gtemata.com

Cum se utilizează instrumentul Adobe Illustrator Pen

Acest tutorial prezintă modul de utilizare a instrumentului "Pen" în Adobe Illustrator.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați Adobe Illustrator Pen Tool Pasul 1
1
Instrumentul "Pen" conține 4 variații diferite: Pen (P), "Adăugați punctul de ancorare" (+), "Ștergeți punctul de ancorare" (-) și "Convertiți punctul de ancorare" (Shift + C).
 • Imaginea intitulată Utilizați instrumentul Adobe Illustrator Pen Pasul 2
  2
  Primul instrument disponibil este `Pen`, care poate fi folosit pentru a crea vectori. După crearea primului punct de ancorare, veți vedea că liniile de direcție utilizabile par să tragă linii curbe sau să schimbe poziția punctelor de ancorare.
 • Imaginea intitulată Utilizați Adobe Illustrator Pen Tool Pasul 3
  3


  Pentru a modifica forma obiectului traseului, alegeți instrumentul "Selecție directă" și selectați punctul pe care doriți să-l modificați. Veți vedea un segment selectabil care să poată fi mutat după cum doriți.
 • Imaginea intitulată Utilizați Adobe Illustrator Pen Tool Pasul 4
  4
  Al doilea instrument "Adăugați punctul de ancorare" vă permite să adăugați un punct de ancorare pe o cale. Puteți să o utilizați selectând-o din bara de instrumente și făcând clic cu mouse-ul în punctul pistei în care doriți să creați o ancoră nouă.
 • Imaginea intitulată Utilizați Adobe Illustrator Pen Tool Pasul 5
  5
  Al treilea instrument "Ștergeți punctul de ancorare" este direct legat de al doilea. Acest instrument execută operația exact opusă celei observate în punctul anterior, care elimină un punct de ancorare dintr-o cale. Selectând această funcție, toate punctele de ancorare prezente vor fi afișate automat, după care puteți selecta și șterge unul dorit.
 • Imaginea intitulată Utilizați Adobe Illustrator Pen Tool Pasul 6
  6
  Ultimul instrument "Convertiți punctul de ancorare" este folosit pentru a schimba forma traseului dvs., de exemplu, pentru a schimba o linie curbă într-un segment drept.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit