gtemata.com

Cum să strici pisica

Un factor important pentru a fi un bun proprietar al unei pisici este de a satisface nevoile sale de bază, cum ar fi apa și să ofere hrană de bună calitate, un mediu cald și confortabil în cazul în care să rămână și să-l ia la medicul veterinar pentru controale anuale. Cu toate acestea, există și alte lucruri de făcut în afară de păstrarea prada poate face conexiunea pentru animale mai aproape și vă permite să fii creativ (și generos) cu privire la alegerile pentru a se potrivi cu mult dincolo de cele care sunt nevoile sale de bază.

paşi

Metoda 1
Spoila Puss

Image titled Spoil Your Cat Pasul 1
1
Dezvoltați un ritual care să perie părul. Pisica iubește mișcările ritmice ale periei de la cap la coadă. Pe lângă faptul că este o modalitate de a-l strica, această practică îndeplinește mai multe sarcini: stimulează pielea, curăță blanurile, răspândește sebumul natural pe întregul păr și împiedică încurcarea.
 • Dacă nu ți-ai periat părul înainte, începe cu sesiuni scurte (5 sau 10 minute) - îți poți prelungi viața, deoarece pisica se simte mai confortabilă în timpul acestei proceduri.
 • Pisicile au preferințe personale cu privire la tipul de pensulă, astfel încât să puteți încerca diferite instrumente (perii cu peri sau carduri) pentru a găsi ceea ce le place cel mai bine.
 • Continuați atunci când sunteți amândoi relaxați - dacă sunteți stresați sau pisica se simte tensionată, sesiunea nu este plăcută.
 • Pisicile cu părul scurt au nevoie de o îngrijire mai puțin frecventă (o dată pe săptămână) decât pisicile cu păr lung (zilnic).
 • Fiți deosebit de sensibili când tratați pieptul și abdomenul.
 • Imaginea intitulată Spoil Your Cat Pasul 2
  2
  Petreceți câteva momente de liniște cu prietenul tău felinar. Pisicile iubesc situațiile liniștite și liniștite - împărtășirea cu el a unora dintre aceste momente poate fi plăcută și relaxantă pentru ambele. Gândește-te ușor atunci când te relaxezi liniștit în poala ta - trebuie să ai grijă să nu-i atingi burta, pentru că ar putea interpreta acest lucru ca pe un atac și ar putea reacționa tremurând sau chiar mușcându-te.
 • Imagine cu titlul Spoil your Cat Pasul 3
  3
  Organizați mai multe domenii în care pisica poate dormi. Aceste animale iubesc să doarmă! Un alt mod de a le strica este să le ofere locuri confortabile în întreaga casă, unde pot satisface această nevoie - în mod ideal, ar trebui să fie spații liniștite unde nu există multe distragere a atenției.
 • Pregătiți zona prin plasarea unui pat moale, cum ar fi o pătuț sau un covor pentru pisici pe care le puteți cumpăra la magazinele de animale de companie.
 • Imaginea intitulată Spoil Your Cat Pasul 4
  4
  Va oferim posturi de zgarieturi diferite. Pisica trebuie să zgâriască materialul pentru propria sa bunăstare, pentru că îi permite să-și prindă unghiile, să-și exercite și să-și întindă mușchii. Oferindu-i diferite elemente pe care le poate zgâria, îl face fericit și angajat atunci când nu poți să te joci cu el.
 • Luați în considerare cumpărarea mai multor texturi de consistență diferite (cânepă, carton ondulat, covor) și orientare diferită (orizontală și verticală), astfel încât să poată efectua activități distincte atunci când ascuți unghiile.
 • Plasați posturile de zgârieturi în diferitele încăperi ale casei pe care pisica îi place să le asiste, astfel încât să nu trebuiască să meargă prea departe pentru a ajunge la ele.
 • Asigurați-vă că este robust, destul de înalt sau lung (cel puțin 60 cm), astfel încât să poată răspândi întregul corp atunci când este zgâriat.
 • Nu-i aruncați atunci când credeți că sunt prea bătrâni sau rasiți - de fapt, pisica le dorește doar așa!
 • Un alt mod de a strica pisica este sa-i aduci cateva facilitati de alpinism, pe care le gasesti la magazinele pentru animale de companie.
 • Imaginea intitulată Spoil your Cat Step 5
  5
  Dă-i o mulțime de jucării pentru a distrage atenția. Oferind doar una sau două nu este suficientă pentru ao strica - ar trebui să o primească în mod continuu, ca și cum ar fi infinită. Din fericire, nu trebuie să cheltui o avere, pur și simplu să le alterneze în mod regulat (aproximativ o dată pe săptămână), astfel încât acestea să nu se obișnuiască să se joace mereu cu aceeași pentru prea mult timp.
 • Pentru a stimula instinctul natural de vânătoare, ar trebui să ascundeți jucăriile în diferite colțuri ale casei.
 • Pentru a propune câteva știri, descărcați câteva jocuri pentru pisici pe tabletă și lăsați pisica să se distreze.
 • Imagine cu titlul Spoil Your Cat Pasul 6
  6
  Nu uitați să fii creativ în sesiunile de joc cu micul felin. Acestea sunt cu siguranță capabile să se distreze pe cont propriu, dar și ele trebuie să interacționeze cu dvs. - o mică inventivitate și imaginație permit atât trăirea unei experiențe distractive cât și plăcute. De exemplu, ascunde-te în spatele canapelei și deschide-ți capul din colț până te văd - apoi întoarce-te imediat la a ta "ascunzătoarea" și așteptați să se furișeze până la tine. Acesta este un joc care imită vânătoarea pentru pradă.
 • Puteți, de asemenea, să întoarceți lumina casei când jucați, să simulați atmosfera în care pisicile sunt, în general, mai active (în timpul nopții).
 • Prezintă-te să te joci cu prietenul tău cam 10-15 minute de două ori pe zi.
 • Imaginea intitulată Spoil Your Cat Pasul 7
  7
  Organizați o experiență vizuală interesantă. O modalitate simplă de a face acest lucru este să așezați perne confortabile la ferestrele casei - în funcție de mediul în care se află casa, pisica poate fi distrasă ore întregi cu vedere spre fereastră. Dacă aveți o grădină, puneți un alimentator de păsări pentru ai permite să observe păsările care vin și pleacă.
 • Puteți juca, de asemenea, un videoclip specific pentru pisici atunci când nu sunteți acasă, pentru a distrage pisica - poate fi un videoclip care descrie prada tipică a acestei pisici, cum ar fi rozătoarele și păsările.
 • Imaginea intitulată Spoil your Cat Step 8
  8


  Oferiți-i ocazional gustări delicioase. Dându-i o plăcere este o modalitate perfectă de a-l strica - totuși, nu ar trebui să o faceți în fiecare zi din mai multe motive. Mai întâi de toate, deoarece multe dintre aceste dulciuri oferă o valoare nutritivă mică sau deloc - în plus, dacă le mâncați zilnic, ați putea să le preferați mâncarea obișnuită.
 • Asigurați-vă că nu le oferiți mai mult de două sau trei ori pe săptămână.
 • Nu le dați nici măcar produse destinate consumului uman.
 • Iarba de iarba este un tratament sanatos pe care il puteti gasi cu usurinta la magazinele pentru animale de companie.
 • Nu permiteți pisicii să vă ceară să luați gustările gustoase - este un comportament greșit și nu trebuie să o recompensați cu alimente sau altă atenție.
 • Metoda 2
  Spoilați o pisică în vârstă

  Imaginea intitulată Spoil your Cat Pasul 9
  1
  Aranjați mai multe cutii de gunoi în casă. pisicile mai in varsta pot avea dificultăți în mișcare și, prin urmare, nu ar putea fi în măsură să ajungă cu ușurință lettiera-, de asemenea, pot dezvolta tulburări ale tractului urinar care face dificil pentru ei pentru a ajunge la cutia de gunoi în timp. Prin punerea altora în diferitele puncte ale casei unde pisica petrece cea mai mare parte a timpului puteți evita acest tip de accident.
  • Alegeți, de preferință, containerele cu pereți mici, astfel încât pisica să poată intra și ieși mai ușor.
 • Imaginea intitulată Spoil your Cat Step 10
  2
  Mențineți o rutină constantă și lipsită de stres. În plus față de mobilitate redusă, pisica nu mai tânără poate pierde, de asemenea, o parte din vedere și udito- din acest motiv, ea poate începe să se simtă nesigur cu privire la capacitatea lor de a muta cu seninătate în mediul înconjurător. Respectând un program regulat de mese și jocuri, îi puteți ajuta să se simtă mai în siguranță și mai confortabil în spațiile din jur.
 • Imaginea intitulată Spoil your Cat Step 11
  3
  Massaggialo. În acest fel, vă poate ajuta să slăbiți articulații rigide și mușchi, precum și stimulează circulația sângelui, masaj, de asemenea, ajută pentru a construi o legătură mai puternică cu tine - important mai ales pentru exemplarele mai mari. În plus, în timpul acestor sesiuni aveți posibilitatea de a inspecta cu ușurință întregul corp pentru a detecta orice umflaturi sau noduli care pot necesita o examinare veterinară aprofundată.
 • Fii blând când o maszi.
 • Pentru a continua, faceți mici mișcări circulare cu degetele - începeți din spatele urechilor, treceți încet în spatele gâtului și continuați să-l masați de-a lungul spatelui.
 • Evitați să atingeți zonele dureroase.
 • Imaginea intitulată Spoil your Cat Step 12
  4
  Dă-i toaleta. Suferindu-se de rigiditate musculară și articulară, pisica vârstnică nu este capabilă să asigure o igienă a părului în mod independent, după cum era obișnuit. Asigurați-vă că utilizați o perie moale de păr, deoarece pielea ta este mai sensibilă decât o pisică tânără.
 • Taie-ti unghiile la vechea pisică dacă ți-o dă. Dacă nu mai puteți folosi un post de zgârietură ca în trecut, poate fi necesar să continuați cu unul "pedichiură" mai frecvent (la câteva săptămâni). Tăiați-o chiar deasupra zonei de locuit a dermei - vasul de sânge care trece prin zona centrală a unghiilor.
 • Unghiile pisicilor tind să se îndoaie sub picioarele picioarelor atunci când cresc prea mult și ar putea crea un mare disconfort animalelor. Continuați cu tăierea când observați că pisica nu mai folosește postul de zgâriat, evitând astfel că unghiile devin prea lungi.
 • Imaginea intitulată Spoil your Cat Step 13
  5
  Modificați puterea vechiului dvs. prieten. La această vârstă au nevoi nutriționale diferite față de cele ale unui tânăr specimen. Când 7-9 ani, ar trebui să treceți la o dieta mai potrivită pentru această etapă a vieții și se lasă menținerea unei pisici de alimente adult acest lucru îi permite să primească substanțele nutritive echilibrate din punct de vedere calitativ și cantitativ.
 • Trecerea la noua dietă în 5 zile: prima zi pregătește un amestec alcătuit pentru 20% din alimente noi și 80% din cele obișnuite - a doua zi modifică compoziția cu 40% alimente noi și 60% din acest standard - în a treia zi, se efectuează 60% alimente noi și 40% alimente normale - în a patra zi, de la 80% din noul produs alimentar și restul obișnuit - în a cincea zi oferă 100% din noul produs alimentar.
 • În funcție de sănătatea dumneavoastră, este posibil să aveți nevoie de suplimente nutriționale (de exemplu, probiotice sau acizi grași).
 • Consultați medicul veterinar înainte de a efectua modificări ale dietei pisicilor.
 • Imaginea intitulată Spoil your Cat Step 14
  6
  Adăugați mai mult cearceaf la patul lui. Pisica apreciaza cu siguranta si alte tesuturi din zona in care se culca - in plus fata de articulatiile dureroase, la aceasta varsta le-ar fi pierdut si masa musculara, ceea ce face ca somnul destul de dificil.
 • Sfaturi

  • Există multe modalități de a strica și de a răsfăța pisica - găsiți niște distracție și creativitate pentru a-i oferi mai multă atenție.
  • Dacă doriți să o stricați atunci când trebuie să călătoriți, găsiți un spa de lux pentru pisici sau un hotel specific pentru aceste pisici.
  • Dacă nu vă simțiți să vă tăiați unghiile, cereți medicului veterinar sau unui îngrijitor să facă această sarcină pentru dvs.
  • Capsunile orizontale pot fi potrivite pentru pisicile mai în vârstă care sunt încă capabile să-și ascuțeze unghiile, dar care pot avea dificultăți în structurile verticale.

  Avertismente

  • În cazul în care viciile pisica cu alimente, s-ar putea promova obezitatea, o boala grava care poate provoca alte probleme de sanatate (cum ar fi artrita, diabet, boli de inima). Adresați-vă medicului veterinar cu privire la cantitatea adecvată de alimente pentru a vă oferi prietenului dumneavoastră felină.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit