gtemata.com

Cum se pulverizează vopseaua cu compresorul

Folosirea unui compresor pentru vopsire vă permite economisiți bani, timp și pentru a evita poluarea cauzată de propulsoarele cu pulverizator. Pentru a pulveriza cu un compresor, urmați aceste instrucțiuni.

paşi

Metoda 1
Faze preliminare

Imaginea cu denumirea Vopsirea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 1
1
Alegeți vopseaua și diluantul. Glazile pe bază de ulei sunt mai ușor de utilizat cu un compresor, dar acrilicele pot fi de asemenea pulverizate latex pictura. Dacă adăugați diluantul potrivit, permiteți vopseaua cea mai vâscoasă să curgă de-a lungul tuburilor, supapei de dozare și a ajutajului.
 • Imaginea intitulată Vopsirea cu un pulverizator cu aer comprimat Pasul 2
  2
  Pregătiți zona dorită vopsea. Puneți folii de plastic, țesături, panouri din lemn sau alte materiale pe podea, pe pământ sau pe mobilier. Pentru unele proiecte pe material "fix"La fel ca cel prezentat aici, va trebui să protejați suprafețele adiacente și să vă aflați într-un mediu bine ventilat.
 • Protejați suprafețele din apropiere "stropi involuntare" acoperindu-le cu hârtie și banda de ziare - în zilele vântului și în aer liber particulele de vopsea pot merge mai departe decât vă imaginați.
 • Puneți vopseaua și diluantul în locuri adecvate în cazul în care orice scurgeri poate face nici un rău.
 • Imaginea intitulată Vopsirea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 3
  3
  Purtați o mască sau un aparat respirator, ochelari de protecție și mănuși. Acestea vă permit să rămâneți curați și siguri de fum și particule periculoase.
 • Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 4
  4
  Pregătiți suprafața care urmează să fie vopsită. Îndepărtați rugina și coroziunea din metal, îndepărtați grăsimea, praful sau murdăria și asigurați-vă că totul este uscat. Spălați suprafața: pentru vopselele cu ulei, utilizați terebentină - pentru vopselele latex și acrilic, utilizați săpun și apă. Clătiți bine.
 • Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 5
  5
  Aplicați primerul, dacă este necesar. Puteți utiliza pulverizatorul pentru a aplica grundul (urmați instrucțiunile de mai jos ca și cum ar fi vopseaua) sau o perie sau o rolă. Când ați terminat, utilizați nisip cu șmirghel dacă este necesar.
 • Metoda 2
  Pregătiți compresorul

  Imaginea intitulată Vopsirea cu un pulverizator cu aer comprimat Pasul 6
  1
  Porniți aerul din compresor. Utilizați niște aer pentru a aplica grundul și pentru a testa pistolul de pulverizare, apoi lăsați încărcătura sub presiune în timp ce pregătiți vopseaua. Compresorul trebuie să aibă un manometru care să vă permită să verificați presiunea și să îl setați corect pentru pulverizare - în caz contrar pot apărea fluctuații de presiune care măresc brusc puterea de pulverizare.
 • Image cu titlul Vopsire cu un pulverizator cu aer comprimat Pasul 7
  2
  Reglează manometrul compresorului între 0,8 și 1,7 atmosfere. Presiunea exactă depinde de pistolul dvs. de pulverizare, așa că verificați manualul de utilizare (sau instrumentul însuși) pentru detalii.
 • Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 8
  3
  Conectați fitingul furtunului de aer la pistolul de pulverizare. Asigurați-vă că este bine închis - puteți fixa fitingul cu bandă Teflon pentru a vă asigura că este etanșă. Acest lucru nu este necesar dacă pistolul și tubul au armături automate.
 • Imaginea cu denumirea Vopsirea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 9
  4
  Se toarnă o cantitate mică de diluant în rezervorul de aerografe (de obicei atașat la partea inferioară a pistolului). Puneți suficient pentru a umple sifonul.
 • Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 10
  5
  Deschideți ușor vana de dozare. De obicei, este cel mai mic dintre cele două șuruburi care se află pe mânerul pistolului.
 • Image cu titlul Vopsire cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 11
  6
  Încărcați spray-ul. Îndreptați duza într-o găleată de gunoi și trageți trăgaciul. Va dura câteva secunde înainte ca lichidul să iasă, deoarece la început nu există decât aer. După un prim moment, ar trebui să vedeți un flux de diluant. Dacă nu iese nimic din ajutaj, ar trebui să scoateți arma și să verificați ce blochează mecanismul sau dacă există blocaj al sifonului.
 • Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 12
  7
  Goliți rezervorul din diluant. Vă puteți ajuta cu o pâlnie pentru a pune diluantul înapoi în recipientul original. Terpentina sau terebentina (cei mai comuni diluanți) sunt lichide inflamabile și ar trebui să fie întotdeauna depozitate în recipientele originale.
 • Metoda 3
  vopsea

  Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 13
  1


  Pregătiți suficientă vopsea pentru munca dvs. După deschiderea recipientului de vopsea, amestecați bine, apoi turnați suficient pentru munca dvs. într-un alt recipient curat. Dacă vopseaua nu a fost folosită de mult timp, este o idee bună să o amestecați și să o filtrați pentru a elimina orice bucăți și cheaguri care s-au format. Aceste bucăți ar putea bloca sifonul și supapa blocând spray-ul.
 • Image cu titlul Vopsire cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 14
  2
  Se diluează vopseaua cu produsul corespunzător. Procentul exact al diluantului depinde de tipul vopselei pe care o folosiți, de pe airbrush și de gură, dar, de obicei, se diluează până la 15-20% pentru o fluiditate potrivită pentru pulverizare. Verificați cât de diluat vopseaua unui spray vă poate oferi o idee despre cum ar trebui să fie.
 • Image cu titlul Vopsire cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 15
  3
  Umpleți rezervorul cu aproximativ 2/3 și fixați-l pe pistol. Dacă rezervorul este conectat sub pistol cu ​​un montaj și un cârlig sau un șurub, asigurați-vă că îl fixați în siguranță - nu doriți ca rezervorul să iasă în timp ce pictați.
 • Image cu titlul Vopsire cu un pulverizator cu aer comprimat Pasul 16
  4
  Țineți pistolul la o distanță de 15-25 cm de suprafață. Antrenează-te pentru a mișca pistolul de la o parte la alta sau în sus și în jos cu o mișcare continuă paralelă cu suprafața. Dacă nu ați folosit niciodată vopsea cu pulverizare înainte, faceți puțină practică pentru a găsi sentimentul potrivit și pentru a echilibra greutatea.
 • Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 17
  5
  Apăsați declanșatorul pistolului. Continuați să-l mutați în timp ce țineți apăsat pentru a evita picurare și să aplice vopsea prea mult într-un singur loc.
 • Ar fi mai bine să faci un test pe o bucată de lemn restrâns sau carton înainte de a rezolva locul de muncă principal. În acest fel puteți face reglajele casetei la gura.
 • Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 18
  6
  Suprapuneți fiecare pasaj. În acest fel nu veți vedea marginile fiecăruia "trecut" de spray și nu veți lăsa pete. Verificați că nu există picături. Deplasați destul de repede, pentru a permite vopselei să rămână în timp ce se împroșc.
 • Image cu titlul Vopsire cu pulverizator de aer comprimat Pasul 19
  7
  Umpleți rezervorul dacă aveți nevoie de mai mult vopsea pentru a termina lucrarea. Nu lăsați pistolul de pulverizare cu vopsea în interior - dacă trebuie să faceți o pauză, scoateți rezervorul și pulverizați diluantul prin pistol înainte de al părăsi.
 • Image cu titlul Vopsire cu pulverizator de aer comprimat Pas 20
  8
  Așteptați până când vopseaua este uscată, apoi dați altă mână dacă doriți. Pentru majoritatea vopselelor, unul bun "mână" uniforma este suficientă, dar oa doua trecere face lucrarea finită mai bună. Pentru a îmbunătăți aderența dintre cele două straturi, ar fi mai bine să se sapă între un strat și celălalt dacă utilizați glazuri sau tratamente de suprafață cu poliuretan sau alte vopsele lucioase.
 • Metoda 4
  curat

  Image cu titlul Vopsea cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 21
  1
  Scoateți vopseaua pe care nu o utilizați. Dacă aveți o mulțime de vopsea neutilizată rămasă, o puteți pune înapoi în recipientul original - amintiți-vă, totuși, că acesta a fost deja diluat, astfel încât data viitoare când îl utilizați va trebui să vă ajustați cu cantitatea de diluant pe care să o puneți.
  • Vopselele epoxidice care utilizează un catalizator nu pot fi returnate în containerul original - ele trebuie folosite complet sau eliminate.
 • Image cu titlul Vopsire cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 22
  2
  Clătiți sifonul și rezervorul cu diluantul. Elimină orice rest de vopsea.
 • Image cu titlul Vopsire cu un pulverizator de aer comprimat Pasul 23
  3
  Umpleți rezervorul pentru aproximativ ¼ cu diluant și spray-ul iese numai până diluant. Dacă aveți mult vopsea în rezervor sau în interiorul pistolului, va trebui să repetați această operație de mai multe ori.
 • Image cu titlul Vopsire cu pulverizator de aer comprimat Pasul 24
  4
  Scoateți banda adezivă și hârtia protectoare din zona de lucru. Faceți-o imediat, înainte ca vopseaua să se usuce - lăsând banda adezivă pe suprafață pentru o lungă perioadă de timp, permite lipirea să se stabilizeze, ceea ce face dificilă îndepărtarea acesteia.
 • Sfaturi

  • Vopsea cu mișcare orizontală sau verticală. Dar evitați să urmați ambele direcții în același loc de muncă, deoarece textura vopselei poate să nu fie uniformă în diferitele unghiuri de la care vă uitați.
  • clar vreodată arma cu atenție după utilizare. Pentru vopselele uscate pe bază de ulei trebuie să utilizați acetonă sau diluant de lac.
  • Citiți manualul de utilizare al aerograf dumneavoastră sau instrucțiunile. Trebuie sa fii familiarizat cu capacitatea, vâscozitatea și tipul de vopsea aplicați arma. Sistemele de control al arma utilizate în fotografii sunt destul de comune pentru acest tip de pistol de pulverizare. Valva superioară reglează volumul dell`aria- unul sub fluxul de vopsea. Partea frontală a duzei este ținută în poziție de un inel filetat și tipul de pulverizare poate fi schimbat într-o cotitură verticală sau orizontală.
  • Utilizați aer comprimat în loc de sticle spray vă permite să personalizați culorile, a minimiza poluarea aerului și de a salva. Cu toate acestea, se eliberează o anumită cantitate de particule volatile care sunt utilizate ca solvenți în multe vopsele.
  • Pregătiți suficient vopsea pentru a termina lucrarea, dacă puteți, deoarece amestecul următor nu va fi niciodată perfect identic cu primul.
  • Utilizați apă caldă pentru a dilua vopselele pe bază de apă (aproximativ 50 ° C). Poate fi necesar să diluați acrilicii cu apă caldă de 5%.
  • Utilizează un reductor catalitic pentru sectorul auto. Este destinat să accelereze uscarea și să împiedice picurarea fără a afecta efectul final.
  • Nu s-ar strica să folosiți un filtru de aer sau un filtru de uscător pentru a elimina umezeala și murdăria din aerul comprimat. Aceste accesorii ar costa aproximativ 150 de euro.

  Avertismente

  • Nu deconectați niciodată furtunul de aer în timp ce compresorul este încărcat.
  • Vopsiți numai în zone bine ventilate.
  • Purtați un aparat respirator dacă trebuie să pictați pentru perioade lungi de timp. Petreceți 50 de euro pentru a cumpăra un respirator sau o mască de pictor pentru a preveni bolile pulmonare. Un aparat de respirat va filtra în întregime vaporii vopselei și nu va trebui să respirați dacă pictați într-un mediu închis.
  • Unele vopsele conțin solvenți inflamabili, în special ad "uscare rapidă" și pe bază de lacuri. Evitați scântei, flăcări deschise și nu permiteți vaporilor să se concentreze în interior.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Masca (sau respirator)
  • Ochelari de protecție
  • mănuși
  • Banda adeziva banda
  • Ziare sau foi de plastic
  • Compresor cu manometru (și, de preferință, un filtru de uscător)
  • Furtun de aer și fitinguri
  • Spray pistol
  • Vopsea și diluant
  • șmirghel
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit