gtemata.com

Cum să utilizați un serviciu personal pentru spălarea mașinii

Masinile de spalat cu autoservire sunt economice si permit masinii sa fie spalate cu grija - aceste statii sunt aproape asemanatoare unul cu celalalt si usor de folosit. Dacă sunteți prezenți la spălătorie cu bancnote sau monede suficiente și aveți cunoștințe elementare despre diferitele opțiuni disponibile, puteți spăla bine vehiculul și puteți economisi bani în comparație cu stațiile automate și puteți obține un control mai mare asupra calității curățării.

paşi

Partea 1
preparare

Imaginea intitulată Utilizați o mașină de spalat cu autoservire Pasul 2
1
Parcați mașina într-un compartiment gol. Compartimentul este zona stației în care trebuie să spălați mașina. Încercați să parcați în mijlocul spațiului disponibil și asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a putea merge - dacă este necesar, poziționați mai bine mașina.
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de spălat cu autoservire Pasul 6
  2
  Scoateți covorașele din compartimentul pentru pasageri. Dacă sunt fabricate din plastic sau din cauciuc, scoateți-le și așezați-le pe perete pentru a le spăla cu lancea de înaltă presiune - dacă sunt fabricate din țesătură sau nu doriți să le spălați, ignorați acest pas.
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de spălat cu autoservire Pasul 8
  3
  Localizați lancea de înaltă presiune. Acesta este, de obicei, conectat la un montaj de perete în interiorul compartimentului. Luați-o și verificați că puteți ajunge la toate colțurile mașinii prin deplasare - dacă nu puteți, schimbați poziția în care ați parcat mașina.
 • Pentru a utiliza lancea, îndreptați vârful spre dvs. și apăsați mânerul sau declanșatorul aflat sub pulverizator - în acest fel, eliberează un curent sub presiune de apă.
 • 4
  Familiarizați-vă cu diferitele setări de pulverizare. Cele mai multe stații de autoservire oferă 3-5 funcții diferite pe care le puteți utiliza pentru spălarea exactă - observați dispozitivul de control pentru a afla ce este disponibil și durata fiecărei faze.
 • Cele mai elementare sisteme sunt echipate cu trei setări: spălare, săpun și clătire, în timp ce cele mai complexe includ o fază de prespălare și o aplicare a ceară.
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de spălat cu autoservire Pasul 7
  5
  Selectați funcția "spălat" sau "prespălare". Asigurați-vă că cadranul arată setarea corectă înainte de a spăla mașina. În cazul în care caroseria are mai multe depuneri de murdărie sau noroi, alegeți "prespălare"- altfel, puteți începe cu una normală "spălat".
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de spălat cu autoservire Pasul 4
  6
  Introduceți moneda în mașină. Dispozitivele cu autoservire sunt programate, iar suma pe care o introduceți corespunde cu durata alimentării cu apă - contorul de timp începe imediat ce introduceți banii, apoi pregătiți-vă să acționați rapid.
 • În majoritatea cazurilor, puteți cheltui între 2 și 5 euro în funcție de starea mașinii.
 • Dacă dispozitivul nu indică numărul de minute disponibile pentru dvs. pe baza monedelor introduse, puteți începe cu valoarea minimă (50 de cenți sau 1 euro) și puteți adăuga mai mulți bani mai târziu, în cazul în care aveți nevoie de mai mult timp.
 • Fiți pregătit să aveți note sau monede - deși în unele cazuri cardul de credit este de asemenea acceptat, multe mașini funcționează numai cu monede sau bani.
 • 7
  Rămâneți la o distanță de 1-2 m față de vehicul atunci când utilizați lancea de înaltă presiune. Dacă duza este prea aproape, fluxul de apă poate deteriora vopseaua. Din același motiv, nu utilizați acest dispozitiv în compartimentul motorului.
 • Partea 2
  uscat

  Imaginea intitulată Utilizați o mașină de spălat cu autoservire Pasul 9
  1
  Clătiți caroseria cu lancea. Țineți-l departe de corp și apăsați mânerul pentru a elibera fluxul de apă sub presiune - trageți un cerc complet în jurul vehiculului prin pulverizarea întregii caroserii pentru a îndepărta praful și resturile de suprafață.
  • Dacă utilizați setarea de prespălare, treceți la setarea spălării după ce ați întors din nou corpul mașinii înainte de a trece la următoarea etapă.


 • 2
  Spălați vehiculul de sus în jos. În acest fel, sunteți sigur că apa murdară este complet eliminată la sfârșitul fiecărei faze.
 • 3
  Nu uitați covorașele. Dacă ați decis să le scoateți din habitaclu, nu uitați să le spălați și să le clătiți cu atenție cu fiecare funcție pe care o utilizați - este ușor să le ignorați, deoarece acestea nu sunt atașate caroseriei.
 • 4
  Aplicați săpunul cu ajutorul lancei de înaltă presiune. Apăsați butonul funcției următoare pentru a elibera detergentul - astfel, când apăsați declanșatorul sau mânerul lancei, veți obține un flux de apă cu săpun. Mergeți în jurul vehiculului prin pulverizarea atentă cu spumă.
 • 5
  Clătiți peria cu lancea de înaltă presiune. După aplicarea săpunului, trebuie să comutați la un alt instrument care este plasat într-un recipient din interiorul compartimentului. Perii acestei perii pot fi plini de pământ, noroi și nisip datorită utilizărilor anterioare, deci nu uitați să le spălați cu fluxul de presiune înaltă înainte de a le pune pe mașină. Pentru aceasta, schimbați setarea dispozitivului selectând "clăti" și pulverizați peria - la capăt, puneți lancea în locul său în suportul corespunzător.
 • 6
  Rotiți mașina cu peria. Prindeți-l de mâner și utilizați perii pentru a spala și pentru a curăța cu atenție caroseria. În timpul acestui proces trebuie să mergeți în jurul vehiculului de mai multe ori - dacă lăsați detergentul să se usuce pe suprafață fără al freca, se va forma un film de săpun. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să spălați rapid întreaga mașină de mai multe ori în loc să locuiți pe fiecare secțiune pentru o perioadă lungă de timp.
 • 7
  Acordați o atenție deosebită compartimentelor roților. Anvelopele sunt acoperite din abundență cu murdărie și praf, apoi se freacă cu peria - pentru a obține cele mai bune rezultate, utilizați mașina pentru a efectua mișcări circulare mari.
 • Partea 3
  Clătiți și uscați

  Imaginea intitulată Utilizați o mașină de spălat cu autoservire Pasul 12
  1
  Utilizați lancea de înaltă presiune pentru a îndepărta spuma. După ce ați terminat frecați caroseria, puneți peria înapoi și luați-o. Mergeți în jurul vehiculului pentru al elibera de tot detergentul în timp ce îl pulverizați cu apă - chiar și în acest caz, acționați repede pentru a evita formarea unui film de săpun.
  • Asigurați-vă că ați selectat funcția "clăti".
  • Dacă sa format un film de săpun într-o anumită zonă a caroseriei, frecați-l cu o cârpă și clătiți-l cu grijă.
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de spălat auto cu autoservire Pasul 13
  2
  Aplicați ceara. Dacă sistemul de spălare auto oferă această funcție, puteți face ultima rotire în jurul mașinii prin pulverizarea acesteia cu un strat subțire de ceară lichidă - această etapă ulterioară vă permite să etanșați suprafețele protejându-le de praf și sare.
 • Nu puneți ceara pe rogojini.
 • Dacă această opțiune nu este disponibilă, mergeți direct la pasul următor.
 • 3
  Pune lancea înapoi. În acest moment, nu mai aveți nevoie de el și îl puteți pune înapoi în slotul unde l-ați găsit în interiorul compartimentului.
 • 4
  Uscați covorașele. Dacă le-ați spălat, amintiți-le să le uscați bine cu o cârpă sau o cârpă înainte de a le pune înapoi în cabină.
 • Sfaturi

  • Curățați interiorul cu un aspirator înainte de a spăla caroseria. În cazul în care interiorul este murdar, aveți grijă de el înainte de a lua mașina la mașina de spălat - dacă încercați să folosiți aspiratorul pe suprafețe umede, țeava este impregnată cu apă rămasă în fantele și drenajele ușii, provocând astfel tapițerie. Împiedică acest lucru să se întâmple prin curățarea interiorului mai întâi.
  • Deși nu este posibilă spălarea covorașelor la stația de benzină, unele mașini de spălat vase oferă un detergent specific pentru aceste materiale - dacă covorașurile sunt într-adevăr murdare, puteți lua în considerare această opțiune.
  • Verificați dacă dispozitivul de spălare nu este în funcțiune înainte de a introduce monede, altfel puteți pierde bani.
  • Lăncile de înaltă presiune pot desprinde vopseaua, pot scoate decorațiile magnetice și autocolantele de bara de protecție - deci aveți grijă și păstrați duza la cel puțin 1-2 m de corp atunci când o spălați cu această unealtă.
  • Verificați direcția vântului pentru a evita să vă aflați în partea stângă a pulverizatorului de apă.
  • Unele mașini de spălat sunt echipate cu diferite funcții, cum ar fi programul de spălare pentru anvelope sau compartimentul motorului - utilizați-le în conformitate cu instrucțiunile cu scrupule, deoarece acestea pot deteriora vopseaua.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit