gtemata.com

Cum să utilizați Sony PSP

PSP este unul dintre cele mai bune dispozitive portabile realizate vreodată. Are multe caracteristici și funcții interesante. Utilizați un PSP pare foarte ușor, deși mulți oameni subestima potențialul său și de a folosi doar pentru a vedea jocuri și filme: unii știu cum să folosească un Playstation portabil, dar mulți nici măcar nu știu cum să se conecteze la Internet. Citiți mai departe pentru a înțelege cum să utilizați PSP-ul și să profitați la maximum de acesta.

paşi

Imaginea intitulată Folosiți Sony PSP Pasul 1
1
Citiți manualul. Manualul poate fi voluminos și puțin intimidant, dar chiar dacă îl mișcați, veți avea o idee bună despre cum să utilizați multe dintre caracteristicile PSP-ului. Acest articol presupune că ați citit-o și cunoaște funcțiile de bază ale butoanelor de pe PSP.
 • Imaginea intitulată Folosiți-vă Sony PSP Pasul 2
  2
  Încărcați-l. PSP este echipat cu un încărcător care se potrivește într-o priză standard de perete. Conectați capătul mic al magaziei la gaura galbenă mică din partea dreaptă jos a PSP, iar celălalt capăt într-o priză de perete. PSP-ul poate dura mai multe ore.
 • Imaginea intitulată Utilizați Sony PSP Pasul 3
  3
  Înscrieți-vă la Rețeaua Playstation (PSN). Mulți oameni nu s-au alăturat încă PNS din mai multe motive. Înregistrarea este gratuită și este accesibilă din orice PSP din partea dreaptă a paginii XMB (ecranul care apare când porniți PSP-ul).
 • Va trebui să aveți permisiunea părintească și adresa de e-mail.
 • Imaginea intitulată Folosiți Sony PSP Pasul 4
  4
  Pornește-l. Pur și simplu apăsați comutatorul de alimentare (situat în partea dreaptă jos a PSP) până când sistemul pornește. Dacă aveți un joc, ar trebui să înceapă. În caz contrar, meniul principal va fi încărcat. Dacă aceasta este prima dată când utilizați PSP-ul, poate fi necesar să setați data și ora, printre altele.
 • Imaginea intitulată Folosiți Sony PSP Pasul 5
  5
  Alegeți între firmware vechi, nou și personalizat. Firmware-ul este versiunea software care rulează PSP-ul. Din când în când, Sony lansează un nou firmware cu caracteristici mai bune. Există, de asemenea, jocuri numite "homebrew". Aceste jocuri au fost făcute folosind acele defecte din vechiul firmware care vă permit să lucrați la codul nesemnat, făcut într-un mod familial (de exemplu, homebrew). Astfel de jocuri homebrew nu pot fi jucate pe ultima versiune de firmware. Pe lângă acestea, firmware-ul PSP mai vechi poate rula și emulatori pentru alte sisteme de jocuri. Există o altă opțiune, firmware-ul personalizat, care este versiunea "tocat" din cea mai recentă firmware. Vă permite să ruleze homebrew jocuri, schimba aspectul meniului sistemului PSP, face ISO (de exemplu, fișierele de imagine de jocuri PSP), precum și alte caracteristici. Punerea unui firmware personalizat pe PSP poate fi un proces periculos, deoarece ar putea distruge rezultatele procesului de actualizare într-un PSP "blocat". În acest moment trebuie să facă o alegere: vrei sa te joci cu diverse jocuri homebrew se răcească și Emulatoarele, doriți să aveți Flash Player, pe care doriți să joace WMA, aveți nevoie de aparat de fotografiat, MP4 / suport AVC, precum și alte caracteristici, sau doresc toate aceste opțiuni, și tu ești destul de încrezător în completarea actualizării fără a vă distruge PSP-ul? Cele mai bune versiuni pentru homebrew sau firmware-ul personalizat încep de la 2.81. Puteți downgrade foarte ușor dacă utilizați un firmware mai mic de 2,8, deși multe jocuri necesită firmware actualizat. Dacă aveți firmware-ul 2.70, puteți accesa conținutul din Flash (numai Flash v 6.0) și canalele RSS Audio / Video utilizând browserul dvs. de Internet. Dacă aveți versiunea 2.60, puteți activa redarea WMA. Dacă aveți un 3.1, aveți pictograma camerei PSP, PS3 conectivitate, codec AVC / AAC (fără a fi nevoie pentru a redenumi fișiere pentru a M4V *****) și multe alte caracteristici. Dar dacă faceți upgrade la cel mai recent firmware, trebuie să așteptați câteva luni pentru ca homebrew-ul să devină "redat" pe PSP. Cel mai bun mod de a înțelege cum să obțineți firmware personalizat pe PSP este să verificați site-ul https://psp-hacks.com/ și uitați-vă în forumul lor. Actualizarea firmware-ului personalizat nu ar trebui făcută ușor, dar cu unele cercetări este destul de ușor.
 • Imaginea intitulată Utilizați Sony PSP Pasul 6
  6


  Conectați-vă la Internet (rețeaua wireless și Wi-Fi necesare). Pentru aceasta, mergeți la "Setări". Derulați în jos și faceți clic pe "Setări de rețea". Veți vedea două opțiuni: Modul Ad Hoc și Infrastructură. Alegeți "Modul infrastructură". Creați o conexiune nouă. Puteți să o numiți oricare doriți, dar dacă aveți firmware 2.00 sau mai mare. Alegeți "Scanare" în ecranul de setări WLAN. Asigurați-vă că întrerupătorul WLAN este pornit. Comutatorul WLAN arată exact ca un comutator pornit / oprit. Este situat în partea stângă, unde sunt amplasate comenzile direcționale, sub stick-ul analogic și deasupra cu Memory Stick Duo. În acest moment, scanați rețelele. Dacă aveți o rețea fără fir, PSP ar trebui să o poată detecta. Apoi alegeți rețeaua fără fir. Dacă nu sunt afișate rezultate, deplasați-vă mai aproape de punctul de acces (modem, antenă sau orice altceva). Dacă aveți parola WEP setată, alegeți WEP în setările de securitate WLAN (de obicei PSP face acest lucru automat). Dacă nu aveți setări de securitate, alegeți "none". Ar trebui să fie ușor să setați adresa. La conectare puteți da un nume de preferință. În cele din urmă, puteți apăsa X pentru a salva setările. După terminarea salvării, faceți clic pe "Încearcă conexiunea". De obicei, PSP se va conecta la punctul de acces, obține adresa IP și va afișa starea conexiunii. În unele cazuri, veți primi un mesaj precum: "A apărut o eroare de conectare. Conexiunea cu un punct de acces nu poate fi stabilită". În acest caz, firewall-ul rețelei poate bloca PSP-ul. Dacă nu aveți o parolă de securitate, nu dezactivați paravanul de protecție. Introduceți numai adresa IP în browser. Ar trebui să obțineți un ecran de configurare, în funcție de ISP-ul dvs. Mai mulți ISP folosesc diferite setări de meniu. Încercați să găsiți Setări, Utilități, Utilități de setări sau orice altă înregistrare similară. După un timp, veți putea găsi lista excepțiilor. Introduceți adresa Mac a PSP pentru a permite o excepție. Pentru a găsi adresa, accesați "Setări", "Setări de sistem" și faceți clic pe "Informații despre sistem". Ar trebui să fie acolo.
 • Imaginea intitulată Folosiți Sony PSP Pasul 7
  7
  Puneți câteva videoclipuri pe PSP. Cu firmware-ul 2.71, este foarte ușor. Doar creați un folder VIDEO ("video" trebuie scris cu majuscule) pe Memory Stick PSP (este necesar un cablu USB), care este de obicei localizat pe E: Drive. Creați dosarul direct pe stick-ul de memorie și nu în interiorul dosarului PSP (ceea ce face vechiul firmware). Când faceți clic pe folderul VIDEO din bara de stare, ar trebui să vedeți: "E: VIDEO". E: este pentru orice unitate introdusă în PSP. În interiorul directorului VIDEO, lipiți videoclipurile. Videoclipurile pot fi în format MP4 sau AVI. Nu contează ce nume atribuiți fișierelor. Aveți, de asemenea, un subfolder în interiorul directorului VIDEO. Dacă faceți un dosar în interiorul unui subfolder, PSP îl va ignora. Dacă utilizați un firmware mai mic de 3,00, trebuie să creați un director MP_ROOT pe stick-ul de memorie (nu în folderul PSP, dar numai pe stick-ul de memorie). În interiorul directorului MP_ROOT, veți crea un dosar 100ANV01. În interiorul directorului 100ANV01, veți lipi videoclipurile. Fiecare videoclip trebuie să fie în format MP4. Aici, însă, numele fișierului este important. Redenumiți fișierul mp4 la M4V ***** MP4 unde fiecare * reprezintă o cifră.
 • Imaginea intitulată Folosiți-vă Sony PSP Pasul 8
  8
  Puneți ceva muzică pe PSP. Dacă aveți firmware 2.80 sau o versiune superioară, puteți pune un CD de muzică într-o unitate și puteți pune piesele în Windows Media Player în format WMA. Pentru a păstra muzica pe PSP, creați un folder MUSIC în interiorul folderului PSP de pe stick-ul de memorie (creați un folder PSP, dacă nu ați făcut-o deja). Puteți crea un subfolder pentru un anumit album din folderul MUSIC. Dosarul albumului din bara de stare ar trebui să arate astfel: E: PSP MUSICA Nume album song.wma. PSP nu recunoaște un dosar dintr-un subfolder. De asemenea, puteți pune MP3-uri în directorul MUSIC. De fapt, dacă aveți un firmware înainte de 2,80, formatul MP3 este singura alegere. Puteți converti MP3 la Realplayer.
 • Imaginea intitulată Folosiți Sony PSP Pasul 9
  9
  Puneți imaginile pe PSP. Dacă aveți un firmware 3.00, aveți posibilitatea să creați un folder IMAGE pe Memory Stick Duo, dar nu în folderul PSP. Trageți imaginile în acel director. Tipurile de fișiere sunt JPEG / JPG, PNG, BMP și GIF. Dacă aveți un firmware înainte de versiunea 2.70, creați un folder PHOTO în folderul PSP și puneți acolo fișierele JPEG / JPG. Vechiul firmware PSP nu recunoaște fișierele GIF, PNG sau BMP. De asemenea, puteți crea subfolderul în dosarul FOTO, dar nu puteți pune un dosar în subfolder.
 • Imaginea intitulată Folosiți Sony PSP Pasul 10
  10
  Utilizați browserul Internet. Puteți deschide Internetul accesând "rețea" și făcând clic pe "Internet Browser". Acum sunteți conectat la World Wide Web. Pentru a merge în jos / în sus și pentru a vă deplasa spre stânga / dreapta, trebuie să țineți apăsat butonul Square și să mutați stick-ul analogic, care este și mouse-ul. Dacă doriți ca pagina să se potrivească pe ecranul dvs. PSP, faceți clic pe butonul Triunghi și mergeți la modul de vizualizare din meniul Vizualizare. Veți găsi trei moduri de afișare: Normal, Adaptare și Adaptare inteligentă.
 • Sfaturi

  • După ce faci upgrade-ul, nu te poți întoarce, nu poate rula homebrew jocuri și emulatoare până la firmware-ul nu va fi complet „crăpat“ (la acel moment, va veni alte 10 firmware).
  • Unele jocuri, cum ar fi Burnout Legends, vă permit să utilizați funcția de partajare a jocurilor. Accesați jocul Multiplayer din meniul jocului UMD și faceți clic pe Partajare joc. Pe PSP-ul prietenului dvs., selectați "Partajare joc" din dosarul "Joc".
  • Pentru a deschide fișierele SWF individuale pe PSP, creați un folder denumit FLASH pe stickul de memorie. În acest dosar, lipiți fișierul SWF. Apoi deschideți browserul de Internet și introduceți "file: /FLASH/romefile.swf".
  • Dacă aveți firmware 3.00 sau o versiune ulterioară și o Playstation 3, puteți controla PS3-ul cu un PSP. Pentru a face acest lucru, mergeți la rețea și alegeți "redare la distanță".
  • Amintiți-vă că NUMAI fluxurile Audio / Video sunt compatibile cu feedurile PSP non-textuale.
  • Majoritatea videoclipurilor din Google Video sunt disponibile pentru PSP în format AVC / AAC. Cu toate acestea, majoritatea lucrează cu firmware 2.71 și mai sus. Pentru a descărca un Google Video pe PSP-ul tău, căutați o casetă drop-down în pagina Video care spune "Pentru Windows / Mac". Se află chiar lângă butonul de descărcare. Dați clic pe caseta derulantă și alegeți "Ipod video / Sony PSP". Apoi faceți clic pe "Descărcați". Salvați videoclipuri în directorul VIDEO de pe memoria dvs. Dacă caseta drop-down nu include Sony PSP, videoclipurile nu pot fi descărcate.
  • Chiar dacă aveți firmware 3.00 sau mai mare, puteți cumpăra o cameră USB compatibilă cu PSP și puteți face fotografii.
  • Dacă videoclipul este într-un format diferit de format PSP, puteți achiziționa convertoare video PSP pentru a le converti în format MP4. Vă recomandăm PSP Video 9, deoarece creează folderele necesare pentru videoclipurile convertite.

  Avertismente

  • Utilizați downgrade și firmware personalizat pe propriul risc. Multe dintre ele necesită cunoștințe tehnice. Dacă utilizați necorespunzător downgrade-urile, puteți să vă distrugeți PSP-ul. De asemenea, veți invalida garanția.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Sony PSP
  • Cablu USB tip B
  • Memory Stick PRO Duo / Memory Stick (Sony sau Sandisk)
  • Poze / Video / Muzica
  • 802.11 b / g Router wireless (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit