gtemata.com

Cum să utilizați un incubator pentru a închide ouăle

Un incubator este un mijloc artificial de incubare a ouălor. În practică, este un instrument care vă permite să scoateți ouăle chiar și fără prezența găinilor. Acest accesoriu imită condițiile și atenția pe care o mamă-găină atentă o rezervă ouălor fertilizate, asigurând temperatura, umiditatea și ventilația corespunzătoare. Pentru a putea proiecta ouă într-un incubator, trebuie să calibrați și să mențineți setările constante cât timp este necesar.

paşi

Partea 1
preparare

Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru ouăle de incubație Pasul 1
1
Obțineți sau cumpărați un incubator. De asemenea, veți avea nevoie de instrucțiuni pentru modelul specific pe care doriți să îl utilizați. Etapele descrise în acest articol se aplică în majoritatea incubatoarelor economice pe care mulți entuziaști le pot permite.
 • Deoarece sunt disponibile multe modele diferite, este important să aveți instrucțiuni detaliate pentru cea specifică pe care o aveți.
 • Amintiți-vă că incubatoarele de bază au doar comenzi manuale. Aceasta înseamnă că trebuie să monitorizați cu atenție temperatura, ciclurile de rotație și umiditatea de mai multe ori pe parcursul zilei. Modelele high-end, cu toate acestea, au controale automate ale acestor procese și vă permit să fiți mai puțin vigilenți, chiar dacă tot trebuie să verificați ouăle în fiecare zi.
 • Dacă incubatorul nu este echipat cu instrucțiuni, căutați numărul de serie al mașinii și numele fabricantului. Verificați site-ul companiei care o construiește pentru a găsi un manual sau contactați serviciul pentru clienți din fabrică direct prin telefon sau e-mail.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru ouăle de incubație Pasul 2
  2
  Curățați mașina. Îndepărtați cu atenție sau aspirați interiorul pentru a îndepărta orice urme vizibile de praf și murdărie de pe suprafețe. Apoi frecați cu o cârpă curată sau burete înmuiată într-o soluție de înălbire (cel mult 20 de picături de înălbitor de uz casnic în 1 l de apă). Utilizați mănuși pentru a vă proteja mâinile de detergent și pentru a curăța bine cârpa sau buretele înainte de a curăța incubatorul. Lăsați-l să se usuce la aer înainte de a-l conecta la priza de curent și de al folosi.
 • Curățarea este deosebit de importantă dacă ați achiziționat un model de mâna a doua sau dacă l-ați păstrat într-un loc unde este praf.
 • Amintiți-vă că igiena este un aspect fundamental. Bolile pot depăși bariera cochiliei și pot ajunge la embrion.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 3
  3
  Puneți incubatorul într-o zonă care nu este supusă fluctuațiilor de temperatură. Condițiile de mediu ideale necesită o temperatură de 21-24 ° C. Evitați amplasarea utilajului în apropierea ferestrei, în prizele de aer sau într-un alt punct supus pescajului sau pescajului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 4
  4
  Conectați incubatorul la o priză. Nu alegeți o priză din care să poată ieși cu ușurință fișa sau accesibilă pentru copii. De asemenea, verificați dacă funcționează.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 5
  5
  Adăugați apă caldă la umidificatorul aparatului. Consultați manualul de instrucțiuni pentru cantitatea potrivită de apă necesară.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru a mânca ouă Pasul 6
  6
  Calibrați temperatura. Acest pas este esențial deoarece trebuie să fiți sigur că temperatura este corectă și stabilă cel puțin 24 de ore înainte de a introduce ouăle în incubator.
 • Amintiți-vă să reglați termometrul dispozitivului astfel încât acesta să măsoare nivelul de căldură în centrul punctului din fiecare carcasă al ouălui.
 • Schimbați sursa de căldură până când temperatura este cuprinsă între 37,2 și 38,9 ° C. Acesta este un parametru fundamental. Dacă este prea rece, embrionii nu se pot dezvolta, în timp ce căldura excesivă ar putea să-i omoare sau să provoace defecte neonatale.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 7
  7
  Așteptați 24 de ore și verificați din nou temperatura. Nu ar fi trebuit să depășească limitele domeniului optim. Nu introduceți ouăle în incubator dacă temperatura variază în afara valorilor de referință, altfel acestea nu vor fi incubate corect.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 8
  8
  Ia ouă fertilizate. Va trebui să le puneți în incubator în decursul a 7-10 zile de la depunerea lor - șansele de scădere a succesului pe măsură ce ouăle îmbătrânesc. Nu încercați să vă luați ouăle cumpărate de la supermarket: cele destinate consumului uman nu sunt fertilizate și nu vor ieși.
 • Găsiți o fermă de pui sau un fermier în zona unde locuiți, care sunt dispuși să vândă ouă fertilizate. Aveți nevoie de ouă care au fost așezate de găini care împart coopul de pui cu un cocoș, altfel nu vor fi fertilizați. De asemenea, puteți apela biroul de politici agricole din municipalitatea dvs. dacă aveți dificultăți în găsirea unui comerciant cu amănuntul: persoana responsabilă vă poate oferi sfaturi bune.
 • Luați în considerare câte ouă doriți să faceți. Amintiți-vă că este destul de rar ca toate ouăle să genereze o pui în interiorul incubatorului și că unele specii au o rată de succes mai mare decât altele. Ar trebui să așteptați ca aproximativ 50-75% din ouă să fie incubate, deși este posibil să aveți un procent mai mare.
 • Așezați ouăle în cutii de carton la o temperatură între 4,5 și 21 ° C până când acestea sunt pregătite pentru incubator. Rotiți-l în fiecare zi, astfel încât să fie întotdeauna orientat în sus spre alt scop. Alternativ, rotiți cartonul cu mare grijă.
 • Partea 2
  incubație

  Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 9
  1
  Spălați-vă pe mâini înainte de atingerea ouălor și transferați-le la incubator. Trebuie să vă spălați întotdeauna mâinile când manipulați ouăle sau dispozitivul după ce a fost sterilizat. Acest lucru împiedică transferarea bacteriilor în ouă sau în mediul în care vor rămâne pentru a fi înghițite.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 10
  2
  Aduceți ouăle fertilizate la temperatura camerei. Acest pas scade valoarea absolută a șocului termic din incubator și reduce timpul necesar pentru a readuce mediul la o temperatură constantă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 11
  3
  Marcați fiecare parte a ouălor cu un creion. Desenați un simbol cu ​​un semn luminos pe care îl alegeți pe o parte, apoi cu un alt simbol pe celălalt. În acest fel veți putea să vă amintiți succesiunea de rotații.
 • Mulți oameni aleg simbolurile X și O pentru a indica părțile laterale ale ouălor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 12
  4
  Scoateți ușor ouăle în incubator. Asigurați-vă că se află pe o parte. Capătul mai larg ar trebui să fie puțin mai mare decât vârful. Acest element este, de asemenea, important, deoarece o poziție opusă ar crea o dezaliniere în dezvoltarea embrionului. Puiul ar putea avea probleme la ruperea cochiliei și la ieșirea în timpul incubației.
 • Verificați dacă ouăle sunt distanțate uniform și că nu sunt prea aproape de marginile incubatorului sau de elementul de încălzire.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru a mânca ouă Pasul 13
  5
  Lăsați temperatura incubatorului să scadă după adăugarea ouălor. Imediat după introducerea ouălor în aparat, temperatura va cădea în mod inevitabil, dar ar trebui să fie în limitele optime dacă ați calibrat corect termostatul.
 • Nu măriți temperatura pentru a compensa această fluctuație, puteți deteriora sau ucide embrionii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 14
  6


  Rețineți data și numărul ouălor din calendar. Ar trebui să puteți estima data de ecloziune pe baza timpului mediu de ecloziune pentru speciile pe care ați ales să le reproduceți. De exemplu, ouăle de găină trebuie în mod obișnuit să fie eclozate timp de 21 de zile, în timp ce cele mai multe soiuri de rață și păun au nevoie de 28 de zile.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 15
  7
  Rotiți ouăle în fiecare zi de cel puțin 3 ori. Modificarea poziției și a rotației compensează parțial orice fluctuație a temperaturii - ele imită și comportamentul unui puiet.
 • Rotiți ouă pentru un număr impar de ori în fiecare zi. În acest fel, simbolul care rămâne vizibil la sfârșitul fiecărei zile este diferit și vă va fi ușor să înțelegeți dacă ați transformat suficient ouăle sau nu.
 • În timp ce efectuați rotații zilnice, profitați de posibilitatea de a monitoriza ouăle pentru fracturi sau semne de descompunere. Scoateți imediat aceste specimene și le aruncați în coșul de gunoi.
 • Mutați ouăle în poziții diferite în incubator.
 • În timpul ultimelor 3 zile de ecloziune, nu rotiți ouăle, deoarece acestea sunt gata să se desprindă și această acțiune nu mai este necesară.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 16
  8
  Reglează nivelul de umiditate al incubatorului. Ar trebui să fie de aproximativ 45-50% pentru întreaga perioadă de incubație, cu excepția ultimelor 3 zile, când obiectivul dvs. ar trebui să fie de 65%. Nivelul de umiditate poate varia, de asemenea, în funcție de tipul de ouă pe care îl eșantionați. Citiți instrucțiunile aparatului dvs., informații de pe internet sau legi de carte despre speciile de păsări.
 • Măsurați nivelul de umiditate din interiorul incubatorului. Utilizați un psihrometru sau higrometru și luați notă de măsurători. Psychrometrul funcționează datorită lecturii combinate a Termometrul cu "bec umed" și un termometru cu "uscat bec" și compararea citirilor pe o diagramă psihometrică disponibilă online sau pe o carte de fizică.
 • Completați cu regularitate apa în umidificator - acest lucru va permite ca nivelul de umiditate să rămână constant. Dacă apa este insuficientă, umiditatea scade prea mult.
 • Adăugați întotdeauna apă caldă.
 • Dacă doriți să creșteți umiditatea, adăugați un burete în apă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 17
  9
  Asigurați circulația adecvată a aerului. Ar trebui să existe deschideri pe laterale și pe capacul incubatorului pentru a permite circulația aerului. Verificați dacă acestea sunt cel puțin parțial deschise. Când puii încep să iasă din ouă, trebuie să măriți fluxul de aer.
 • Partea 3
  lustruirii

  Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 18
  1
  După 7 - 10 zile începe lustruirii de ouă. Este vorba despre observarea ouălor din spate pentru a verifica cât spațiu ocupă embrionii în interiorul lor. După 7-10 zile de incubație ar trebui să vedeți evoluția embrionului - dacă nu, puteți elimina ouăle cu un rezultat "negativ".
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 19
  2
  Ia o cutie metalică sau o cutie unde poți introduce un bec. În recipientul practic o gaură cu un diametru mai mic decât cel al unui ou.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 20
  3
  Porniți becul. Luați un ou din incubator și țineți-l peste gaură. În cazul în care embrionul este dezvoltat ar trebui să vadă o masă opacă și dimensiunea acesteia ar trebui să crească pe măsură ce se apropie data ecloziunii.
 • Dacă oul pare complet clar, înseamnă că nu există nici o dezvoltare a embrionului puiului, sau că oul nu a fost niciodată fertilizat de la început.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 21
  4
  Scoateți toate ouăle care nu prezintă o masă opacă din incubator. Ei nu sunt productivi și nu vor ieși.
 • Partea 4
  eclozare

  Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 22
  1
  Pregătiți-vă pentru incubație. Opriți rotația ouălor cu 3 zile înainte de data planificată. Cele mai productive ouă se vor deschide în 24 de ore.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 23
  2
  Puneți o bucată de frișcă sub tavă pentru ou înainte de a se deschide. În acest fel veți colecta fragmente mici de coajă și alte materiale în timpul și după "nașterea" puiilor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 24
  3
  Crește umiditatea în interiorul dispozitivului. Trebuie să ajungă la 65%. Adăugați mai multă apă sau un burete la umidificator pentru a obține acest efect.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 25
  4
  Lăsați incubatorul închis până la incubație. Nu o deschideți decât după trecerea a 3 zile de la naștere.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 26
  5
  Scoateți puii uscați și pregătiți zona de reproducere. Este esențial ca puii să rămână în incubator până când sunt complet uscați. Va dura cel puțin 4 până la 6 ore, dar puteți aștepta încă câteva zile. În acest caz, nu uitați să reduceți temperatura la 35 ° C.
 • Imaginea intitulată Utilizați un incubator pentru incubarea ouălor Pasul 27
  6
  Scoateți carcasele de ouă goale din incubator și curățați-le. Odată ce a fost dezinfectată, puteți începe procesul din nou!
 • Lucruri de care ai nevoie

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit