gtemata.com

Cum se utilizează un dispozitiv de deschidere manuală

Aparatul de deschidere manuala a pierdut popularitatea, pe masura ce echipamentele de bucatarie avansate au preluat piata. Acest instrument simplu este destul de simplu, dar este posibil să aveți nevoie de o anumită practică pentru ao folosi eficient - aveți grijă să nu vă tăiați cu marginile recipientului deschis!

paşi

Metoda 1
Poziționați deschizătorul de cutii corect

Imaginea intitulată Utilizați o deschizător de mână manuală Pasul 1
1
Găsiți partea ascuțită. În general, mecanismul de tăiere al unui dispozitiv de deschidere manuală pentru pungi asigură un vârf ascuțit care trebuie să pătrundă în capacul cutiei. Puteți observa că acest vârf este înclinat sau curbat și se află la vârful celor două lungi "arme" pe care îl utilizați pentru a deschide și a închide scula - trebuie poziționată între mâner, osie și roata zimțată care pătrunde în marginea capacului cutiei.
 • Imaginea intitulată Utilizați un manual de deschidere a unui canel 2
  2
  Așezați recipientul pe o suprafață plană și stabilă. Nu îl țineți suspendat în aer, deoarece aveți nevoie de o bază care exercită o rezistență puternică pe partea inferioară a recipientului - în acest fel, aveți o pârghie mai mare pentru a străpunge capacul. Când țineți cutia ridicată, sunteți mai probabil să vă răniți sau să scoateți conținutul.
 • 3
  Deschideți brațele. Extindeți la maxim pentru a monta deschizătorul de conserve pe marginea recipientului în poziția corectă de pornire.
 • 4
  Așezați roata de tăiere peste capac. Verificați dacă vârful agățat rămâne pe marginea cârligului pentru a alinia roata ascuțită cu marginea - asigurați-vă că butonul de rotire este îndreptat spre exterior.
 • Metoda 2
  Deschideți recipientul

  1


  Răsuciți capacul. Închideți cele două brațe și împingeți vârful înțepenit în capac. Fiți atenți la șuierile pe care le puteți auzi de îndată ce sunt perforate - provine din presiunea eliberată din interior.
 • 2
  Rotiți butonul. Rotiți bara exterioară pentru a deplasa roata de tăiere de-a lungul marginii interioare a capacului - pe măsură ce vă întoarceți, puteți vedea că taie uniform metalul. Continuați astfel până când ați acoperit aproape întreaga circumferință detașând capacul de restul recipientului.
 • Butonul exterior se rotește de obicei în sensul acelor de ceasornic pentru a putea tăia dacă nu vedeți niciun rezultat, încercați să îl rotiți în direcția inversă.
 • 3
  Ridicați capacul. Puteți utiliza unghia sau vârful unui cuțit pentru a se ridica și a ridica capacul nou tăiat până când îl puteți prinde între două degete. Finalizați procedura până când capacul este complet în poziție verticală și turnați conținutul cutiei într-un vas sau recipient similar - în mod alternativ, puteți mânca direct din cutie! Procedați cu prudență pentru a evita tăierea cu marginile metalice ascuțite. Prindeți capacul pentru părțile plate, evitând atingerea muchiei ascuțite - atenție la așchii mici de metal, deoarece ele devin imperceptibile dacă intră în mâncare!
 • Alternativ, puteți continua să tăiați cutia până când capacul este complet separat de restul recipientului. În acest fel, discul metalic se poate scufunda ușor în conținut, ceea ce face mai dificilă extragerea - în acest caz, cu un cuțit sau alt instrument plat și robust.
 • Metoda 3
  Depanarea

  1
  Fiți gata să schimbați poziția instrumentului. Dacă nu exersați suficientă forță în timpul rotirii lamei circulare, este posibil să observați că deschizătorul de conserve pierde aderența prin deplasarea pe capac fără a afecta - în acest caz, trebuie să întoarceți lama pentru a continua operația. Îndepărtați deschizătorul de conserve din cutie și fixați-l din nou în punctul în care se oprea tăierea metalului.
 • 2
  Curățați-l bine înainte de fiecare utilizare. Alimentarea tinde să lase resturile atunci când unealta intră în contact cu produsul din interiorul cutiei. Aceste urme mici, care se găsesc de obicei de-a lungul lamelor, pot deveni teren fertil pentru bacterii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un dispozitiv manual de deschidere a canelului Pasul 10
  3
  Evaluați alte metode. Dacă nu puteți folosi un dispozitiv manual de deschidere a cutiilor, găsiți soluții alternative - puteți opta pentru o unealtă electrică, cuțit (dar cu mare atenție) și puteți deschide chiar și o cutie prin intermediul unui picior și folosind o mică frecare.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit