gtemata.com

Cum să vizitezi Japonia fără a cheltui prea mult

Japonia este o țară frumoasă, bogată în istorie și minuni moderne. Poate fi destul de costisitoare pentru a vizita, dar cu o buna planificare, puteti evita sa cheltuiti prea mult si inca experienta unei experiente fantastice.

paşi

Metoda 1
Noțiuni de bază acolo

Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un pas bugetar 1
1
Planificați-vă călătoria în timp și fiți flexibil în ceea ce privește biletele de avion. Un zbor internațional de acest tip este scump, dar dacă faceți niște cercetări și alegeți momentul potrivit pentru a călători în mod corespunzător, puteți petrece mult mai puțin. Cumpararea intr-o agentie de turism va costa aproximativ 1.500 € daca va decideti sa mergeti acolo in aprilie sau mai. Dacă utilizați internetul și vă gândiți să călătoriți la începutul lunii martie sau în timpul sezonului ploios (iunie), prețurile încep de la 600 de euro. Comparați costurile luând în considerare și aeroportul de sosire - uneori diferența dintre Aeroportul Narita și Aeroportul Kansai este considerabilă.

Metoda 2
Transformați Japonia

Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un pas bugetar 2
1
Cumpărați un permis feroviar japonez. Această permisă specială este disponibilă numai pentru persoanele care au un permis de ședere turistică și trebuie să fie cumpărat înainte de plecarea în Japonia. Oferă călătorii nelimitate la căile ferate japoneze timp de una, două sau trei săptămâni. Trecerea săptămânală a trenurilor costă între 28 300 de yeni, 205 de euro pentru vagoanele clasice și 37 800 de yeni, 275 de euro, pentru cărucioarele verzi, care sunt mașini de lux pe trenuri japoneze. Diferența este foarte mică și veți găsi că toate scaunele Shinkansen sunt destul de confortabile și spațioase.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget Pasul 3
  2
  Închiriați o bicicletă. Aproape majoritatea stațiilor de tren vă permit să închiriați unul pentru mai puțin de 10 euro pe zi. Dacă intenționați să vizitați un întreg oraș, veți descoperi că acest lucru înseamnă mai ieftin, mai ieftin și mai distractiv decât autobuzele sau metroul. În orice caz, dacă te duci în Japonia în timpul sezonului ploios pentru a salva pe biletul de avion, va fi mai bine să preferi aceste vehicule. Vrei absolut sa mergi cu bicicleta? Puteți cumpăra echipament impermeabil într-un magazin de mărfuri sportive.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget Pasul 4
  3
  Asigurați-autostopul. Se pare că este un sfat rău, dar călătoria în Japonia nu este la fel de periculoasă ca în alte țări, în special pentru bărbați. Mulți japonezi vor fi dispuși să vă însoțească la destinație și pentru ei va fi o ocazie de a vorbi, poate în limba engleză. Cu toate acestea, nu este recomandabil ca femeile care călătoresc singure să stea pe jos, ar trebui să fie cel puțin două. Pentru mai multe detalii, citiți "Ghidul autostopistului în Japonia" de Will Ferguson.
 • Metoda 3
  Cazare

  Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget Pasul 5
  1
  Cumpărați un ghid turistic dedicat Japoniei. Acesta va explica unde vă puteți situa în orice oraș pe care îl veți vizita în țară și este convenabil împărțit la cost, permițându-vă să identificați rapid diferitele opțiuni de buget. În plus, vă va arăta restaurantele, atracțiile și alte puncte de interes cele mai populare.
  • Trebuie să știți că există două categorii de cazare în Japonia: cele în stil occidental și cele tradiționale. Este bine să planificați cel puțin o noapte într-un hotel tradițional (ryokan), care vă va permite să ajungeți mai mult în cultura locală, chiar dacă această opțiune ar putea fi mai costisitoare decât celelalte. Ratele de a ryokan acestea includ, de obicei, micul dejun și cina. Dacă vă decideți să stați într-un hotel tradițional, asigurați-vă că respectați obiceiurile locale, altfel s-ar putea să-i jigniți pe japonezi.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 6
  2
  Luați în considerare hotelurile din capsule și cafenelele de internet. Dacă călătoriți singur sau în compania unui grup mic care caută o experiență frugală, puteți economisi adesea bani prin șederea într-un hotel cu capsule sau într-o cafenea pe internet:
 • Capsulele de hoteluri au fost inventate pentru a oferi oamenilor de afaceri japonezi care au dorit trenul noaptea trecută un loc de dormit până la trenul de dimineață. Cu toate acestea, ele oferă un loc economic pentru a rămâne chiar și pentru turiști. Nu vă așteptați la o cameră de lux: este un tub care conține o saltea, dar prețul este imbatabil. Pentru a intra în capsulă și a ieși, în general, trebuie să alunecați și nu este spațiu să stați sau să vă ridicați. De obicei, le veți găsi grupate lângă gări sau zone în care viața de noapte este deosebit de activă. Nu toate hotelurile cu capsule acceptă femei, așa că ține cont de acestea.
 • Internet cafenele pot fi, de asemenea, locuri ieftine de dormit. Dacă ajungeți cu întârziere, puteți obține adesea o cameră de la miezul nopții la opt dimineața până la aproximativ 15 de euro. Ai putea să dormi pe o canapea, dar dacă vrei să economisiți bani, merită. De multe ori aceste locuri au dușuri.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget Pasul 7
  3
  Dacă nu sunteți timizi și vorbiți puțin japonezi, puteți să vă opriți la un hotel de dragoste. Aceste acomodări orare sunt frecventate de cuplurile japoneze care caută un pic de intimitate, ceva ce nu au în casele lor de mai multe generații. Cu toate acestea, după ora 23, ei vă pot oferi o cameră pentru noapte, de obicei la un cost foarte scăzut. De asemenea, camera oferă, de asemenea, un prezervativ gratuit și puteți vedea prezența ciudată a unui aparat de vânătoare pentru jucării sexuale.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 8
  4
  Luați în considerare o pensie. Aceste spații de cazare în stil occidental sunt de obicei conduse de cupluri căsătorite lângă sau în zonele turistice japoneze. O masă este de obicei inclusă în preț.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget Pasul 9
  5
  Căutați hoteluri de afaceri în centrele orașului, lângă gări. Acestea sunt hoteluri ieftine utilizate de către oamenii care se află într-o călătorie de afaceri, dar sunt, de asemenea, deschise pentru turiști. De obicei, totuși, trebuie să mesteci un mic japonez, deoarece clientela lor nu este alcătuită din vizitatori străini. În plus față de tarifele scăzute, avantajul acestei locuințe este determinat de camera curată și, probabil, veți fi la câțiva pași de cel puțin un loc unde puteți mânca la prețuri accesibile.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un pas bugetar 10
  6
  Încercați o cămin de tineret. Japonia are atât de multe și sunt minunate pentru călătorii care nu vor să-și petreacă foarte mult. Dezavantajul acestor locuințe vine, de obicei, din locația lor: acestea sunt adesea situate în suburbii sau în locuri care sunt puțin în cale. Acest lucru poate crește costurile de călătorie, însă puteți economisi bani în comparație cu cele mai scumpe locuri de cazare. Pentru a plăti și mai puțin, veți avea nevoie de un card, însă decideți dacă merită să luați în considerare durata călătoriei și cazările pentru care veți fi cazat.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un pas bugetar 11
  7
  Du-te la camping. Există numeroase opțiuni de camping în toată Japonia. Dacă sezonul este unul potrivit, poate fi o modalitate amuzantă de a experimenta această țară, chiar dacă campingurile sunt adesea aglomerate. Uneori puteți închiria corturi, iar în unele locuri puteți închiria o cabină sau o hală prin rezervarea în avans. Cu toate acestea, Biroul Național de Turism al Japoniei vă recomandă să luați echipamentul cu dvs. pentru a evita neajunsuri. De asemenea, trebuie să știți că călătoria va fi mai problematică dacă nu aveți un transport personal. Pentru a afla mai multe, mergeți la https://jnto.go.jp/eng/location/rtg/pdf/pg-804.pdf.
 • Metoda 4
  Alimente și cumpărături

  Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un pas bugetar 12


  1
  Când vă mâncați afară, căutați restaurante și baruri ieftine. Japonia oferă o gamă largă de a mânca bine fără a cheltui prea mulți bani, deci nu este necesar să evitați să luați prânzul sau cina în afara. Mobila este adesea un bun indicator al prețului, deci urmăriți cu atenție. Nu este obligatoriu să lăsați un sfat, astfel încât să puteți salva chiar mai mult. Ar trebui să utilizați câteva aplicații pe telefonul smartphone sau ghidul dvs. de turism pentru a afla ce consumați și cât costă. Dacă sunteți un iubitor de mâncare, nu uitați să comandați Meibutsu, sau specialitatea locului, pentru a putea încerca bucătăria locală.
  • Noodle bare și chioscuri de noapte specializate în tăiței (ramen) sunt adesea ideale pentru a mânca bine la un cost redus. Veți înțelege că vă aflați în fața unui restaurant ramen atunci când vedeți clienții care stau în fața unui contor lung, mănâncă din boluri de abur. Udon și i soba există alte două feluri de mâncare ieftine pentru a vă satisface, presupunând că le ordonați într-un restaurant ieftin.
  • Cuvântul izakaya indică puburile unde puteți, de asemenea, mânca. În aceste locuri, puteți gusta ambele mâncăruri tipice japoneze și occidentale. Mâncărurile nu sunt foarte elaborate, deci sunt de obicei destul de ieftine.
  • Yakitori Este un bivol pe bază de legume și pui la grătar pe cărbune. Acesta este, în general, servit cu bere sau sake și este mâncat atunci când părăsiți locul de muncă. În unele locuri, acest vas este suficient pentru a se satisface. Există restaurante specializate în prepararea acestui fel de mâncare (Yakitori-ya), adesea situate în apropierea gărilor. Amintiți-vă că prețurile indică în general numai una Yakitori, astfel încât va trebui să plătiți mai mult dacă comandați mai multe.
  • Deși sushi este considerat o gustare, puteți să-l comandați și pentru prânz sau cină. Căutați locația numită Kaiten-sushi, unde veți fi serviți automat pe o bandă transportoare. Culorile felurilor de mâncare pe care le alegeți indică prețul și ar trebui să fie aceleași ca și cele din lista de prețuri de pe perete. Alege cu grijă și vei vedea că te poți satisface fără prea multă cheltuială.
  • Căutați locurile unde mănâncă localnicii, chiar dacă trebuie să mestecați niște japonezi pentru a le face, pentru că rar au meniuri și, dacă au, nu vor fi în engleză. Căutați restaurante japoneze numite Nomiya și aka-Chochin, în timp ce cele mai ieftine din China sunt numite Chuka-Ryori-ya.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 13
  2
  Magazin la supermarket. La fel ca în magazinul de convenience, veți găsi multe alimente gata preparate, dar la un preț mult mai mic.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 14
  3
  Căutați aparate de vânzare cu amănuntul. Ele sunt găsite aproape peste tot în Japonia și sunt furnizate cu diferite tipuri de alimente și băuturi, inclusiv gustări, ceai verde, cafea, bere și așa mai departe.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget bugetar Pasul 15
  4
  De asemenea, puteți mânca în lanțurile clasice de fast-food. McDonald`s și celelalte cluburi de acest tip sunt împrăștiate peste tot. MOS Burger este un lanț japonez.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 16
  5
  Mănâncă în hale și piețe de hrană. Sunt locuri destul de ieftine, iar soiul nu lipsește. Împreună cu supermarketurile, acestea sunt ideale pentru vegetarieni, deoarece vor găsi o mulțime de fructe, legume și gustări pe bază de orez.
 • Bakerii sunt o altă opțiune bună, deși majoritatea alimentelor pe care le vând sunt destul de dulci și poate că nu sunteți obișnuiți să consumați astfel de alimente.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 17
  6
  Nu cumpărați alcool și haine. Poate că ați auzit deja că aceste articole sunt cu adevărat costisitoare în Japonia. Evitându-le, totuși, veți descoperi că toate celelalte lucruri au prețuri destul de rezonabile. Evident, ar trebui să încercați bine în timpul vizitei dvs., dar nu mergeți în bar în fiecare seară.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 18
  7
  Cumpărați alimente prefierte în magazinele convenționale. Aceste magazine oferă mâncăruri gustoase și ieftine. Veți găsi totul de la ramen la vase de vită. Unii au, de asemenea, brutării care vând produse proaspete. Cele mai multe dintre acestea oferă cuptoare cu microunde și bețișoare și / sau unelte de unică folosință. Mulți au contoare, astfel încât să puteți mânca în magazin dacă doriți.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 19
  8
  Luați o mulțime de fotografii în loc să cumpărați suveniruri. Ele sunt mult mai ieftine și mai personale decât cele produse în masă sau artizanale. Și apoi reprezintă cea mai bună modalitate de a vă trezi amintirile chiar și după mulți ani.
 • Metoda 5
  activităţi

  Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un pas bugetar 20
  1
  Stabiliți un buget zilnic pentru bilete pentru a accesa diverse atracții, adăugând costurile relative. Acest lucru vă va ajuta să luați decizii bune despre ceea ce merită să vizitați și ceea ce este prea scump.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 21
  2
  Găsiți afaceri gratuite sau cu costuri reduse. Există mai multe modalități de a învăța tot ceea ce Japonia are de oferit fără a fi rupt. Iată câteva dintre posibilitățile:
 • Vizitați Akihabara (numită și Akiba), în Tokyo. Este un cartier plin de magazine de electronice actualizate pe cele mai recente tendințe Otaku (Geek). Vizitarea este o experiență distractivă.
 • Descoperiți plajele japoneze. Există multe, atât în ​​Japonia continentală, cât și pe insulele Okinawa. Dacă vremea este plăcută, este o modalitate excelentă de a petrece o zi plăcută în aer liber.
 • Faceți o excursie la Shibuya, inima comercială a orașului Tokyo pentru persoanele mai tinere. Veți observa multe japoneze trendy, și aici se nasc tendințe noi. Du-te în spatele camerei.
 • Petreceți timp pe arhitectura locală. Tokyo prezintă o mare varietate de clădiri fantastice, toate acestea fiind cunoscute și fotografiate.
 • Aflați despre sărbătorile care vor avea loc în timpul vizitei dvs. A fi copleșit de festivitățile locului poate fi o modalitate foarte bună de a vă aminti timpul petrecut în Japonia.
 • Vizitați templele și altarele. Există atât de mulți oameni încât puteți să vă bazați întreaga călătorie pe aceste locuri frumoase, pașnice și spirituale.
 • Ia ceva timp pentru a vizita gradinile japoneze. În unele trebuie să plătiți un bilet, în timp ce altele sunt gratuite. Veți găsi atât de mult pentru a vedea și aprecia și veți lua o pauză de la viața urâtă a orașului.
 • Du-te drumeții. Dacă puteți ajunge în locurile unde puteți face acest lucru, este o modalitate foarte ieftină de a cunoaște mai bine Japonia. Colibele de pe rute au în general prețuri rezonabile, iar apoi există multe lucruri de văzut, de la vulcani de pe insula Kyūshū (în sud) până la vârfurile Alpilor japonezi, în centrul Honshū.
 • Economisiți-vă costul muzeelor ​​din Tokyo, obținând un Pass Grutt, care vă va oferi acces gratuit sau redus la aproximativ 75 de muzee din oraș.
 • Imaginea intitulată Vizitați Japonia pe un buget 22
  3
  Cumpărați suveniruri în magazine care vând totul la 100 (aproximativ 70 de cenți), 300 (aproximativ două euro), 500 (aproximativ patru euro) sau 1000 de yeni (aproximativ șapte euro). În Japonia veți găsi mai multe magazine de acest tip. Există, de asemenea, magazine ieftine la prețuri reduse. Câteva dintre articolele pe care le veți găsi în aceste locuri par a fi mult mai scumpe și veți putea cumpăra cadouri bune pentru dvs. și pentru ceilalți. Căutați locațiile Daiso, Seiriya și 3 monede, dar există multe altele.
 • Sfaturi

  • Încercați să aveți mereu bani cu dvs. în timp ce sunteți în Japonia. Cardurile de credit pot fi utilizate în multe locuri scumpe, dar banii sunt încă preferați de majoritatea magazinelor și cluburilor. Și nici nu ia în considerare celelalte metode de plată.
  • În Osaka puteți să negociați în timp ce faceți cumpărături: orașul este cunoscut pentru acest lucru. Ar trebui să faceți o călătorie dacă vă place cumpărăturile, pentru că este "orașul comercianților"! Kyoto are excelente piețe de purici și multe buticuri la modă. Tokyo oferă totul, astfel încât să puteți rămâne verde fără a realiza chiar asta, să aveți grijă.
  • Nu-ți umple prea mult valizele, nici pe drum, nici pe drumul din spate. Cu cât luați mai puțin cu dvs., cu atât mai puțin vă veți simți stresați și nu veți fi tentați să cheltuiți mult.
  • Planificați-vă călătoria în avans. Dacă organizați totul în mod corespunzător, veți avea un risc mai mic de a cheltui prea mult. Știind în avans costurile posibile vă va permite să calculați fiecare cheltuială, să aveți rezerve economice și să vă dați un capriciu din când în când, pentru că veți ști că o veți putea permite.
  • Dacă ați trecut vârsta de 60-65 ani, fiți informat (ă) despre reducerile rezervate pentru persoanele în vârstă. Afișarea pașaportului în mai multe locuri ar trebui să vă permită să plătiți mai puțin. Puteți încerca, de asemenea, cu unele companii aeriene.
  • Dacă decideți să vă opriți într-o colibă ​​în timp ce faceți drumeții în munți, rezervați-vă în avans. Puteți să faceți o rezervare cu mesele incluse, dar este mai ieftin să vă pregătiți.
  • Călătoriți cu un prieten: puteți împărți multe dintre costuri și, uneori, veți beneficia de mese partajate și așa mai departe.

  Avertismente

  • Se va întâmpla adesea ca japonezii să vă privească, să nu-l luați personal.
  • Dacă vă decideți să vizitați Roppongi în Tokyo, acordați o atenție deosebită. Această zonă este frecventată de Yakuza (mafia japoneză) și de alți infractori. Dacă te duci să bei ceva, întotdeauna te uiți în jur. Băuturile unor turiști sunt adulterate și, după ce se trezesc, se găsesc fără bani pe cardurile de credit.
  • Fii atent dacă te hotărăști să faci stop. Există întotdeauna riscul ca să se întâmple ceva rău.
  • Cadouri sunt o modalitate de a arăta aprecierea mult mai acceptabilă a sfaturilor.
  • Japonezii pot fi ofensați de obiceiurile considerate acceptabile în Occident. Fiți atenți. Este mai bine să faceți niște cercetări privind manierele locale înainte de a pleca. Citiți câteva articole pe internet.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Ghid turistic specific pentru Japonia
  • Cartea de expresii japoneză
  • Dacă aveți de gând să mergeți la camping, aduceți echipamentul înapoi
  • Vasele ușoare
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit