gtemata.com

Cum se utilizează un laptop

Laptopurile sunt instrumente excelente pentru a lucra în mișcare și sunt o bună alternativă la noile telefoane și desktop-uri. Dacă tocmai ați cumpărat un laptop sau aveți unul în fața dvs., pe care nu îl cunoașteți, vă puteți întâlni la început. Nu vă fie teamă, urmați acești pași pentru a începe să utilizați un laptop și veți deveni un expert în cel mai scurt timp.

paşi

Partea 1
Pregătiți laptopul

Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 1
1
Dacă utilizați laptop-ul la domiciliu, găsiți o priză și conectați sursa de alimentare. Laptopurile sunt alimentate de baterii care se evacuează rapid, mai ales dacă sunt utilizate intens. Mai bine conectați laptopul la rețea, cu excepția cazului în care vă aflați într-un loc îndepărtat, unde nu există o priză.
 • Imaginea intitulată Folosiți laptopurile Pasul 2
  2
  Așezați partea de jos a laptopului pe raftul din fața dvs. Se numesc laptop-uri pentru că le puteți lua oriunde doriți, dar asta nu înseamnă că nu pot sta pe masă. Încercați să o poziționați astfel încât să nu vă simțiți nici un disconfort în mâini și încheieturi atunci când îl folosiți.
 • Nu odihniți receptorul pe suprafețe moi, căptușite sau neregulate care ar putea împiedica ventilatorul de răcire. Majoritatea laptopurilor au ventilatoare de răcire amplasate pe laterale sau în fund care trebuie să rămână libere pentru a permite funcționarea computerului.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 3
  3
  Ridicați capacul laptopului. Deschideți-l suficient pentru a putea vedea bine ecranul. Multe laptopuri sunt prevăzute cu cârlige pentru a permite deschiderea ecranului.
 • Dacă laptopul nu se deschide, nu încercați să îl forțați! În schimb, căutați cârligul. Nu ar trebui să fie nevoie să o forțezi să o deschidă.
 • Nu ridicați prea mult capacul. Ar fi mai bine să o deschideți la maximum 45 °, în caz contrar riscați deteriorarea sau ruperea balamalelor care leagă cele două părți ale computerului.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 4
  4
  Găsiți butonul de alimentare și apăsați-l. La majoritatea laptopurilor, butonul de alimentare este situat deasupra tastaturii. Este de obicei marcat de un simbol convențional, un cerc mic, cu o linie în mijloc.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 5
  5
  Așteptați ca laptopul să înceapă. Laptopul poate avea un hardware special care face ca acesta să încetinească să se încarce în comparație cu un smartphone sau un computer desktop, având în vedere faptul că acesta este compact și are o putere mare de calcul.
 • Imagine intitulată Folosiți laptopurile Pasul 6
  6
  Utilizați sistemul portabil de indicare. Pe multe computere există o zonă sensibilă la atingere numită touchpad-ul care vă permite să utilizați degetele ca un mouse. Pur și simplu glisați un deget pe zona touchpad-ului pentru a muta cursorul.
 • Multe touchpad-uri au o funcție multi-touch care vă permite să efectuați anumite acțiuni utilizând mai mult de un deget. Repetați laptopul prin glisarea a două sau mai multe degete de pe touchpad și încercând anumite mișcări (cum ar fi "prindeți").
 • Laptopurile LeNovo folosesc un joystick roșu mic numit "trackpoint", poziționat în mijlocul tastaturii, între G și H. Utilizați-l cu degetul ca un joystick mic, foarte sensibil.
 • Unele modele mai vechi au pistoale. Rotiți bila pentru a face cursorul să se miște.
 • Unele laptopuri au o interfață cu stiloul. În acest caz, un stilou va fi conectat la receptor. Mutați stiloul pentru a muta indicatorul și apăsați pe pentru a da clic.
 • Credeți că dispozitivul de indicare al laptopului este prea mic sau greu de utilizat? Puteți conecta oricând un mouse. Găsiți o ieșire USB pe laptop și conectați un mouse, laptopul îl va recunoaște imediat.
 • Imaginea intitulată Folosiți laptopurile Pasul 7
  7
  Butonul principal de pe touchpad este situat în partea stângă jos.
 • Unele touchpad-uri vă permit să faceți clic făcând o atingere ușoară pe suprafață. Încercați, puteți descoperi caracteristici pe care nu credeți că le-ați avut pe laptop.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 8
  8
  Butonul secundar al touchpad-ului este situat în partea dreaptă jos. Cu această tastă puteți deschide meniuri context.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 9
  9
  Localizați playerul CD, dacă acesta este prezent. Dacă computerul nu este un "notebook", probabil este echipat cu un player CD pentru a instala software sau pentru a asculta muzică. CD player-ul este, de obicei, plasat pe o parte a laptopului.
 • În Windows și MacOS, pentru a deschide playerul CD, apăsați butonul mic deasupra acestuia sau faceți clic dreapta pe pictograma "My Computer" și, când apare meniul contextual, faceți clic pe "eject".
 • Partea 2
  Instalarea programelor

  Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 10
  1
  Păstrați laptopul la zi. Probabil laptopul ți-a fost livrat împreună cu unele programe furnizate: un editor de text simplu, un calculator și câteva programe de partajare a imaginilor de bază. De obicei, laptopurile au programe specifice care pot controla puterea de calcul și grafică și adesea au nevoie de multe actualizări înainte de a putea lucra. Dacă știți cum să actualizați aceste programe, veți îmbunătăți foarte mult capabilitățile computerului dvs., fără costuri.
 • 2
  Dacă laptopul dvs. montează un sistem de operare Windows, va trebui să îl mențineți la zi. Puteți utiliza atât Windows Update cât și programul furnizat de producător.
 • Dacă laptopul dvs. utilizează un sistem de operare bazat pe Mac, utilizați aplicația inclusă pentru ao actualiza. Este foarte simplu să o găsiți.
 • Imaginea intitulată Folosiți laptopurile Pasul 11
  3
  Instalați programe de birou. Dacă trebuie doar să faceți note sau să scrieți schițe, programele furnizate vor fi suficiente. Dacă aveți nevoie de ceva mai profesionist, va trebui să obțineți un pachet de programe de birou.
 • OpenOffice oferă programe pentru procesarea de text, grafică și prezentări. Este similar cu suita de birouri Microsoft, dar este gratuită.
 • Utilizați Google Docs ca o alternativă online la programele de birou. Google Docs este un program cloud (numai online) care oferă aceleași funcționalități ca și OpenOffice și Microsoft Office. Este gratuit și este foarte util, în special pentru partajarea documentelor cu alții.
 • Dacă aveți nevoie să utilizați Microsoft Office, puteți încerca să obțineți o copie gratuită sau redusă pentru student. Verificați bine înainte de al cumpăra în magazin.
 • Imaginea intitulată Folosiți laptopurile Pasul 12


  4
  Instalați un program pentru organizarea, retușarea și partajarea fotografiilor. Probabil pe computerul dvs. există deja unul furnizat. Acesta va fi destul de rapid și simplu de folosit și va fi aproape sigur actualizat automat gratuit.
 • Utilizați Photo Stream pentru a vă organiza și partaja fotografiile. Dacă aveți un iPhone și laptopul dvs. este un Mac, trebuie doar să urmați instrucțiunile simple afișate pe ecran pentru a instala Photo Stream și pentru a vă distribui fotografiile.
 • Utilizați Picasa. Picasa este un program creat de Google, are multe instrumente de bază pentru a edita fotografii, pentru a le recolta, a le retușa și chiar pentru a le recolora și pentru a desena panorame.
 • Partea 3
  Conectați-vă la Internet

  Imaginea intitulă Utilizați laptopurile Pasul 13
  1
  Va trebui să obțineți o linie fixă ​​la domiciliu dacă nu ați făcut-o deja. Telefonul este un instrument foarte puternic, dar pentru a-și exploata pe deplin potențialul, este necesar să îl conectați la internet. Receptorul poate avea și unele programe furnizate pentru acest lucru.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 14
  2
  Majoritatea laptopurilor au o intrare Ethernet pe partea sau spatele. Introduceți cablul Ethernet de la router sau modem în această intrare, receptorul ar trebui să recunoască automat conexiunea.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 15
  3
  Dacă utilizați un laptop Mac, utilizați Mac OS pentru a vă conecta la internet. Urmați instrucțiunile furnizate de receptor pentru a vă conecta prin intermediul rețelei wireless sau ethernet.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 16
  4
  Dacă utilizați un laptop cu S.O. Windows, urmați instrucțiunile furnizate de sistem pentru conectarea la internet. Dacă introduceți o nouă placă wireless (sau una diferită), va trebui să utilizați programul furnizat de producătorul cardului, și nu cel furnizat de Windows.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 17
  5
  Călătorind sau departe de casă, puteți găsi adesea o rețea wireless gratuită. Școlile, bibliotecile și barurile permit adesea utilizarea propriului wi-fi. De multe ori se găsește și în locurile cele mai de neconceput, cum ar fi supermarketurile, băncile și parcurile.
 • Partea 4
  Trăiți și lucrați cu laptopul

  Imaginea intitulă Utilizați laptopurile Pasul 18
  1
  Conectați un mouse wireless la laptop. Un mouse extern vă poate ajuta să lucrați mai ușor pe laptop, astfel încât să nu aveți nevoie să vă îndoiți încheietura mâinii pentru a utiliza touchpad-ul.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 19
  2
  Utilizați laptopul cu un alt ecran pentru a vă îmbunătăți productivitatea. Puteți combina un monitor cu laptop-ul pentru a crea o stație de lucru, poate fi utilă în cazul prezentărilor sau al lucrărilor care necesită mult spațiu.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 20
  3
  Puteți utiliza laptopul pentru a afișa fotografii și videoclipuri pe televizor. Unele laptopuri au o ieșire HDMI sau DV-I, la fel ca și playerele DVD sau Blu-Ray, pentru a reda video de înaltă definiție. În acest fel, puteți viziona un film sau un episod din seria TV preferată la casa prietenului tău.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 21
  4
  Conectați difuzoarele la laptop și veți avea un player MP3 puternic și de mare capacitate. Dacă laptopul dvs. este echipat cu sunet surround SPDIF sau 5.1, vă veți bucura de sunet de înaltă calitate.
 • Ați putea conecta laptopul la stereo auto. Aveți grijă să nu schimbați muzica în timp ce conduceți, ați putea provoca un accident.
 • Imaginea intitulată Utilizați laptopurile Pasul 22
  5
  Laptopul poate fi folosit ca un computer desktop. Doar conectați-l la un ecran prin ieșirea VGA, adăugați un mouse, o tastatură și o pereche de difuzoare.
 • Sfaturi

  • Veți avea nevoie de un caz pentru a transporta laptopul. Laptopurile sunt foarte fragile și se pot rupe cu ușurință dacă sunt plasate în cazuri neprevăzute și se blochează la dreapta și la stânga. Luați în considerare ideea de a investi într-un caz cu căptușeală bună sau de a vă face o tricou cu glugă.
  • Creați laptopul și zona în care lucrați pentru a profita la maxim de ergonomia. Laptopurile pot fi mai rău decât desktopurile, din punct de vedere ergonomic, deoarece tastatura este de obicei mai mică, deci trebuie să vă îndoiți prea mult încheieturile pentru a putea ajunge la toate literele. De asemenea, deoarece laptopurile pot fi plasate pretutindeni, ele îi încurajează să-și asume poziții incorecte.

  Avertismente

  • Întotdeauna ține-ți ochii pe laptopul tău. Telefonul este un instrument valoros, ușor de transportat și revândut. Acest lucru îl face o pradă foarte râvnit de hoți. Luați măsuri de precauție speciale când călătoriți și nu lăsați telefonul nesupravegheat. Nu lăsați-o pe scaunul auto, încercați întotdeauna să aflați dacă aveți încredere în cei din jur.
  • Nu uitați să salvați datele în mod regulat printr-o copie de rezervă. Dacă lucrați din greu la computer și aveți doar o copie a datelor, riscați mult în caz de accident. Faceți o copie de rezervă a datelor dvs. în mod regulat.
  • Nu vărsați lichide pe laptop. Laptopurile au intrări diferite pentru ventilație, tastatura lor este adesea deschisă, iar dacă sunteți pe un sistem electronic complex și comprimat, fiți foarte atenți să nu turnați lichid pe el. Păstrați băuturile la o distanță sigură, la altă masă, dacă este posibil.
  • Nu loviți telefonul în timp ce acesta este pornit. Multe laptop-uri folosesc hard disk-uri fragile, care pot fi deteriorate cu ușurință dacă suferă șocuri bruște în timp ce sunt pornite. Un impact suficient de puternic poate provoca ruperea capului, ceea ce înseamnă că discurile din interiorul aparatului încep să se ciocnească cu capul de lectură. Acest lucru ar putea transforma laptopul într-o cărămidă foarte scumpă. Fiți atenți, tratați-l ușor.
  • Laptopurile se supraîncălzesc. Multe laptopuri, în special cele puternice, se supraîncălzesc după o utilizare lungă. Acest lucru vă poate provoca disconfort sau arsuri dacă păstrați laptopul în poală.
  • Laptopurile concepute pentru a juca au carduri grafice și procesoare care sunt foarte predispuse la supraîncălzire. Acordați o atenție deosebită
  • Încercați să nu folosiți laptopul în lumina directă a soarelui sau în medii fierbinți. Nu numai că veți fi apăsat greu pentru a citi ecranul, dar receptorul se va supraîncălzi rapid.
  • Luați în considerare cumpărarea unui dispozitiv care să vă răcească laptopul, dacă se supraîncălzește prea mult: aceste dispozitive sunt echipate cu ventilatoare care împing aer rece la baza laptopului, reducându-și temperatura.

  __

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit