • Luați cel de-al doilea cablu Ethernet de la router și conectați-l la modem. Conectați celălalt capăt al cablului Ethernet la portul de Internet de pe routerul D-LINK.
 • Acum, puteți reconecta cablul de alimentare la modemul DSL sau la cablu și așteptați 30 de secunde pentru ca modemul să se repornească înainte de a continua.
 • Imaginea intitulată Utilizați un router wireless ca card wireless Pasul 3
  3
  Acum, conectați cablul de alimentare al "Router-ului D-Link" și așteptați 60 de secunde pentru a da timpi de modem pentru a reporni. După 60 de secunde, vă puteți asigura că routerul a fost configurat corect deschizând un browser de Internet și deschizând un site Internet.


 • Imaginea intitulată Utilizați un router wireless ca și un card wireless Pasul 4
  4
  Încercați din nou. Dacă modemul nu se poate conecta la Internet, ar trebui să începeți să citiți din nou ghidul, repetând toți pașii descriși și asigurându-vă că ați sărit peste pași. De asemenea, asigurați-vă că toate cablurile au fost introduse în porturile corecte. Un alt sfat este să deconectați modemul de 10 minute și să îl reconectați din nou.
 • Utilizând mai multe cabluri Ethernet, puteți conecta alte componente la porturile disponibile și puteți partaja conexiunea la Internet. Conectați un capăt la un port modem gratuit și celălalt capăt la portul de Internet al routerului și reconectați alimentarea cu curent a modemului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un router wireless ca card wireless Pasul 5
  5
  Pentru a alege numele de utilizator și parola, urmați acești pași. Deschideți un browser de Internet și introduceți adresa IP a router-ului în bara de adrese. Va apărea un ecran de conectare în care să introduceți numele de utilizator și parola. După ce v-ați conectat, va apărea meniul. Faceți clic pe fila wireless din stânga. Numele pe care îl vedeți în partea de sus a filei este numele punctului dvs. de acces fără fir, care poate fi modificat. Alegeți un nume adecvat, deoarece acest nume va fi afișat de toți cei aflați în zona de acces fără fir.
 • Dacă nu doriți ca persoanele necunoscute să acceseze punctul dvs. de acces fără fir, schimbați și parola de securitate. Puteți utiliza până la 26 de caractere pentru parolă.
 • Sfaturi

  • Dacă ați activat punctul de acces fără fir, puteți conecta la router toate computerele pe care le doriți, precum și dispozitivele conectate prin Ethernet. În plus, prietenii și vecinii pot utiliza conexiunea la Internet.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că alegeți un nume pe care îl pot recunoaște utilizatorii autorizați ai punctului de acces. De asemenea, încercați să alegeți un nume adecvat. Amintiți-vă că acest nume poate fi văzut de oricine din raza routerului wireless.
  • Alegeți o parolă dificilă, astfel încât utilizatorii rău intenționați sau utilizatorii nedorite să nu poată accesa LAN-ul și conexiunea la Internet. Accesul nedorit, pe lângă încetinirea conexiunii, prezintă, de asemenea, un risc serios de securitate, deoarece acestea pot intercepta date sensibile.
  • Dezactivați conexiunea fără fir din meniul principal al routerului atunci când nu îl utilizați pentru a evita accesul nedorit și riscul de a vă pune în pericol securitatea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit