gtemata.com

Cum se utilizează un amplificator de chitară

Amperajul este acea parte a echipamentului care permite unei chitare electrice să producă un volum suficient de puternic pentru a fi ascultat fără dificultate. De fapt, fiecare amplificator de chitara îndeplinește trei sarcini diferite: pre-amplificare, ceea ce mărește volumul semnalului slab al pickups chitara manipolabile- face până la amplificarea puterii, care reglează volumul difuzorului și a fazei de Chitară, care produce de fapt sunetul. Cele mai multe amplificatoare sunt construite cu un set de butoane și comenzi care vă permit să produceți sunete practic nelimitate. Aflați cum să utilizați un amplificator de chitară este la fel de ușor ca și controlul comenzilor.

paşi

Imaginea intitulată Folosiți un amplificator de chitară Pasul 1
1
Pentru a conecta chitara la amplificator, introduceți o mufă de 6 mm în ieșirea chitarei și în intrarea amplificatorului. Faceți întotdeauna acest lucru atunci când amplificatorul este oprit și evitați să îl porniți dacă nu există nimic conectat - acest lucru poate deteriora componentele interne. Unele amplificatoare au mai multe intrări pentru a conecta mai multe chitare la același amplificator sau pentru că un canal este curat în timp ce celălalt este distorsionat.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas de amplificare a chitarei
  2
  Porniți amplificatorul. Majoritatea amplificatoarelor au un singur buton sau un comutator pentru pornire. Pe de altă parte, amplificatoarele de supape au două întrerupătoare: una apelată "putere" și alta "rezervă". Porniți mai întâi întrerupătorul "putere" și așteptați cel puțin 60 de secunde pentru ca vanele să se încălzească. Apoi porniți comutatorul "rezervă" pentru a începe să jucați.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Amp de Guitar Pasul 3
  3
  Reglați volumul amplificatorului. Amplificatoarele cu cele mai simple dispozitive au un singur buton pentru volum. Alte amplificatoare au două butoane: una "Pre" și una "Mesaje". Primul reglează volumul semnalului înainte de a trece prin amplificatorul de putere, în timp ce celălalt reglează semnalul după aceasta.
 • Utilizați butonul "Pre" va avea un efect mai evident asupra volumului global. Acest lucru se întâmplă deoarece amplificatorul de putere nu poate manevra clar semnalul, peste un anumit nivel. Țineți butonul "Pre" La volum mare, este o modalitate foarte bună de a obține distorsiuni naturale.
 • Utilizați butonul "Mesaje" va avea un efect mai puțin dramatic. Mai mult, nu va afecta distorsiunea semnalului. Dacă butonul "Pre" este setat la volum foarte mare, păstrați "Mesaje" la volum redus pentru a obține un sunet distorsionat la un volum rezonabil. Dacă butonul "Pre" este setat la volum redus, va trebui să măriți volumul "Mesaje" pentru a vă putea auzi chitara în același mod.
 • La unele amplificatoare vor fi chemați butoanele "conduce" și "maestru" mai degrabă decât "Pre" și "Mesaje".
 • Imaginea intitulată Folosiți un Amp de Guitar Pasul 4


  4
  Ajustați luminozitatea tonului dvs. de chitară. Toate amplificatoarele au o formă de egalizare, adesea sub forma unui singur control numit "ton". Plus butonul "ton" este stabilit la partea de sus vor fi evidențiate frecvențe mai înalte și tonul de chitara va fi strălucit din contră, ele vor evidenția frecvențele joase și chitara ta va avea un ton mai cald și bas.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Amp de Guitar Pasul 5
  5
  Schimbați între canale, dacă este posibil. Unele amplificatoare au un buton numit "canal". Acest buton este utilizat pentru a schimba între canalul distorsionat și curat și vă va ajuta să creșteți rapid nivelul distorsiunilor.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Amp de Guitar Pasul 6
  6
  Experimentați cu orice alt control al amplificatorului dvs. Multe amplificatoare au controale suplimentare, cum ar fi efecte cum ar fi cor, tremolo, întârziere și reverb. Pe de altă parte, pentru a obține un ton de calitate superioară, utilizați efectele pedalei.
 • Sfaturi

  • În timp ce jucați, este o idee bună să nu păstrați volumul chitarei la maxim. Acest lucru vă va permite să aveți mai mult control asupra volumului fără a trebui să utilizați comenzile amplificatorului.
  • Dacă doriți să produceți o mare varietate de sunete, puteți utiliza un amplificator care simulează sunetul mai multor amplificatoare și vă permite să alegeți între ele.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Chitare electrice
  • Mufe de 6 mm
  • Amplificator de chitară
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit