gtemata.com

Cum se utilizează o placă turnantă

Reproducerea muzicii prin intermediul unui ac care rulează pe caneluri de vinil sau printr-un cilindru rotativ a existat mai mult de 100 de ani. Platoul turnat în forma sa modernă a fost cel mai folosit mediu pentru a juca înregistrări de vinil timp de o jumătate de secol. Înregistrările de vinil se confruntă acum cu o fază de renaștere, care a determinat mulți oameni să cumpere o placă turnantă nouă sau să scoată praful de pe piesele vechi ale muzeului. Aceste discuri necesită puțin mai multă grijă și interacțiune decât MP3 sau CD-ul pentru a fi ascultat. Cu toate acestea, operațiunile care trebuie efectuate pentru a asculta o înregistrare de vinil sunt destul de simple. În acest ghid vom vedea cum să utilizați o placă turnantă cu propriul sistem stereo.

paşi

Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 1
1
Ridicați capacul plăcii rotative. Turntable-urile sunt de obicei echipate cu un capac din plastic pentru a proteja componentele de praf atunci când nu sunt folosite. Dacă placa turnantă are un capac fix din plastic, ridicați-o ușor și coborâți din nou în timp ce ascultați discul. În cazul în care capacul nu are o balama, îl puteți îndepărta și îl puteți îndepărta până când nu îl veți folosi.
 • Imaginea intitulată
  2
  Așezați discul pe plăcuță. Placa este baza rotundă pe care este plasată înregistrarea de vinil. Ținând discul de margini, așezați-l pe placă introducând știftul în gaură și coborând-l până când se odihnește complet.
 • Plăcile majorității platanelor sunt realizate din metal, dar deasupra ar trebui să existe un covor de cauciuc sau bumbac numit "mat". Această mată servește la împiedicarea discului și a stiloului de a suferi tensiuni mecanice în timpul utilizării și nu ar trebui să utilizați niciodată tablea fără ea.
 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 3
  3
  Porniți motorul plăcii. Comenzile variază de la plăci grafice la plăci grafice, dar de obicei există un comutator care vă permite să rotiți motorul care pornește sau oprește platanul.
 • În unele cazuri, comutatorul este prezent sub forma unui selector de viteză - de exemplu, un comutator cu 3 poziții vă poate permite să alegeți între "Oprit", "33 rpm" și "45 rpm". În alte cazuri, va trebui să selectați viteza printr-un comutator separat sau să repoziționați manual scripetele rotative.
 • Pe unele platane automate, platanul este proiectat să înceapă rotirea automată atunci când brațul este coborât spre disc. În acest caz, nu va trebui să porniți manual potul.
 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 4
  4
  Ridicați-vă brațul. Multe playtable-uri sunt echipate cu o pârghie pentru ridicarea brațului. Dacă platanul dvs. nu are această manetă, ridicați ușor brațul ținându-l cu degetul pe mânerul capului.


 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 5
  5
  Așezați brațul pe disc. Acul de pe braț trebuie așezat direct pe exteriorul discului. Această zonă este ușor de identificat deoarece brazdele sunt mai puțin distanțate și apar mai mult negru decât partea discului care conține piesele.
 • Dacă brațul platoului este echipat cu o pârghie, îl puteți poziționa ușor deasupra punctului în care doriți să scoateți stiloul și să coborâți pârghia.
 • Dacă placa turnantă nu are maneta, va trebui să puneți brațul direct pe disc folosind mânerul de pe cap.
 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 6
  6
  Coborâți stiloul de pe disc. Brațul trebuie să fie coborât foarte ușor pe canelurile exterioare ale discului. Stiloul ar trebui să cadă în caneluri fără a genera prea mult zgomot, iar redarea melodiilor ar trebui să înceapă câteva momente mai târziu.
 • Dacă există o pârghie, pur și simplu o micșorați. Brațul va cădea încet și stiloul va cădea în caneluri.
 • Fără această pârghie, va trebui să poziționați manual stiloul de pe disc. Țineți mâna în continuare și acționați cât mai ușor posibil. Coborâți foarte încet brațul sau riscați să deterioreze atât discul cât și stiloul.
 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 7
  7
  Înlocuiți brațul când stiloul a ajuns la capătul discului. După ce ați terminat de ascultat înregistrarea, trebuie să ridicați brațul și să îl repoziționați pe cotieră.
 • Puteți ridica brațul cu ajutorul pârghiei sau manual, ridicându-l ușor de pe disc. Pe unele platouri automate, brațul se ridică și se întoarce să stea singur când discul este terminat.
 • Pentru a asculta cealaltă parte a discului, rotiți-o și repetați acești pași. După ce ați terminat de folosit masa plăcintă, nu uitați să coborâți capacul.
 • Sfaturi

  • Placa turnantă trebuie așezată pe o suprafață plană cât mai plană pentru a reduce solicitarea discului, a motorului și a stiloului. Asigurați-vă că brațul este reglat corespunzător.
  • Rețineți că discurile de 78 rpm au fost realizate folosind un material ceros numit "shellac", nu vinil. Pentru a reda aceste discuri, trebuie să vă faceți un cap special - nu încercați să le ascultați cu o vârf de vârf modern sau veți deteriora discul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • placă turnantă
  • Înregistrare de vinil
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit