gtemata.com

Cum să trăiți pe stradă

Cei mai mulți oameni petrec să locuiască într-un loc, fie în permanență, ca o casă sau un apartament, fie într-un hotel (călătorind), pot permite unui nomad frugal să participe la aceleași baruri și restaurante care își întoarce nasul când îl vede dormind într-un sac de dormit lângă un magazin închis în centru. Deși nu toate zonele sunt ideale pentru acest stil de viață, puteți fi destul de siguri că ați găsit un loc unde să locuiți ca un nomad oriunde vedeți o populație fără adăpost.

paşi

Partea 1
dormit

Imagine intitulată Live on the Street Pasul 1
1
Aduceți atât un sac de dormit, cât și un covor adecvat pentru climatul din zona în care veți trăi. O combinație de poncho / bordou / bivouac impermeabil este la fel de utilă dacă plouă deseori.
 • Imagine intitulată Live on the Street Step 2
  2
  Somn în locuri publice. A dormi în locurile publice păstrează factorul de risc scăzut, deoarece tu ești mai puțin suspicios și șansele poliției să te deranjeze că ești mai mică.
 • Ori de câte ori este posibil, dormiți într-un parc de zi. Ești mai puțin probabil să fii deranjat de poliție și să fii jefuit, e de obicei mai fierbinte și gazonul este confortabil. Parcurile mari cum ar fi Boston Common și Balboa Park din San Diego din Statele Unite vă permit să găsiți cu ușurință un loc unde să vă odihniți și să dormiți câteva ore.
 • Chiar și plajele sunt excelente pentru a dormi pe zi, dar sunteți într-o poziție ridicată în comparație cu nivelul mareelor, cu excepția cazului în care doriți să vă trezi brusc de apa rece. Aplicați protecție solară sau acoperiți corpul.
 • Imagine intitulată Live on the Street Pasul 3
  3
  Dacă trebuie să dormiți pe stradă noaptea, găsiți o zonă deja frecventată de alte persoane fără adăpost. Veți fi mai puțin suspicios și probabil că poliția nu va interveni. Dar amintiți-vă că alți nomazi pot încerca să vă amenințe sau chiar să vă jefuiască.
 • Dacă nu puteți găsi un loc unde să dormiți fără adăpost, alegeți unul destul de bine luminat, dar departe de punctul de trecere a pietonilor. Este mai bine să fii controlat de poliție decât să fii jefuit într-o alee întunecată.
 • Un alt loc pentru a dormi relativ sigur în timpul nopții este acoperișurile clădirilor publice. Oamenii, în general, nu o observă și, probabil, nu veți fi găsit. Cu toate acestea, această acțiune ar putea fi considerată o încălcare. Dar e mai sigur decât să dormi pe stradă. Acoperișurile preferate sunt plate și bine protejate, astfel încât să nu riscați să cădeți.
 • Clădiri abandonate. Ele sunt ideale pentru a dormi noaptea, de asemenea, pentru că veți avea un acoperiș deasupra capului dacă plouă. Cu toate acestea, ele nu sunt complet sigure: uneori, aceste structuri sunt abandonate din cauza instabilității lor. Prin urmare, este necesară precauție. În plus, în unele cazuri au fost deja ocupate de alți oameni fără adăpost.
 • Zone mici și arbuști dense. Poate ar trebui să faci mai mult decât unele cercetări pentru a găsi astfel de locuri. Căutând zonele potrivite, le veți găsi. Acestea sunt spații goale mici înconjurate de copaci și alte arbuști. Ele dau puțină intimitate și sunt, în general, bune pentru a vă ascunde.
 • Refugiile persoanelor fără adăpost. Aceste locuri sunt bune pentru a dormi noaptea. Ele sunt structuri predominant religioase, cum ar fi biserici, mănăstiri, temple și așa mai departe. Uitați-vă la Google Maps sau întrebați-vă pentru a afla mai multe. Acordați atenție persoanelor cu care împărțiți camera, deoarece riscați să fiți jefuiți sau să fiți cu oameni care suferă de boli contagioase.
 • Partea 2
  mâncare

  Imagine intitulată Live on the Street Pasul 4
  1
  Participă la supermarketuri unde oferă gusturi. Este o modalitate ușoară de a obține mâncare și veți avea mai multe șanse să găsiți oferte speciale și produse ieftine.
  • Unele supermarketuri dau o pâine veche de o zi. Cereți-le să renunțe puțin când aveți nevoie de ele.
  • Dacă locuiți în Florida, multe supermarketuri oferă mai multe produse decât alte locuri. Amintiți-vă că ei nu mai servesc la șapte seara, când încep să curățe. Încercați să mergeți frecvent acolo pentru a obține mâncare gratuită.
 • Imagine intitulată Live on the Street Step 5
  2
  Du-te la un loc religios sau caritate. Puteți merge la biserică, la asociații religioase și așa mai departe și puteți lucra timp de câteva ore în schimbul hranei. Veți primi ajutor și veți crea o rețea de cunoștințe.
 • Imagine intitulată Live on the Street Step 6


  3
  Căutați deșeurile. Multe magazine și restaurante aruncă tone de hrană în stare excelentă. Pentru mai multe detalii, citiți Cum să mergeți la vânătoare în cutii de gunoi.
 • Fii atent. Mulți oameni care trăiesc pe stradă inspectă anumite coșuri în anumite momente și pot deveni destul de teritoriale.
 • Imagine intitulată Live on the Street Step 7
  4
  Invită-ți bunul simț să găsești mâncare.
 • Mărcile generice sunt mai ieftine și sunt supuse acelorași reguli alimentare ca cele celebre.
 • Locuitorii ca McDonald`s oferă condimente gratuite. Puteți să le amestecați pe două felii de pâine și să pregătiți un sandviș. Sosul de grătar poate fi combinat cu muștar și maioneză. Dacă doriți o gustare, sezonați cartofi prajiti cu un pliculeț de ketchup gratuit. De asemenea, puteți folosi baia.
 • Dacă locuiți în Statele Unite, cumpărați pulberea Kool-Aid pentru a face o băutură fără zahăr. Un pachet costă aproximativ 10 cenți și este posibil să se pregătească patru litri. Transferați băutura într-o sticlă reutilizabilă.
 • Plicurile de zahăr sunt gratuite în majoritatea locurilor.
 • Faceți o excursie pe piețele agricole chiar înainte de a vă închide. Vânzătorii pot să vă dea alimente pe care nu doriți să le aduceți înapoi, în special acelea care nu sunt chiar perfecte sau zdrobite.
 • Imagine intitulată Live on the Street Step 8
  5
  Aveți grijă de animalul dvs. de companie. Există locuri care vă vor ajuta, de asemenea, pe prietenul tău blând. De exemplu, în Bakersfield, California, puteți căuta sfaturi de la adăposturi pentru animale pentru a afla cum să obțineți mâncare gratuită. Poate că ai putea să muncești puțin pentru ao obține.
 • Partea 3
  Aveți grijă de igiena personală

  Imagine intitulată Live on the Street Pasul 9
  1
  Încercați să arătați bine. Poate fi dificil să trăiești ca un nomad și să fii curat, dar pare să te ajute foarte mult să mergi neobservat. Iată câteva sugestii despre cum să aveți grijă de voi înșivă.
  • Utilizați băi publice. Bibliotecile publice sunt ideale pentru acest scop. Ai putea găsi și alți oameni fără adăpost care aveau aceeași idee.
  • Du-te la bibliotecile universitare. Puteți să vă răcori și să vă spălați în băile lor. Ele sunt mai curate și studenții și personalul sunt de obicei mult mai toleranți la restaurante și baruri.
  • Săli de sport. Puteți face un duș în băile lor, dar, desigur, veți avea nevoie de bani pentru a vă plăti pentru abonament. Merită, pentru că sunt minunat să te spele.

  Sfaturi

  • Asigurați-vă că mereu arătați bine și miros, mai ales dacă vă place să mergeți afară și să ieșiți la cină. Poate fi dificil, dar adesea intră într-o baie care poate fi blocată (veți găsi un pic "peste tot, de la baruri la stațiile de benzină) înarmați cu un burete pentru câteva minute pot face minuni. Bicarbonatul de sodiu este ieftin și poate fi folosit ca un deodorant și pastă de dinți de lungă durată. Șervețelele pre-umede pentru copii sunt o altă soluție pentru a se împrospăta.
  • Periferiile orașului și spațiile în care se află lagăr sunt mai verzi.
  • Asigurați-vă pungile pentru dvs. înainte de a adormi, indiferent dacă este zi sau noapte. Pentru un hoț va fi greu să-i furi, pentru că vei risca să te trezești și să te lupți cu tine. Dacă nu vă aflați într-o zonă cu adevărat periculoasă și probabil veți simți vibrațiile la sosirea dvs., acest lucru nu ar trebui să se întâmple.
  • O palarie cu clapeta larga pastreaza razele soarelui departe de fata, prevenind arsurile si reducand riscul de cancer de piele. De asemenea, puteți să-l acoperiți în timp ce dormiți în timpul zilei. Vă va proteja de soare și, de asemenea, de muște și țânțari!
  • Lumină de călătorie. Rucsacul ar trebui să pătrundă în sacul de dormit (încercați să îl îndoiți pentru a ocupa cât mai puțin spațiu posibil, un poncho impermeabil, o prelată și o saltea gonflabilă ultra-ușoară). Un rucsac vă va face să arătați ca un turist, dar este posibil să aveți probleme în a intra în magazine, baruri și restaurante. Sacii nu sunt întotdeauna capabili, dar le acordă mai puțină atenție, astfel încât veți avea mai puține limite.
  • Du-te la bisericile locale. Ele sunt, de obicei, empatice față de cei care au nevoie de ajutor și ar putea oferi adăpost.
  • Dacă aveți niște bani în plus, puteți alege un membru al unei săli de sport care are filiale în toată țara pe care o vizitați. Acest lucru vă oferă acces la dușuri și o dulap pentru a vă depozita temporar lucrurile oriunde ați merge.
  • Costumele termice intră cu ușurință în rucsac, fără a lua prea mult spațiu și le puteți purta în timp ce celelalte haine se spală. Schimbat într-una dintre băile indicate chiar înainte.
  • Ar fi mai bine să aveți o casă de referință în care să vă relaxați după călătorie și să dormiți 12-24 ore dacă ați luat ploaia sau dacă condițiile meteorologice nu au fost cele mai bune în timpul excursiei dvs. nomade. De exemplu, dacă călătoriți în Statele Unite, apartamentele din Palomas, un oraș de frontieră între New Mexico și Chihuahua, Mexic, costă aproximativ 40 de dolari pe lună. Mergând spre sud, prețurile sunt probabil chiar mai mici.
  • Un gunoi de lângă un perete poate fi adesea mutat. Ridicați ușa și așezați-o pe perete pentru a crea un acoperiș. Veți avea nevoie de ea pentru a rămâne uscat. Plasarea unui carton pe partea superioară a ușii vă ajută să preveniți căderea apei.
  • Colectează monede. Odată ce buzunarele sunt pline, mergeți la un magazin pentru a le schimba cu bancnote sau, dacă găsiți unul, optați pentru o mașină pentru a face acest schimb.
  • Când este deosebit de frig, o pungă de plastic folosită ca un sac de dormit te menține caldă. Dacă folosiți două, veți fi și mai confortabil.

  Avertismente

  • A trăi în acest fel vă poate ajuta să vă îndreptați către persoanele de vârstă mijlocie, care probabil vă vor plânge poliției oriunde ați merge. Chiar te poți aștepta să fii tachinat de cei mai tineri.
  • Feriți-vă de câini și de alte animale fără stăpân. Ei pot fi în nevoie, la fel ca tine, și devin foarte agresivi. Luați un baston greu, o bucată de țeavă de fier sau o piatră (numai dacă le puteți trage cu o precizie rezonabilă!) Și păstrați aceste obiecte lângă tine când dormi, poate că ai nevoie de ele.
  • Acest stil de viață nu este fezabil în locuri foarte reci și ploioase. A trăi pe străzi în aceste locuri ar necesita un cort și, prin urmare, vă va limita mobilitatea. Ai putea să închiriezi o unitate de depozitare fără probleme.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Sac de dormit sau pături
  • Poncho impermeabil și / sau panza cerată
  • Arma pentru apărare personală
  • Bani (opțional)
  • Trusă de prim ajutor
  • Sticlă de apă
  • rucsac
  • Protecția solului
  • Ziarele vă vor ajuta să vă încălziți
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit