gtemata.com

Cum se utilizează un lanț de lanț

Folosirea unui ferăstrău cu lanț poate fi o operațiune periculoasă și obositoare. Nu încercați niciodată să utilizați un ferăstrău cu lanț dacă nu sunteți conștient de riscurile implicate, de măsurile de precauție care trebuie luate pentru a lucra în condiții de siguranță și de tehnicile de utilizare.

paşi

Imaginea intitulată Operați un lanț de ferăstrău Pasul 1
1
Citiți toate instrucțiunile și instrucțiunile de siguranță din manualul de utilizare.
 • Imaginea intitulată
  2
  Alegeți un model care se potrivește confortabil și care este potrivit pentru tipul de muncă pe care trebuie să o faceți. Dacă încă nu ați cumpărat sau ați plăti văzut că ai de gând să utilizați, luați în considerare pentru a inchiria unul de la un magazin de unelte, doar pentru a obține o idee despre dimensiunile și configurațiile lamei cu care te simți mai bine.
 • Pentru un începător, o lamă dreaptă este mai practică decât o îndoire - acest ghid se va ocupa de ferăstraie cu lanț drept. Lama trebuie să fie de cel puțin o treime mai mare decât diametrul copacului pe care îl veți tăia.
 • De obicei, puterea sau deplasarea motorului depinde de lungimea lamei și sunt alese corespunzător de producător. Un motor bun și o lamă ascuțită vă vor permite să tăiați într-un mod ușor, rapid și precis, mărind astfel siguranța întregii operații.
 • O persoană de dimensiuni mici, care trebuie să efectueze doar o lucrare de tăiere, poate prefera un ferăstrău electric cu lanț, dar nu poate să se ocupe de fiecare caz în parte, acest ghid se va concentra numai pe motoarele cu motor pe benzină.
 • Imaginea intitulată Operați o bandă de lanț Pasul 3
  3
  Verificați zona în care veți lucra, înainte de a porni ferăstrăul cu lanț. Este esențial să ai suficient spațiu pentru a lucra în siguranță. Aceasta înseamnă verificarea faptului că nu există stâlpi de înaltă tensiune sau alte obstacole, că nu există mașini sau clădiri în apropiere și că există o scăpare în cazul în care copacul este pe cale să cadă asupra dvs.
 • Imaginea intitulată Operați o bandă de lanț Pasul 4
  4
  Învățați să cunoașteți cele patru tipuri de tăieturi care pot fi efectuate cu ajutorul unui ferăstrău cu lanț. Fiecare dintre aceste tăieturi are considerații și reflecții diferite care trebuie enumerate. Ruperea unui copac pe un stâlp de înaltă tensiune va avea consecințe catastrofale, permițându-i să cadă pe casa unui prieten sau a vecinului - sau pe masina lor - va cel puțin să te urască. Din nou, trebuie să creați un ghid generic, nu este posibil să descriem în detaliu toate situațiile posibile.
 • Felling: este actul de descompunere a unui copac.
 • tãierea: îndepărtați ramurile din arbore înainte sau după ce l-ați scos.
 • firet: "Tunderea" este tăierea unor părți ale unor ramuri, scurtarea sau tăierea ramurilor.
 • secționare: este de a tăia lemnul în bucăți mai mici, astfel încât să le poată fi folosite, de exemplu pentru a aprinde focul într-un șemineu.
 • Imaginea intitulată Operați o bandă de lanț Pasul 5
  5
  Uită-te la lanțul tău. Dacă vă pregătiți să-l luminați, înseamnă că ați ales deja motorul de ferăstrău cel mai potrivit pentru tipul de lucru pe care trebuie să-l faceți și pentru a vă construi.
 • Imaginea intitulată Operați un lanț de ferăstraie pasul 6
  6
  Completați rezervor cu amestecul potrivit de benzină și ulei, care de obicei este de 50 ml de ulei de motor în doi timpi pe litru de benzină. Deoarece ferăstraiele utilizează motoare în doi timpi, nu există un rezervor separat de ulei și acestea vor ruina rapid dacă nu utilizați amestecul potrivit.
 • Imaginea intitulată Operați un șenilă cu lanț Pasul 7
  7
  Faceți o verificare de securitate. Asigurați-vă că lanțul este bine montat, că este întins în punctul drept și că nu se poate roti dacă este introdus blocul. Verificați dacă filtrul de aer este instalat corect și că șuruburile mânerului și lamei sunt ferme.
 • Imaginea intitulată Operați un șenile cu lanț Pasul 8


  8
  Rețineți că există două prize pe lanțul dvs. de ferăstrău, lângă maneta de accelerație. Cele două capace ar putea fi etichetate, iar adesea cea mai largă va fi în rezervorul amestecului, în timp ce cel mai mic va fi uleiul de lubrifiere al lamei. Umpleți rezervorul de lubrifianți, asigurați-vă că ambele capace sunt bine închise și poziționați ferăstrăul pe o suprafață plană. Acest lucru este deosebit de important dacă încercați să porniți un ferăstrău cu lanț foarte mare, deoarece lama va începe să se rotească de îndată ce motorul a început și va începe să facă câteva viraje.
 • Imaginea intitulată Operați un lanț de lanț Pasul 9
  9
  Multe modele recente au o mică pompă de carburant pe carburator. Dacă a ta are, apăsați pompa de 3-4 ori. Dacă motorul dvs. are un carburator cu aer manual, trageți maneta. Acest lucru va garanta că carburantul aspiră amestecul mai repede. Introduceți frâna pentru lanț. Pune-o pe el "pe" ferăstrăul cu lanț - poate exista un buton sau un întrerupător sau altul similar, în funcție de model. Trageți rapid cablul până când motorul se aprinde. Dacă produce un zgomot, dar nu pornește complet, puneți maneta de șoc la jumătate și încercați din nou. De obicei, un ferăstrău bun lanț nu necesită mai mult de 4-5 încercări de pornire.
 • Imaginea intitulată
  10
  Când ferăstrăul dvs. ferăstrăului este oprit, lama nu trebuie să se rotească. Luați o bucată de lemn și puneți-o într-o poziție confortabilă pentru a exersa tăierea. Apropiați lanțul din lemn, scoateți frâna, deschideți complet gazul și așezați ușor lama pe bucata de lemn. Nu forțați-o prea mult, va pătrunde în lemn datorită greutății proprii, la limită aplicând o presiune moderată. Păstrați gazul care se deschide pe toată durata tăierii, lăsându-l să coboare ușor numai când urmează să treceți de cealaltă parte a blocului.
 • Imaginea intitulată Operați un lanț 11
  11
  Pregătiți-vă pentru cel mai rău. Luați cu voi un ciocan mare, un club pentru a reduce lemnul în bușteni sau cel puțin un topor și un suport din lemn în cazul în care lama benzii dvs. de ferăstrău rămâne blocată în trunchiul pe care îl tăiați și nu îl puteți elibera.
 • Imaginea intitulată Operați un pasaj cu lanțuri 12
  12
  După ce ați terminat de tăiat, lăsați lama să se răcească înainte de a pune uneltele. Este deseori o idee bună să scoateți amestecul și uleiul înainte de a depozita ferăstrăul cu lanț, deoarece acesta poate avea scurgeri și este lichide inflamabile. Motorul poate fi pornit ultima dată după golirea rezervorului pentru a goli și tava de carburant: acest lucru va împiedica amestecul să blocheze sistemul de alimentare în cazul în care lanțul rămâne nefolosit pentru o perioadă lungă de timp.
 • Imaginea intitulată Operați un lanț de ferăstraie 13
  13
  Păstrați lama acoperită atunci când nu o utilizați. Ar fi mai bine să aveți un caz, dar dacă nu aveți unul, cumpărați o lamă pentru a vă proteja atât pe voi, cât și pe voi înșivă.
 • Sfaturi

  • Acest articol este un rezumat mic al operațiunilor de bază care trebuie efectuate pentru a trata un ferăstrău cu lanț. Este esențial să găsiți o persoană calificată care să vă urmeze și să vă verifice dacă lucrați în siguranță și dacă tehnica de tăiere este validă.
  • Folosirea uneori a unui ferăstrău cu lanț este ușoară, dar tăierea cu calitate și precizie necesită experiență. Nu este recomandabil să încercați să distrugeți un copac de mai mult de 5 metri fără a contacta profesioniștii (în unele state s-ar putea să aveți nevoie și de un permis, informați-vă despre legile în vigoare în țara dvs.).
 • Luați instrumentele necesare pentru a regla lama cu tine. O nouă lamă va deveni mai slăbită după câteva minute de utilizare, așa cum se întâmplă "potrivi" la ferăstrăul cu lanț. Ținând lanțul strâns, dar nu prea strâns, veți asigura o tăiere mai rapidă și mai curată și veți reduce șansa de a împușca lanțul.
 • Cheia este aceea de a accentua dinții lanțului de fiecare dată când adăugați un alt amestec. Dacă îi lăsați să se rotunjească prea mult, va dura mult timp și o grămadă de grăsime pentru a le sigila.
 • Ori de câte ori simțiți nevoia de a împinge pentru a putea să taie, este timpul să le ascuțiți. Lama trebuie să pătrundă în tăietură cu un efort minim din partea dvs.

  • Păstrați lama întotdeauna ascuțită și bine lubrifiată și nu lăsați-o să intre în contact cu obiecte metalice sau cu sol. Lama nu este făcută pentru a tăia anumite obiecte și ați putea să o faceți inutilizabilă rapid. Rădăcinile tăiate sau lemnul murdar pot ruina lama - dacă o faci des, există lame de carbură care o pot face ... Dar au costat foarte mult!

  Avertismente

  • Pantalonii de siguranță sunt foarte recomandați. Acestea sunt fabricate din nailon, kevlar sau fibră de sticlă și sunt destinate să oprească și să blocheze lama dacă vine în contact cu piciorul. Le puteți găsi într-un magazin sau online pentru 50 EUR sau mai puțin.
  • Aveți grijă de răsturnare, care este prima cauză a vătămărilor cu un ferăstrău cu lanț. Evitați întotdeauna atingerea oricărei suprafețe cu vârful lamei, deoarece aceasta va avea tendința de a lansa vârful înapoi spre dvs. În plus, nu-l păstrați aliniat în centrul corpului, păstrați-l mereu în dreapta, deci dacă este aruncat înapoi, nu vă va lovi. Există lanțuri speciale pentru a reduce riscul de recul.
  • Nu utilizați un lanț decât dacă aveți toate dispozitivele de siguranță necesare. Mănușile, protecția ochilor, protecția auditivă, cămașa cu mâneci lungi și pantalonii lungi sunt minime. Noile lanțuri de lanț au adesea o casetă tare în pachet pentru a vă proteja de ramurile și de resturile care se încadrează.
 • Folosiți un lanț suficient de mare pentru a face treaba. Tăierea doar a jumătate din diametrul unui trunchi crește de două ori șansele de a avea un recul.
 • Dacă sunteți singuri în timp ce tăiați, luați în considerare așteptarea pentru cineva să vină sau cel puțin spuneți-i cuiva ce veți face, unde vă aflați și când veți termina. O alunecare când aveți un ferăstrău cu lanț în mână poate fi fatală.
 • Fiecare tip de tăiere dintre cele listate la începutul ghidului are pericolele și căile sale de abordare. Spațiul acestui articol nu vă permite să le tratați în detaliu, așa că, dacă aveți vreo îndoială, întrebați pe cineva!
 • Păstrați amestecul și uleiul de lubrifiere în recipiente adecvate, departe de zona de tăiere.
 • Nu folosiți niciodată un ferăstrău moale. Frâna împotriva reculului, a lanțului de protecție și a altor dispozitive de siguranță există în beneficiul dumneavoastră.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Chainsaw
  • Chei engleze, șurubelnițe
  • În 2 timpi ulei și se amestecă
  • Uleiul de lubrifiere al lamei (are aditivi speciali pentru a împiedica împrăștierea lamei și pentru a preveni lipirea rășinii de la lama ... nu utilizați uleiul de motor)
  • Echipamente de siguranță, inclusiv pantalonii lungi, protecția auditivă și a ochilor (esențiale). Pantaloni, cizme, pălărie, mănuși (opțional dar foarte recomandat)
  • Axă și propulsie pentru a elibera o lamă blocată într-un copac
  • Unelte pentru ascuțirea lanțului
  • Articole din plastic pentru a arunca arborele în direcția dorită
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit