gtemata.com

Cum se utilizează mIRC

mIRC este abrevierea lui "Rețeaua de chat Internet de la Microsoft", Și este numele unui program care permite utilizatorilor de Windows să se conecteze la canale IRC și chat cu alți utilizatori în timp real. IRC funcționează puțin diferit față de alte aplicații de chat, dar puteți învăța elementele de bază în câteva minute și să înceapă imediat pentru a conversa cu prietenii și noi cunoștințe.

paşi

Partea 1
Instalați mIRC

Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 1
1
Descărcați mIRC. Du-te la pagina oficială a mIRC și faceți clic pe "Descărcați mIRC". Deoarece versiunea 7.36 mIRC este disponibilă pentru Windows XP, Vista, Windows 7 și Windows 8.
 • 2
  Dacă utilizați o versiune mai veche de Windows, încercați să descărcați versiunea 6.35.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 2
  3
  Instalați mIRC. Odată ce ați descărcat fișierul, deschideți-l și instalați mIRC urmând instrucțiunile de pe ecran. Instalarea nu trebuie să dureze mai mult de câteva minute.
 • Selectați instalarea completă ("complet") dacă nu ați instalat niciodată mIRC înainte.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 3
  4
  Deschideți mIRC și Ajutor mIRC. Când instalarea este finalizată, bifați casetele "Porniți mIRC" și "Ajutor mIRC". Având fișierul de instrucțiuni deschis în timp ce încercați programul pentru prima dată poate fi util dacă rămâneți blocat.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 4
  5
  Faceți clic pentru a continua. Se numește unul dintre ferestrele care se va deschide "Despre mIRC", și vă va cere să vă înregistrați sau să continuați. mIRC poate fi folosit gratuit timp de 30 de zile, după care va trebui să plătiți o taxă unică de 20 de dolari pentru a înregistra software-ul. Pentru moment, pur și simplu faceți clic pe butonul Continue pentru a testa. Urmați instrucțiunile din următoarea secțiune pentru a începe discuțiile.
 • Partea 2
  Începeți Utilizarea Chatului mIRC

  Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 5
  1
  Introduceți informațiile dvs. De fiecare dată când deschideți mIRC și du-te prin ecranul care vă solicită să înregistrați, se va deschide o fereastră în care vi se cere pentru informațiile. Introduceți numele cu care doriți să fiți recunoscut în casetă "poreclă", apoi alegeți altul în cazul în care cel anterior este deja în uz și introduceți-l în cutie "alternative". În versiunile mai vechi, numele și adresa de e-mail au fost, de asemenea, necesare, dar nimeni nu le mai potrivește. De la versiunea 7.36 aceste informații nu mai sunt obligatorii.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 6
  2
  Introduceți un canal de chat. Faceți clic pe butonul Conectare și vi se va afișa o listă de canale. Selectați unul și dați clic pe Alăturați-vă pentru al accesa. De asemenea, puteți introduce numele unui canal direct în caseta de text și faceți clic pe butonul Alăturați-l în dreapta.
 • Dacă vedeți un mesaj de eroare când încercați să accesați un chat, citiți secțiunea de depanare de mai jos.
 • Dacă ați închis accidental fereastra de conectare, puteți introduce un chat făcând clic pe Comenzi din meniul din partea de sus a ecranului.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 7
  3
  Introduceți un anumit chat. În primul rând, trebuie să vă asigurați că sunteți conectat (ă) la aceeași rețea cu persoanele cu care doriți să discutați. Deschideți meniul de opțiuni ținând apăsate tastele Alt și O de pe tastatură, apoi selectați un server din aceeași rețea ca și prietenii dvs. Fiecare rețea este reprezentată de un dosar cu un nume asemănător "Usenet" sau "DALnet", și conține o listă de servere din interiorul acestuia. Selectați un server din cadrul rețelei pe care îl utilizează prietenii dvs., apoi faceți clic pe OK. Acum puteți intra în chat utilizând procedura descrisă mai sus.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 8
  4
  Începe să vorbești. Introduceți caseta text din partea de jos a ferestrei de chat și apăsați butonul "prezenta" pe tastatură pentru a trimite mesajul.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 9
  5
  Trimiteți un mesaj privat. În coloana din partea dreaptă a ferestrei puteți vedea lista de utilizatori în chat. Faceți dublu clic pe unul dintre aceste nume pentru a deschide o discuție privată cu acel utilizator.
 • De asemenea, puteți să faceți clic dreapta pe un nume pentru a vedea o listă de opțiuni, inclusiv deschiderea unei chat-uri private ("întrebare") sau să se uite la profilul utilizatorului ("Info").
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 10
  6
  Introduceți un alt canal. Pentru a intra în alt canal, faceți clic pe Comenzi din partea de sus a ferestrei mIRC și selectați Alăturați canalul. Introduceți numele canalului pe care doriți să îl introduceți și faceți clic pe OK pentru a deschide o nouă fereastră de chat.
 • Alternativ, puteți reveni la fereastra principală mIRC și puteți scrie "/ join" urmată de numele canalului precedat de simbolul #.
 • Partea 3
  Utilizați alte opțiuni mIRC  Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 11
  1
  Căutați canale noi. mIRC a stocat o listă de canale populare, pe care le puteți vedea făcând clic pe Instrumente → Lista canalelor sau ținând apăsate tastele Alt și L. Faceți clic pe "fișier" și selectați o rețea din meniul derulant, apoi dați clic pe Obțineți lista. Odată ce ați încărcat lista, puteți reveni la fereastra anterioară și introduceți cuvintele cheie în casetă "text" pentru a identifica canalele care vă interesează.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 12
  2
  Găsiți chiar mai multe canale. Multe comunități online au chat propriu IRC și puteți găsi rețeaua și numele canalului pe forum sau site. De asemenea, puteți căuta prin bazele de date ale canalelor, pe site-uri cum ar fi netsplit și SearchIRC.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 13
  3
  Creați propriul canal. În fereastra principală a mIRC, scrieți "/ join #" urmată de numele canalului pe care doriți să îl creați și va fi automat creat.
 • De asemenea, puteți utiliza câteva comenzi pentru faceți canalul privat și invitați numai utilizatori selectați să vă alăture.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 14
  4
  Utilizați comenzi și comenzi rapide. Dacă scrieți ceva precedat de simbol "/", mIRC o va interpreta ca o comandă și nu ca text. Ați învățat deja să utilizați comanda / join, dar puteți încerca și ea multe altele, sau să înveți doar pe cele de bază:
 • / invitați Marco #wikihow va trimite un mesaj utilizatorului Marco care îl invită să intre în canalul #wikihow.
 • / eu dansez de giogia va scrie mesajul "(numele tău) dans pentru bucurie," fără colon (:) care de obicei separă numele de text.
 • / ignorați spammerul acesta va ascunde toate mesajele de la cei care folosesc numele "spam".
 • / help urmată de numele unei comenzi (cum ar fi / ignorați ajutorul) va explica în detaliu cum să-l folosească.
 • Partea 4
  Depanarea

  Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 15
  1
  Deschideți meniul de opțiuni. Dacă nu vă puteți conecta la niciun canal, faceți clic pe Instrumente în partea de sus a ferestrei și selectați Opțiuni. Alternativ, puteți ține apăsat tastele Alt și O. Odată ce fereastra este deschisă, urmați instrucțiunile de mai jos pentru a vă rezolva problema.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 16
  2
  Schimbați serverul. Conform secțiunii Help mIRC, cea mai obișnuită modalitate de a rezolva problemele de conectare este conectarea la un alt server. Faceți clic pe "Servere" în coloana din stânga, de mai jos "lega". Selectați un server din listă, eventual unul lângă dvs. faceți clic pe "în regulă" pentru a merge la acel server.
 • Serverele sunt organizate în foldere diferite, cum ar fi "EFnet" și "DALnet". Fiecare dosar conține o listă proprie de canale. Dacă încercați să introduceți un anumit canal, va trebui să cunoașteți serverul potrivit.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 17
  3
  Schimbați portul serverului dvs. Dacă nu puteți utiliza servere, poate că utilizați "ușă" greșit. Selectați serverul la care doriți să vă conectați și faceți clic pe "edita" pentru ao schimba. Majoritatea serverelor utilizează portul 6667, în timp ce serverele din rețeaua DALnet folosesc de obicei portul 7000. Introduceți acest număr în câmp "porturi" și faceți clic pe "în regulă".
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 18
  4
  Modificați opțiunile "IDENTului". Faceți clic pe "IDENTului" în coloana din stânga din meniul de opțiuni, sub a "lega". Asigurați-vă că caseta "Activați serverul Identd" este verificată, astfel încât să vă puteți identifica în rețelele și serverele IRC.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 19
  5
  Setați mIRC să se conecteze automat. selecta "Opțiuni" din lista categoriilor și bifați căsuța corespunzătoare opțiunii "Conectați-vă la pornire". În acest fel, va fi mai ușor și mai rapid să vă conectați ori de câte ori doriți să utilizați mIRC. De asemenea, puteți bifa caseta "Reconectați-l la deconectare" pentru a încerca să vă reconectați automat în cazul deconectărilor.
 • Imaginea intitulată Utilizați mIRC Pasul 20
  6
  Citiți întrebările frecvente și fișierul de ajutor. Dacă tot nu vă puteți conecta sau dacă găsiți o problemă mai complicată, citiți fișierul de ajutor pe care l-ați descărcat împreună cu programul. De asemenea, puteți să aruncați o privire la FAQ-uri oficiale de la mIRC, sau le puteți descărca, astfel încât să le puteți avea întotdeauna la dispoziție
 • Sfaturi

  • mIRC ar trebui să detecteze automat prezența unui firewall blocând accesul la internet. Dacă vedeți un mesaj despre firewall-ul dvs., faceți clic pe "permite" sau o opțiune similară pentru a da permisiunea mIRC de a utiliza conexiunea la internet.

  Avertismente

  • Respectați întotdeauna regulile canalelor și serverelor sau puteți fi vânat sau interzis. Dacă nu cunoașteți regulile, cereți-i să vorbească cu un moderator.
  • Chiar dacă utilizați un nume și un e-mail fals, este posibil ca cineva să vină înapoi la dvs. Nu se recomandă să se comporte într-o manieră ostilă sau să desfășoare activități ilegale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit