gtemata.com

Cum se utilizează un laptop pe o barcă cu motor

Utilizați un laptop pe o barcă cu pânze are multe avantaje, inclusiv posibilitatea de a urmări călătoria și diagrame, găsiți tactici dacă faci o cursă, record de tot ce ai în minte, juca jocuri, trimite e-mail, vedere prognoza meteo, căutarea informațiilor de urgență, gestionarea echipajului etc. Având în vedere că motivele pentru care un laptop la bord sunt multe, este la fel de important pentru a alege calculatorul din dreapta și să aibă grijă de ea în mod corespunzător pentru a lucra bine și să supraviețuiască în orice condiții să se manifeste la mare.

paşi

Metoda 1
Selectați un laptop

Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vâsle Pasul 1
1
Selectați un laptop care oferă posibilitățile de care aveți nevoie. Dacă doriți doar să verificați prognoza meteo și să trimiteți e-mailuri, un computer mai puțin puternic va fi de ajuns, dar dacă doriți să păstrați baze de date, să utilizați hărți, să jucați jocuri video și să navigați prin acest instrument, aveți nevoie de un laptop puternic. Dacă îl utilizați pentru a finaliza anumite tipuri de muncă și trebuie să fie fiabile, găsiți unul care are o rată de procesare ridicată, cu un minim de 1,5 GHz, astfel încât să puteți deschide mai multe programe fără a încetini. De asemenea, luați unul a cărui memorie RAM este de cel puțin 2 GB, astfel încât sistemul de operare să funcționeze rapid și fără probleme și să puteți păstra tabele, fotografii, videoclipuri etc. fără să-l decelerați. Un hard disk care are cel puțin 160 GB este esențial.
 • Imaginea intitulată Folosiți un laptop pe o barcă cu vâsle 2
  2
  Evitați laptopurile grele. Alegeți o lumină, ușor de transportat și suficient de mică pentru a fi așezată pe suprafețe mici (obișnuite pe o barcă cu pânze). În orice caz, verificați dacă aveți porturi USB adecvate pentru a introduce mai multe dispozitive pe care le puteți avea. Astăzi există multe elemente care vă ajută să transferați informații directe pe laptopul dvs. prin intermediul unui port USB, cum ar fi un anemometru și instrumente pentru alte date de navigație, radio prin satelit etc.
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vâsle. Pasul 3
  3
  Alegeți una din ecranul anti-orbire. De când veți fi în marea liberă și înconjurat de strălucirea soarelui și a apei, aceasta este o necesitate, nu un lux.
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vapori Pasul 4
  4
  Asigurați-vă că Wi-Fi este activat. Cele mai multe laptopuri noi au conexiuni wireless în zilele noastre, dar cele mai vechi (renovate) nu au neapărat acest lucru. Wi-Fi este foarte util pentru conectarea la internet atunci când barca este conectată sau aveți o rețea în apropiere. De asemenea, puteți lua în considerare instalarea unui acces la internet prin satelit, utilizând un telefon special, deoarece chiar și cele mai moderne rețele necesită să fiți aproape de coastă pentru a accesa internetul. Bluetoothul este util pentru transferul de informații între telefonul mobil și / sau receptorul GPS și receptorul.
 • Imaginea intitulată Folosiți un laptop pe o barcă cu vâsle
  5
  Obțineți câteva accesorii. O tastatură și un mouse extern pot fi utile pentru a vă asigura că vă așezați departe de laptop și că aveți o poziție mai confortabilă, care nu va provoca probleme înapoi, gât și braț după perioade lungi de timp. Dacă computerul dvs. nu are o cameră Web încorporată, ați putea să vă conectați pentru a vorbi și a vă vedea partenerii dvs. pe Skype. Și vrei să ai difuzoare pentru a asculta muzică sau pentru laptop? O lampă specială ar putea fi utilă atunci când este prea întunecată și nu puteți aprinde lumina deoarece ceilalți dorm.
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vâsle Pasul 6
  6
  Luați în considerare posibilitatea utilizării software-ului de calculator. Ar trebui să știți ce doriți în ceea ce privește programele înainte de a cumpăra laptopul. În acest fel, vă puteți asigura că acestea sunt compatibile cu calculatorul dvs. și că vor funcționa așa cum doriți. De exemplu, Mac-urile au software de navigație specific care te-ar putea face confortabil, ceea ce înseamnă că trebuie să cumperi un computer de la acest brand.
 • Metoda 2
  Furnizați energie electrică laptopului

  Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu motor Pasul 7
  1
  Obțineți o baterie suplimentară pentru computer. Acest lucru poate fi foarte important în cazul în care acumulatorul existent nu mai funcționează în timp ce vă aflați în largul mării și nu aveți nicio modalitate de a vă reîncărca laptopul. Păstrați-l într-un mediu lipsit de umiditate și utilizați agent de deshidratare (vedeți mai jos pentru mai multe informații).
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vapoare Pasul 8
  2
  Verificați dacă sursa de energie electrică existentă a vasului de navigație funcționează împreună cu adaptorul pentru laptop. Examinați tensiunea curentă pe barcă (de obicei 12 volți) pentru a afla dacă aveți nevoie de un adaptor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vapori Pasul 9
  3
  Profitați de opririle de la porturi pentru a vă reîncărca bateriile utilizând electricitatea locală.
 • Metoda 3
  Găsiți un loc pentru a stoca laptop-ul pe o barcă cu pânze

  Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vâsle 10
  1
  Verificați scaunele existente pe barca de navigație. Desigur, având în vedere portabilitatea calculatorului, probabil că veți sta oriunde și îl veți folosi, dar este posibil să nu fie convenabil sau practic să-l lăsați acolo unde se întâmplă. Există un spațiu potrivit unde poate fi stocat de cele mai multe ori? Este acest spațiu sigur sau trebuie să faceți modificări pentru a vă asigura că computerul nu cade în mare? Laptopurile pot fi lovite și aruncate cu ușurință dacă marea este dură și acest lucru nu le face nici un bine. Pregătește-te să te asiguri că e în siguranță.
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe un pasaj cu pasul 11


  2
  Luați în considerare crearea unui spațiu pentru laptop. Dacă nu puteți vedea un loc potrivit pe o barcă cu vâsle, puteți crea unul. O masă pliantă simplă, cu bariere din lemn construite în jurul laturilor, ar putea funcționa bine și ar putea fi o soluție rapidă de implementat pentru a susține calculatorul.
 • Imaginea intitulată Folosiți un laptop pe un pas cu pas cu pas 12
  3
  Când nu îl folosiți, găsiți un loc potrivit pentru a stoca laptopul. O soluție bună este obținerea unei cutii din aluminiu sau a unei pungi în care este acoperită / căptușită și rezistentă la apă, care poate fi așezată sub o cușetă, într-o dulap etc. și care va păstra laptop-ul în siguranță atunci când nu îl utilizați. Citiți pașii privind măsurile de siguranță a umezelii de mai jos, cum ar fi adăugarea unui desicant - este prudent să plasați geanta sau carcasa într-o pungă impermeabilă pentru o protecție suplimentară, ceea ce vă poate asigura laptopul să rămână uscat dacă ar trebui cădea în mod neașteptat în mare atunci când mutați încărcătura, lăsați un port etc.
 • Metoda 4
  Păstrați laptopul în siguranță de la umiditate

  În timp ce aveți un computer pe o navă bine ventilată, de obicei nu este o problemă, poate fi puțin mai dificilă pe o barcă cu umiditate de 100%, cu aer condiționat. Depozitarea laptop-ului astfel încât să nu fie compromisă de umiditate este importantă în timp ce navigați și este ușor de făcut cu puțină pregătire.

  Imaginea intitulată Folosiți un laptop pe o barcă cu vaporizator Pasul 13
  1
  Cumpărați o pungă de plastic pentru a închide cu un cablu. Grosimea sa trebuie să fie de cel puțin 0,10 mm.
 • Imaginea intitulată Folosiți un laptop pe o barcă cu vâsle 14
  2
  Ia un desicant. În timp ce oxidul de calciu este utilizat în mod obișnuit pe barci cu plasă pentru a elimina umezeala, această substanță chimică poate fi agresivă pentru laptop. În schimb, obțineți gel de silice. Mai bine, obțineți un desicant cu un indicator organic sigur, care schimbă culoarea, care este portocalie când este activă și verde când este saturată. Acest lucru face mult mai ușor să știți când umiditatea a fost îndepărtată complet de la computer.
 • Imaginea intitulată Folosiți un laptop pe o barcă cu vâsle 15
  3
  Pregătiți laptopul pentru dezumidificare. Opriți-l. Puneți-l într-o pungă de plastic, în care ați introdus suficient de deshidratant. Lăsați-l așa, când nu-l folosiți. Aceasta include atunci când barca este ancorată într-un port, deoarece laptopul va mai fi pe apă.
 • Desicantul este de obicei vândut în saci de hârtie. Este foarte important ca această substanță să nu intre în contact direct cu laptopul, astfel încât, dacă nu a fost deja introdusă într-un plic, procedați înainte de al plasa cu computerul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vâsle 16
  4
  Utilizați laptopul ca de obicei și faceți griji atunci când sunteți la bord. Când este pornit, umiditatea nu este o problemă, deoarece se acumulează numai pe suprafețe care au o temperatură mai mică decât mediul. Numai atunci când nu se utilizează această umiditate devine o problemă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vâsle 17
  5
  Odată ce desicantul schimbă culoarea sau a absorbit tot ce poate, înlocuiți-l imediat. Calculați suma pe care va trebui să o efectuați pe durata călătoriei cu barca.
 • Metoda 5
  Păstrați-vă informațiile în siguranță

  Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o barcă cu vapoare Pasul 18
  1
  Asigurați back-up-uri periodice ale informațiilor dvs. În timpul călătoriei s-ar putea întâmpla ceva și laptopul ar putea să nu mai funcționeze, să cadă în apă sau în barcă etc. Asigurați-vă că informațiile dvs. prețioase au fost salvate în altă parte, păstrând-o într-un loc diferit de computer. Ați putea folosi metode de economisire în cloud, e-mail sau un hard disk extern pentru a le menține în siguranță în altă parte la bord.
 • Imaginea intitulată Utilizați un laptop pe o masă cu pânze 19 Pasul 19
  2
  Obțineți obiceiul de a face backup-ul în fiecare seară sau o dată pe săptămână, în funcție de nevoile dvs. Utilizați un calendar sau un memento pe telefonul dvs., dacă este necesar.
 • Sfaturi

  • Este posibil să aveți un laptop mai durabil, dar acest lucru crește costul. Cu toate acestea, dacă parcurgeți o perioadă lungă de timp (de exemplu, de luni sau ani), faceți un buget în raport cu costurile globale de planificare.
  • Există forumuri on-line pe care discutăm despre cele mai recente argumente pro și contra despre anumite mărci de laptopuri potrivite pentru navigație.
  • Feriți-vă de stropi de apă, care pot face laptopul umed. Păstrați-l sub punte până când condițiile sunt calme. De fapt, luați obiceiul de a vă menține mereu departe de pod, veți fi surprinși de felul în care apa își poate găsi drumul pentru a vă scăpa de un computer pe o barcă!
  • Indepartati in mod regulat acumularile de sare.
  • Există echipamente speciale, cum ar fi cartografiere, care pot fi folosite în locul calculatoarelor. Ar trebui să aveți oricum ambele instrumente și să utilizați laptopul numai pentru a trimite mesaje de poștă electronică, pentru a viziona filme și pentru a urmări călătoria dvs. pentru a vă asigura că nu faceți toată munca grea și că nu sunteți expus unor pagube potențiale.
  • Nautele grafice pot fi descărcate gratuit de la NOAA.
  • Unii oameni folosesc laptopul One Laptop Per Child pentru că consumă foarte puțin, au un ecran lizibil în lumina zilei și sunt rezistent la apă.

  Avertismente

  • S-ar putea întâmpla ca laptopul să cadă când marea este dură. Puneți-l într-un loc în care nu se poate mișca și evitați să-l dați în urmă când apele se mișcă. De asemenea, evitați să beți sau să consumați supe în timp ce folosiți computerul, indiferent de vreme!
  • Acordați atenție dacă vă gândiți să utilizați energia solară pentru a încărca laptopul. Asigurați-vă că știți ce faceți și citiți toate instrucțiunile pentru computer și dispozitivul de încărcare solar. Orice se întâmplă greșit ar putea anula garanția pentru laptop, deoarece nu ați încărcat bateriile conform recomandărilor de fabricație.
  • Stropi și alte daune cauzate de apă ar ruina orice laptop, chiar și cele făcute special pentru condițiile marine. Cel mai bun lucru este să-l ții departe de toate lichidele, mereu.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Portabil (protejat dacă este necesar)
  • Acoperită / tapițată / sac metalic
  • Geantă impermeabilă
  • Tabel sau altă suprafață pentru laptop
  • Baterie de rezervă
  • Adaptor pentru curent
  • Periferice și hub-uri USB dacă nu aveți deja suficiente porturi USB pe laptop
  • Manual de instrucțiuni pentru receptor
  • Pungă din plastic cu șnur
  • Desicant (silicagel sau varianta organică cu indicator)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit