gtemata.com

Cum să călătorești cu o pisică

Majoritatea oamenilor nu le place să-și ia pisicile cu ei când merg în vacanță sau trebuie să călătorească cu mașina. Unele pisici sunt curajoase și nu au probleme cu călătoriile, dar pentru majoritatea acestor animale care se mișcă și care părăsesc mediul familiar, pot fi un coșmar real. Cu toate acestea, le puteți lua cu dvs. fără prea multe probleme - "machiaj" constă în pregătirea lor în timp util, treptat obișnuindu-i să se obișnuiască cu călătoria și pregătindu-și toate accesoriile necesare înainte de plecare.

paşi

Partea 1
Pregătirile care trebuie făcute înainte de plecare

Imaginea intitulată Călătorie cu o pisică Pasul 1
1
Obișnuiți-vă cu călătoria. Dacă nu ați fost transportat recent cu mașina, trebuie să începeți procesul cu câteva săptămâni înainte de eveniment și să faceți călătoriile scurte cu mașina (o jumătate de oră sau mai puțin). Puneți-l în transportatorul pe care intenționați să-l utilizați pentru călătoria importantă, astfel încât să vă obișnuiți cu zgomotul și mișcarea mașinii, precum și cu mirosul cuștii.
 • Oferiți-i câteva momente în timp ce se află în mașină, pentru al face să se simtă confortabil în cabină.
 • Luați în considerare aceste căi scurte ca zei "test" pentru a rezolva orice problemă înainte de a aborda călătoria provocatoare departe de casă.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu o pisică Pasul 2
  2
  Obțineți medicamente pentru boala de mișcare la veterinar, dacă este necesar. În cazul în care animalul are tendința de a suferi de o boală auto - ceva care s-ar putea găsi în timpul călătoriilor scurte cu mașina - a făcut prescrie antiemetice, cum ar fi clorpromazina, care pot fi administrate la pisica pentru a controla disconfortul.
 • Semnele care pot lăsa să știi care suferă de această tulburare (evident, atunci când de conducere) sunt: ​​plâns sau vocalize care nu se opresc după un minut plimbare câteva, salivație excesivă, imobilitatea, se tem de reacțiile de mișcare, activitate excesivă sau de mers pe jos în mod continuu, vărsături , urinare sau producția de scaune.
 • Ghimbirul folosit de oameni pentru a face față greaței este, de asemenea, sigur pentru pisici - îl puteți găsi într-o formă lichidă sau masticabilă la magazinele online sau la magazinele fizice pentru animale sau uneori chiar în clinicile veterinare.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu o pisică Pasul 3
  3
  Dă-i esența florilor lui Bach "Rescue Remedy" să-l ajute să facă față fricii și stresului călătoriilor sau anxietății pentru locurile noi. Adăugați câteva picături în vasul său de apă în fiecare zi și puneți o picătură direct în gură înainte de a începe orice călătorie, dacă animalul este în mod deosebit agitat. Puteți verifica eficacitatea acesteia, dându-i o doză și apoi luând-o pentru o scurtă călătorie cu o jumătate de oră mai târziu. Acesta este tratamentul cel mai recomandat vreodată, deoarece sedativele sunt limitate la uimirea pisicii, în timp ce esența florilor lui Bach îl ajută să rămână calm și sigur.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu o pisică Pasul 4
  4
  De la tranchilizante de prescripție numai ca o ultimă soluție. Înainte de a recurge la medicamente, ar trebui să încercați să pregătiți felina prin încercări sau opțiuni non-farmacologice. În orice caz, medicul veterinar poate ajuta să găsiți cel mai eficient pentru cazul dvs. specifico- între diferitele soluții noi antihistaminice (cum ar fi Benadryl) și medicamente prescrise, cum ar fi alprazolam (Xanax) the-counter pentru ameliorarea anxietății .
 • Pentru a obține cele mai bune rezultate, medicul veterinar trebuie să indice doza potrivită și să-i urmeze sfatul cu atenție.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu o pisică Pas 5
  5
  Încearcă sedativele la domiciliu cu câteva zile înainte de a începe călătoria. Observați comportamentul pisicii și, dacă observați orice efecte adverse, aveți încă timp să sunați pe medicul veterinar și să modificați doza sau să încercați alte tipuri de medicamente. Ca și pentru oameni, medicamentele produc efecte diferite chiar și asupra pisicilor cunoscute care devin nervoase sau manifestă alte reacții neobișnuite, medicul veterinar poate găsi un tratament alternativ.
 • Majoritatea sedativelor nu fac pisicile complet inconstiente, dar le stinge. Dacă medicamentele sunt prea puternice sau ineficiente, trebuie să informați medicul veterinar înainte de a pleca, deoarece pisica trebuie să rămână mereu conștientă de mediul înconjurător, chiar și sub efectul sedativului.
 • Când animalul a luat medicamentul, pune-l în transportator și îl duce la mașină - astfel știți ce comportament să vă așteptați în timp ce călătoriți cu o pisică în astfel de condiții. Verificați dacă medicul veterinar vă oferă o cantitate suficientă de medicament pentru întreaga călătorie (afară și retur) - întrebați-l cu una sau două comprimate suplimentare pentru a încerca acasă înainte de a pleca.
 • Imagine cu titlul Travel with a Cat Step 6
  6
  Cu câteva zile înainte de plecare, puneți un pat sau prosop în patul lui sau oriunde altundeva vrea să doarmă. Scopul este impregnarea țesăturii cu mirosul pisicii și a casei, astfel încât să se familiarizeze și că pisica se simte mai multă ușurință.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu o pisică Pasul 7
  7
  Pregătiți cuștile în dimineața călătoriei sau cu o noapte înainte. Puneți prosopul pe care l-ați lăsat în cârligul de pe partea inferioară a transportatorului și adăugați altul, dacă podeaua din cușcă necesită mai multă umplutură - introduceți și jucăria lui preferată, pentru a-i păstra compania.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu o pisică 8
  8
  Douăzeci de minute înainte de a pleca, stropiți un pic de Feliway în cărucior și în cabină. Este un produs comercial care conține feromoni - reprezintă o reproducere chimică a feromonilor naturali eliberați de pisici când se simt bine și relaxați pe teritoriul lor și ar trebui să calmeze pisica în mașină.
 • Dă-o încercare înainte de a pulveriza cușcă pentru a monitoriza reacția gorii, deși, în cazuri rare, unele pisici interpretează mirosul ca o încercare de a marca teritoriul lor de către alte specimene și pot să se comporte într-un negativ sau chiar agresiv.


 • Partea 2
  Adu-i pe Puss în călătorii

  Imaginea intitulată Călătoriți cu o pisică Pasul 9
  1
  Hrăniți-l cu câteva ore înainte de călătorie și lăsați-l să aibă acces liber la cutia de gunoi. Dacă puteți crea un spațiu în cușcă, puteți introduce toaleta, chiar dacă nu este strict necesar - același lucru se aplică și alimentelor și apei.
  • Nu lăsați niciodată pisica în transportor timp de mai mult de 8 ore, fără a oferi hrană, apă și permiteți-i "utilizați baia".
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu o pisică 10
  2
  Lăsați ușa cuștii deschise astfel încât să poată intra și să o exploreze. Trebuie să vă asigurați că intri în mod spontan și că vă simțiți liniștit - dacă refuzați în această etapă, nu trebuie să o forțați.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu o pisică 11
  3
  Puneți animalul în transportator și transferați-l apoi în mașină. Pe drumul către mașină, îl puteți acoperi cu o prelată sau cu o pătură, astfel încât să nu puteți vedea exteriorul și să vă speriați, dar scoateți capacul odată ce vă aflați în cabină.
 • Trebuie să păstrați transportorul într-un loc sigur, chiar mai bine dacă este blocat cu o centură de siguranță. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți lua frânghii elastice sau câteva segmente de funie pentru a le fixa în mașină, în caz de accident sau dacă ați fost obligați să opriți brusc.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu o pasă Cat 12
  4
  Puneți pisica în cușcă după ce l-ați făcut să poarte un ham. Călătoria cu mașina este stresantă pentru acest animal, indiferent dacă vă place sau nu. Dacă puneți un ham și o leșie pe ea atunci când sunteți în afara căruciorului (chiar și în mașină), aveți ceva de luat în considerare, în cazul în care vă decideți să sari dintr-o fereastră sau o ușă deschisă.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu o pisică 13
  5
  Lăsați-l să-și întindă picioarele. Nu trebuie să-l păstrați în mașină toată ziua: deci este util să puneți hamul pe lesa. Îndreptați-l pe cel din spate și lăsați pisica în afara vehiculului timp de douăzeci de minute - aceasta este și o ocazie pentru a-i permite să-și îndeplinească nevoile, chiar dacă nu trebuie să vă surprindeți dacă vă dați dovadă de agitație.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu o pisică 14
  6
  Oriunde mergeți, pulverizați puțin Feliway (sau rotiți difuzorul) înainte de a lua pisica în cameră. Dacă trebuie să ieșiți, puneți-l în transportator și atârnați semnul "Nu deranja" pe ușă, în cazul în care personalul din complexul turistic dorea să intre. Dacă intenționați să rămâneți în afara camerei toată ziua, puteți pune pisica în baie cu toate accesoriile sale și închideți ușa (dacă este posibil). Apoi lăsați o notă pe ușă avertizând că înăuntru este pisica și aveți grijă să nu lăsați-o să scape.
 • Sfaturi

  • Rețineți că companiile aeriene nu acceptă animale sedate, deoarece este mai greu de înțeles dacă suferă de orice boală, inclusiv accident vascular cerebral. Dacă trebuie să faceți o călătorie lungă la aeroport, nu-i dați un sedativ, pentru că nu va zbura - în acest caz, dați-i esența florilor Bach "Rescue Remedy", care este o alternativă acceptabilă pentru a-l liniști când este prea entuziasmat.
  • Nu uita să aducă un post zgârierea sau o tabletă de hârtie vetrata- de multe ori oamenii neglija acest accesoriu, fără de care pisica poate fi obligat să folosească altă suprafață, care nu trebuie să fie deteriorate, cum ar fi corturi sau cuvertură de hotel. Pisicile trebuie să își așeze unghiile: nu este doar un act instinctiv, ci și o modalitate de a întinde și de a pune în acțiune mușchii pe care ei de obicei nu-l folosesc.
  • Dacă aveți nevoie să faceți o călătorie lungă cu mai multe pisici, un transportor de câine pliabil este o soluție excelentă pentru a instala pe bancheta din spate. Aveți posibilitatea să inserați o mică pătura care să îndeplinească funcția "biban" pentru pisica care vrea să privească fereastra - mai mult, există mai mult spațiu în care să se introducă canisa, mâncarea, apa și jucăriile. Părțile cu fermoar oferă acces ușor și permit pisicii să vadă peisajul din afara cabinei de pilotaj. Transportatorul de animale de companie poate fi, de asemenea, folosit ca un loc sigur pentru a ține pisica atunci când stați într-o casă în care trăiesc alte animale de companie și trebuie să plecați "adăpost" este destul de mare încât să conțină așternutul și să ofere un mic spațiu pentru a permite pisicii să se miște.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că pisica poartă întotdeauna gulerul cu eticheta de identificare: trebuie să vă împiedicați să evadeze. Un microcip cu date actualizate și înregistrat la organismul competent este un mijloc permanent de identificare.
  • Nu permiteți micului feline să se miște liber în autovehicul în timp ce conduceți. Chiar și evenimentele cele mai nesemnificative îl pot speria și ultimul lucru pe care doriți este o pisica care a fost ascuns in masina din spate, sub scaunul la care nu au acces la sau care este ascuns sub pedale. Dacă călătoriți cu alți pasageri și pisica îi place să se uite pe fereastră, aceasta poate fi o idee buna mettergli hamul si lesa, permițându-le să stea în acest mod doar asigurați-vă că nu te prea excitat.
  • Nu lăsați-o vreodată conduceți singur, chiar și cu ferestre semi-închise - durează mai puțin de 20 de minute pentru a se supraîncălzi și a muri.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cutie pentru toaletă
  • Farfurioare pentru hrană și apă
  • purtător
  • Prosop mic sau pătură
  • Scratching poștă sau comprimat sandpaper
  • alimente
  • apă
  • Jocuri și frânghii pentru pisică
  • Harness și lesa pentru pisici
  • Colier cu plăcuța de identificare
  • Feliway
  • Detergentul enzimatic în cazul în care pisica a avut unele "incident" cu masina sau hotel
  • spray "Rescue Remedy"
  • medicamente
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit