gtemata.com

Cum se utilizează un mixer

De asemenea, cunoscut sub numele de consolă de amestecare sau mixer, un mixer audio combină diferite canale audio generate în timpul unui concert muzical sau al unei sesiuni de înregistrare într-un singur sunet. Un mixer bun oferă posibilitatea de a egaliza sunetul pe fiecare canal - mare, scăzut sau mediu - pentru a face ca suma canalelor individuale să fie mai bună în mixul final. Chiar și pentru un novice, utilizarea unui mixer nu este prea dificilă și poate oferi muzicii dvs. o atingere profesională.

paşi

1
Conectați echipamentul audio la intrările mixerului. Mixerele sunt identificate după numărul de intrări sau canale audio. De aceea, un mixer cu 16 canale oferă 16 intrări audio, în timp ce un mixer cu 4 canale oferă doar 4 intrări. Un microfon și alte instrumente monofonice (1 canal) ca interfețe audio sunt conectate la o singură intrare, în timp ce dispozitivele stereo sunt conectate la două intrări, una pentru canalul din stânga și una pentru dreapta.
 • Unele mixere au intrări separate pentru microfoane și CD / casete, numite intrări de linie. Aceste mixere au comutatoare pentru comutarea între canalele microfonului și intrările de linie.
Imaginea intitulată Utilizați un mixer Step 1Bullet1
 • Fiecare tip de instrument muzical trebuie să fie atribuit intrării sale. În timp ce două coarne pot fi înregistrate de la un singur microfon conectat la o singură intrare, un corn și o vioară sunt înregistrate pe intrări audio separate, astfel încât volumele să poată fi echilibrate corect. Unele instrumente, cum ar fi bateriile, au nevoie de un microfon și, prin urmare, de o intrare separată, pentru fiecare componentă.
  Imaginea intitulată Utilizați un mixer Step 1Bullet2
 • Dacă mixerul dvs. are canale de subgrup, puteți grupa microfoanele atribuite unui instrument complex, cum ar fi bateria, în 1-2 subgrupe, amestecați-le separat și controlați amestecul de tambur folosind volumul total al celor două intrări.
  Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 1Bullet3
 • În general, mai multe intrări sunt pe mixer și cu cât dimensiunile sunt mai mari. De exemplu, mixerele portabile folosite în teren de operatorii video au doar 2 sau 4 canale, în timp ce un mixer cu 32 și 48 de canale va fi o consolă mult mai mare, care va fi transportat cu mașina sau păstrat în studio de înregistrare.
  Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 1Bullet4
 • Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 2
  2
  Conectați uneltele sau monitoarele de înregistrare la ieșirile mixerului. Ieșirile mixerului sunt controlate prin intermediul scalei VU și prin conectarea unei perechi de căști la ieșirea auxiliară.
 • Unele mixere au ieșiri separate ale monitorului de la ieșirea master, precum și canalele de ieșire pentru inginerul de sunet care sunt utilizate pentru a comunica cu studioul sau stația de înregistrare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 3
  3
  Activați canalele de utilizat. Fiecare canal are propriul comutator pornit / oprit.
 • Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 4
  4
  Activați puterea fantomă pentru canal dacă elementul conectat o cere. Puterea fantomă constă în curent electric direct furnizat de mixer la instrumente. Acest tip de energie electrică este în mod obișnuit necesar prin microfoane (cu excepția microfoanelor cu panglică), amplificatoare și unele camere video.


 • Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 5
  5
  Reglați volumul pentru fiecare canal, după cum este necesar. Pentru a face acest lucru, va trebui să utilizați un buton numit potențiometru ("pot", pe scurt), deși acest controler poate fi, de asemenea, pe mixer, sub forma unui comutator, a unei plăcuțe sau a unui cursor, ca cel al faderelor. Fiecare canal necesită reglarea nivelului volumului pentru cea mai bună redare.
 • Puteți să dezactivați temporar canalele individuale în timpul sesiunii de înregistrare utilizând un comutator "mut" pentru a asculta comandantul fără un anumit canal. De asemenea, puteți utiliza un întrerupător principal pentru a dezactiva toate canalele, cu excepția unui singur, astfel încât canalul să poată fi ascultat în mod individual.
 • Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 6
  6
  Reglați valorile înalte, bas și banda medie a fiecărui canal folosind comenzile egalizatorului. În acest fel, puteți îmbunătăți calitatea generală a fiecărei părți a înregistrării. Calitatea egalizatorului determină adesea calitatea mixerului.
 • Un mixer poate avea, de asemenea, controale EQ separate pentru fiecare canal, plus un egalizator general pentru maestru.
 • Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 7
  7
  Direcționează canalele care necesită efecte speciale pe un canal auxiliar. De asemenea, cunoscute sub numele de canale "aux", aceste canale sunt folosite pentru a crea o copie a semnalului canalului original. Redirecționarea este efectuată printr-un controler numit "trimite".
 • Imaginea intitulată Utilizați un mixer Pasul 8
  8
  Reglați volumul fiecărui canal, dacă este necesar. Pentru a face acest lucru, va trebui să utilizați un potențiometru panoramic, numit și "pan pot" sau "pan knob". Revenind acest buton spre stânga, mutați semnalul de pe partea stângă a câmpului stereo, și deplasându-l spre dreapta muta spre dreapta.
 • Pentru mixerele cu ieșiri multiple, potențiometrul cu tambur funcționează în tandem cu butoanele de redirecționare. Fiecare buton de redirecționare permite câteva ieșiri. Dacă butonul de redirecționare este rotit în stânga, semnalul se schimbă la ieșirea din stânga a magistralei. Dacă semnalul este rotit spre dreapta, trece pe magistrala dreaptă. Dacă este lăsat în mijloc, semnalul va merge pe ambele magistrale.
 • Sfaturi

  • Există două tipuri de mixere: analogice și digitale. Mixerele analogice funcționează numai cu semnale analogice, în timp ce mixerele digitale funcționează atât cu semnale analogice cât și digitale. Mixerele nu sunt clasificate numai pe numărul de venituri, ci și pe numărul de ieșiri și subgrupe de canale. În ordinea: intrare, subgrup (dacă este prezent), ieșire. Deci, un mixer 8x2 are 8 intrări și 2 canale de ieșire. Un mixer 48x2 are 48 canale de intrare, 4 subgrupuri și 2 canale de ieșire.
  • În zilele noastre este posibil să existe multe funcții oferite de un mixer direct de la un calculator echipat cu un secvențial audio și o interfață audio multiplă, care este similară cu un calculator tradițional, dar cu mai multe intrări și ieșiri. Dacă interfața dvs. audio nu este echipată cu aceasta, va trebui să adăugați preamplificatoare de mic. Utilizarea computerului este foarte recomandată pentru acei muzicieni care au un număr mic de instrumente sau lucrează în principal cu instrumente și sunete sintetizate și au un calculator rapid.

  Avertismente

  • Rețineți că nu toți producătorii consideră canalele mixerului strict ca canale de intrare. Unele contoare de ieșire se returnează ca canale, în timp ce altele combină ieșirile master cu ieșirile auxiliare de ieșire. Dacă aveți îndoieli cu privire la configurația mixerului, consultați specificațiile producătorului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit