gtemata.com

Cum să utilizați televizorul ca monitor de computer

Vrei să faci experiența computerului tău mai mult ... minunat? Poate că trebuie să faceți o prezentare și nu aveți un proiector, deci vă gândiți să folosiți televizorul HD de 50 inch. Sau poate v-ați hotărât să vă convertiți laptopul la un computer desktop și nu aveți un monitor extern. Aproape toate calculatoarele moderne pot fi ușor conectate la cele mai recente televizoare, oferindu-vă posibilitatea de a utiliza un monitor mult mai mare.

paşi

Metoda 1
ferestre

Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 1
1
Determinați modul în care computerul se poate conecta la televizor. Această conexiune necesită un cablu video. Pe spatele calculatorului veți vedea multe porturi și conectori. Conectorii video pot fi apropiați de porturile USB, intrările audio și portul Ethernet sau puteți avea o placă grafică dedicată în partea inferioară a computerului. Va trebui să căutați unul dintre acești trei conectori principali:
 • HDMI - acesta este standardul actual pentru conectarea dispozitivelor HD și aproape toate computerele moderne au un port HDMI pe spate. Această tehnologie transmite imagini și audio. Portul arată ca un port USB mai lung.
 • DVI - este o conexiune digitală care folosește ace. Conectorii DVI sunt dreptunghiulare și au trei rânduri de opt pini. Această tehnologie transmite numai imagini.
 • VGA - acesta este standardul vechi de conectare la monitor. Este o ușă trapezoidală cu 15 știfturi aranjate în trei rânduri, de obicei albastru. Evitați utilizarea acestei conexiuni dacă aveți posibilitatea de a profita de celelalte două tehnologii, deoarece conexiunea VGA este una de calitate inferioară. Transmite numai semnalul video și nu poate reproduce imagini în HD.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 2
  2
  Acesta determină modul în care televizorul se poate conecta la computer. Când ați luat notă de conexiunile acceptate de computer, va trebui să aflați legăturile acceptate de televizor. Aproape toate televizoarele au uși de intrare în spate, deși unele modele le arată în lateral.
 • Aproape toate televizoarele HD moderne au unul sau mai multe porturi HDMI. Aceasta este cea mai rapidă și cea mai dureroasă modalitate de a conecta cele două sisteme și oferă cea mai înaltă calitate. HDMI este singura metodă de conectare care transmite semnale audio și video cu un singur cablu.
 • Tehnologia DVI nu mai este la fel de obișnuită, dar o puteți găsi astăzi pe multe televizoare HD și SD.
 • Tehnologia VGA nu este de obicei disponibilă pe televizoarele HD, dar o puteți găsi pe televizoare standard.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 3
  3
  Luați notă de numele ușii de pe televizor. Acest lucru vă va ajuta să alegeți intrarea corectă atunci când doriți să vizualizați desktopul calculatorului.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 4
  4
  Obțineți un cablu video potrivit pentru conexiunea aleasă. Cumpărarea unui cablu necesită puțină experiență, deoarece companiile folosesc adesea termeni confuzi pentru a face produsele lor să arate mai bine decât concurenții lor. În majoritatea aplicațiilor, nu veți observa diferența dintre un cablu economic și unul scump. Dacă trebuie să cumpărați un cablu HDMI, cablul va funcționa sau nu va funcționa, astfel încât un cablu de 5 € va oferi aceeași calitate ca un 80.
 • Dacă nu există două porturi identice pe computer și televizor, veți avea nevoie de un adaptor. De exemplu, dacă aveți un conector DVI de pe computer, dar numai un port HDMI de pe televizor, puteți cumpăra un adaptor sau un cablu DVI-HDMI. În acest caz, nu veți putea transfera sunetul prin cablu, deoarece DVI nu acceptă sunet.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 5
  5
  Conectați calculatorul la televizor cu ajutorul cablului ales. Dacă conectați HDMI-HDMI, nu veți mai avea nevoie de alte cabluri. Dacă utilizați o altă metodă de conectare, va trebui să utilizați și un cablu audio.
 • Pentru a conecta un cablu audio de la un laptop, utilizați un cablu jack de 3,5 mm și conectați-l la mufa pentru căști. Pe un spațiu de lucru, utilizați intrarea jack verde de pe partea din spate a computerului. Când conectați cablul audio la televizor, puteți utiliza un singur cablu jack 3,5 mm sau utilizați un cablu stereo cu 2 pini (RCA).
 • Dacă conectați sistemele cu un cablu VGA, opriți mai întâi computerul și televizorul. Dacă folosiți DVI sau HDMI nu va trebui să vă faceți griji cu privire la acest pas.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 6
  6
  Schimbați canalul pe televizor și selectați intrarea potrivită. Asigurați-vă că alegeți intrarea la care ați conectat cablul. Aproape toate telecomenzile TV au un buton "intrare" sau "sursă" care vă permite să alegeți.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 7
  7
  Comutați desktopul computerului pe televizor. Există multe moduri de a face acest lucru, în funcție de computerul pe care îl utilizați.
 • Multe laptopuri au o cheie "afișa" care vă permite să comutați între monitoare conectate. Este posibil să fie necesar să apăsați tasta Fn pentru ao folosi și poate afișa un simbol în loc de cuvânt "afișa".
 • În Windows 7 și ulterior, puteți apăsa ⌘ Win + P pentru a deschide meniul Project. Puteți alege ce mod de afișare să utilizați (computer, televizor, desktop extensibil sau duplicare pe ecran).
 • În toate versiunile de Windows, aveți posibilitatea să faceți clic dreapta pe desktop și să selectați "Rezoluția ecranului" sau "proprietate". Meniul "Afișaje multiple" vă permite să alegeți între diferite moduri de afișare (computer, televiziune, desktop extensibil sau dublare ecran).
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 8
  8
  Reglați rezoluția monitorului (dacă este necesar). Monitorul computerului și televizorul dvs. pot suporta rezoluții diferite, iar imaginea de pe televizor poate fi încețoșată inițial. Utilizați selectorul "rezoluție" în fereastră "Rezoluție / proprietăți ecran" pentru a alege o rezoluție mai clară.
 • Aproape toate televizoarele HD oferă o rezoluție nativă de 1920x1080. Alegeți rezoluția "recomandat"dacă este posibil.
 • Metoda 2
  Mac

  Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 9
  1
  Aflați ce porturi video aveți la Mac. Mac-urile și Macbook-urile pot avea patru tipuri de conectori principali. Știind ce conexiuni aveți, vă va ajuta să înțelegeți ce cabluri veți avea nevoie.
  • HDMI - portul HDMI arată ca un port USB mai subțire și mai lung, cu mici indentări pe laturi. Deasupra ușii veți găsi cuvintele "HDMI". Acesta este standardul actual pentru conectarea dispozitivelor HD și aproape toate Mac-urile și Macbook-urile construite după 2012 au o ușă de acest tip. HDMI nu necesită un adaptor special.
  • Thunderbolt - acesta este un port USB ușor mai mic. Deasupra lui veți observa o mică pictogramă de fulger. Veți avea nevoie de un adaptor Thunderbolt-HDMI pentru a conecta computerul la un televizor utilizând acest port.
  • Mini DisplayPort - acest port arată identic cu Thunderbolt. Logo-ul este un pătrat mic, cu o linie pe fiecare parte.
  • Micro-DVI - aceasta este cea mai veche usa pe care o gasiti. Pictograma este aceeași cu ieșirea Mini DisplayPort, dar portul arată ca un port USB mai mic.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 10
  2
  Găsiți ușile de intrare de pe televizor. Ar putea fi pe spate sau pe laturi. Cele mai frecvente porturi de intrare TV sunt HDMI, DVI și VGA. Dacă puteți conecta sistemele prin HDMI, veți avea nevoie doar de un cablu pentru audio și video. Pentru toate celelalte conexiuni, veți avea nevoie de un cablu audio separat.
 • Luați notă de numele ușii, astfel încât să puteți găsi cu ușurință canalul de intrare pe televizor mai târziu.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 11


  3
  Obțineți adaptorul corect (dacă este necesar). Când ați luat notă de porturile Mac și TV, puteți achiziționa adaptorul de care aveți nevoie.
 • Dacă atât Mac, cât și televizorul au un port HDMI, este suficient un cablu HDMI standard.
 • Dacă televizorul dvs. acceptă HDMI, dar calculatorul dvs. Mac are un port Thunderbolt sau Mini DisplayPort, veți avea nevoie de un adaptor Thunderbolt / Mini DisplayPort-HDMI.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 12
  4
  Obțineți cablul corect. Când aveți adaptorul de care aveți nevoie, puteți cumpăra cablul. Dacă adaptorul are un port HDMI, cumpărați un cablu HDMI. Cablurile ieftine oferă aceeași calitate ca cele mai scumpe. Dacă vă conectați prin DVI sau VGA, veți avea nevoie și de un cablu audio.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 13
  5
  Conectați adaptorul la Mac. Conectați adaptorul video la ieșirea monitorului Mac.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 14
  6
  Utilizați cablul video pentru a conecta adaptorul la televizor. Dacă ambele sisteme sunt echipate cu porturi HDMI, pur și simplu conectați cablul HDMI între cele două.
 • Dacă nu utilizați tehnologia HDMI pentru a conecta computerul la televizor, veți avea nevoie de un cablu audio pentru a transfera sunetul de pe un Mac pe un televizor sau un sistem home theater. Utilizați un cablu jack audio de 3,5 mm pentru a conecta portul pentru cască Mac la portul Audio In (intrare audio) de pe televizor sau receptor.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 15
  7
  Schimbați canalul pe televizor și selectați intrarea potrivită. Alegeți intrarea la care este conectat computerul. La unele televizoare vor fi mai multe intrări de același tip, deci asigurați-vă că alegeți unul potrivit.
 • În majoritatea cazurilor, spațiul de lucru va fi extins automat la ecranul TV.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 16
  8
  Faceți clic pe meniul Apple de pe Mac și selectați "Preferințe sistem".
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 17
  9
  Selectați opțiunea "ecrane" din meniu.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 18
  10
  Selectați elementul "Mai bine pentru ecranul extern" în carte "ecran". Rezoluția va fi optimizată pentru televizorul conectat.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 19
  11
  Faceți clic pe fila "compoziție". Veți vedea cum sunt orientate cele două ecrane în termeni relativi. Datorită acestei opțiuni puteți decide cum să mutați mouse-ul între cele două ecrane.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 20
  12
  Trageți bara de alb albă de pe ecranul computerului la televizor. Acest lucru va face televizorul ecranul principal.
 • Imaginea intitulată Utilizați televizorul ca monitor de computer Pasul 21
  13
  Reveniți la fereastra System Preferences (Preferințe sistem) și selectați "sunete". În carte "ieșire", selectați "HDMI" dacă ați conectat dispozitivele printr-un cablu HDMI. Dacă ați utilizat un alt cablu, selectați cablul audio ca sursă.
 • Sfaturi

  • Nu este necesar să cumpărați cabluri pentru semnale digitale care sunt prea scumpe. Un cablu de 2 m HDMI sau DVI nu ar trebui să coste mai mult de 5-10 euro pe internet - dacă cheltuiți mai mult, veți arunca bani. Cele mai ieftine cabluri VGA pe de altă parte ar putea da probleme. Semnalele VGA sunt analogice și chiar și cea mai mică degradare a semnalului va fi vizibilă pe monitor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit