gtemata.com

Cum să vindeți scenariul tău în Hollywood

Vânzarea sau renunțarea la scenariul dvs. pentru puii de la Hollywood nu este o sarcină ușoară și necesită multă planificare din partea dvs. Va trebui să creați o propunere profesională care să captureze atenția profesioniștilor din sectorul creativ, care include un manifest creativ. Acest articol oferă asistență profesională pentru a vă vinde scenariul sau subiectul pentru un film de la Hollywood.

paşi

Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Pasul 1
1
Fiți conștienți că va fi conceptul de bază și povestea care urmează să fie cumpărată de producători, nu neapărat cele 120 de pagini de script pe care le-ați scris. Identifică punctul de vedere al poveștii și cum poate fi scris într-un scurt rezumat. Acesta este instrumentul care va fi folosit pentru a vă propune scenariul producătorilor.
 • Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Step 2
  2
  Scrieți un tratament, care descrie complotul și conținutul scenariului dvs. Trebuie să includă Titlul, Canaletta și Plotul. Tratamentul este ceea ce producătorii vor citi pentru a determina dacă scenariul dvs. este un proiect pe care doresc să îl citească în întregime și / sau să cumpere. Este în esență instrumentul dvs. de marketing și probabil cea mai importantă piesă din vânzarea scenariului dvs.
 • Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Pasul 3
  3
  Titlurile spun totul. Un titlu excelent stimulează imaginația și sugerează despre ce este vorba filmul. O denaturare strălucitoare a unei expresii familiare, precum "Vă prezint a mea" este plină de așteptare. Aflăm despre drama intrinsecă, despre conflicte sau despre frică de întâlnire cu părinții unui prieten / prietena, iar imaginația noastră începe să construiască scenarii posibile. Titlurile foarte clare sau directe lucrează la rândul lor. "Matrix" sau "Plaja" sunt titluri foarte directe care ne determină să știm "ce este acea lume sau acea poveste?". Scripturile care explorează studii de caractere, precum "Forrest Gump", sunt unice pentru povestea și caracterul lor. Cititorul și publicul vor dori să afle ce este.
 • Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Pasul 4
  4
  Indiferent de titlu și de poveste, cel mai important element din propunerea scenariului este Canaletta. Acesta este discursul scurt. Una sau două fraze de descriere a conceptului de bază și a elementelor care fac povestea ta unică. Aceasta este ceea ce producătorii vor citi pentru a decide dacă să aibă timp să citească întregul script, precum și să înțeleagă dacă textul poate fi vândut companiilor de producție.
 • Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Pasul 5


  5
  O sinoptică detaliată a scenariului dvs. ar trebui să aibă o lungime de 3 până la 7 pagini și să ilustreze punctele cheie ale povestii tale. Concentrați-vă pe activitatea protagonistului dvs., precum și pe definirea celor 3 acte principale. "Prima lege" prezintă, de obicei, circumstanțele particulare care dau loc istoriei noastre și căii personajelor. "A doua lege" este împărțită în două acte minore (a, b). 2-a accelerează provocările cu care trebuie să se confrunte protagonistul, în timp ce diferitele parcele se desfășoară. 2-b, de obicei, aduce un conflict surprinzător sau un obstacol în calea depășirii. Aceasta este "răsucirea" care ar putea pune în pericol planurile personajelor dvs. și le va complica suficient pentru a face totul convingător și interesant de urmărit. "A treia lege" rezolvă complotul și aventurile personajelor. Cele mai comune teme sunt răscumpărarea, răzbunarea, confirmarea iubirii, victoria sau acceptarea.
 • Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Step 6
  6
  Protejați-vă lucrările. Înainte de a vă propune scenariul prin trimiterea tratamentului către producători sau agenți, asigurați-vă că aveți dovada creării unei povestiri. Puteți consulta registrele online pentru a obține arhive semnat și semnături digitale pentru lucrările dvs. Când vă propuneți proiectul, înregistrați-vă călătoria prin stocarea de e-mailuri, faxuri sau chitanțe de expediere tuturor celor care au solicitat materialele dvs. Luați în considerare utilizarea unor piețe online profesionale care oferă înregistrări electronice de supraveghere de la companii selectate cu atenție, care întrețin noi scenarii și proiecte în baze de date protejate.
 • Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Pasul 7
  7
  Propune scenariul tău. Căutați producători de filme și companii care produc filme de același gen ca scenariul dvs. Site-uri precum Baza de date Internet Movie ele sunt instrumente excelente pentru compararea companiilor și profesioniștilor. Vizați aceste companii specifice și cereți permisiunea de a vă propune ideea. Puteți găsi chiar și ajutor la Craigslist. Utilizați toate instrumentele de marketing pentru a obține vizibilitate cu companiile stabilite. Evenimentele din industria cinematografică, cum ar fi "Marketplace TV / Film Rights", sunt oportunități excelente de a vinde scenarii și idei creative pentru marii jucători din domeniu.
 • Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Step 8
  8
  Faceți-vă munca să recunoască. Concursurile scenariilor sunt modalități excelente de a vă mări vizibilitatea. Mulți producători aleg proiecte noi printre câștigători, sau multe competiții oferă contracte cu producătorii.
 • Imagine cu titlul Vindem scenariul tău la Hollywood Pasul 9
  9
  Creați un poster unic pentru scenariul dvs.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit