gtemata.com

Cum să vindeți o carte utilizată pe Internet

Este colecția dvs. de cărți ocupând prea mult spațiu? Puteți să vă curățați casa și să câștigați bani suplimentari prin vânzarea acestora online. Răspândirea incredibilă a internetului vă permite să vindeți mai multe cărți mai repede decât pot fi vândute la nivel local și, probabil, puteți oferi și prețuri mai mari. Nu durează decât câteva minute pentru a pune o carte în vânzare, deci de ce nu încercați azi?

paşi

Imagine intitulată Vânzarea unei cărți utilizate pe Internet Pasul 1
1
Comparați vânzătorii cărților online. Există numeroase site-uri care vă permit să publicați și să vindeți cărți pe net. Unii se specializează în manuale, în timp ce alții vând cărți de toate felurile. Pentru a alege cel potrivit pentru dvs., luați în considerare:
 • Care este comisionul site-ului: unii vânzători de cărți percep o rată fixă ​​pe carte, în timp ce alții percepe o comision la prețul de vânzare - alții încă mai solicită o taxă de membru în locul sau în plus față de o comision. Faceți un tur pentru a găsi cea mai bună afacere pentru situația dvs. particulară și asigurați-vă că înțelegeți exact cât va trebui să plătiți odată ce cartea a fost vândută.
 • Politica de trimitere a site-ului: va trebui să trimiteți cartea după ce ați vândut-o, așa că asigurați-vă că înțelegeți cerințele pentru expediere. Cele mai multe pagini vă cer să faceți acest lucru utilizând un serviciu de urmărire, de exemplu. De asemenea, calculați cât de mult transportul afectează plata finală pe care o primiți. Trebuie să calculați acest cost prin scăderea acestuia din prețul de vânzare al cărții sau există o marjă de transport maritim adăugată la preț?
 • Cum plătiți: când cineva cumpără o carte, site-ul vă va plăti, de obicei prin depunere directă în contul dvs. bancar, prin PayPal sau prin cec. Unii vă pot plăti imediat, în timp ce alții trimit bani vânzătorilor de două ori pe lună.
 • Ușurința publicării anunțului dvs.: vânzarea unei cărți online este de obicei extrem de simplă. După ce aveți un cont de vânzător pe un site, este posibil să introduceți numai codul ISBN și starea cărții și să-l vindeți fără a introduce informații suplimentare. Acestea fiind spuse, puteți accepta să adăugați mai multe date, iar în unele pagini abilitatea dvs. de a face acest lucru este limitată.
 • Reputația vânzătorului și valoarea expunerii care vă va aduce cartea. Cei mai mulți vânzători de cele mai mari cărți on-line are o bună reputație în această privință și puteți obține o mai mult sau mai puțin similare pe o bună parte din ele, dar va pune oferta pentru cartea ta.
 • Imagine cu titlul Vindem o carte utilizată pe Internet Pasul 2
  2
  Deschideți un cont cu unul sau mai mulți vânzători de cărți pe internet. Alegeți o pagină pe care să propuneți textul sau să selectați o pereche - aceasta depinde de dacă doriți să vindeți o carte specializată sau una mai generală. De obicei, va trebui să furnizați informații despre contul dvs. bancar și / sau un număr de card de credit astfel încât, din nou, asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu alegerea dvs.
 • Imagine intitulată Vânzarea unei cărți utilizate pe Internet Pasul 3
  3
  Găsiți numărul ISBN (numărul standard de carte internațional) al cărții. Este un număr de 10 cifre, care a devenit 13 în 2007, care identifică un titlu și o ediție specială. De obicei, îl găsiți în partea din spate a cărții, alături de codul UPC sau pe una din primele pagini ale unei cărți, unde puteți găsi, de asemenea, datele privind datele de autor și informațiile despre clasificarea bibliotecii. Sistemul ISBN este utilizat pe plan internațional pentru toate cărțile vândute începând cu anii șaptezeci (ceea ce înseamnă că majoritatea au cărți).
 • Imagine intitulată Vânzarea unei cărți utilizate pe Internet Pasul 4
  4
  Găsiți cartea online. Introduceți codul ISBN (fără liniuțe) în bara de căutare a vânzătorului de cărți online, la alegere. De asemenea, ar trebui să comparați prețurile pe alte site-uri de vânzări de cărți, căutându-le sau utilizând un serviciu gratuit, cum ar fi bookprice24.com sau addall.com. Dacă cartea dvs. nu are un cod ISBN, căutați după autor sau titlu.
 • Imagine intitulată Vânzarea unei cărți utilizate pe Internet Pasul 5


  5
  Stabiliți-vă prețul. În principiu, setați-vă prețul astfel încât să fie mai mult sau mai puțin echitabil cu celelalte copii ale cărții din termenii comparabili de vânzare. Dacă doriți să faceți o vânzare cu adevărat rapidă, setați-vă prețul astfel încât să fie mai mic decât orice alt tip de copie comparabilă - dacă doriți doar să vindeți la cel mai bun preț posibil și nu vă îngrijorați cât timp va dura să o faceți (sau dacă întrebarea din carte este foarte mare), determină un preț un pic "mai mare. Luați în considerare, de asemenea, costurile (de exemplu, transportul și comisionul) și timpul de pregătire înainte de a le putea trimite când setați prețul. Uneori nu merită banii să vinzi cartea dacă nu poți să faci un profit decent.
 • Imagine intitulată Vânzarea unei cărți utilizate pe Internet Pasul 6
  6
  Postați anunțul. Urmați instrucțiunile de pe site-ul pe care ați decis să publicați anunțul. Nu doriți să introduceți prea multe informații și probabil că va exista deja o imagine a cărții de pe site. Dacă aveți informații relevante sau o fotografie pe care doriți să le adăugați, faceți-o, dar nu pierdeți prea mult timp.
 • Imagine intitulată Vânzarea unei cărți utilizate pe Internet Pasul 7
  7
  Stai. Cărțile cu cerere ridicată, cum ar fi manualele și cele mai bine vândute, pot să vândă în aceeași zi în care publicați anunțul. Celelalte cărți pot dura zile, săptămâni sau luni înainte de a fi vândute (nu aveți nicio garanție de încheiere a acestor tranzacții). Fiți răbdători și luați în considerare posibilitatea scăderii prețului, revizuirea publicației sau publicarea anunțului cărții pe un alt site dacă considerați că durează prea mult.
 • Imaginea intitulată Vânzați o carte utilizată pe Internet Pasul 8
  8
  Trimiteți cartea. Odată ce ați vândut-o, veți primi o notificare prin e-mail de pe site împreună cu adresa cumpărătorului. Trimiteți imediat cartea în intervalul de timp indicat și prin metoda de expediere selectată de cumpărător.
 • Sfaturi

  • Consultați librăriile din orașul dvs. pentru a afla cât de mult ar fi dispuși să plătească pentru cartea dvs. Acesta este, de obicei, cel mai rapid mod de a vinde unul, dacă îl cumpărați. Probabil că nu veți putea câștiga cât de mult pe web, dar dacă luați în considerare timpul și costurile suplimentare necesare pentru a vinde cartea pe internet, propunerea pe plan local poate fi cea mai bună opțiune, mai ales dacă nu sunt vândute copii ale cărții la un preț bun pe net.
  • Dacă îți place să vinzi cărți, de ce nu-ți faci un loc de muncă? Dacă vă puteți da seama ce cărți să caute, puteți să scanați vânzările private, licitațiile, magazinele de mâna a doua și alte surse de cărți și apoi să le vindeți online. În cazul în care intenționați să vindeți în funcție de volum, ar trebui să faceți un tur pentru a găsi cel mai mic site de cost pe care să oferiți cărțile dvs.: este posibil să nu fie același lucru dacă vindeți doar câteva cărți.
  • Dacă nu sunteți sigur de valoarea unei cărți și nu puteți găsi un vânzător online, încercați să efectuați o căutare Google pe titlu sau pe codul ISBN. Puteți găsi o ediție a cărții în altă parte sau puteți găsi o memorie cache care conține o carte care a fost deja în vânzare. Dacă acest lucru nu merge, luați cartea la una sau două biblioteci locale pentru o evaluare. Dacă intenționați să vindeți o mulțime de cărți, puteți să cumpărați sau să vă înscrieți pentru un ghid al prețului cărților.
  • Unii vânzători de cărți online, în special cei specializați în manuale, vor cumpăra cărți direct de la dvs. Ei vă pot spune cât de mult ar fi dispuși să plătească pentru carte și, dacă sunteți mulțumiți de ea, trimiteți-i lui. Unii plătesc pentru transport, oferă etichete și oferă alte opțiuni de plată în plus față de un cec, cum ar fi PayPal.
  • Luați în considerare posibilitatea de a încerca licitații online. Puteți vinde cărți pe eBay și alte site-uri de licitații generale și chiar și câțiva vânzători de cărți online au propriile licitații. Acest lucru ar putea fi ideal dacă aveți o carte deosebit de prețioasă sau rară sau nu știți la ce preț să o vindeți, dar doriți să o faceți rapid.

  Avertismente

  • Nu afișați simultan un anunț pe două site-uri. Dacă cartea este vândută pe ambele, va trebui să cumpărați o altă copie pentru a trimite unuia dintre cei doi cumpărători sau puteți primi feedback negativ (și poate plăti o amendă) pentru că nu l-ați furnizat.
  • Dacă începeți să vindeți o mulțime de cărți, așteptați până când trebuie să vă petreceți mult timp. Chiar dacă vindeți doar o carte aici și acolo, luați în considerare timpul și banii pe care îi investiți și asigurați-vă că merită.
  • Priveste ochiul in oferirea informatiilor personale online, in special numarul contului bancar si numarul cardului de credit.
  • Citiți întotdeauna clauzele de tipărire de mici dimensiuni cu privire la acordul pe care siteul îl strânge cu utilizatorii și detaliile plăților.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit