gtemata.com

Cum se utilizează tehnologia Bluetooth

Tehnologia Bluetooth permite utilizatorilor să transmită date și voce între două sau mai multe dispozitive electronice, atâta timp cât toate dispozitivele sunt suficient de apropiate. Există mai multe modalități de utilizare a tehnologiei Bluetooth - de exemplu, puteți conecta sau asocia setul cu cască Bluetooth wireless cu telefonul mobil pentru a apela în timp ce conduceți sau conectați o imprimantă Bluetooth la computer pentru a scăpa de cablurile și firele excesive din birou și altele. Continuați să citiți acest articol pentru a afla despre diferitele modalități de a profita de tehnologia Bluetooth.

paşi

Partea 1
Primii pași cu Bluetooth

Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 1
1
Aflați ce înseamnă Bluetooth. Acesta este un instrument de conectivitate fără fir care vă permite să "cuplu" astfel încât să poată interacționa unul cu celălalt. De exemplu, puteți asocia un set cu cască cu mai multe telefoane inteligente, permițându-vă să vorbiți fără să atingeți telefonul. Puteți asocia un controler de joc cu computerul sau consola dvs., fără a vă îngrijora de cablu. Puteți trimite muzică la difuzorul Bluetooth activat de pe telefonul smartphone sau laptop fără a fi nevoie să conectați sau să configurați un home theater fără a rula cablul difuzoarelor oriunde.
 • Bluetooth are cel mult o distanță de 9 metri.
 • Bluetooth acceptă o rată de transfer de date de peste 24 Mbps.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 2
  2
  Verificați dacă dispozitivele sunt compatibile cu tehnologia Bluetooth. A fost pe piață pentru o lungă perioadă de timp (20 de ani) și este lider de piață în domeniul conectivității wireless. Este foarte probabil ca un dispozitiv fără fir să fie prevăzut cu suport Bluetooth. Marea excepție este calculatorul desktop. În timp ce aproape toate laptopurile au built-in Bluetooth, majoritatea desktop-urilor nu o includ. Trebuie să achiziționați un dispozitiv specific dacă doriți să conectați computerul la dispozitivele Bluetooth.
 • Multe mașini moderne au acum capacități Bluetooth care vă permit să conectați telefonul în timp ce conduceți.
 • Practic, orice smartphone poate să se asocieze cu dispozitivele Bluetooth.
 • Multe imprimante mai noi pot suporta Bluetooth și pot imprima fără fir în întreaga cameră.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 3
  3
  Aflați caracteristicile dispozitivelor Bluetooth. Fiecare dispozitiv Bluetooth are funcții unice sau multiple. De exemplu, unele telefoane mobile vă permit să utilizați Bluetooth numai pentru a efectua apeluri telefonice - altele vă permit de asemenea să transferați fișiere către și de pe alte telefoane. Fiecare dispozitiv Bluetooth are caracteristici ușor diferite.
 • Consultați manualele sau consultați producătorii de dispozitive electronice pentru a înțelege cum să utilizați tehnologia Bluetooth.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 4
  4
  Combinați dispozitive Bluetooth. Pentru a utiliza tehnologia Bluetooth, trebuie să conectați dispozitive fără fir între ele, o procedură cunoscută de asemenea "împerechere". Procesul de asociere variază de la dispozitiv la dispozitiv, dar în general va exista un dispozitiv "asculta" și un dispozitiv secundar care va fi pus în modul de asociere. De exemplu, dacă trebuia să împerechez un set cu cască cu un telefon mobil, telefonul ar fi în modul "ascultare" și setul cu cască în mod "cuplare". Telefonul ar trebui atunci "descoperi" setul cu cască pentru a putea stabili conexiunea.
 • Urmați instrucțiunile furnizate împreună cu dispozitivele Bluetooth pentru a finaliza procesul de asociere. În majoritatea cazurilor, va trebui să efectuați o serie de pași specifici care vor determina conectarea dispozitivelor dvs.
 • La asocierea dintre dispozitive, un cod PIN este solicitat, în general, înainte de efectuarea conexiunii. Dacă un cod PIN nu a fost niciodată setat, implicit este de obicei 0000.
 • De obicei, împerecherea trebuie făcută o singură dată. Atâta timp cât Bluetooth este activat pe dispozitive, conexiunile viitoare vor avea loc automat.
 • Partea 2
  Utilizează tehnologia Bluetooth

  Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 5
  1
  Transferați fișiere de la dispozitiv la dispozitiv. Unele dispozitive Bluetooth vă permit să transferați fișiere și documente de la un dispozitiv la altul. De exemplu, dacă doriți fotografiile pe care un prieten le-a făcut cu aparatul de fotografiat Bluetooth, cel mai probabil le puteți transfera direct pe telefonul smartphone Bluetooth.
  • Transferați fișiere între telefoane mobile, camere video și camere video, computere, televizoare și multe altele.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 6
  2
  Utilizați tehnologia Bluetooth pentru a vorbi la telefon. Căștile Bluetooth pot fi asociate cu unele telefoane fixe sau mobile, astfel încât să poată vorbi la telefon fără a trebui să ridice receptorul. În plus, unele mașini au integrat tehnologia Bluetooth direct în interiorul vehiculului.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 7
  3
  Conectați telefonul la computer. tetheringul (literalmente este legarea) unui dispozitiv vă permite să partajați conexiunea de rețea mobilă a telefonului dvs. mobil cu computerul. Acest lucru vă permite să răsfoiți pe Internet pe computerul dvs. fără a trebui să vă conectați la o rețea Wi-Fi. Nu toate serviciile permit tethering: consultați-vă cu operatorul dvs. de telefonie mobilă. Uneori vor fi necesare cheltuieli suplimentare.


 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 8
  4
  Activați funcția Bluetooth încorporată în mașină sau purtați căști Bluetooth când conduceți, ținând ambele mâini pe volan. Aproape peste tot este interzis să vorbești cu un telefon mobil în timp ce conduci. Bluetooth vă va permite să vorbiți pe telefonul mobil în timp ce conduceți fără a încălca legea.
 • Unele telefoane și radiourile auto vă vor permite să redați muzică cu stereo auto atunci când sunteți conectat la telefonul mobil prin Bluetooth.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 9
  5
  Sincronizați datele între dispozitivele Bluetooth. Unele dispozitive vă vor permite să sincronizați date cum ar fi cărți de telefon, e-mailuri și evenimente de calendar. Aceasta poate fi o modalitate foarte bună de a sincroniza contactele telefonului cu computerul sau de a transfera date către alt telefon.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 10
  6
  Folosiți echipamente Bluetooth la domiciliu sau la birou pentru a elimina cablurile și firele excesive. Unele dispozitive, cum ar fi căști, stereo și imprimante, pot fi instalate în casa sau biroul dvs. și pot funcționa în mod normal fără conectarea fizică la o sursă sau la alt dispozitiv. Puteți plasa imprimanta în încăpere sau într-o altă locație de birou fără a fi necesară conectarea la calculator cu cabluri și fire.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 11
  7
  Plasați difuzoarele surround de acasă în sufragerie sau în locuri care pot optimiza acustica. Acest lucru vă va permite să ajungeți la puncte strategice în care firul nu poate ajunge. Pentru a configura un sistem home theater cu Bluetooth, aveți nevoie de un receptor Bluetooth.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 12
  8
  Utilizați dispozitive Bluetooth care funcționează similar cu telecomenzile. Tehnologia Bluetooth poate fi de asemenea utilizată în sistemele de deschidere și închidere, cu care vă puteți deschide casa sau aparatul pur și simplu apăsând un buton, la fel ca o telecomandă care poate opri televizorul de oriunde din cameră.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 13
  9
  Conectați un controler PlayStation la computer. Dacă computerul dvs. poate accepta Bluetooth, puteți conecta un controler PlayStation 3 sau 4 pentru a utiliza un gamepad pentru jocurile pe calculator. Nu este acceptat de Sony și necesită utilizarea de software terță parte, dar este relativ ușor de configurat.
 • Imaginea intitulată Utilizați tehnologia Bluetooth Pasul 14
  10
  Faceți jocuri multiplayer. Bluetooth vă permite să creați o rețea locală între două telefoane, ceea ce reprezintă o modalitate rapidă și ușoară de a configura o sesiune de jocuri multiplayer. Chiar dacă acest lucru funcționează numai dacă sunteți în aceeași cameră, este mult mai sigur decât să încercați să jucați pe Internet.
 • Sfaturi

  • Pentru a economisi bani prin programele de mesagerie mobilă, trimiteți mesaje sau discutați cu prietenii utilizând aplicații care utilizează tehnologia Bluetooth, care pot fi descărcate direct de pe telefonul dvs. mobil. În orice caz, prietenii dvs. vor trebui să descarce aceeași aplicație pentru a comunica cu dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit