gtemata.com

Cum să trăiești într-o casă cu câini multiple

Aveți mai mulți câini sau aveți în vedere ideea de a adopta altul? Cu o mică organizație puteți stabili cu ușurință ierarhia la domiciliu, asigurați-vă fericirea tuturor prietenilor tăi blanzi și

păstrați pacea!

paşi

Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 1
1
Luați în considerare cu atenție adăugarea altor câini acasă. Dacă vă gândiți să adoptați un alt cățel, există câteva aspecte importante care trebuie luate în considerare pentru a vă asigura că puteți duce un stil de viață care include mai mult de un animal de companie. În plus față de cheltuielile care vor crește în mod necesar, fiecare câine mic suplimentar va necesita timp și eforturi suplimentare pentru hrănire, curățare, menținerea acestuia în mișcare și lăsarea acestuia să se joace. De asemenea, dacă un câine este mai degrabă nesupus, el ar putea influența pe alții să se comporte în același mod, forțându-vă să faceți față mai multor ciumă. Sunteți atenți la nevoile animalului deja trăiesc cu tine: dacă sunteți mai în vârstă și nu înclinați să accepte raidurile unui catelus din cauza infirmitățile lui sau pentru că suferă de o boală, poate că nu este momentul cel mai potrivit pentru a aduce în o casă a unui nou partener. Pe de altă parte, ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie pentru un câine de o anumită vârstă, dar sănătos și puțin "leneș!
 • Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 2
  2
  Dacă credeți că puteți trata un alt cățel să vă hrăniți, să vă antrenați și să vă îngrijiți, atunci nu ezitați. Când ai grijă de doi sau mai mulți câini, unul dintre cele mai mari avantaje este ca, prin mentinerea unei companii reciproce, se vor construi o relatie apropiata. Cu toate acestea, rețineți că fiecare prezență suplimentară implică mai multă muncă pentru dvs. și alte obligațiuni pe care trebuie să le creați, astfel încât să funcționeze relațiile dintre prietenii tăi blanzi.
 • Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 3
  3
  Introduceți noul prieten câinilor pe care îi dețineți deja "în primul rând" să-l duc acasă. O modalitate foarte bună este de a le face să se întâlnească. Dacă aveți impresia că sunt de acord, atunci există o mare probabilitate ca relația lor să nu fie conflictuală, dar dacă apar imediat probleme agresiune, poate că nu este un câine potrivit să adopte.
 • Nu introduceți noua sosire celorlalți câini în prima zi care intră în casă. Îndepărtați-le, poate în grădină sau afară pe balcon, și dați noului partener timp pentru a explora casa și pentru a vă familiariza cu mediul înconjurător.
 • Când îl introduceți în final altora, alegeți un loc neutru, unde în mod normal câinii care trăiesc deja cu dvs. nu petrec mult timp. Nu te grăbi: va dura probabil un timp înainte de a se stabili un acord.
 • Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 4
  4
  Știți ce vă așteaptă când câinii se întâlnesc pentru prima dată. Lăsați-le fără zgardă, astfel încât să se cunoască reciproc în felul lor. Pregătește-te pentru a miroși sub coadă, frecându-ți nasul și luând comportamente tipice ale acestor circumstanțe (plimbare rigidă, ridicarea unui picior pe spatele celuilalt, ridicarea părului etc.). În ceea ce privește versurile pe care le emit, pot scoarță, ghinion și moan. Acesta este modul în care câinii sunt socializați, așa că va trebui să faci tot ce este mai bun pentru a sta departe și a observa, deoarece nu vor avea nevoie de ajutorul din afară pentru a-și saluta și a începe să se cunoască reciproc. De obicei, ele definesc rolul pe care îl ia fiecare în cadrul ambalajului, dar va trebui să așteptați înainte de a le liniști că voi și ceilalți oameni veți rămâne membrii alfa al grupului! De asemenea, sunteți atenți dacă marchează teritoriul: deși acest comportament este o formă naturală de comunicare și un mijloc de stabilire a poziției dominante și sociale, pe de altă parte ar putea fi o mare neplăcere dacă se întâmplă acasă. Unele metode de antrenament sau produse folosite pentru a inhiba instinctul pentru a marca teritoriul, inclusiv spray-uri, scutece și alte articole particulare, pot ajuta la prevenirea acestei probleme.
 • Fii pozitiv. Câinii percep emotiile negative. Mai degrabă decât să vă faceți griji, cred că întâlnirea lor va fi bine și că nu va exista conflict. Dacă sunteți entuziaști în legătură cu întâlnirea, ei vă vor percepe starea de spirit și o văd ca pe o invitație de a reacționa pozitiv reciproc.
 • Observați cu atenție și să le separe dacă le vezi sau auzi lătrând furios, papură între ei și maraitul, își asume atitudini de domeniu reciproce, dar chiar dacă o lipsă de interes cunoscut de unul, în timp ce celălalt continuă să se enerveze (de obicei în cazul în care interacțiunea are loc între un câine vechi și unul mic) sau dacă vedeți că acestea sunt fixate pentru o lungă perioadă de timp (luptă pentru domeniu). În aceste cazuri, interveni și dividende. Asigurați-vă că știți mai multe treptat (o modalitate foarte bună de a începe este să le aducă laolaltă pentru o plimbare prin menținerea lor în lesă cu alte persoane).
 • Consultați un profesionist dacă câinii continuă să nu fie de acord. Se poate întâmpla, deci este cu siguranță util să primiți sfaturi. Printre persoanele de contact, luați în considerare medicul veterinar, un antrenor de câine sau un expert în comportamentul animalelor.
 • Uită-te la ei ordinea ierarhică. O ierarhie se va dezvolta în curând și veți putea observa că vă uitați că câinele merge în fața tuturor în timp ce plouă, mănâncă înaintea celorlalți sau împărtășește întâi timpul cu tine. Trebuie să consolidați această ordine ierarhică prin comportamentul dvs. (rămânerea elementului alfa), dar nu trebuie să lăsați subiecții subalterni să se simtă excluși.
 • Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 5
  5
  Asigurați-vă că totul merge bine și stabiliți o legătură cu fiecare câine. Odată ce faza de prezentare este finalizată cu succes, va trebui să creați o atmosferă de familie în care sunteți comandantul, nu ei. Poate părea o sarcină simplă, dar dacă aveți mai mult de un câine, este probabil ca instinctul de turma preia: s-ar putea începe să creadă că tu și alți oameni te deranjează treptele inferioare ale ierarhiei (de multe ori printr-un consimțământ nestiutor oferite de comportamentul lor). Mai rău, mulți oameni, convinși că doi câini sunt capabili să aibă grijă unii de alții, să renunțe la menținerea controlului și să stabilească o legătură cu fiecare dintre ei. În realitate, ar trebui să faceți tot posibilul pentru a vă antrena și a fi împreună cu câinele dominant, precum și cu oricine altcineva, indiferent de pozițiile din ierarhia lor.
 • Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 6
  6
  Împiedicați o schimbare a poziției dominante care riscă să pună oamenii în fundal în cadrul grupului. Începeți antrenamentul câinilor și fiți atenți cum vă comportați cu ei. Învățați toate regulile de bază ale ascultării: dacă câinele care a trăit deja cu voi a fost instruit (în primul rând încă dacă ați adoptat noul), puneți ascultarea la test și repetați unele tehnici, dacă este necesar. Antrenarea catelului cu aceleași metode de bază utilizate între ele. Permiteți fiecăruia să vă considere conducătorul și să vadă fiecare membru al familiei deasupra ierarhiei pachetelor. În caz contrar, se vor lupta pentru a cuceri dominația și pentru a ignora comenzile voastre.
 • Evitați ocuparea unui loc inferior în ierarhia efectivului. Trebuie să rămâi mereu liderul sau alfa membru al pachetului. Fiecare câine trebuie să asculte și să răspundă la comenzile dvs. învățate în timpul antrenamentului. Dacă nu sunteți atent, începeți cu regulile de bază. Nici o plimbare, nici o recompensă și nici un joc, până când nu se supun comenzilor tale! Nu-i lăsați să iasă din ușă înainte de tine: dacă un câine se comportă așa, va fi instruit din nou.
 • Formarea mai multor câini necesită o bună cunoaștere a subiectului - efectuați unele cercetări cu privire la metodele care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. și solicitați sfatul unui antrenor de câine, dacă este necesar. Este necesar să le educăm corect pentru a păstra armonia familială.
 • Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 7
  7


  Lăsați câinii să rămână împreună fără tine. Dacă nu vă dau probleme de la început, va fi perfect. Cu toate acestea, poate dura ceva timp înainte de a obține acest rezultat. Dacă da, încercați să le separați înainte de a ieși și să le reintroduceți atunci când vă întoarceți, crescând treptat timpul până când se obișnuiesc să fie singuri împreună. De fapt, este important ca atunci când nu este nimeni în casă, aceștia să poată ține companie și să nu vă fie dor de tine sau de alte persoane.
 • La început, pe măsură ce încep să se obișnuiască unul cu celălalt, poate fi util antrenează-i să rămână în canisa. Păstrează-i în aceeași cameră, ca să se poată vedea unul pe celălalt.
 • Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 8
  8
  Recunoaște semnele de agresiune. Dacă faceți unele cercetări cu privire la modul în care câinii folosesc corpul pentru a comunica, veți înțelege când vor juca, când vor ataca și când va avea loc o luptă. Nu este foarte diferită de identificarea semnalelor care indică atunci când vă salutați, de la început. Este important să fii în siguranță împotriva luptelor posibile în timp ce sunt împreună. În schimb, dacă se înțeleg bine și le-ați instruit bine, este posibil ca unele episoade de agresiune să aibă loc doar sporadic. Trebuie să acorde o atenție în caz de boală, evenimente teritorialitate pentru produsele alimentare, sarcina sau prezența de pui, introducerea unui nou membru în turmă, nașterea unui copil și de fiecare dată când o persoană este prea ocupat pentru a fi cu ei .
 • Acordați atenție obiectelor la care un câine pare mai atașat. Există riscul de frecare în cazul în care un partener nu înțelege când este timpul să se retragă. În mod normal, el primește mesajul când aude mârâi. Dacă devine o problemă, scoateți obiectul și faceți-l să dispară atunci când câinele care prezintă o atitudine mai evidentă de teritorialitate este distras.
 • Nu pedepsi niciodată când mârâiește. Un câine urlă să avertizeze un astfel de bărbat atunci când se află într-o stare de agitație, pentru a nu intra într-o luptă. În esență, este o formă de diplomație. Pedepsind-le, veți evita continuarea lor, dar nu veți opri anxietatea asociată cu această atitudine. Prin urmare, certați în acest fel, pot ataca brusc.
 • Imaginea intitulată Traieste într-o gospodărie multi câine Pasul 9
  9
  Asigurați-vă că toată lumea mânca în propriul său castron, menținându-le la o distanță între ele, punându-le în cuști separate, sau chiar în camere diferite, dacă se cunoaște semnale de agresivitate în timpul meselor. Locul unde se mănâncă nu trebuie să se transforme într-un câmp de luptă. Nu dați porții diferite și asigurați-vă că nu au senzația de a primi feluri de mâncare diferite. Dați fiecăruia bolul și zona lui și le hrăniți în același timp. Administrarea meselor în cuști sau camere separate, puteți dilua tensiunea dintre subiectul dominant și cel subaltern. Uneori ne-ar plăcea asta "depăși" această dificultate, dar din punct de vedere comportamental nu se va întâmpla, așa că menținerea lor prea strânsă va face situația să se înrăutățească. După ce au terminat să mănânce, scoateți mâncarea, astfel încât nimeni să nu fie ispitit să intre în castronul celuilalt, arătând instinctul său teritorial.
 • Hrăniți câinele alfa mai întâi pentru a împiedica concursurile din ierarhia pachetului.
 • Când vrei să dai un os, distribuie câte unul la fiecare în același timp. Dacă o luptă este pe cale să izbucnească, luați câinii în două părți opuse ale grădinii pentru a împiedica pe cel dominant să fure osul de la cei mai slabi. Dacă este necesar, instalați o plasă de sârmă în grădină pentru a le menține separat, dar asigurați-vă că toată lumea are osul lui.
 • Un singur bol de apă pentru toți câinii trebuie să fie suficient, dar dacă vă faceți griji, adăugați un altul.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un gospodărie multi câine Pasul 10
  10
  Distribuiți atenția în mod echilibrat, dar consolidați-i ierarhia. Câinii sunt animale de companie și, în mod natural, respectă ordinea pachetului. În general, poziția pe care o ocupă toată lumea în cadrul efectivului nu contează, cu condiția ca aceștia să aibă siguranța că o vor avea. În mod obișnuit, oamenii sunt aduși să vadă lucrurile într-un mod mai echitabil și mai echitabil, "luând apărarea" din câinele omega și, astfel, distrugând inconștient această familie ierarhică. Ca rezultat, pot apărea certuri dacă nu sunt siguri cine ar trebui să-și asume rolul de câine alfa. De aceea, încercați să favorizați elementul dominant, alimentându-l mai întâi, asigurându-vă că el are jucăriile și pașii prin ușă înaintea celorlalți și dându-i mai întâi atenția. Nu ignora câinele de omega, ci doar laudă-i și dă-i atenția după câinele alfa. În acest mod va exista o concurență mai redusă pentru domeniu.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un gospodărie multi câine Pasul 11
  11
  Asigurați-vă că fiecare câine are propriul său zona de a dormi. La fel ca și bolurile, chiar și canecii trebuie făcuți pentru a măsura fiecare câine. Asigurați-vă clar ce pat de fiecare dintre ele și păstrați-le în puncte separate în interiorul zonei de dormit, astfel încât acestea să nu aibă senzația de a fi tratați diferit. Dacă sunt lăsate la rândul lor, câinii care trăiesc în familie tind să-și aleagă propriul pat în care să doarmă. Dacă nu vă potriviți alegerile, va trebui să le instruiți să doarmă în altă parte. Nu vă surprindeți dacă aleg să doarmă împreună, dar asigurați-vă că există suficient spațiu și o pernă sau pătură pentru fiecare dintre ele.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un gospodărie multi câine Pasul 12
  12
  Încercați să vă distrați cu toți câinii. Dacă sunteți întotdeauna tensionate sau pierde cumpătul atunci când interacționează unele cu altele, este foarte probabil ca ei încep să se certe pentru că ei experiență emoțiile și temerile master. În schimb, încercați să vă relaxați și să vă distrați!
 • Lăsați-i să se distreze. Cumpărați multe jocuri pentru ei și înlocuiți-le imediat ce se rupe. Obțineți oase de cauciuc, frânghii, bile etc. și le lăsați la dispoziție câinilor în orice moment. Dacă acestea cresc considerabil, crescând în mărime, asigurați-vă că au jocuri potrivite pentru dimensiunea lor.
 • Asigurați-vă că desfășoară în mod regulat activitate fizică. În acest fel, vor consuma excesul de energie și vor lăuda chiar mai puțin - pe care vecinii îl apreciază atunci când locuiesc lângă familii care au mulți câini.
 • Sfaturi

  • Câini de hrană în funcție de vârstă și nevoile lor alimentare. Acesta este un alt motiv pentru a le hrăni în puncte separate: este important să nu dați celui mai vechi hrana pentru pui, dar cea potrivită pentru câinii mai în vârstă! Cu siguranță veți face mai multă muncă, dar nu puteți să o evitați atunci când aveți mulți câini.
  • În cazul în care câinii au nevoi diferite de îngrijire, încearcă să compenseze pentru timpul pe care îl petrece cu câinele care are mai puțină nevoie din acest punct de vedere, oferind mai multe îmbrățișări și mângâieri.
  • Sterilizați sau neutralizați câinii. Veți evita comportamentele de dominare și încercările de a marca teritoriul cu urină în interiorul casei.
  • Un câine în vârstă ar putea fi supărat de un cățeluș destul de plin de viață. Luați în considerare adoptarea unui câine adult în loc de unul mai mic.
  • Antrenează câinii separat sau cel puțin până ajung la un nivel care nu se distra unul pe celălalt. Este preferabil să antrenați câinele pe care îl dețineți înainte de a introduce unul nou la domiciliu, dacă nu luați două sau mai multe pui în același timp.

  Avertismente

  • Doar pentru că un câine este liniștit și rezervat nu înseamnă că nu dorește aceeași atenție și aceeași afecțiune primită de la cea mai expansivă. Dați-le aceeași dragoste și aceeași atenție.
  • Dacă încep să se certe, contactați un formator de câini. Nu încercați să le opriți singuri! Aflați cum să opriți o luptă între câini, fără a fi în pericol. Faceți această cercetare înainte de a adopta un altul. În cel mai rău caz, el aruncă o pătură pe ele în timp ce se certa, pentru a le dezorienta și a le separa.
  • Dacă un câine intră în căldură, ia în considerare ideea sterilizării acestuia pentru a preveni comportamentul agresiv și nașterea de pui nedorite. Când se află în căldură, se comportă într-o manieră capricioasă și arogantă și există riscul ca ei să facă unele necazuri în timp ce sunteți distrasi.
  • Copiii exagerați pot deveni agresivi fără a dori să. Timpul meselor, întoarcerea după o lungă absență și timpul jocurilor pot fi surse de stres pentru unii dintre ei, așa că ai grijă de fiecare dată când excitabilitatea lor crește.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Paturi pentru animale de companie, boluri, jucării diferite pentru fiecare câine
  • Separați zonele sau camerele de dormit în
  • Curele sau hamuri diferite pentru fiecare câine
  • Zonele potrivite pentru joacă și exerciții, garduri pentru a ține câinii în interiorul unei zone și garduri pentru a le menține separat unul de celălalt, dacă este necesar
  • Curs de formare a obedienței
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit