gtemata.com

Cum să verificați dacă câinele dvs. este sănătos și fericit

V-ați întrebat vreodată dacă câinele dvs. este foarte bun? Ca stăpân, aveți sarcina de a vă îngriji de bunăstarea fizică și mentală a prietenului tău blând. Deci, ar fi o idee bună să vă opriți acum și să întrebați dacă sunteți sănătoși și fericiți. Pentru a evalua acest lucru, în afară de a fi atent la orice probleme psihologice, cum ar fi plictiseala și frustrarea, va trebui să vedeți dacă sunteți fizic bine. Prin verificarea frecventă, veți ști dacă prietenul dvs. cu patru picioare este cu adevărat fericit și se bucură de o sănătate bună.

paşi

Metoda 1
Evaluați bunăstarea mentală a câinelui

Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sanatos și fericit Pasul 1
1
Observați câinele dvs. în viața de zi cu zi. Evaluați-vă atitudinea în general și aflați ce poate fi normal pentru prietenul tău blond. El vine să înțeleagă cât de mult îi place să meargă, cum reactionezi când te întorci de la locul de muncă, așa cum este ușoară sau ursuz, cât de mult apa bei, ceea ce arata ca fecale sale, cum se de multe ori nevoile sale în timpul zilei, deoarece prezintă partea interioară a urechilor și mirosul are respirația.
 • De exemplu, câțiva câini mănâncă cu lăcomie, în timp ce alții sunt agitați. Dacă câinele dvs. aparține în mod normal primei categorii, este indicat dacă refuză hrana. Cu toate acestea, dacă aveți un câine care își răstoarnă nasul în fața tuturor, cu excepția unei fripturi bune, se stârnește mai puțină îngrijorare dacă refuză mâncarea din castron.
 • Dacă știți cum sunt buzunarele dvs. toți acești factori, veți fi în poziția ideală pentru a identifica ce modificări ar putea indica un anumit disconfort pentru câinele dvs.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sănătos și fericit Pasul 2
  2
  Evaluați-vă starea de spirit prin comportamentul și limbajul corpului. Câinii simt emoții cum ar fi durerea, depresia, plictiseala și frustrarea. Secretul unui bun maestru este să-i recunoști. În mod normal, primul semnal care trebuie să fie conștient este o schimbare a comportamentului sau a limbajului corpului.
 • De exemplu, în cazul în care întoarcerea acasă devine introvertită și nu iese din coteț, atunci când în mod normal, sociabil și te aștepta la ușă pentru a face vacanța, este suspect de înțeles că sa întâmplat ceva.
 • Acordați atenție limbajului obișnuit al corpului câinelui dvs. Țineți urechile sau coada mai jos decât de obicei, defăimați sau luați o poziție dominantă atunci când cineva se apropie de el? Toate acestea sunt semne ale limbajului corporal care pot indica faptul că ceva nu este în regulă.
 • Un alt spion al faptului că este plictisit sau frustrat se află într-un comportament distructiv: el săpune, strigă, scoarță și strigă. În aceste cazuri, se declanșează un comportament substitutiv, cum ar fi mestecarea mobilierului, ceea ce îi permite aerului să-și piardă frustrarea.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sănătos și fericit Pasul 3
  3
  Respectați expresiile faciale. Mulți câini își pot exprima starea de spirit, ca o stare depresivă, prin fețele lor. Dacă, de obicei, prietenul tău păros nu are o privire de suferință sau o expresie tristă, dar o ia brusc, atunci este probabil că este o manifestare a ceea ce simte acum.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sănătoasă și fericit Pasul 4
  4
  Fiți atenți la orice schimbări fizice la câine. Schimbările fizice ar putea indica stres mental sau depresie. De exemplu, aveți grijă dacă nu vă concentrați mai mult pe curățarea personală. Când sunt deprimați sau bolnavi, animalele se opresc adesea de grijă de ei înșiși, părul cădea și se estompează, devenind dezordonat și neîngrijit.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sănătos și fericit Pasul 5
  5
  Faceți posibile cauze ale nefericirii câinelui dvs. Dacă sunteți trist sau rău, ar trebui să identificați cauza disconfortului dvs. și apoi să încercați să schimbați situația, dacă puteți. Evident, nu veți putea rezolva toate problemele, dar unele da!
 • De exemplu, în cazul în care câinele este stresat pentru că el a trebuit să dobândească noi deprinderi sau o modificare recentă în casă, este clar că această situație nu poate fi schimbat, dar poți să-l mângâie și să-l ajute prin această etapă.
 • Metoda 2
  Evaluați sănătatea fizică a câinelui

  Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sănătoasă și fericit Pasul 6
  1
  Perfecționați-l și inspectați-l în mod regulat. Una dintre îndatoririle proprietarului este să-și perie câinele cu o anumită frecvență. Pe lângă păstrarea părului în stare bună și fără noduri, această operație este ideală pentru efectuarea unui mic examen fizic la domiciliu. Acesta vă va ajuta să înțelegeți mai bine când câinele dumneavoastră este sănătos. Dacă au apărut modificări ale stării fizice, veți avea ocazia să observați unele probleme la timp.
  • Când o examinați fizic, este mai bine să urmați o schemă de inspecție, astfel încât să nu treceți cu vederea în mod accidental. Majoritatea medicilor veterinari au obiceiul de a începe de la cap și de a continua spre coadă.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sănătos și fericit Pasul 7
  2
  Stai în spatele lui și evaluează condițiile generale ale câinelui. Vezi cum sta pe picioare sau este așezat. Simti ca esti confortabil si relaxat sau pare sa ai dificultati sa te ridici si sa te intorci? Observați respirația și numărați cât de multe respirații face într-un minut când se odihnește. În mod normal ar trebui să fie 20-30 în 60 de secunde.
 • Dacă locuiți într-o casă, la temperatură constantă, fără expunere la un fierbinte atât de puternic încât să-l forțează să gâfâi să se răcească, acesta ar trebui să respire într-o relaxat, aproape imperceptibil. În cazul în care mișcările de respirație sunt exagerate, mai ales atunci când acestea implică mușchii abdominali pentru a aduce aer in si din plamani, aceasta înseamnă că există unele dificultăți de respirație și, prin urmare, ar trebui să o facă pentru a vizita la veterinar.
 • Cât de greu este? Câștigați în greutate sau pierdeți în greutate în legătură cu creșterea sau scăderea apetitului? Merită să verificați modificările de greutate de la medicul veterinar, deoarece acestea pot fi un semnal important care indică probleme de sănătate.
 • Este el atent, are o privire plină de viață și-și înghită coada, sau merge cu capul în jos, făcând indolent, punându-și coada între labe?
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sanatos și fericit Pasul 8


  3
  Verificați ochii. Folosind indexul și degetul mare, separați ușor pleoapele. Dacă ochii sunt frumoși și strălucitori și puteți vedea reflexia figura dvs., atunci ei sunt bine. Printre simptomele care indică sănătate precară sunt îngălbenirea părții albe (icter), inflamarea aceeași (aceasta ar putea indica o alergie sau infecție) și nebulozitate pe suprafața ochiului (un ulcer sau, eventual, o presiune crescută în interiorul ochiului).
 • Verificați secrețiile de ochi. Dacă sunt mai degrabă dense sau galbene, indică o infecție.
 • Ochii sunt organe delicate și dacă bănuiți că vă faceți griji, duceți-l la veterinar. Neglijarea unei probleme grave poate duce la pierderea vederii.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sanatos și fericit Pasul 9
  4
  Verifică-ți dinții. Ridicați buzele câinelui până când vă descoperiți dinții. Când sunt sănătoase și curate, ele arată foarte asemănătoare cu a noastră (cu excepția formei), gume roz și smalț alb. Verificați acumularea de tartru galben sau brun pe suprafață, dacă acesta a inflamat sau sângerând gingiile (gingivita) sau respirația urâtă. Toate aceste semne indică faptul că câinele dvs. are nevoie de îngrijire dentară.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sănătoasă și fericit Pasul 10
  5
  Priviți și atingeți nasul. Întotdeauna sa crezut că nasul rece și umed este un semn de sănătate bună. Mulți câini perfect sănătoși au un nas uscat și cald, așa că nu vă faceți griji dacă prietenul tău păros arată și așa. Aflați când nasul este în stare fizică normală. Unele boli ale pielii autoimune pot afecta acest organ, deci dacă este inflamat în exterior, are cruste sau sângerări, contactați medicul veterinar.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este un pas sănătos și fericit 11
  6
  Examinați urechile. Priviți în interior și comparați-le. Ambele ar trebui să aibă același aspect. Intrarea în canalul urechii ar trebui să semene cu o gaură neagră. Partea cutanată a auriculei trebuie să aibă aspectul unei piele normală și să nu apară îngroșată, inflamată, înroșită sau acoperită cu cruste. Dacă observați prezența acestor simptome sau dacă există secreții în interiorul urechii (cum ar fi unguent întunecat și adesea întunecat sau puroi plictisitor), consultați medicul veterinar.
 • Nu uitați să mirosi în urechi! Mirosul din interior nu ar trebui să fie altceva decât a "câine". Dacă este atât de neplăcut să te întorci, du-l la veterinar.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este un pas sănătos și fericit 12
  7
  Controlați părul. Verificați dacă nu conține fulgi albi, strălucitori și netede (la rasele care nu au un strat gros). Separați părul pentru a verifica pielea. La atingere nu ar trebui sa dai senzatia ca este grasa si nici nu ar trebui sa existe matreata, pete negre, piele inflamata, cruste sau depigmentare a pielii. Toate aceste semne indică faptul că o condiție a pielii este în curs de desfășurare și, prin urmare, este necesară supunerea câinelui la examinarea veterinarului.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este un pas sănătos și fericit 13
  8
  Verificați dacă are protuberanțe și creșteri. Puneți mâna pe corpul câinelui pentru a verifica nodulii și umflarea. Este recomandabil să le verificați de către medicul veterinar, chiar dacă sunt aparent inofensive, deoarece ar putea dezvălui o problemă serioasă.
 • Dacă nu sunteți sigur că merită să consultați medicul veterinar, măsurați mărimea bucății și înregistrați-o. Verificați-l și măsurați-l din nou după câteva săptămâni. Dacă vă schimbați repede, este inflamat sau provoacă disconfort câinelui, este esențial să-l dați să viziteze medicul veterinar.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este fericit și fericit 14
  9
  Priviți sub coadă. Este ușor de trecut cu vederea acest domeniu, dar este important să-l controleze, deoarece glandele anale infectate sau canceroase la in jurul anusului este mai bine pentru a identifica de timpuriu. Fiți atenți la posibila pierdere de simetrie a circumferinței anusului (în cazul în care o parte este mai umflată decât alta), în cazul în sinusurile anale sunt expulzate sau lichide secretate sau dacă există creșteri mai proeminente ale pielii.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă câinele dvs. este sanatos și fericit Pasul 15
  10
  Verificați testiculele sau glandele mamare. Dacă câinele dvs. este un bărbat, verificați întotdeauna că are testicule de dimensiuni egale. Dacă unul este mai mare decât celălalt, acest fenomen poate indica cancerul testicular. În mod similar, dacă este de sex feminin, rulați-vă mâna pe ambele părți ale zonei de san pentru a verifica pentru umflături. Orice anomalie trebuie supusă examinării veterinare.
 • Sfaturi

  • Plângerea câinelui este modul său de exprimare a nevoii pentru ceva, de obicei alimente, apă, iubire sau afecțiune umană. Cu toate acestea, dacă ați avut deja grijă de tot ceea ce aveți nevoie, este probabil cel mai bine să o luați la veterinar pentru a vă asigura că sunteți bine fizic.
  • Dacă câinele dvs. a fost infectat cu orice boală, este posibil ca el să se simtă rău pentru a permite ca acesta să se întâmple. Amintiți-vă, totuși, că nu este vina voastră. Toți câinii se îmbolnăvesc la un moment dat în viață.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit